Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 579
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αχχχχχ!!! αυτό το άγχος!!

Ξεκίνησε από Ntama, Ιουνίου 09, 2005, 12:07:17 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ntama

Αχ! Αυτό το άγχος!

Eπειδή όλοι μου λένε ότι κι εγώ είμαι αγχώδης - πράγμα που φυσικά και δεν αρνούμαι, επειδή είναι αλήθεια - έχω να σας προτείνω μερικές αγχολυτικές συνήθειες που έχω βρεί και θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε το δικό σας άγχος σημαντικά. Όσον αφορά το δικό μου, εγώ θα προσπαθήσω με αυτές να το μετατρέψω σε δημιουργική ενέργεια (ή έτσι τουλάχιστον πιστεύω - ο χρόνος θα δείξει).

1. Να είστε θετικοί. Να αντιμετωπίζετε τα προβλήματα της ζωής "λεβέντικα" και σαν ευκαιρίες δύναμης και όχι με αυτολύπηση και κακομοιριά.

2. Να κάνετε σπορ και πεζοπορία.

3. Να μιλάτε και να συζητάτε τα προβλήματά σας με ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν.

4. Εξακριβώστε τι είναι αυτό που σας αγχώνει και προσπαθήστε να το εξαλείψετε από τη ζωή σας.

5. Προσπαθήστε να έχετε ισορροπία ανάμεσα σε δουλειά - σπίτι - οικογένεια - ξεκούραση.

6. Να κοιμάστε το 8ωρό σας - Αφήστε τους ξενύχτηδες να ..παραπαίουν.

7. Μάθετε κάποιες τεχνικές χαλάρωσης που θα σας βοηθούν συστηματικά να ηρεμείτε

8. Μη φοβηθείτε να μείνετε μόνοι με τον εαυτό σας και να σκεφτείτε. Καλή η τηλεόραση, αλλά κάθε φορά που βλέπετε πράγματα που δεν σας χρειάζονται κάνετε κάποιους ανθρώπους πλουσιότερους, ενώ εσείς παραμένετε στατικοί. Το έχετε σκεφτεί αυτό;

9. Μάθετε να μην αναλαμβάνετε πράγματα και υποχρεώσεις που δεν θέλετε. Να λέτε "όχι" εκεί που μπορείτε και να μη γίνεστε θύματα των άλλων.

10. Να θυμάστε το ρητό που λέει: "Αποδέχομαι αυτό που δεν μπορεί να αλλάξει και αφήνω το Θεό να μου δώσει τη σοφία να ξέρω τη διαφορά ανάμεσα σ' αυτό που μπορεί".

11. Αφήνετε τη δουλειά στο γραφείο όταν είστε σπίτι.

12. Μάθετε να σχεδιάζετε το χρόνο σας "εγωϊστικά εποικοδομητικά".

13. Να τρώτε υγιεινά φαγητά.

14. Μάθετε τις αδυναμίες σας και κοιτάξτε να τις αλλάξετε, ενώ παράλληλα να κατανοείτε και τις αδυναμίες των άλλων ανθρώπων.

15. Μάθετε να επαινείτε τους άλλους και να λέτε πάντα μια καλή κουβέντα.

16. Μάθετε να αποδέχεστε και να συγχωρείτε.

17. Μην παίζετε άσκοπα και άσχετα παιχνίδια ανταγωνισμού.

18. Μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους ανθρώπους (μόνο χαμένοι θα βγείτε από αυτές τις συγκρίσεις - Το γιατί είναι μια άλλη ιστορία).

19. Μάθετε να αναθέτετε δουλειές εκεί που μπορείτε.

20. Έχετε πίστη στον εαυτό σας ότι είστε ικανοί.

569 Επισκέπτες, 1 Χρήστης