Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 472
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 537
  • Total: 537

Φιλία και έρωτας πάνε μαζί?

Ξεκίνησε από Eley8eros, Αυγούστου 01, 2005, 10:45:29 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Eley8eros

Μπορεί δυο άνθρωποι που ξεκίνησαν ως φίλοι κατέληξαν εραστές και φίλοι να συνεχίσουν κάποια στιγμή πάλι μόνο ως φίλοι? Ίσως γιατι ο ένας από τους δυο έκανε μια νέα σχεση.

Και αν ναί πόσο δυνατή μπορεί να συνεχίσει αυτή η φιλία?
Μπορεί να γίνει εντελώς ελεύθερη στη σκέψη και επικοινωνία ή θα έχει στεγανά?

Enia

Καλησπέρααα...

Καταρχάς, για να μην επαναλαμβανόμαστε οι κάπως 'παλιότεροι', ίσως σε ενδιαφέρει να ρίξεις μια ματιά σε αυτό το θεματάκι:
http://www.a33.gr/viewtopic.php?t=1814&highlight=%F6%E9%EB%DF%E1+%EC%E5%F4%E1%EE%FD+%F0%F1%FE%E7%ED
(Τίτλος: 'Ναι ή όχι στην φιλία μεταξύ πρώην?')
Ισως κάποια ερωτήματα είναι κοινά, αλλά εσύ το θέτεις σε πιο συγκεκριμένη (σε άλλη) βάση το θέμα...

Το βασικό 'ατού' σε σχέση με αυτό την περίπτωση που έλεγα εγώ, είναι πως οι δικοί σου έχουν ήδη υπάρξει φίλοι.
Αυτό βέβαια, μπορεί να είναι και καλό και κακό... ανάλογα τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκε η φιλία σε ερωτική σχέση...

Αν ήταν ξέσπασμα, καταπιεσμένο πάθος, κρυφός πόθος, υποβόσκοντα συναισθήματα που τόλμησαν να βγουν στην επιφάνεια και έπιασαν τόπο, τότε θα μου φαινόταν πολύ δύσκολο να πισωγυρίσουν. Για την ακρίβεια δεν θα περίμενα να δω καμμία άλλη περαιτέρω επαφή μεταξύ τους, γιατί θα πληγωνόταν άσχημα τουλάχιστον ένας από τους δύο -αν όχι και οι δύο, εφόσον υπάρχουν τρελά απωθημένα και ανικανοποίητα συναισθήματα στην όλη περίπτωση.

Αν όμως ήταν απλώς μια εξέλιξη της φιλικής σχέσης, μια σταδιακή πορεία σε κάτι ποιο βαθύ (ίσως δηλ και πιο συνειδητό και όχι παρορμητικό) δεν αποκλείω με τον ίδιο τρόπο να 'μεταλαχθεί' η σχέση των δύο σε κάτι άλλο πάλι... Που πιθανώς να μην είναι η προηγούμενή τους φιλία όπως την είχαν βιώσει, αλλά θα περίμενα να δω μια ειλικρινή και ανθρώπινη σχέση που ακόμα κι αν ο ένας δεν βλέπει ερωτικά τον άλλο, δεν παύει να νοιάζεται γι'αυτόν.
Για να περάσεις από τόσα κύματα μαζί με κάποιον θεωρώ πως κάτι πολύ ισχυρό σε δένει, κάτι που δεν μπορείς να ξεγράψεις έτσι απλά... Οπότε όσο κι αν ίσως πονέσει στην αρχή θα το παλέψεις και θα το πάρεις απόφαση...

Γνώμη μου πάντα...  :roll:

PoiSoN_GiRL

καλημερα κι απο εμενα !
προσωπικη μου αποψη ειναι πως αν μια σχεση ξεκινησει με την μορφη της φιλιας και εξελιχθει σε ερωτας .. αν καποια στιγμη κατι χαλασει στην πορεια ειναι παρα μα παρα πολυ δυσκολο να επανελθει στην αρχικη μορφη της φιλιας ..
Ειναι πιστευω πολυ δυσκολο αν οχι και για τους δυο, τουλαχιστον για τον εναν να δει ξανα τον αλλον φιλικα ..
ειδικα αν συνεχιζει να ειναι ερωτευμενος ..
Δεν αποκλειω βεβαια το γεγονος να συμβει, παντως το βλεπω αρκετα δυσκολο και οπως λεει και η Λιλα θα πρεπει να περασει απο τοσα κυμματα .. και παλι δεν ειναι εντελως σιγουρο οτι θα ειναι φιλικο το ενδιαφερον και μονο.
Βεβαια εξαρταται και απο πολλους αλλους παραγοντες .. πχ το διαστημα που κρατησε η σχεση, το ποσο δυνατη ηταν η φιλια πριν εξελιχθει σε ερωτικη σχεση κλπ κλπ ..
παντως προσωπικα κατι αναλογο εχω βιωσει .. ξεκινησε απο φιλικη σχεση , εξελιχθηκε σε ερωτας και ξαναβρηκε το φιλικο χαρακτηρα της ως σχεση .. με την εξης λεπτομερεια .. κανεις απο τους δυο δεν επαψε να ειναι ερωτευμενος με τον αλλον .. οποτε και μιλαμε για διαφορετικο πραγμα εδω ..
αυτα προς το παρον ..  :D

Eley8eros

Παράθεση από: "PoiSoN_GiRL"καλημερα κι απο εμενα !
προσωπικη μου αποψη ειναι πως αν μια σχεση ξεκινησει με την μορφη της φιλιας και εξελιχθει σε ερωτας .. αν καποια στιγμη κατι χαλασει στην πορεια ειναι παρα μα παρα πολυ δυσκολο να επανελθει στην αρχικη μορφη της φιλιας ..
Ειναι πιστευω πολυ δυσκολο αν οχι και για τους δυο, τουλαχιστον για τον εναν να δει ξανα τον αλλον φιλικα ..
ειδικα αν συνεχιζει να ειναι ερωτευμενος ..
Δεν αποκλειω βεβαια το γεγονος να συμβει, παντως το βλεπω αρκετα δυσκολο και οπως λεει και η Λιλα θα πρεπει να περασει απο τοσα κυμματα .. και παλι δεν ειναι εντελως σιγουρο οτι θα ειναι φιλικο το ενδιαφερον και μονο.
Βεβαια εξαρταται και απο πολλους αλλους παραγοντες .. πχ το διαστημα που κρατησε η σχεση, το ποσο δυνατη ηταν η φιλια πριν εξελιχθει σε ερωτικη σχεση κλπ κλπ ..
παντως προσωπικα κατι αναλογο εχω βιωσει .. ξεκινησε απο φιλικη σχεση , εξελιχθηκε σε ερωτας και ξαναβρηκε το φιλικο χαρακτηρα της ως σχεση .. με την εξης λεπτομερεια .. κανεις απο τους δυο δεν επαψε να ειναι ερωτευμενος με τον αλλον .. οποτε και μιλαμε για διαφορετικο πραγμα εδω ..
αυτα προς το παρον ..  :D

Δηλαδή φιλικά ερωτευμένοι????? Βρίσκεστε μόνο ως φίλοι?? Λέτε τα πάντα? πχ για τις σχέσεις που κάνετε?

PoiSoN_GiRL

axmm.. λοιπον ενα ενα !
το ερωτικο στοιχειο υπαρχει σιγουρα αναμεσα μας !
Φιλοι ειμαστε σιγουρα και μαλιστα ειναι ενα απο τα φιλαρακια που στηριζομαι κυριολεκτικα πανω του και καθε φορα που θα μου συμβει το παραμικρο τρεχει πρωτος !
Επισης το συγκεκριμενο ατομο εχει φοβερη διαισθηση ..
Περα απο τον ερωτα ομως υπαρχει και η αγαπη !
πιστευω πως η αγαπη μεταξυ μας ειναι οντως αγνη και μας γεμιζει !
τωρα για το αν συζηταμε για τις σχεσεις που εχουμε .. ναι !
εχουμε φτασει σε τετοιο επιπεδο που καταφεραμε να συζητησουμε ακομη και κατι τετοιο ..
Μπορει να μην ειμαστε μαζι .. ειμαστε ομως ο ενας πολυ κοντα στον αλλον
(δεν ξερω αν εγινα κατανοητη οσο θα ηθελα .. ελπιζω να μην σε μπερδεψα περισσοτερο)

LaStDrIvE

NAIIIIIII !!!!!! για εμενα πάλι λες αλητάκι? axxx axxx axxx... Όσο και να εξηγείς, δύσκολο να καταλάβει κάποιος την χημεία μεταξύ δυο ανθρώπων... ποσο μάλλον μιας άλητος και ενός punk :P

σε ευχαριστώ (από τα ψηλά, τα αστερια τα φωτεινά) ;)

PoiSoN_GiRL

μαρτυριαρη ...  :P

(εγω σε ευχαριστω απο τον ηχο της σιωπης ...)  :wink:

Enia

άει να χαθείτε, με συγκινήσατε!!!
ΚΩΤΙΚΟΟΟΟΟ!!! φέρε τον ώμο σου να κλάψω!!

LaStDrIvE

Enia άμα είσαι κοντά στa 1.75 να σου δώσω και τον δικό μου :P

Η αλητo  πάντως είπε τα πράγματα ως έχουν. Η ειλικρίνεια "Nομηζω" μας έχει κάνει να μένουμε φίλοι σε αυτό το επίπεδο.

Συν τις άλλης ότι έχω πολύ καλές σχέσης με τις πρώην μου,με κάποιες κάνουμε πολύ παρέα.Δεν μπορείς να μην συνέχισης μια σχέση που απλά δεν μπορούσε να είναι "σχέση ερωτική" σε μια "σχέση φιλική".

Μοιράζεσαι τόσα σε μια σχέση ερωτική. εάν σου αρέσει αυτό γιατί να μην το συνεχίσεις σε άλλο επίπεδο?

Το είδος τις σχέσης το καθορίζει το συναίσθημα και όχι η Ταμπέλα, για αυτό έβαλα και """""

Enia

just με πέτυχες, ταιριάζουμε! και σου είχα πει έλα από εδώ, θα σου φτιάξω και μηλόπιτα! :P (αλλά τον ώμο του κολλητού μου δεν τον αλλάζω με τπτ. είναι και δοκιμασμένος, εγγύηση! άσε που είναι και ανθεκτικός στη μουρμούρα. whine-proof!!)

κατά τα άλλα μια χαρά τα λέτε, μακάρι να σκεφτόντουσαν κι άλλοι έτσι...

LaStDrIvE

Έτσι, κολλητούς δεν αλλάζουμε ποτε ;)  ... δεν μας έτυχαν .. τους "κατακτήσαμε" και αυτοί εμάς. κάτι σαν την ION είναι και αυτοί ;)

LaStDrIvE

Έτσι, κολλητούς δεν αλλάζουμε ποτε ;)  ... δεν μας έτυχαν .. τους "κατακτήσαμε" και αυτοί εμάς. κάτι σαν την ION είναι και αυτοί ;)

PoiSoN_GiRL

και φυσικα .. τι αλλο θα μπορουσα να γραψω εκτος απο το οτι συμφωνω και με τους δυο σας απολυτα ?? !!
τους κολλητους μας τους λατρευουμε και δεν τους αλλαζουμε γιατι κοπιασαμε για να τους κερδισουμε !!
Τους φιλους που μετατραπηκαν σε ερωτες και ξαναβρηκαν στο τελος την φιλικη τους ταυτοτητα τους κραταμε γιατι αξιζουν εφοσον παλευουν κι εκεινοι να μην μας χασουν !!
Ο ιδανικος κοσμος !! (αν και εντελως μεταξυ μας Λιλακι και Αλεξανδρε εχω την υποψια οτι μονο εμεις τα βλεπουμε ετσι τα πραγματα !! λολ) Εγω παντως ειμαι προθυμη να μοιραστω το ροζ συννεφακι μου και με τους δυο σας γιατι μου εισαστε και οι δυο πολυτιμοι !! σας λατρευω  :lol:

Eley8eros

Παράθεση από: "PoiSoN_GiRL"axmm.. λοιπον ενα ενα !
το ερωτικο στοιχειο υπαρχει σιγουρα αναμεσα μας !
Φιλοι ειμαστε σιγουρα και μαλιστα ειναι ενα απο τα φιλαρακια που στηριζομαι κυριολεκτικα πανω του και καθε φορα που θα μου συμβει το παραμικρο τρεχει πρωτος !
Επισης το συγκεκριμενο ατομο εχει φοβερη διαισθηση ..
Περα απο τον ερωτα ομως υπαρχει και η αγαπη !
πιστευω πως η αγαπη μεταξυ μας ειναι οντως αγνη και μας γεμιζει !
τωρα για το αν συζηταμε για τις σχεσεις που εχουμε .. ναι !
εχουμε φτασει σε τετοιο επιπεδο που καταφεραμε να συζητησουμε ακομη και κατι τετοιο ..
Μπορει να μην ειμαστε μαζι .. ειμαστε ομως ο ενας πολυ κοντα στον αλλον
(δεν ξερω αν εγινα κατανοητη οσο θα ηθελα .. ελπιζω να μην σε μπερδεψα περισσοτερο)

Αυτό ακριβώς ζω.....και  είναι προτογνωρο...αλλά όμορφο....

Evitaki

ο αντρας μου ηταν το φιλαρακι μου........
νομιζω οτι αυτο τα λεει ολα :wink:  :wink:  :wink:

537 Επισκέπτες, 0 Χρήστες