Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 356
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 332
  • Total: 333
  • Leon

Τύχη - Πεπρωμένο...

Ξεκίνησε από zarkvilion, Ιουλίου 24, 2005, 10:56:37 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Nikos28

For the record, έλεγες το 'Dreams can have only one owner at a time. That's why dreamers are lonely.'
Τώρα πια όμως Νίκο, δεν ονειρεύομαι... ΖΩ!  :D Ευχήσου μου να μην ξανανιώσω έτσι όπως ένιωθα τότε!  :wink:

:D

Στο εύχομαι...

Enia

Νίκο  :)

Aργυρώ, με εκφράζει πολύ αυτό που λες! Πάντοτε είχα μια πολύ ξεκάθαρη εικόνα στο μυαλό μου για τις έννοιες 'μοίρα' και πεπρωμένο', αλλά κάποιες φορές είναι δύσκολο να το εκφράσεις με λόγια ώστε να το καταλάβει ένας άλλος.
Κατά μιαν έννοια πιστεύω πως το πεπρωμένο μας είναι 'προδιαγεγραμένο', (πως όλα έχουν ένα σκοπό, ένα λόγο για να συμβούν) αλλά χωρίς αυτό να μας αφαιρεί την ελεύθερη βούληση. Πάντα έχουμε επιλογή, και πάντα εμείς οι ίδιοι με τις επιλογές μας καθορίζουμε το μέλλον μας. Τα πράγματα όμως που δεν μπορούμε να ορίσουμε, αργά ή γρήγορα βλέπουμε πως είχαν κάποιο λόγο να γίνουν όπως έγιναν, και είναι πάντα για το καλό μας...

Θα μου πουν κάποιοι πως όλο αυτό το σκεπτικό δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ασπίδα, μια αυτοάμυνα, ένας τρόπος να παραμένω αισιόδοξη και να έχω θετική σκέψη. Και δε θα διαφωνίσω.

Works for me!!!  :D  :wink:

Argiro

Δεν νομίζω πως υπάρχει τίποτα προδιαγεγραμμένο στη ζωή μας. Το μόνο που θα μπορούσες να το πεις έτσι είναι το οικογενειακό περιβάλλον μας και οι συνθήκες που ζούμε όταν είμαστε έως και δεκαοκτώ χρόνων. Από εκεί και πέρα αρχίζουμε να διαγράφουμε το πεπρωμένο μας, σύμφωνα με τις επιλογές που κάνουμε. Οι ευκαιρίες και οι δυσχέρειες που παρουσιάζονται δεν προδιαγράφουν τίποτα. Για παράδειγμα, αν σου πουν πως αύριο θα έχει δέκα μποφώρ στο Αιγαίο και εσύ πάρεις μια βάρκα και πας να ψαρέψεις, δεν φταίνε τα δέκα μποφώρ που κατά πάσα πιθανότητα θα πνιγείς ούτε η κακή σου μοίρα.

Nikos28

Παράθεση από: "Argiro"Για παράδειγμα, αν σου πουν πως αύριο θα έχει δέκα μποφώρ στο Αιγαίο και εσύ πάρεις μια βάρκα και πας να ψαρέψεις, δεν φταίνε τα δέκα μποφώρ που κατά πάσα πιθανότητα θα πνιγείς ούτε η κακή σου μοίρα.

Αν, όμως, δε σου πουν τίποτα;  :?:  :?:

tristana

Αν δεν σου πουν, τότε μάλλον -για να το θέσω ήπια- θέλουν να σε ξεφορτωθούν! :lol:

Argiro

Αν δεν σου πουν θα το δεις μόνος σου όταν πας στην παραλία.

Nikos28

Παράθεση από: "tristana"Αν δεν σου πουν, τότε μάλλον -για να το θέσω ήπια- θέλουν να σε ξεφορτωθούν! :lol:

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

(φαντάζομαι τι κληρονομικά πρέπει να υπάρχουν στη μέση: Βάρκες, τράτες, δίχτυα, παραγάδια, πυροφάνια και καμιά εκατοστή ντενεκέδες με σαρδέλες στην άρμη...)  :lol:  :lol:  :lol:

Nikos28

Παράθεση από: "Argiro"Αν δεν σου πουν θα το δεις μόνος σου όταν πας στην παραλία.

Κι αν δε το δεις;  :?:  :?:  :?:

Argiro

Αν δεν το δεις φταίει η στραβωμάρα σου και όχι τα μποφώρ... :twisted:

Nikos28

Δεν ψαρεύουν όλοι παράκτια...!

Αν, λόγω απόστασης, δε το δεις;  :?:

Argiro

Δηλαδή προσπαθείς να μου πεις πως υπάρχει περίπτωση να είσαι ψαράς και να μην μπορείς να ξέρεις πώς θα είναι ο καιρός τουλάχιστον για μια βδομάδα μετά; Τότε σίγουρα όχι μόνο έχεις στραβωμάρα και δεν είδες τον παλιόκαιρο, αλλά έκανες το λάθος να διαλέξεις λάθος επάγγελμα και ήρθε η ώρα να το πληρώσεις... :lol:  Δεν φταίει λοιπόν το πεπρωμένο σου...

Nikos28

Δηλαδή προσπαθείς να μου πεις πως δεν υπάρχει περίπτωση να πας για ψάρεμα σε θάλασσα στην οποία δεν ξέρεις τι καιρός επικρατεί; Ή να πας για ψάρεμα και να χαλάσει ο καιρός αμέσως μετά; Ή να συμβεί εκεί κάτι που δε θα μπορούσε να προβλεφθεί απο κανένα μετεωρολογικό δελτίο- όπως ένα τσουνάμι, π.χ, ή να σου επιτεθεί ένας καρχαρίας την ώρα που ανεβάζεις τα δίχτυα ή την πετονιά;
Τότε σίγουρα δεν έχεις στραβωμάρα, απλώς έτυχε να είσαι στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή-και ήρθε η ώρα να το πληρώσεις... :lol:  :lol:
Άρα φταίει το πεπρωμένο σου!

tristana

Δηλαδή, -Αργυρώ και Νίκο- προσπαθείτε να μου πείτε ότι οι ψαράδες είναι
καταδικασμένοι να πάνε ή από το Πεπρωμένο φυγείν αδύνατον ή από το κακό τους το κεφάλι; Αρχίζω εκστρατεία διάσωσης Ψαράδων!
Είστε καλοί στα θρίλερ. Σκιάχτηκα!

Υ.Γ: (προς Νίκο) Και δεν θέλω γέλωτες όσον αφορά στα κληρονομικά του ψαρά που έβαλες να τον φάει ο καρχαρίας ή το τσουνάμι -εξότικ σε βρίσκω- Ξέρεις πού έχει πάει η σαρδέλλα; Στα όρη, τ'άγρια βουνά ψάρι πράμα!

Nikos28

Δηλαδή Νάντια προσπαθείς να μας πεις ότι θέλεις να διαιτητεύσεις στο debate μεταξύ εμού και της Αργυρούς, όταν εμείς είμαστε αποφασισμένοι να φάμε γι' άλλη μια φορά τα μουστάκια μας;  :?:  :?:  :lol:  :lol:  :lol:  

Απ' το τσουνάμι έφτασαν οι σαρδέλες στα βουνά; Ε, το πολύ-πολύ να μπερδευτούν στα κληρονομικά και οι ορεσίβιοι, διεκδικώντας καμιά τριανταριά ντενεκέδες για τα εύρετρα!

Υ.Γ Exotic no, quixotic yes...  :wink:

Argiro

Παράθεση από: "tristana"Δηλαδή, -Αργυρώ και Νίκο- προσπαθείτε να μου πείτε ότι οι ψαράδες είναι
καταδικασμένοι να πάνε ή από το Πεπρωμένο φυγείν αδύνατον ή από το κακό τους το κεφάλι; Αρχίζω εκστρατεία διάσωσης Ψαράδων!
Είστε καλοί στα θρίλερ. Σκιάχτηκα!

Καλέ, τι λες; Δεν είπα αυτό. Απλώς λέω πως κάθε ψαράς που σέβεται τον εαυτό του είναι και μετεωρολόγος από τους καλύτερους... Μέχρι και τις φάσεις της σελήνης προσέχουν όταν πάνε για ψάρεμα (ποτέ δεν ψαρεύουν με πανσέληνο) και σίγουρα ξέρουν τι καιρό θα κάνει, γιατί ανάλογα με τον καιρό, ψαρεύουν και τα ανάλογα ψάρια (είχα παππού ψαρά...:lol:).

332 Επισκέπτες, 1 Χρήστης