Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 617
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 591
  • Total: 591

Να βρε Να !!!

Ξεκίνησε από See_Me, Μαΐου 29, 2005, 01:44:26 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

See_Me

Eίδα ένα κόσμο να γκρεμίζεται μπροστά μου
είδα να γίνεται γιαπί η γειτονιά μου
για το καλό μου

Eίδα τα δέντρα που σκαρφάλωνα κομμένα
σε φορτηγό τα όνειρά μου φορτωμένα
για το καλό μου

Eίδα το δάσκαλο να με χτυπάει με ζήλο
είδα τα χέρια μου πρησμένα από το ξύλο
είδα τα νεύρα μου σιγά σιγά να σπάνε
με καλοσύνη και στοργή να με χτυπάνε

Για το καλό μου για το καλό μου
ώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μου
πήρε ανάποδες στροφές για το καλό μου
και είμαι στο θάλαμο εννιά για το καλό μου
στην ηρεμία για να βρω τον εαυτό μου

Eίδα να κόβουν τη μπουκιά για την μπουκιά μου
ρούχα να φτιάχνουν απ' τα ρούχα τα παλιά μου
για το καλό μου

Eίδα τη μάνα μου να κλαίει απελπισμένα
είδα το γέρο μου να φεύγει για τα ξένα
για το καλό μου

Eίδα τους φίλους μου να σκίζονται για μένα
είδα να θέλουν να ξεκόψω από σένα
είδα χαράματα να με τραβάν στο τμήμα
για να γλιτώσω το κελί να πω το ποίημα

ώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μου
πήρε ανάποδες στροφές για το καλό μου
και είμαι στο θάλαμο εννιά για το καλό μου
στην ηρεμία για να βρω τον εαυτό μου

έχει μουδιάσει το κορμί και το μυαλό μου
ενέσεις χάπια ηλεκτροσόκ για το καλό μου
σήμερα πήρανε νεκρό τον διπλανό μου
ενώ παλεύω για να βρω τον εαυτό μου
κι έχω κρυμμένο το σουγιά για το καλό μου

- Αλήθεια, πόσοι από εμάς έχουμε φτάσει άπειρες φορές σε αυτό το σημείο που αναφέρει ο Γ.Μηλιώκας στο τραγούδι του?
 - Πόσες φορές έχουμε ανεχτεί προσβολές,υβριστικά σχόλια,κακεντρέχιες,κατασκευασμένα γεγονότα εναντίον εμάς ή κάπου προσώπου στο ευρύ περιβάλλον μας?
 - Πόσες φορές τα έχουμε αντιμετωπίσει όλα αυτά με ένα ψυχρό χαμόγελο στα χείλη, καταπίνοντας,θάβοντας,κουκουλώνοντας τα όποια συναισθήματα μας προκαλλούν αυτά, είτε για τους πρωταγωνιστές (τους φίλους μας, τον εαυτό μας και τον εκάστοτε αφηγητή) είτε γιατί δεν πρέπει να εκδηλώσουμε ό,τι νιώθουμε λόγω ιδιαίτερων καταστάσεων (π.χ να μην κακοκαρδίσουμε κανέναν ακόμα κι αν όσα λένε για εμάς ή τους φίλους μας δεν έχουν καμιά δόση αλήθειας )?
 - Πόσες φορές έχουμε φτάσει σε σημείο να αναρρωτηθούμε αν όσα "σκευάσματα" κυκλοφορούν από καλοθελητές έχουν κάποια βάση?
 - Πόσες φορές προσπαθήσαμε να μπούμε στη θέση του εκάστοτε καλοθελητή, για να καταλάβουμε την αιτία που τα κατασκευάζει ?

Και τι βγήκε με αυτό? Απλά καταλήξαμε (όπως λέει ο Μηλιώκας) στο θάλαμο εννιά...για το καλό μας!!!

Μήπως πρέπει τελικά να δίνουμε μια ανοιχτή παλάμη (μούτζα) σε όλα τα "σκευάσματα" που φτάνουν στα αυτιά μας....και να ζούμε όπως ξέρουμε καλύτερα, όπως γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα  τον ίδιο μας τον εαυτό?

Εγώ πάντως αυτό αποφάσισα να κάνω....ΝΑ ΒΡΕ ΝΑ (ανοιχτή παλάμη!! )

Χ.
]

PoiSoN_GiRL

See_Me καλημερα !
συγχαρητηρια για το θεματακι !! ειναι απο τα πολυ καλα θεματακια και μπηκα να του κανω εγκαινια !!

Σιγουρα ολοι μας εχουμε φτασει πολλες φορες στον ''θαλαμο 9'' και πολλες φορες -αδικα- εχουμε ερθει σε τραγικη θεση ! Το θεμα ειναι πως το παιρνει ο καθενας απο εμας ..
Εγω για παραδειγμα , δεν εκδικουμαι ποτε κανεναν , απλως περιμενω ..
Περιμενω να ερθει η ωρα που θα καταλαβει ποσο εξω επεσε και ποσο λαθος εκανε και θα επιστρεψει πισω να ελαφρυνει τις τυψεις του ζητωντας συγνωμη !
Αυτο ειναι θεμα υπομονης βεβαια , πραγμα που δεν μου εχει βγει σε καλο παντα, μιας και πολλες φορες με το να τα μαζευω και να τα κλεινω ολα ''εντος'' εκανα κακο στον ιδιο τον εαυτο μου ..
Ολοι μα ολοι ομως .. καποια στιγμη γυρισαν να με βρουν να ζητησουν συγνωμη ! Ηταν αργα θα μου πεις ! Τι να το κανεις οταν εχεις φτασει στο απροχωρητο ? Ηταν ομως κι αυτο μια ''ψυχικη ικανοποιηση''
Δεν σημαινει σαφως οτι μετα απο την συγνωμη ολα ηταν μελι-γαλα.. αλλα τουλαχιστον φευγει η μεγαλη πικρα ! Νιωθεις να δικαιωνεσαι κι απο εκει και περα .. δεν ξερω κατα ποσο δινεις δευτερη ευκαιρια στο ιδιο ατομο ..
Εξαρταται απο την διαισθηση σου πολλες φορες .. (ειναι κι αυτο που λενε ''ανθρωπος που σου την κανει μια φορα , θα σου την ξανακανει σιγουρα στο μελλον'')
Οσο για το ''παρασημο της ανοιχτης παλαμης'' ..αχμμ .. αν τελικα δεν αξιζει .. ε ναι !! λες αυτο το ''ΝΑ ΒΡΕ ΝΑ'' !!!  :wink:

See_Me

Poizon χαίρομαι να βλέπω είτε Post σου (που τα τιμώ δεόντως αν κρίνω ότι με ενδιαφέρει πραγματικά το θέμα που πραγματεύεσαι σε αυτά) είτε να διαβάζω τις απαντήσεις σου σε δικά μου ή άλλα θέματα. ] :twisted:  :twisted:  :twisted:

PoiSoN_GiRL

See_Me καταρχην σε ευχαριστω για τα καλα σου λογακια  :lol:
Αμοιβαια τα αισθηματα , κι εγω χαιρομαι να σε διαβαζω

Για να επανελθω στο θεματακι μας .. θα σου πω το εξης..
Αντιδρω κι εγω με τον τροπο που σου περιεγραψα πιο πριν και καταλαβαινω οτι κι εσυ το ιδιο κανεις..
Οπως ειπα και πριν, δεν μου βγαινει παντα σε καλο η υπομονη μου.. ηρθε η ωρα να σου το αιτιολογησω κιολας.
Δυο φορες στη ζωη μου πιεστηκα πολυ ασχημα απο καταστασεις και ''καλοθελητες'' .. γενικα αντεχω (θελω να λεω οτι αντεχω τελοσπαντων.. και το παλευω οσο γινεται) αλλα τις συγκεκριμενες δυο φορες δεν τα καταφερα .. σε σημειο να βρεθω σε πολυ ασχημη ψυχολογικη κατασταση και οχι μονο.. και τις δυο φορες εμφανιστηκε και οργανικη ''καταστροφη''
Γενικα τα νευρα μου ειναι ευαισθητα, απο πολυ παλια λοιπον μαζευω .. μαζευω και ποτε δεν παραπονιεμαι.. μεχρι που ''αρρωστησα''
Κι οταν λεω αρρωστησα μιλαω απολυτως κυριολεκτικα.
Γι'αυτο λοιπον κι εγω τα εβαλα ολα σε μια σειρα και κατεληξα στο συμπερασμα που κατεληξες κι εσυ  :wink:
Μου φαινεται πολυ σωστη η αντιδραση σου και αν καποιος την χαρακτηρισει απολυτη εχω να του πω το εξης : ουτε εγω ειμαι απολυτη σε τιποτα στη ζωη μου, οταν ομως σπασω τα μουτρα μου πολλες φορες απο το ιδιο προβλημα .. ισως να γινω απολυτη και μαλλον αυτο θα ειναι για καλο μου ..
οποτε .. πολυ σωστα ειπες ''ΝΑ ΒΡΕ ΝΑ''  :wink:  :wink:
(στο σημειο που μπορει ο καθενας τελοσπαντων .. γιατι ας μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας.. οσο αναισθητες κι αν θελουμε να φαινομαστε.. δεν ειναι παντα εφικτο)  :lol:

See_Me

Poizon αν δεν έχεις ήδη μάθει, δεν καλοπιάνω κανέναν, δε χρυσώνω χάπια, δε χρησιμοποιώ κόσμο και φυσικά δεν εκδηλώνω δημόσια τα συναισθήματά μου για κάποιον/α συμφορουμιστή/τρια απλά επειδή επιθυμώ την απάντησή του/ης στο θέμα μου. (απλά για να μην αρχίσουν οι κακές γλώσσες)

Δυστυχώς (ή ευτυχώς) έχω αρρωστήσει αρκετές φορές ως τώρα, επειδή ακολουθούσα την τακτική του ψυχρού χαμόγελου και των "πρέπει" της κοινωνίας. Κουράστηκα όμως να υποδύομαι κάτι που δεν είμαι και σιχάθηκα τον εαυτό μου βλέποντας τον να γίνεται ένα παιχνίδι στην όρεξη του καθενός. Οπότε αποφάσισα...και δηλώνω...ότι ΝΑ ΜΟΥ ΚΙ ΑΝ ΔΕ ΜΕ ΘΕΛΕΤΕ ....ΝΑ ΣΑΣ ΚΙ ΑΝ ΜΕ ΒΡΙΖΕΤΕ.....όπως έγραψε και μια φίλη]Στα @@ μας κι εμάς, Κωστής Παλαμάς[/i] (αναρχικό σύνθημα καμιά σχέση με την κυρία που μου το έγραψε)

(και σίγουρο τίποτα δεν είναι εύκολο...αλλά ζούμε πρώτα από όλα για μας και μετά για όλα τα άλλα)

Χ. :twisted:  :twisted:  :twisted:

PoiSoN_GiRL

Ολα τα παραπανω που ανεφερες καλη μου δεν τα κανω ουτε κι εγω.
Ειμαι αυτη που ειμαι, για αλλους αποδεκτη , για αλλους αδιαφορη και για αλλους μη αποδεκτη.. οκ λογικο ειναι, λεω οτι θελω να πω, προσπαθω να μην προσβαλω ή ενοχλησω κανεναν κι απο εκει και περα .. σε οποιον αρεσουμε !  :P

balland

χαρουλιτα συγχωρα με που διαβασα μονο τις πρωτες 4-5 γραμμες απο οσα εγραψες κατω απο το τραγουδι,αλλα πανω κατω νομιζω οτι ξερω τι θα ελεγες...
η απαντηση μου ειναι ως συνηθως αυτοκαταστροφικη...

[size=18][/size]δεν θελω το καλο μου . . .

See_Me

Κρίμα Στέλιο, γιατί αν διάβαζες τους στίχους..και όλο το θέμα, θα καταλάβαινες τι ήθελα να πω...και δεν έχει καμιά σχέση με αυτοκαταστροφή...Κρίμα.

Χ. :twisted:  :twisted:  :twisted:

balland

Παράθεση από: "See_Me" Κρίμα Στέλιο, γιατί αν διάβαζες τους στίχους..και όλο το θέμα, θα καταλάβαινες τι ήθελα να πω...και δεν έχει καμιά σχέση με αυτοκαταστροφή...Κρίμα.

Χ. ]

μηπως ειναι πιο κριμα που δεν καταλαβες οτι λες το ιδιο με μενα?

See_Me

Μήπως είναι ακόμα μεγαλύτερο ότι δε μπήκες στον κόπο να διαβάσεις όλο το Post...και τις απαντήσεις των υπόλοιπων...απλά έκανες ένα πασάλειμμα?..

Στην τελική κανένας δε σε ανάγκασε να το διαβάσεις Στέλιο μου ]:twisted:  :twisted:  :twisted:

balland

Παράθεση από: "See_Me"Μήπως είναι ακόμα μεγαλύτερο ότι δε μπήκες στον κόπο να διαβάσεις όλο το Post...και τις απαντήσεις των υπόλοιπων...απλά έκανες ένα πασάλειμμα?..

Στην τελική κανένας δε σε ανάγκασε να το διαβάσεις Στέλιο μου ]:twisted:  :twisted:  :twisted:

ok..
sorry που μπηκα κ ολας..
εγω απλως το νοημα το τραγουδιου επισημαινω..
ο καθενας οπως θελει το καταλαβαινει αλλωστε..

minoraki

see me γεια σου.....το θεμα σου, με αγγιξε πολυ....ολα οσα αναφερεις, εχουν συμβει σε μενα....για το καλο μου! το αποτελεσμα ηταν οτι, μετα απο εναν γερο νευρικο κλονισμο, να βρεθω με μια χουφτα χαπια καθε μερα.....για το καλο μου! η συνεπεια ολων αυτων των χαπιων ηταν, να επιβαρυνουν τον οργανισμο μου με αρκετα κιλα!.....για το καλο μου! καταλαβαινεις τι σημαινει αυτο, σαν γυναικες που ειμαστε! σχεδον ολοσχερες χασιμο της εμπιστοσυνης στον εαυτο μου! δυστυχως ομως δεν εχω πει ακομα το ΝΑ ΒΡΕ ΝΑ! που θα μου παει ομως.....καποια στιγμη θα το πω! να παρει και να σηκωσει τις αρχες που μεγαλωσα, την παιδεια και την κουλτουρα που με γαλουχισαν.....στα τσακιδια ολα μαζι! :evil:  :evil:.....το θεμα σου με εκανε και θυμωσα! και σε ευχαριστω γι αυτο!

See_Me

Μινοράκι βασικός σκοπός του θέματος είναι πάνω από όλα να βγουν οι παρόμοιες εμπειρίες που έχει ο καθένας μας. στην επιφάνεια...και θα ήταν χαρά μου να το μοιραστεί μαζί μου...ή με τους υπόλοιπους αναγνώστες.  

Αυτό που επιθυμώ βασικά, είναι να μη φτάσει κανένας στην κατάσταση που έφτασες εσύ, γιατί εκτός ότι σου αφήνει κατάλοιπα/υπολείμματα, σε στιγματίζει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο..και ξέρουμε ότι οι κοινωνία μας αποτελείται από ρατσιστές, άρα δε χρειάζεται να δίνουμε μασημένη τροφή στις μάζες.

Προσωπικά σου εύχομαι λίαν συντόμως να φτάσεις στο σημείο να τους πεις ΝΑ ΒΡΕ ΝΑ, γιατί πάνω από όλα αξίζεις εσύ...και μετά όλοι οι άλλοι. Και ίσως στην αρχή  να ενοχληθούν κάποιοι με την "επαναστατική" και άκρως εγωιστική νέα σου συμπεριφορά....αλλά σκασίλα σου....ΕΣΥ ΑΞΙΖΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ]

eye_

[size=18][/size]

poli kalo to 8ema... loipon.. 8ewrw dedomeno pws ipirksan gia olous tetoies katatstaseis.. oson afora emena i andidrasi mou den einai (eutixws i distixws) panta i idia.. eksartatai apo pou proerxetai to ere8isma.. kai i diaforetikotita den exei na kanei me to an 8a anoiksw palami i oxi.. san an8rwpos panta "adiaforousa" gia to poso arestes itan oi apopseis mou kai oi epiloges mou.. to diaforetiko exei na kanei sto kata poso afinw pisw mou auton pou to prokalese... an simainei kati gia mena 8a prospa8isw na tou dwsw na katalavei to giati mou... an oxi... ena xamogelo kai kali sou tixi.. :)

See_Me

Eye_ ..μου αρέσει η τελευταία φράση σου "an simainei kati gia mena 8a prospa8isw na tou dwsw na katalavei to giati mou... an oxi... ena xamogelo kai kali sou tixi..", γιατί έδωσες ίσως από τις πιο κοντινές (σε μένα) αντιδράσεις/απαντήσεις έως τώρα τουλάχιστον.
 Ναι, πάντα αυτό έκανα κι εγώ, προσπαθούσα να δω αν άξιζε το άτομο και μετά πάσχιζα να αποδείξω ότι ο ελέφαντας δεν πετάει (μόνο ο ντάμπο ]ΣΚΑΤΑ[/i] , που φάγαμε αλάτι χωρίς ψωμί γιατί δεν είχαμε λεφτά, που κλάψαμε μπροστά τους, στον ώμο τους, από το απλό πρόβλημα του σπασμένου μας νυχιού μέχρι τη μεγαλύτερη απώλειά μας, τα άτομα που αφήσαμε να δουν τον εαυτό μας ξεγυμνωμένο και εντελώς "χύμα", έκαναν την υπέρβαση της ειρωνίας/υποκρισίας..και μας απέδειξαν με τον σκληρότερο τρόπο ότι ποτέ δεν υπήρξαμε κάτι για εκείνους, παρά ένα "σκεύος" για τις όποιες χρήσεις τους βολεύαμε..και μόλις μας έριξαν στο πιο βρώμικο σημείο των υπονόμων, λεγοντάς μας: να, εδώ αξίζεις να είσαι για μένα.
 Άρα, λυπάμαι, αλλά εγώ πια ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ & ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ. Δε θα γίνομαι εγώ παίγνιο στου/ης καθενός/μιας τις διαθέσεις, ούτε θα επιτρέψω ξανά να με χρησιμοποιήσουν χρυσώνοντάς μου το χάπι της "φιλίας μας".

Όπως λέει και ένα άσμα:

591 Επισκέπτες, 0 Χρήστες