Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 463
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 577
  • Total: 578
  • Leon

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ...

Ξεκίνησε από Ntama, Ιουνίου 29, 2005, 05:21:52 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ntama

Επειδή, λένε πως ο έρωτας περνάει και από το στομάχι... :oops:  

Και για κάποιους-ες η μαγειρική είναι μια μεγάλη τους αγάπη...  :cheers:

Και επειδή σίγουρα θα υπάρχουμε πολλές εδώ μέσα που θα έχουμε υπόψιν μας μια καλή συνταγή...  :mrgreen:

(χωρίς να αποκλείω τους άντρες... πιστεύω οτι πολλοί ξέρουν να μαγειρεύουν από καλά έως τέλεια! :D )  :bounce:

Ας μοιραστούμε λοιπόν, τις γνώσεις μας!!  :wink:  :wink:  :D  :D  :D

:scratch: :scratch: :scratch: :scratch: :scratch:

PoiSoN_GiRL

ε ρε γλεντια ! εχω να στειλω πολυ κοσμο για πλυση στομαχου λεμε ! τετοια τοπικ ειναι επικινδυνα Μαρακι μου .. απορω πως δεν το σκεφτηκες ! Σκεφτηκες μηπως οτι μπορει να ''μπω σε δραση'' επιχειρωντας να εκτελεσω καποια απο τις συνταγες και να στειλω κοσμο και κοσμακη αδιαβαστο ??  :roll:  :shock:

PoiSoN_GiRL

αντε να ξεκινησω με την μια και μοναδικη συνταγη που εμαθα μετα κοπου και βιας :

καφες μετριος :
υλικα : ζαχαρη - καφες - νερο - παγακια

εκτελεση :
βαζουμε ζαχαρη στο σεικερ (το αγγλικο μου σκοτωνει) μην ρωτησετε ποση ζαχαρη .. οση θελετε
προσθετουμε και καφε -παλι στην ποσοτητα αδυνατω να απαντησω-
προσθετουμε νερο και αρχιζουμε το γκιλι - γκιλι ..
πανω κατω και πλαγιως ..
προσεχουμε πως ανοιγουμε το καπακι (συνηθως εδω μου χαλαει η συνταγη γιατι το ανοιγω αποτομα και εκτοξευεται ο καφες παντου)
ριχνουμε το περιεχομενο σε ενα ποτηρι και προσθετουμε παγακια

καλη επιτυχια ! λολ

Υ.Γ. προσοχη .. το νερο αν αντικατασταθει με 7up εχει δραματικα αποτελεσματα (don't try this at home - μιλαω απο προσωπικη εμπειρια παντα...)  :shock:

Ntama

Παράθεση από: "PoiSoN_GiRL"ε ρε γλεντια ! εχω να στειλω πολυ κοσμο για πλυση στομαχου λεμε ! τετοια τοπικ ειναι επικινδυνα Μαρακι μου .. απορω πως δεν το σκεφτηκες ! Σκεφτηκες μηπως οτι μπορει να ''μπω σε δραση'' επιχειρωντας να εκτελεσω καποια απο τις συνταγες και να στειλω κοσμο και κοσμακη αδιαβαστο ??  :roll:  :shock:

cuba

spoydaies syntages diabasa mexri stigmh. balte kato ton tselemente kai efarmoste tipota. an den sas aresei o tselementes na balete tis syntages toy mamalakh.

Enia

Παράθεση από: "skou70"lpl

skoudako, ti pa na pei auto to 'lpl' ???  :shock:

PoiSoN_GiRL

Μαρακι την συνταγη μηλοπιτας την εκτελει μια χαρα η μανουλα μου ..
σε περιπτωση που εμπαινα εγω στην διαδικασια να το τολμησω , αυτη τη στιγμη θα ημουν αστεγη .. προφανως σε καποιο παγκακι και χωρις internet , μετα την φωτια που θα ειχε εξαπλωθει στο σπιτι μας για πολλοστη φορα..
Οσο για τις συνταγες .. εξκιουζ μι .. μπατ .. ειναι η μονη συνταγη που γνωριζω και παλι με κινδυνο .. καθε φορα που παταω το ποδι μου στην κουζινα κατα διαβολικη συμπτωση καποιο ατυχημα συμβαινει .. και ναι .. ακομη και με τον καφε προκαλω ανεπανορθωτες ζημιες .. (βλεπε προηγουμενη αναφορα : αντι για νερο χρησιμοποιεις 7up ...)

PoiSoN_GiRL

ελα να ανοιγουμε τον τσελεμεντε !
εχω στηθει απο χθες με το τετραδιο και το στυλο στο χερι και περιμενω !!!!  :wink:

fmas

Παράθεση από: "PoiSoN_GiRL"αντε να ξεκινησω με την μια και μοναδικη συνταγη που εμαθα μετα κοπου και βιας :

καφες μετριος :
υλικα : ζαχαρη - καφες - νερο - παγακια

εκτελεση :
βαζουμε ζαχαρη στο σεικερ (το αγγλικο μου σκοτωνει) μην ρωτησετε ποση ζαχαρη .. οση θελετε
προσθετουμε και καφε -παλι στην ποσοτητα αδυνατω να απαντησω-
προσθετουμε νερο και αρχιζουμε το γκιλι - γκιλι ..
πανω κατω και πλαγιως ..
προσεχουμε πως ανοιγουμε το καπακι (συνηθως εδω μου χαλαει η συνταγη γιατι το ανοιγω αποτομα και εκτοξευεται ο καφες παντου)
ριχνουμε το περιεχομενο σε ενα ποτηρι και προσθετουμε παγακια

καλη επιτυχια ! λολ

Υ.Γ. προσοχη .. το νερο αν αντικατασταθει με 7up εχει δραματικα αποτελεσματα (don't try this at home - μιλαω απο προσωπικη εμπειρια παντα...)  :shock:

:shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:

Ρε τρελοκομείο τι κατάφερες να κάνεις πάλι............................ ΑΠΙΘΑΝΗ ΕΙΣΑΙ ΛΕΜΕ...... Δεν μπορούσα να ηρεμίσω από τα γέλια........... Λοιπόν... για να σε βοηθήσω στον μέτριο ως συνήθως βάζουμε μία κουταλιά καφέ και μία με μιάμιση κουταλιά ζάχαρη.........

fmas

Συνταγή για κέικ..........

1 βούτυρο (πλάκα κατά προτίμηση)
4 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1 πορτοκάλι
Γάλα (διευκρινίζεται παρακάτω)
1 - 2 Βανίλιες
1 πακέτο αλεύρι που ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ......

Εκτέλεση..... (Δεν το στήνουμε στα 3 μέτρα.....)
Βάζουμε το βούτυρο στο μίξερ (να είναι λίγο μαλακό) και το χτυπάμε ρίχνοντας σιγά - σιγά και εναλλάξ ένα αυγό με μισό ποτήρι ζάχαρη (πριν ρίξουμε το επόμενο το αφήνουμε λίγο να χτυπηθεί με το βούτυρο). Ρίχνουμε την βανίλια στο μείγμα και στίβουμε το πορτοκάλι. Το βάζουμε στην κούπα που μετρήσαμε την ζάχαρη και προσθέτουμε γάλα ώσπου να γεμίσει η κούπα... Το ρίχνουμε στο μείγμα και το αφήνουμε να χτυπηθεί για 2 - 3 λεπτά..... Τώρα αν θέλουμε το βγάζουμε από το μίξερ ρίχνουμε το λίγο - λίγο το αλέυρι και το ανακατεύουμε με το σύρμα για να γίνει πιο αφράτο (Έτσι το κάνω εγώ).... Εναλλακτικά το αφήνουμε στο μίξερ και ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλέυρι για να ανακατευτεί καλά.... Το αδείαζουμε μέσα σε μία βουτυρωμένη φόρμα.... Καλή σας επιτυχία....

Εμένα πάντως βγαίνει πολύ καλό και αφράτο κατα γενική ομολογία.....

Υ.Γ. Αν θέλετε να έχει και λίγο σοκολάτα αφαιρείτε 6 κουταλίες από το μείγμα τις ανακατέβεται με λίγο κακάο και γάλα και ετοίμο..... Αν τώρα το θέλετε όλο με σοκολάτα όταν τελειώσετε με το χτύπημα για το αλεύρι ρίξτε 5 με 6 κουταλιές κακάο μέσα στο μείγμα με πολύ λίγο γάλα και συνεχίστε για 4 λεπτά για να πάει παντού το κακάο...

LaStDrIvE

Syntagi ala LaStDrIvE:

(oles oi dosis pane me to mati:P )

Loipon tha parete 4 fileta kotopoulo stihos.Tha stipsete polla lemonia kai tha rixete ton xymo se mia katsarola. prosexete na einai polys!!! rixnete mesa ligo kanella skoni, piperaki  diosmo, elaxisti rigani kai elaxisto anitho.ligo ladi kai nero.

Tta bazete se sigani/metria thermokrasia.

Otan vrasoun ta filetakia, ta bgazete apo tin katsarola kai afinete  mono ton zwmo mesa.Pernete manitarakia,ta kovete se fetes oxi leptes polu kai ta vazete na brasoune stin idia katsarola.

[synithos protimo na bazw ta manitaria prwta se mia katsarola me nero gia 5 lepta se psili thermokrasia . Afto to kanw epidi otan brazeis ta manitaria vlepeis pws to nero ginete kafe skouro kai afto tha kanei ton xymo pou apemeine apo to kotopoulo pio skouro sto xrwma kai den mou aresei  optika]

Oso vrazeis ta manitaria ston idio xymo perneis patates kai tis koveis mikra mikra kommatakia kai tis bazeis na vrasoune se mia katsarola me nero gia na ftiaxeis poure.

Poures : bgazeis tis patates apo to nero kai tis liwneis.,rixneis gala kai boutiro. Opws  anakatebeis ton poure rixneis mesa tou tyri galliko pou na periexei kai skordo. (einai diafora gallika sinithos tyria pou exoune mesa tous skordo kai alla tetoia matzounia:P ) kai ligo maintano psilokomeno kai anakatebeis karga lemeeeee!!!!

otan ola afta ginoune serviris sto piato: fileto kotopoulo, manitarakia, poure kai san saltsa bazeis ton zwmo pou evrases to kotopoulo kai ta manitaria.

Ama bgalate akri me tis odigies mu..grafte mou:P... kali sas orexi...

Vefa...watch out!!!! LaStDrIvE is looking for you...:P

kalimeres...

klis

einai arketa drosistiki kai paaaara poli eukoli

ylika:
makaronia (otidipote se mikro megethos koxilaki, strifta, kofto, ktl ktl)
piperies kokkines, kitrines, portokali, prasines
kalampoki
kremidi
tono
giartouti, magioneza se isi analogia
lemoni

vrazoume ta makaronakia kanonika kai ta straggizoume...
se ena megalo mpwl vazoume ta ylika afou prwta ta exome psilokopsei...
vazoume oso giaourti tosi magioneza kai to lemoni (xreiazete giati kovei tin giaourtila kai tin magionezila :) ) vazoume kai ta makaronia mesa sto mpol...

kai tra to diskolo meros pou xreiazete idiaiteri texniki

pernoume duo koutalia kai arxizoume na anakatevoume prosektika na min xithoun ola ap eksw....

trwgete opws einai an kai tha sinistousa na mpeis sto psigeio gia ligi wra wste na ginei akoma pio droseri

kali oreksi....

minoraki

:shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:
οι αντρες μας βαλανε τα γυαλια! μπραβο τους!

freak

να μας καναν κ το τραπεζι ακομα καλυτερα θα ηταν.... γιατι αν περιμενουμε απο μερικες μερικες ουτε καφε δεν θα πιουμε.

PoiSoN_GiRL

Τωρα αυτο περι γκαιφε εμενα αφορα ?? λολ !
Να πιεις καφε με 7up απο τα χερακια μου να πεσεις κατω να λιποθυμησεις εσυ που κοροιδευεις ..  :P

577 Επισκέπτες, 1 Χρήστης