Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 2,275
  • Online ever: 2,916 (Αυγούστου 28, 2025, 08:58:01 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες

Κριτες

Ξεκίνησε από vasilis_araboniasmenos, Μαΐου 16, 2005, 02:07:08 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

vasilis_araboniasmenos

Ακουω συνεχεια για λογικη και τρελλα εχουμε ορισει εμεις τι ειναι λογικη και τι τρελλα αλλα κατα ποσο ειμαστε ικανοι γι'αυτον τον ορισμο μηπως κατα βαθος ειμαστε  μικροι θεοι η θελουμε να γινουμε θεοι στην θεση του θεου για πιο λογο να εχουμε αυτα τα κριτιρια αφου για μενα δεν ειμαστε ικανοι να κρινουμε τον συνανθρωπο μας

kuria

φίλε βασίλη...
τα όρια της λογικής με την παράνοια είναι εκτατά... οπότε δύσκολα μπορεί κάποιος να τα καθορίσει με ασφάλεια...
απλά κάθε κοινωνία βάζει τους κανόνες της, αποδεχόμενη κάποιες  συγκεκριμένες συμπεριφορές και αναλόγως της παρέκκλισης βαπτίζει κάτι λογικό ή παράλογο...
ας μην ξεχνάμε πως ενώ για μας ο κανιβαλισμός είναι το άκρο άωτο μιας φρικώδους τρέλας, σε άλλες κοινωνίες είναι επιβεβλημένος...
τέλος δε από αρχαιοτάτων χρόνων ότι δεν ήταν ικανός να κατανοήσει ο άνθρωπος ή το θεοποιούσε ή το κατέστρεφε...
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

kap

Βασίλη
θα συμφωνίσω μαζί σου στο ότι σε μια κοινωνία τρελων, τρελός είναι ο λογικός.
Όχι ότι στα άλλα διαφωνω απόλυτα αλλά πέρνει μεγάλη ανάλυση και δεν έχω χρόνο, να σια καλά πάντως.
Πολύ καλό΄θεματάκι, αν είναι ζήτησε να στο βάλουν στην φιλοσοφία, εκεί νομίζω ότι πρέπει να είναι.

Anonymous

ego exo mia genikoterh filosofia sth zoh mou
pote den krino genika giati skeftomai  a) den xero pragmatika tis sinthikes kato apo tis opoies egine mia katastash h mia praxh b)einai poly pithano an briskomoun ego se ekeinh thn thesh na ekana poly xeirotera pragmata
opote kano ton aleko eidika an akouo epikriseis kai katakriseis
ayta

riaghul

Λογικη και Τρελλα
Λεπτες οι ινες της ισορροπιας...
Στην κοψη του ξυραφιου...Στο χειλος του γκρεμου..
Η λογικη (οταν επικρατει) προσγειωνει
Η τρελλα ..απογειωνει..συναρπαζει...
Κι εμεις αναμεσα στα δυο...με  τη ταση να προσπαθουμε να ισορροπησουμε..
(ενα βιωμα που ειχα στη φυση..θα αναφερω..
Χρειαστηκε καποια στιγμη ,σε ενα  κομματι της οροσειρας Παμιρ, να
περασω ενα ορμητικο στενο χειμμαρο..Ενα βημα...ενα πηδημα..αλλα τετοιο
που το λιγο παραπανω σε εριχνε στο γκρεμο..το λιγο μικροτερο αλμα..σε εριχνε στη ροη του χειμμαρου...Αυτο το "ακριβως" οχι μονο με συνεπηρε..
μα μου θυμισε και ο,τι ολα στη ζωη παιζονται αναμεσα σε αυτες τις πολυ λεπτες ισορροπιες...)
Μικροι 8εοι???
Θελουμε να γινουμε θεοι???

Ολες η δυνατοτητες στη φυση εχουν την ταση για ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑ...
Ολοι λοιπον ειμαστε Δυναμει θεοι....
Τωρα τι κανουμε εμεις για αυτο.....?(προσωπικη υποθεση)

Να κρινουμε....?
Δεν υπαρχει λογος....
Ολοι μας εχουμε ιδιοτητες που καλο ειναι να αναγνωριζουμε και να
αλλαζουμε ή οχι, να τις πολεμαμε ή οχι....
Και ο διπλα μας, ο συνανθρωπος μας...το ιδιο...
Με ενα χαμογελο το λεμε...
Καπου διαβασα...Ακομα κι οταν απαντας το τηλεφωνο ..χαμογελα..
Ο καλων..θα το αναγνωρισει απο τον τονο της φωνης σου..
Δεν κρινουμε....

minoraki

γεια σου βασιλη μου.....διαβασα αρκετες φορες το θεμα σου....δεν ξερω ποιος ειναι ικανος να κρινει καποιον για τη λογικη ή την τρελλα του....καμμια φορα αξιζει πολυ περισσοτερο μια τρελλα.....ειναι δυνατον να ζουμε συνεχως με τη λογικη? η ζωη πολλες φορες απο μονη της προκαλει.....ειναι κανεις τοσο λογικος, ισορροπημενος, ωριμος ωστε να λεει οχι συνεχεια στις προκλησεις της? δεν με ενδιαφερει να κρινω τους αλλους.....δυστυχως ομως δεν μπορω να σταματησω την κριτικη που γινεται για μενα.....κλεινω ομως τα αυτια μου και συνεχιζω.....
....<<....μη κρινεις, ινα μη κριθεις...>>!

balland

ολοι μας κρινομαστε κ κρινουμε εκ του αποτελεσματος..

ενα τραγουδι που ελαχιστοι εως 3-4 απο εδω
θα το εχετε η θα το ακουσετε
λεει σε καποιον στιχο του

'το ταμειο το κανεις στην δυση του ηλιου'...

minoraki

και παλι θα συμφωνησω μαζι σου μπαλλαντακο οσον αφορα τους στιχους του τραγουδιου.....
υπαρχουν μερικοι ανθρωποι ομως που παρ ολο που ειναι στα μεσανυχτα της ζωης τους, δυστυχως το ταμειον τους ειναι εντελως μειον! μεγαλη η πλανη τους!

balland

ετσι ειναι μινορακι,
 αλλα συνηθως αυτοι οι ανθρωποι
 ειναι που κανουν τους κριτες...

PoiSoN_GiRL

θα συμφωνησω απολυτα με τον summerako. Ειμαι κι εγω απο τους ανθρωπους που δεν κρινουν τους αλλους. Οσο για μενα, δεχομαι να ακουσω την κριτικη του καθε ανθρωπου, αυτο ομως δεν σημαινει οτι την ακολουθω κιολας..
Η δικη μου λογικη μπορει να ειναι η τρελα καποιου αλλου και το αντιθετο.

balland

βεβαια παντα υπαρχουν οι εξαιρεσεις στον κανονα
κ καποια πραγματα πρεπει να τα κατακρινουμε η να τα επικρωτουμε...

827 Επισκέπτες, 1 Χρήστης