Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 356
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 326
  • Total: 326

DAN BROWN--ΚΩΔΙΚΑΣ DA VINCI

Ξεκίνησε από mikrii, Ιουλίου 06, 2005, 01:55:15 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

mikrii

Eνα θέμα στο οποίο θα ήθελα τις απόψεις σας

Πρόσφατα διάβασα το εν λόγω βιβλίο .......
Ένα βιβλίο που –αν και – θεωρείται μυθιστόρημα , στο πρόλογο ο συγγραφέας ευθέως υποστηρίζει πως ότι γράφει είναι βασισμένο σε αληθινές έρευνες ...
Κάποιοι βέβαια έψαξαν και βρήκαν πως οι «πηγές» του συγγραφέα είναι ένας γάλλος ακροδεξιός ο Πιερ Πλανταρ....
ΜΥΣΤΗΡΙΑ Κ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ..
Η Χιονάτη (τρώει το δηλητηριασμένο μήλο) = με την πτώση της Εύας από τον Κήπο της Εδέμ?
Ο DISNEY ήταν ένας αποκρυφιστής που από τις πρώτες του ταινίες μας έστελνε μηνύματα ?

Βάζει σε σκέψεις τους  αναγνώστες του για κάποιες «αλήθειες» του Χριστιανισμού όπως και στο «τρυπάκι»   :
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ?

Αποκλείεται θα πει κάποιος ,γαλουχισμενος με τις ιδέες του Χριστιανισμού ..
Από την άλλη ,πάλι , όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά .

Το Άγιο Δισκοπότηρο μας παραπέμπει  στην Μαρία Μαγδαληνή ?? ήταν ο συμβολισμός της ?

Ανακαλύφθηκαν κάποια Ευαγγέλια γραμμένα μάλιστα από την Μαρία Μαγδαληνή και ένα ημερολόγιο που έγραφε ο ίδιος ο Χριστός ??και το Βατικανό τα κρατά ως επτασφράγηστα μυστικά (και ας μην τα αναγνωρίζει ) διοτι αν «δουν» το φως απλά θα αλλάξουν όλη την ιστορία και τα πιστεύω μας ως τώρα??

Τι τελικά ήταν η συνεχίζει να είναι το Κοινό της Σιων ,οι Ιππότες του Ναού ?

Μπαίνουμε στον «κόπο να ψάξουμε?» η αρκούμαστε στο Πίστευε και μη ερεύνα ???

Valia

Έχω ακούσει απο  ανθρώπους οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με τα βιβλία του DAN BROWN -και τα οποία πρέπει να τα διαβάσεις με την σειρά τους, δηλαδή να ξεκινήσεις με το βιβλίο Οι πεφωτισμένοι, μετά με τον κώδικα και τελευταία με το σπάσιμο του κώδικα αν δεν απατάμαι,- ότι έχουν πολλές διφορούμενες απόψεις και γενικώς εμπεριέχουν στοιχεία τα οποία απλά και μόνο σε βάζουν σε μια διαδικασία να αναιρείς τα μέχρι τώρα δεδομένα περι θρησκείας χωρίς να σου δίνουν κάποιες απτές αποδείξεις. Ωστόσο νομίζω ότι για να έχει κάποιος μια εμπεριστατωμένη άποψη θα πρέπει να διαβάσει και αμιγώς θρησκευτικά βιβλία τα οποία αναφέρονται στα συγκεκριμένα στοιχεία των βιβλίων του Dan Brown και να συγκρίνει καταστάσεις.

Eltoro

Εχω διαβάσει και τα τρία βιβλία του  Brown και εάν ήταν κάτι  το οποίο θα μπορούσα να πω μετά και τα τρία βιβλία είναι το …..                       ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ,  ΕΡΕΥΝΑ!.

cuba

ego den exo diabasei ayto to biblio.ego exo akoysei oti o kodikas da vinci toy dan brown milaei gia thn gallia. einai ena tropos gia na paei sthn gallia toyrismos me aformh ayto to biblio. gia na psajei kai na brei kai n mborei na lysei to mystirio. exo akoysei oti mborei na ginei kai eykola tainia. an kapios embeiros se senaria mborei na katalabeis pia komatia 8a gyristoyn tainia kai pia 8a kopoyn. einai ena kalos logos gia na ginete koybenta gyro apo to biblio kai sthn  telikh na paei o allos poy den to exei  diabasei na to agorasei.

fortune

Καλη μου φιλη,ωραιες οι ερωτησεις ,που θετεις...

Η πιστη βιωνεται οπως ακριβως η τεχνη,με το συναισθημα δηλαδη.Κανεις απο εμας τους Χριστιανους ορδοδοξους δεν εζησε πριν απο 2000 χρονια να δει το μεγαλειο ,που ξεδιπλωνοταν στους Αγιους τοπους....Ουτε εχει πρωσωπικες εμπειριες με το τι ακριβως συνεβη τοτε.

Γαλουχηθηκαμε απλα με τα δεδομενα της ιδρυσης της Χριστιανικης θρησκειας και ζουμε χαρακτηριζοντας τους εαυτους μας Χριστιανους.

Ο Leonardo Da Vinchi ηταν μια προσωπικοτητα ολιστικη.Ηταν ζωγραφος,μηχανικος,ποιητης,λογοτεχνης ,κατασκευαστης ,ασχοληθηκε με τα μαθηματικα και με πολλα αλλα πραγματα.Το 1450 μχ ,περιπου ,που γεννηθηκε ,απεχει 1500 χρονια απο την Σταυρωση του Χριστου.

Τα 4 Ευαγγελια ,που θεωρουνται και Θεοπνευστα, γραφτηκαν απο τους Ευαγγελιστες ,το μεν του Μαρκου ,που θεωρειται το πιο κοντινο της Σταυρωσης ,60 χρονια μετα ,και το πιο φιλοσοφημενο αυτο του Ιωαννου ,περιπου 200 χρονια μετα την Σταυρωση.Τα αλλα 2 ,του Ματθαιου και του Λουκα καπου αναμεσα.

Κατα την διαρκεια των συνοδων,οπως αυτη της Νικαιας υπο του Μ Κων/νου το 325 μχ ,υπεστησαν αλλαγες απο τους επισκοπους των εκλησιων τοτε.Το ιδιο συνεβη και αργοτερα.Μαλιστα μεταξυ τους εχουν και διαφορες.Οπως το οτι ο Ματθαιος μιλωντας για την Γενησση αναφερει μονο βοσκους και ο Λουκας μονο μαγους.Το ιδιο συμβαινει και με τον τοπο γεννησης,ο μεν Λουκας μιλα για σπηλαιο  και αλλος Ευαγγελιστης για φατνη.Καπου ειναι λογικο...αφου δεν ηταν εκει...

Υπαρχουν ασφαλως και αλλα Ευαγγελια οπως το Πρωτοευαγγελιο του Ιακωβου και εκεινο του Θωμα(η αλλιως ψευτοθωμα),τα οποια θεωρουνται αποκρυφα και ανηκουν σε Οπαδους Ομαδων ,που απο την Εκκλησια θεωρουνταν και θεωρουνται Αιρετικοι ,οπως οι Γνωστικοι.Αυτα λοιπον τα Ευαγγελια δεν ανηκουν στα 66 συνολικα Βιβλια της Αγιας Γραφης.Και ασφαλως οι διαφορες τους απο τα 4 των Γραφων ειναι περισσοτερες.

Aν σε αυτα τα βιβλια βλεπουμε τοσο σημαντικες διαφορες ,που χρονολογικα τοποθετουνται κοντα στην γεννηση του Χριστου ,περιμενουμε καποιοι μετα απο αιωνες να γραφουν τα γεγονοτα οπως ακριβως συνεβηκαν;Aναρωτιεμαι ,με τι;Με την μυρωδια και μονο;;

Ο Dan Brown  ειναι ενας πολυ καλος συγγραφεας και σιγουρα απο καπου {εμπνεεται}  οταν γραφει ,αλλα δεν μπορει να εκθετει παρα μονο στοιχεια υποκειμενικα.

Σημασια εχει καποιος να δει την ολη εποχη  του Ιησου Χριστου , σαν ενα γεγονος ,που εφερε αν μη τι αλλο ....Φως ,Ελπιδα και Αγαπη.Ολα τα αλλα θυμιζουν την ιστορια ,που το δαχτυλο δειχνει το Φεγγαρι και ο ανθρωπος κοιτα...το δαχτυλο.

Πιστευε και μη,Ερευνα λοιπον.Ναι ,αναποδραστα αλλωστε.Ομως η ερευνα ,που δεν στηριζεται σε αντικειμενικα  ποιοτικα κριτηρια αλλα υποστηριζεται εντονα απο υποκειμενικο στοιχειο....παυει να ειναι ρεαλιστικη.

Αλλωστε εχω ξαναγραψει εδω, οτι η Αλληθεια ειναι ενα Δεντρο με πολλα κλαδια.....και αναλογα με τις εμπειριες του ο καθενας διαλεγει και παιρνει...Ειναι τα μονοπατια αρκετα...στο Δεντρο.

Οσο για τους Ιπποτες του Ναου...η ιστορια ξεκινα απο πολυ παλια...Εκει γυρω στα 1000μχ...οταν με τις σταυροφοριες προσπαθησαν να ανακτησουν τους Αγιους Τοπους απο τους Σαρακηνους.Ειναι οι γνωστοι Ναιτες.
Λεγεται απο καποιους ,οτι η καταγωγη και το γενεαλογικο δεντρο ειναι το ιδιο με του Ιησου και ως απογονοι αποφασισαν να ειναι οι Φυλακες του Ιερου Γκριαλ,του Αγιου Δισκοποτηρου ,αλλα και της Λογχης,που πανω στον Σταυρο της Μαρτυριας τρυπησε  το σωμα του Χριστου.

Η ουσια ειναι να ψαχνουμε καλη μου Μικρη,να ψαχνουμε να βρουμε το Φως....Ομως θελει προσοχη ,γιατι το μονοπατι  του Αναζητητη εχει παγιδες πολλες.

fortune.

mikrii

Εχεις δικιο στο οτι για να εχεισ μια εμπεριστατωμενη αποψη πρεπει να εχεις διαβασει και τα τρια βιβλια ... το θεμα ειναι πωσ ετσι οπωσ τα παρουσιαζει ο DAN BROWN  , σε καποια εχει δικιο ....π.χ στον πινακα του Da Vinci Μυστικος Δειπνος , οντως η φιγουρα δεξια του μοοιαζει περισσοτερο να ειναι μια γυναικεια μορφη και οχι αντρικη ... οπως και οτι απο τον πινακα λειπει το Α.Δισκοποτηρο ........
σκοποσ του θεματοσ ειναι να πουμε την αποψη μας και οχι να γινουμε ειδικοι η να απαντασουν μονο οι περισσοτερο ψαγμενοι

mikrii

μα με το πιστευε και μη ερευνα δε πορευετε και η εκκλησια μας??

mikrii

δεν νομιζω πως το συγκεκριμενο βιβλιο ειναι για να παει στην γαλλια ο τουρισμος .... το μυστηριο "λυνεται" περιπου στο τελος του βιβλιου. Εκτοσ και αν παει να μετρησει τις γυαλινες πλακες του Λουβρου ,για να δει τελικα αν ειναι 666.

mikrii

fortune...... σιγουρα κανεις μας δεν εζησε 2000 χρονια πριν ,αλλα με την ιδια λογικη πρεπει να εχουμε ενδοιασμους για αυτα που μασ διδασκει η εκκλησια τοσα χρονια .Η πιστη εννοειται πωσ ειναι προσωπικο μας θεμα ...Υποτειθετε πως το βατικανο κρυβει βιβλια !!! Γιατι??
Απ την στιγμη που ο Ιησους θεωρουνταν Θεανθρωπος , γιατι απο τη μερια της ανθρωπινης φυσης Του να μην ειχε παντρευτει την Μαρια Μαγδαληνη?
Μηπως τελικα η αληθεια ειναι αλλη απ'αυτην που πιστευουμε , και  γνωριζοντας πως δεν προκειται να βγαλουμε ακρη(γιατι δε προκειται Ποτε)
και οτι το μονοπατι του Αναζητητη οπως λες και εσυ κρυβει πολλεσ παγιδες και ισως να μας γυριζει ξανα απο εκει που ξεκινησαμε με περισσοτερα ομωσ ερωτηματα ,απλα συμβιβαζομαστε με αυτα που η εκκλησια θελει να γνωριζουμε??

purple

o kwdikas da vinci einai ena katapliktiko biblio pou syndyazei fantasia me para polla stoixeia pou proilthan apo polyxroni meleti.Genikws pistebw oti den prosballei tipota kai kanenan,apla thelei na oksynei tin kritiki mas diathesi kai na mas protrepsei na min thewroume tipota apo oti mas ''plasaroyn''ws dedomeno.Ta thriskeytika kai istorika gegonota poy anaferei tha mporoysan na einai  alithina,mporei kai oxi.Pantws perimenw me megali periergia na dw tin kinimatografiki metafora toy biblioy me prwtagwnisti ton toma hanks.logika tha einai aristoyrgima.

mikrii

purple kai ego tin idia apopsi me sen aexo apla den emeina stin apopsi kai prospatho na psakso perissotero ... oso gia thn tainia mporei to cast na einai kalo .. alla de pauei na einai mia amerikanikh paragogh ... yperparagogi mallon ,sthn opoia den apokleietai na doume polles  ypervoles ,kommemes skhnes me vash to vivlio i akoma kai dikes toys skhnes mesa sthn tainia .....

ypomoni os ths 16.05.06

fortune

Καλη μου Μικρη,

Σε ευχαριστω πολυ για τα ερωτηματα ,που θετεις.Σπανια δευτερογραφω,ανταπαντωντας σε ερωτησεις ,που τιθενται πανω σε γραφομενα μου, γιατι δεν ξερω την κριτικη διαθεση αυτου ,που ρωτα.Ειναι βλεπεις πολυ ευκολο σε καποιον προκειμενου να {φαινεται το δικο του σπιτι πιο ψηλο ,να γκρεμισει τα σπιτια των αλλων.....και αυτο δυστυχως παρατηρειται συχνα στο Ιντερνετ και στα forums και ειναι κατι ,που απεχθανομαι.

Η Δυναμη δημιουργιας καλη μου ,που  προυπηρχε  και δημιουργησε το  συμπαν , ειναι αθανατη.Λεγοντας την λεξη αθανατος, εννουμε καποιον η κατι ,που δεν εχει αρχη και τελος.Αφου ειναι αθανατη ειναι και απολυτη.Ειναι λοιπον πολυ δυσκολο εμεις ενα κομματι της ,αφου η ψυχη μας προερχεται απο εκει ,να μπορεσουμε να συλλαβουμε κατι το απολυτο οντας σχετικοι.Το μυαλο μας ειναι σχετικο και δεν μπορει να συλλαβει το συνολικο Θειο σχεδιο ,αφου ειναι μερος του συνολου.

Γιαυτο ειναι και παρα πολυ δυσκολο για τον αναζητητη ,να δωσει απαντησεις σε θεματα τετοιου ειδους.Βεβαια για καποιους ,που εχουν προχωρησει πολυ σε καποια μονοπατια ,υπαρχουν απαντησεις για πολλα περισσοτερα πραγματα απο οτι σε αλλους ,ομως ακομη και αυτοι ειναι  πολυ πιθανον να κανουν λαθη.

Σε παραπεμπω στο θεμα θανατος ,που πριν καποιους μηνες ανοιξε η Εvita 79,οπου εκει εκθετω τις αποψεις μου πανω σε αυτο το υπαρξιακο θεμα και νομιζω οτι θα βοηθησει για την απαντηση ,που ζητας και πανω σε αυτα τα θεματα.

Να σαι καλα.

fortune.

mikrii

fortune ... εγω προσωπικα δεν προσπαθω να συλλαβω το Θειο σχεδιο ουτε να βρω απαντησεις γιατι δε θα μπορεσω....
κανω ομως οτι μπορω ,διαβαζω,βρισκω αρθρα γενικως ψαχνομαι απλα για να εχω εχω μια αποψη και να συγκρινω ... χωρις αυτο να σημαινει πως ασπαζομαι και οσα διαβαζω...

chriastina

mikrii
σε γενικές γραμμές θα συμφωνίσω με τον fortune.Θέλω λίγο να σταθώ στα τελευταία σου "λόγια" .
ΓΙΑτί καλή μου προκαταβάλεις μιαν εξέλιξη? Γιατί θεωρείς δύσκολο και πως δεν θα μπορέσεις  να βρεις απαντήσεις? Μας επέδειξες ήδη ότι ψάχνεις,φαντάζομαι(αν κρίνω απο την ηλικία σου) πως είσαι στα πρώτα σου βήματα,είναι όμως ελπιδοφόρο....
Να σου πω μια ιστοριούλα?
...Ο Θεός συζητά με έναν άγγελο,ψάχνει να βρει που να κρύψει το κλειδί όλων των ερωτήσεων σου..... και των δικών μας.......
-Να το κρύψεις Κύριε στο πιο ψηλό βουνό,λέει ο άγγελος
-Μπααα,λέει ο Θεός,θα το βρει γρήγορα
-Να το κρύψεις μήπως στις πιο βαθιές θάλασσες?
-Κι εκεί θα ψάξει είμαι σίγουρος,απαντά ο Θεός
-Να το κρύψεις στις πιο απότομες χαράδρες?
-Κι εκεί θα ψάξει...
Σκλεφτεται λίγο ο Θεός και λέει
-Ξέρω που θα το κρύψω κι εκεί να δεις δεν θα το ψάξει.
-Που? ρωτά ο άγγελος
-ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ!

Πάρε καλή μου όλες τις πληροφορίες που συγκεντρώνεις και περασέ τες μέσα απο την καρδιά σου,χωρίς τάσεις κριτικής και σύγκρισης,απλά μέσα απο το φίλτρο της αγάπης σου κι εκεί αν αφεθείς θα ανακαλύψεις τις δικές σου απαντήσεις στις δικές σου ερωτήσεις....(νομίζω εγώ,ίσως να λανθάνω)

mikrii

chriastina kalispera... καλη μου δεν το θεωρω απλα δυσκολο να βρω εγω απαντησεις το θεωρω ανεφικτο...χωρις αυτο να σημαινει πως θα σταματησω να ψαχνω...οπως προανεφερα οσο ψαχνεις τοσο περισσοτερες ερωτησεις βρισκεις παρα απαντησεις ....
Ισως να μη το διατυπωσα σωστα .... Κανενας μας ποτε δε προκειται να βρει την αληθεια για το τι συνεβει 2000 χρονια πριν .!
Εχω καταληξει στο τι πιστευω και τι ειναι παραμυθια(κατα την δικη μου αποψη) αλλα οοι "πορτες" ειναι ανοιχτες για συζητησεις και αναζητησεις........

326 Επισκέπτες, 0 Χρήστες