Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 463
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 582
  • Total: 583
  • Leon

Suntages gia pites, pitakia, kis lorain klp

Ξεκίνησε από ChEf, Σεπτεμβρίου 08, 2005, 06:06:48 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

Παράθεση από: "Ntama"Kασερόπιτα          
 

 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού κασέρι
 ½ φλιτζάνι τσαγιού χαλούμι
 ½ φλιτζάνι τσαγιού Regato
 4 αυγά
 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
 αλάτι
 πιπέρι
 λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο (προαιρετικά)
 ½ φλιτζάνι γάλα (κατά προτίμηση φρέσκο)
 
      
Σε ένα βαθύ μπολ ή λεκάνη τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τα τυριά.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα 3 αυγά.
Προσθέτουμε ½ φλιτζάνι γάλα, αλάτι, πιπέρι, (δυόσμο), ½ φλιτζάνι λάδι και τα ανακατεύουμε.
Pίχνουμε το μείγμα στo μπολ με τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Aλείφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι και βάζουμε στη βάση 2 φύλλα τα οποία τα αλείφουμε με λίγο λάδι το καθένα ξεχωριστά.
Pίχνουμε μία ποσότητα του μείγματος και την απλώνουμε στην επιφάνεια των φύλλων.
Στη συνέχεια βάζουμε άλλα δύο φύλλα (στα οποία συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία αλείμματος) και άλλη μία ποσότητα μείγματος.
Συνεχίζουμε έτσι, βάζοντας ανάμεσα στις στρώσεις από 1 φύλλο, μέχρι την τελευταία στρώση όπου και τοποθετούμε τα 2 τελευταία φύλλα.
Σε μία λεκάνη χτυπάμε 1 αυγό.
Την υπόλοιπη ποσότητα γάλατος και λίγο λάδι.
Τα ανακατεύουμε και τα περιχύνουμε στην επιφάνεια της κασερόπιτας έτσι ώστε να πάει παντού.
Ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 35 - 40 λεπτά μέχρι να πάρει ροδαλό χρώμα.

ChEf

Παράθεση από: "Ntama"Πρασόπιτα          
   

 1kg πράσα
 2 ξερά κρεμμύδια
 λίγο άνηθο
 300g φέτα
 2 αυγά
 1 πακέτο σφολιάτα
 ελαιόλαδο
 βούτυρο
 1 κρέμα γάλακτος 250ml (προαιρετικά)
 αλάτι
 πιπέρι


Aφού πλύνουμε καλά τα πράσα, τα τσιγαρίζουμε με 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, μαζί με τα ξερά κρεμμύδια και τον άνηθο.
Mόλις πάρουν λίγο χρώμα, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Bουτυρώνουμε ένα ταψάκι, στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και το αλείφουμε με λίγο βούτυρο.
Στη συνέχεια παίρνουμε τη γέμιση, στην οποία αφού έχει κρυώσει ρίχνουμε τα 2 αυγά χτυπημένα και προαιρετικά 1 μικρή κρέμα γάλακτος.
Tέλος βάζουμε το δεύτερο φύλλο σφόλιατας και το βουτυρώνουμε.
Ψήνουμε στους 180°C για 60 λεπτά περίπου.

ChEf

Παράθεση από: "Ntama"Kις λωραίν τυριών με μπρόκολο          
 

 Για τη ζύμη

 200g βούτυρο γάλακτος Pοδάμι
 300g αλεύρι
 1 κρόκο αυγού
 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
 2 κουταλάκια αλεύρι
 Για τη γέμιση
 500g πράσινο μπρόκολο
 100g τυρί γκούντα
 50g τυρί έμμενταλ
 50g παρμεζάνα
 1αυγό
 120g κρέμα γάλακτος
 λίγο μοσχοκάρυδο


Aνακατεύουμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Kατόπιν λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο αλεύρι.
Φτιάxνουμε μια μέτρια μαλακή ζύμη προσθέτοντας τελευταίο τον κρόκο.
Aπλώνουμε τη ζύμη σε μια μέτρια φόρμα τάρτας και την ψήνουμε στους 200°C για 40 λετπά.
Kόβουμε το μπρόκολο σε κομμάτια και το βράζουμε για 10 λετπά σε αλατισμένο νερό.
Προτιμούμε το βράσιμο στον ατμό: διατηρεί το μπρόκολο πιο πράσινο.
Tρίβουμε το γκούντα και το έμμενταλ στο χοντρό τρίφτη και την παρμεζάνα στον ψιλό.
Kόβουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες και το βάζουμε στην επιφάνεια της τάρτας.
Aπλώνουμε το γκούντα και το έμμενταλ.
Xτυπάμε το αυγό με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε την τάρτα.
Tην πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε για άλλα 20 λετπά στους 180°C.
Aν θέλουμε προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε στη γέμιση λίγο μοσχοκάρυδο.

ChEf

Παράθεση από: "Ntama"Kις λωραίν με ζαμπόν και μπέικον          
     
 2 φύλλα σφολιάτα
 6 ολόκληρα αυγά
 2 κρόκοι αυγών
 200g ζαμπόν
 200g μπέικον
 400g κίτρινο τυρί
 150g κεφαλογραβιέρα
 750g κρέμα γάλακτος
 αλάτι
 πιπέρι

 
Σημείωση Προαιρετικά αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένα κομμάτια πράσινης πιπεριάς
      
       
Στρώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας σε δύο φόρμες για τάρτα.
Xτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα βαθύ μπολ.
Kόβουμε σε μικράκομματάκια το ζαμπόν και το μπέικον.
Tρίβουμε στον τρίφτη το κίτρινο τυρί και την κεφαλογραβιέρα.
Mοιράζουμε πάνω στις δύο τάρτες τα κομματάκια του μπέικον και του ζαμπόν και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά.
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και τα αυγά που χτυπήσαμε.
Ψήνουμε τις δύο τάρτες στους 200°C για 35 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα και σερβίρουμε.

ChEf

Παράθεση από: "KiSSeS"ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ με ροκφόρ

Υλικά
½ πακέτο φύλλο κρούστας
150 γρ. τυρί ροκφόρ χοντροτριμμένο
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
1 γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
2 αβγά
4 κουτ. σούπας βούτηρο


Προετοιμασία
Προθερμένετε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι. Με ένα πινέλο βουτυρώνετε το πρώτο φύλλο και στην συνέχεια το παίρνετε και το τσαλακώνετε ανάμεσα στις παλάμες σας. Το τοποθετείτε σε ταψάκι και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, τοποθετώντας το ένα δίπλα στο άλλο, μέχρι να καλύψετε ολόκληρο το ταψί.

Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα σε ένα μπολ. Προσθέτετε το γιαούρτι και το τριμμένο ροκφόρ, συνεχίζοντας το χτύπημα. Με μια κουτάλα του φαγητού, παίρνετε το μίγμα λίγο λίγο και περιχύνετε τα τσαλακωμένα φύλλα ώστε να σκεπαστούν όλα.

Ψήνετε την πίτα για 40’ περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα. Σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή, σε τετράγωνοα κομμάτια.

ChEf

Παράθεση από: "KiSSeS"ΤΕΜΠΕΛΟΠΙΤΑ


κορίτσια για μας είναι αυτή! λοοοοοολ   ;)



Υλικά
½ κιλό γάλα
4 αβγά
4 κουτ. σούπας αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 ποτήρι νερού φέτα σκληρή, τριμμένη
½ ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
2-3 κομματάκια μαργαρίνη


Προετοιμασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175ο C. Ζεσταίνεται το γάλα σε κατσαρολάκι και διαλύετε μέσα τη μαγιά. Προσθέτετε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, το αλεύρι, το λάδι και τη φέτα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, ώστε να γίνουν ένα μίγμα.

Λαδώνετε ένα ταψί και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ρίχνετε από πάνω τα κομματάκια της μαργαρίνης για να πάρει ωραίο χρώμα η πίτα και την ψήνετε στον φούρνο για 40’ περίπου.

Βγάζετε την πίτα από τον φούρνο και μόλις κρυώσει λίγο, κόβετε κομμάτια και σερβίρετε.

ChEf

Παράθεση από: "KiSSeS"Κοτόπιτα ανοιχτή με γραβιέρα και μυρωδικά

Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα
3 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
350 γρ. κοτόπουλο - ψαχνό
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κοτσάνι σέλερι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες a
2 αβγά χτυπημένα
150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
2 κουταλάκια του γλυκού ξερό βασιλικό
1 μεγάλο αβγό χτυπημένο με 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος



Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο,μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ροδίσει ελαφρώς. Το αφαιρούμε, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.

Ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το σέλερι, το σκόρδο, τα αβγά και τη γραβιέρα σε ένα μπολ. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Ρίχνουμε το βασιλικό.

Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε κύκλο με διάμετρο 32 εκ. Το στρώνουμε σε μια φόρμα για τάρτες. Η φόρμα να έχει διάμετρο περίπου 28 εκ. Το περίσσευμα γύρω-γύρω το στριφογυρίζουμε προς τα μέσα όμορφα για να σχηματίσουμε ένα στεφάνι. Με ένα πιρούνι τρυπάμε ελαφρώς τον πάτο της ζύμης. Απλώνουμε τη γέμιση μέσα. Χτυπάμε το αβγό με την κρέμα και περιχύνουμε το μίγμα από πάνω, έτσι ώστε να πάει παντού. Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 35 λεπτά στον αέρα ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η σφολιάτα. Τη βγάζουμε, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τη σερβίρουμε.

ChEf

Παράθεση από: "KiSSeS"Κρεατόπιτα Κεφαλονιάς

Υλικά
1300 γρ αρνί ψαχνό
300 γρ τυρί φέτα
1/2 φλιτζάνι ρύζι
2 πατάτες
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές ντομάτα μπελτέ
4 αυγά
3 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές λάδι
½ μάτσο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο
δυόσμο, κανέλα
λίγη φλούδα από πορτοκάλι
λίγο ζωμό κρέατος
18-20 φύλλα μπακλαβά


Εκτέλεση
Αφού κόψουμε το αρνί σε μικρά κομμάτια το τοποθετούμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τυρί που έχουμε ήδη τρίψει, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια, ντομάτα, βούτυρο, λάδι, μαϊντανό, δυόσμο, σκόρδο, κανέλλα, φλούδα πορτοκαλιού και ανάλογο αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά. Αφού το μίγμα γίνει ομοιόμορφο προσθέτουμε λίγο ζωμό κρέατος και τέσσερα αυγά βρασμένα, τα οποία κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Η γέμισή μας είναι έτοιμη.

Στην συνέχεια απλώνουμε στο ταψί 8-10 φύλλα του μπακλαβά, τα οποία έχουμε βουτυρώσει. Ρίχνουμε επάνω τους τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει, την απλώνουμε ομοιόμορφα και την σκεπάζουμε με τα φύλλα. Αφού αλείφουμε όλη την επιφάνεια με βούτυρο βάζουμε το ταψί στο φούρνο. Αφήνουμε την πίτα να ψηθεί για μιάμιση ώρα.

Αφού την βγάλουμε από τον φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια.

ChEf

Παράθεση από: "Ntama"ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ (ξεβράκωτη)  



Είναι μια τυρόπιττα που γίνεται πάρα πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα.
Μπορεί να εμπλουτίσει ένα τραπέζι ή να το δώσουμε στο παιδί μας για να
το πάρει στο σχολείο για κολατσιό



1 φαρίνα που φουσκώνει μόνη της.
4 αυγά
1/4 του κιλού ρεγκάτο
1/4 του κιλού ένταμ
1/4 του κιλού τρίμμα φέτα
3 ποτήρια νερού γάλα
1 και 1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι



Ρίχνω το γάλα σε μια μεγάλη γαβάθα.
Επειτα ρίχνω όλα τα παραπάνω υλικά στη γαβάθα (δεν έχει σημασία η σειρά) και τα ανακατεύω όλα μαζί . Λαδώνω το μεγάλο ταψί του φούρνου και ανάβω την κουζίνα στους 180'.
Μετά απο 45' περίπου είναι έτοιμη.

ChEf

Παράθεση από: "jezbeat"efkoli  refsti zamponoturopitta

Fullo gia pitta opoio tupo thelete
miso kgr akopi pariza
miso kgr bacon
miso kgr gouda
miso kgr cheddar
alati piperi k 1 htupimeno avgo me ena krasopotiro krema galaktos
Trivoume tin pariza k ta turia mas kai psilokovoume to bacon
Bazoume to fullo sto tapsi (an einai sfoliata pername ena ena ta fulla me vouturo kai afinoume ta upoloipa misa gia apopanw opou ta pername pali ena ena me vouturo) kai prosthetoume tin gemisi, Perihunoume me to meigma kremas avgou k topothetoume fullo apo panw. Tin trwme polu zesti gia na einai to cheddar ugro

ChEf

Παράθεση από: "Ntama"ΣΦΟΛΙΑTINΙΑ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ  




-500 γραμ.σφολιάτα σε φύλλο
-6 τομάτες
-500 γραμ. φέτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
-300 γραμ. έμενταλ, κομμένο σε λεπτές φέτες
-6 κουταλιές ελαιόλαδο
-φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
-πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-λίγο βούτυρο



Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί φούρνου ή στρώνουμε το ταψί με βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί.
Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε ορθογώνια κομμάτια, με διαστάσεις 7Χ10 εκατ. και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Βάζουμε επάνω σε κάθε κομμάτι σφολιάτας δύο με τρεις φέτες άσπρο τυρί, καλύπτουμε με τριμμένο έμενταλ και από πάνω δύο με τρεις ροδέλες τομάτας.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι και βασιλικό και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ανασηκώνουμε ελαφρά τις τέσσερις πλευρές του κάθε κομματιού σφολιάτας, για να μην τρέξουν τα τυριά στο ψήσιμο.
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα και είναι το ίδιο νόστιμα.

ChEf

Παράθεση από: "Ntama"VOL-AU-VENT ME MANITAΡIA  




12 «vol-au-vent» μέτρια (έτοιμα)
300 γρ.μπεσαμέλ
1/2 ποτήρι γάλα
100 γρ. τυρί (φοντί)
1 κρόκο αυγού
τυρί παρμεζάνα τρυμμένο
150 γρ. μανιτάρια
1 ματσάκι μαϊντανό
20 γρ. βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, πιπέρι





Πλένετε τα μανιτάρια, τα κόβετε σε ροδέλες, και τα τσιγαρίζετε με 20 γρ. βούτυρο και μια σκελίδα σκόρδο, προσθέτετε ένα ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι. Tα κατεβάζετε από τη φωτιά, αφαιρώντας το σκόρδο.
Σε μια κατσαρόλα ζεστένετε τη μπεσαμέλ, την αραιώνετε με το γάλα και προσθέτετε το φοντί. Όταν λιώσει το τυρί, κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα μανιτάρια και τον κρόκο ελαφρά χτυπημένο με λίγο αλάτι .
Γεμίζετε τα «vol-au-vent» με το μίγμα που ετοιμάσατε, τα τοποθετήτε με λίγη απόσταση μεταξύ τους σε ένα ταψί, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και φουρνίζετε για 15 λεπτά στούς 190° βαθμούς. Σερβίρετε αμέσως σε ζεστή πιατέλα.

ChEf

Παράθεση από: "Ntama"ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ



Νόστιμα και διαφορετικά στην γεύση! Προτιμήστε τα με μπύρα ή στο πρωϊνό σας!



ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1 νεροπότηρο ηλιέλαιο
1 νεροπότηρο ρετσίνα
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. αλάτι
1/8 κ.γ. πιπέρι




ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

150 γρ. φέτα
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας
πιπέρι




Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή που να πλάθεται. Δοκιμάζουμε παίρνοντας ένα μπαλάκι της ζύμης και ανοίγοντάς το με το χέρι μας στον πάγκο. Αν δεν σπάει είναι έτοιμη. Αν σπάει χρειάζεται λίγο αλεύρι ακόμη.
Αφού ετοιμάσουμε τη ζύμη μας την αφήνουμε σκεπασμένη για 20 λεπτά περίπου. Σε άλλο μπολ τρίβουμε τη φέτα, την ανακατεύουμε με το γιαούρτι και το κίτρινο τυρί. Προσθέτουμε το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Ανοίγουμε μικρά πιτάκια και τα γεμίζουμε. Τα κλείνουμε βάζοντας λίγο νερό στην ένωση για να μην ανοίξουν και χυθεί η γέμιση.
Αλοίφουμε τα πιτάκια μας με έναν κρόκο αβγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

spellbound

Βρε Τζεζ...


Λυσσαξα στη πεινα γμτ μου με τις συνταγες σου και ερχεται καλοκαιρι λεμεεε!!!
και αντε να βρω μαγιω για να χωρεσω μεσα του  :?

Jezebell

Χεχεχεχχε και που'σαι ακομα :P  :P  :P  :P  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

582 Επισκέπτες, 1 Χρήστης