Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 180
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 229
  • Total: 229

Ποιός μυθιστορηματικός χαρακτήρας σας εκφράζει;

Ξεκίνησε από Nikos28, Ιουλίου 09, 2005, 06:43:08 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Nikos28

Με ποιόν έχετε ταυτιστεί ή ταυτιστήκατε κάποτε; Γιατί σας εμπνέει/ενέπνευσε; Μπορείτε να αναφέρετε όποιο ''πρόσωπο'' θέλετε, από ποίηση, λογοτεχνία, παραμύθια κλπ (αρκεί να είναι του γραπτού λόγου και να ήταν ανύπαρκτο-προιόν της φαντασίας ενός συγγραφέα). Αναλύστε, όσο μπορείτε, την απάντησή σας...ευχαριστώ.

Atma

Η δικιά μου ''μούσα'' είναι ο γαλιλέο!!
* Βλέπε στα ποιήματα *
με εμπνέει γιατί χαμογελά
γιατί αγγίξαμε ο ένας τον άλλον
γιατί έχω το μείδιασμα του ακόμη στα χείλη μου
γιατί τον αγαπώ...

Σαν πρόσωπα θα μπορούσα να αναφέρω πολλά
διαβάζω ποίηση λογοτεχνία
ρουφώ πολλά..
Ο καθένας έχει τον τρόπο του
Μ αρέσουν εκείνα που με ταξιδεύουν
εκείνα που πίσω από λέξεις κρύβουν εικόνες

δεν ταυτίζομαι όμως

Εσύ;

Enia

πάντοτε είχα πρόβλημα με τους 'ήρωες' και τα 'πρότυπα'... όχι πως δεν έχω  συμπάσχει με χαρακτήρες ταινιών, βιβλίων κλπ και δεν έχω επηρεαστεί από αυτούς...
ίσως επανέλθω...

Ntama

Εχω ταυτιστεί με ότι έχει να κάνει με τις "Μαγισσες της Σμύρνης"...

Ο λόγος είναι ότι με μεγάλωσε η γιαγιά μου... Απο τη μέρα που γεννήθηκα ως και τη μέρα που την έχασα λίγο πρίν κλείσω τα 18... Ηταν Σμυρνιά και μου είχε μάθει τα πάντα... από το να μαγειρεύω ώς να ρίχνω τα χαρτιά και ό,τι άλλο βαζει ο νου σας...

Τελικά, δεν είμαι σίγουρη αν στην ουσία έχω ταυτιστεί με την ηρωίδα του βιβλίου ή με την ίδια τη γιαγια μου...

Argiro

Σκάρλετ Ο' Χάρα στο "Όσα παίρνει ο άνεμος"

Αυτή κι αν ήταν επαναστάτρια... και όχι μόνο... Κατάφερε να φύγει μέσα από την Ατλάντα που καιγόταν και να πάει τόσα χιλιόμετρα με τα πόδια, περνώντας μέσα από πολεμικές ζώνες, κουβαλώντας μαζί της σε ένα κάρο την άρρωστη νύφη της, το μωρό της και την υπηρέτρια. Όταν έφτασε στο σπίτι της η μάνα της είχε πεθάνει, ο πατέρας της είχε μισοτρελαθεί και οι αδελφές της ήταν άρρωστες. Κατάφερε να ξεχρεώσει το κτήμα και το σπίτι τους μόνη της μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και έκανε πραγματικότητα το "δεν θα ξαναπεινάσω ποτέ, ακόμη και αν χρειαστεί να κλέψω ή να σκοτώσω" που είπε όταν έσκαβε γονατιστή στο χώμα για να ξεθάψει πατάτες για να φάνε. Όσο για τα αισθηματικά της... σαλάτα τα είχε κάνει... Τι να πει κανείς γι αυτή τη γυναίκα!...

freak

Παράθεση από: "Enia"πάντοτε είχα πρόβλημα με τους 'ήρωες' και τα 'πρότυπα'... όχι πως δεν έχω  συμπάσχει με χαρακτήρες ταινιών, βιβλίων κλπ και δεν έχω επηρεαστεί από αυτούς...
ίσως επανέλθω...

αυτην ακριβως την απαντηση θα εδινα κ εγω...επηρεαζομαι κ εξελισομαι χαρη κ στην βοηθεια τους αλλα δεν μπορω να πω οτι ειναι προτυπο μου.

jcdenton

Robert Langton... και ο νοών νοήτω
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

minoraki

Παράθεση από: "Argiro"Σκάρλετ Ο' Χάρα στο "Όσα παίρνει ο άνεμος"

Αυτή κι αν ήταν επαναστάτρια... και όχι μόνο... Κατάφερε να φύγει μέσα από την Ατλάντα που καιγόταν και να πάει τόσα χιλιόμετρα με τα πόδια, περνώντας μέσα από πολεμικές ζώνες, κουβαλώντας μαζί της σε ένα κάρο την άρρωστη νύφη της, το μωρό της και την υπηρέτρια. Όταν έφτασε στο σπίτι της η μάνα της είχε πεθάνει, ο πατέρας της είχε μισοτρελαθεί και οι αδελφές της ήταν άρρωστες. Κατάφερε να ξεχρεώσει το κτήμα και το σπίτι τους μόνη της μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και έκανε πραγματικότητα το "δεν θα ξαναπεινάσω ποτέ, ακόμη και αν χρειαστεί να κλέψω ή να σκοτώσω" που είπε όταν έσκαβε γονατιστή στο χώμα για να ξεθάψει πατάτες για να φάνε. Όσο για τα αισθηματικά της... σαλάτα τα είχε κάνει... Τι να πει κανείς γι αυτή τη γυναίκα!...
νομιζω οτι οι περισσοτερες γυναικες θα εχουν ταυτιστει με την σκαρλετ.....οχι μονον για την επαναστατρια που εκρυβε μεσα της, αλλά και για την ομορφια της.....για το παθος που εκρυβε μεσα της και πως το εξεφραζε....για μενα ο,τι καλυτερο εχω ακουσει ειναι τα τελευταια λογια της : <<θα το σκεφτω αυριο.....γιατι αυριο ξημερωνει μια αλλη μερα>>!!!!
μεγαλη βιβιαν λη.....στο ρολο της σκαρλετ.....

balland

Με τον ψαλτη στο "Πες τα χρυσοστομε"..

Argiro

Παράθεση από: "minoraki"νομιζω οτι οι περισσοτερες γυναικες θα εχουν ταυτιστει με την σκαρλετ.....οχι μονον για την επαναστατρια που εκρυβε μεσα της, αλλά και για την ομορφια της.....για το παθος που εκρυβε μεσα της και πως το εξεφραζε....για μενα ο,τι καλυτερο εχω ακουσει ειναι τα τελευταια λογια της : <<θα το σκεφτω αυριο.....γιατι αυριο ξημερωνει μια αλλη μερα>>!!!!
μεγαλη βιβιαν λη.....στο ρολο της σκαρλετ.....
Προσωπικά η ταινία δεν μου άρεσε τόσο όσο το βιβλίο, γιατί τα περισσότερα -και πιο σημαντικά κατά την άποψή μου- δεν τα αναφέρει. Και πραγματικά, αν διαβάσει κανείς το βιβλίο, δεν μπορεί να μη θαυμάσει τη Σκάρλετ Ο' Χάρα... Εκείνο το χαστούκι που έδωσε στον χαλβά τον Άσλεϊ ήταν άπαιχτο... και όσα του είπε πριν, που δεν αναφέρονται στην ταινία.

jcdenton

Ross Perot (1930 - ...)

xeniaaaa

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΡΤΑ ΙΣΩΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΩ ΝΙΚΟ ΜΟΥ!!!

apol

μου φαινεται οτι ουτε οι συντονιστες οταν βαζουν ενα θεμα ψαχνουν πρωτα στην αναζητηση........
οχι οτι εγινε δηλαδη κατι αλλα επειδη κατα κανονα μας τη βγαινουν ...αν και ο Νικος μου ειναι πολυ συμπαθης

Nikos28

Παράθεση από: "apol"μου φαινεται οτι ουτε οι συντονιστες οταν βαζουν ενα θεμα ψαχνουν πρωτα στην αναζητηση........
οχι οτι εγινε δηλαδη κατι αλλα επειδη κατα κανονα μας τη βγαινουν ...αν και ο Νικος μου ειναι πολυ συμπαθης

:)

Η συμπάθεια είναι αμοιβαία.

Για το θέμα της αναζήτησης έχω ήδη κάνει κάποιες προτάσεις και ελπίζω να ληφθούν υπόψη.
Θα δούμε...

jcdenton

Να ρωτήσω; Οι αυτοβιογραφίες μετράνε;
Ross Perot (1930 - ...)

229 Επισκέπτες, 0 Χρήστες