Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 300
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 224
  • Total: 225
  • Leon

Υπάρχει η ψυχή;

Ξεκίνησε από gon, Σεπτεμβρίου 20, 2005, 04:48:53 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Υπάρχει η ψυχή;

Στην αρχαία ελληνική τέχνη, η ψυχή απεικονίζεται ως μια όμορφη νεαρή γυναίκα με φτερά

papi

Για πεσμας βρε gon εσυ που τα ξερεις καλυτερα,υπαρχει?Αναλυσε το ολο θεμα τις ψυχης σε παρακαλω.

gon

papi  έγραψε:
Για πεσμας βρε gon εσυ που τα ξερεις καλυτερα,υπαρχει?Αναλυσε το ολο θεμα τις ψυχης σε παρακαλω.

Υπάρχει η ψυχή;
Στην αρχαία ελληνική τέχνη, η ψυχή απεικονίζεται ως μια όμορφη νεαρή γυναίκα με φτερά. Αργότερα ο χριστιανισμός την ξαναζωγραφίζει στην εικόνα του κάθε ανθρώπου, ανάλογα με τις πράξεις του. Στην «Ημέρα της Κρίσης» του Μιχαήλ Αγγέλου, οι ολοφώτιστες ψυχές των δικαίων διαφέρουν από τις μαύρες ψυχές των αμαρτωλών. Σήμερα η νευροβιολογία μάς λέει ότι η ψυχή δεν υπάρχει, ότι ο νους του ανθρώπου είναι ηλεκτροχημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν στα κύτταρα του εγκεφάλου μας. Η ζωή είναι μεταβολισμός. Κι όταν πεθάνουμε, τότε, απλά, παύουμε να υπάρχουμε. Κι όμως, παρά την αφοριστική άρνηση της ψυχής από την επιστήμη, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να πιστεύουν σ’ αυτή καθώς και σε «άυλες» υπάρξεις έξω από τον υλικό κόσμο, σε φαντάσματα, σε προγονικά πνεύματα, στους νεκρούς που ζουν σε κάποια άλλη διάσταση. Στο τρέχον τεύχος μας θα αναζητήσουμε το λόγο που τα φαινόμενα αυτά επιμένουν να μας απασχολούν τόσο πολύ.

papi

Gon,με δικα σου λογια θελω να μου πεις για την ψυχη,και οχι....!

Evitaki

ολα τα ωραια κ τα περιεργα ειναι γενους θυληκα

αγαπη
ψυχη κ.τ.λ

riaghul

στο ερωτημα..Υπαρχει ψυχη?
 :arrow: Ναι

Τι ειναι ψυχη?
 :arrow: δεν ετεθη...
 :)

Bijoux

http://www.a33.gr/viewtopic.php?t=1244

κάτι είπαμε περί ψυχής...

προς γκον
δεν κατάλαβα αυτο

Στο τρέχον τεύχος μας θα αναζητήσουμε το λόγο που τα φαινόμενα αυτά επιμένουν να μας απασχολούν τόσο πολύ.

σε ποιο τεύχος; μήπως ποστ εννοούσες;

προς παπί
θέτεις ενα ερώτημα στον γκον
το οποίο δεν έχει απάντηση
παρα μόνο ότι άκουσε ότι διάβασε κανείς
κανείς δε τα ξέρει καλύτερα λοιπόν

papi

Προς Bijoux
Το συγκεκριμενο που λεει ο Γκον ειναι απο το περιοδικο focusmag που σημαινει οτι απο κατω εχει μια ταμπελα που λεει:

"Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του περιεχόμενου του δικτυακού τόπου
χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη."

Και ο εκδοτης ειναι ο κ.Λυμπερης [ου μπλεξεις...αμα μπλεξεις!]

Που σημαινει οτι μπορει ο Α33.gr να εχει κυρωσεις και Δικαστικα.

Προσπαθουμε να βαζουμε δικα μας θεματα ή να αντιγραψουμε ενα θεμα χωρις απαγορευτικες ταμπελες για να μην επιβαρυνουμε το site που αγαπαμε και γραφουμε διαφορα σε αυτο.

Επισεις περιμενα την απαντηση αυτη απο τον Γκον.

Απλα θελει προσοχη και να κοιταμε αν εχουν κανονες τα διαφορα που αντιγραφουμε.Γιατι απο μια μλκια,μπορει να πληρωσει πολλα χιλιαδες ευρω το site.

Νομιζο οτι τα ξερεις αυτα.Δεν κανω τον ξυπνιο προς θεου,απλα μου αρεσει ο Α33 και αυτα που γραφονται,γιατι ειναι ενα οργανομενο οπως βλεπω site και επισεις εχει και πολυ καλο κοσμο.

Δεν εχω τιποτα αλλο να προσθεσω.

Ειμαι ενα απλο μελος του Α33.gr.

paidi-gia-spiti

αλοιμονο κι αν δεν ειχαμε ψυχη....τοτε θα ειμασταν σαν αυτοκινητα χωρις κινητηρα

gon

Προσοχή στην ωρίμανση!!!

προς papi

Μια από τοις θεωρίες λέει
ότι στο τέλος τις ζωής κάθε ανθρώπου βγαίνει η ψυχή του π.χ. (στο τέλος τις ζωής κάθε οντότητας φεύγει ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο το οποίο θα αντανακλαθι και θα γιρισι πάλι πίσω στη Γη .
Λήψη στο ηλεκτρομαγνητικό αυτό πεδίο μπορεί να κάνη στην αρχή της περιόδου κυήσεως θηλή ων.
Το ηλεκτρομαγνητική αυτί εκπομπή δεν είναι τίποτα άλλο από μια μεταφορά δεδομένων. Τα δεδομένα αυτά προσδιορίζουν το χαρακτήρα της οντότητας π.χ. λέμε
Αυτός έχει καλή ψυχή,
Αυτός έχει κακή ψυχή  
Αυτός είναι σκ--οψυχος_

Κύριε papi σας κάλυψα ?

papi

Παράθεση από: "gon"Προσοχή στην ωρίμανση!!!

προς papi

Μια από τοις θεωρίες λέει
ότι στο τέλος τις ζωής κάθε ανθρώπου βγαίνει η ψυχή του π.χ. (στο τέλος τις ζωής κάθε οντότητας φεύγει ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο το οποίο θα αντανακλαθι και θα γιρισι πάλι πίσω στη Γη .
Λήψη στο ηλεκτρομαγνητικό αυτό πεδίο μπορεί να κάνη στην αρχή της περιόδου κυήσεως θηλή ων.
Το ηλεκτρομαγνητική αυτί εκπομπή δεν είναι τίποτα άλλο από μια μεταφορά δεδομένων. Τα δεδομένα αυτά προσδιορίζουν το χαρακτήρα της οντότητας π.χ. λέμε
Αυτός έχει καλή ψυχή,
Αυτός έχει κακή ψυχή  
Αυτός είναι σκ--οψυχος_

Κύριε papi σας κάλυψα ?

οχι κυριε gon,αλανταλον μας λετε περι ψυχης.Νομιζα οτι θα μου δινατε μια σωστη απαντηση μιας και ειστε μεγαλυτερος μου και μιας και δεν ξερω για την ψυχη δεν μπορω να απαντησω σε εσας και στον κοσμο.

energizer

...δεν ξερω αν υπαρχουν η οχι αυτα τα περιβοητα 21 γραμ.
...δεν ξερω τι ζυγισαν μετα την τελευταια εκπνοη...
...παντως αν δεχτουμε τη θεωρια της υπαρξης της αυτοματως αποδεχομαστε & ολο το μεταφυσικο πλεγμα με τις οποιες υπερβολες περιεχει...
...χωρις να ειμαι ξεκαθαρα τοποθετημενος & απολυτος η υποθεση της νευροβιολογιας δειχνει πιο πιστευτη & επεξηγηματικη για τα περισσοτερα των φαινομενων που παρατηρουνται!(οφειλω να χρεωσω την υποκειμενικοτητα μου & στο ακαδημαικο μου υποβαθρο!)
 :roll:

gon

προς papi

παπί έγγραψε

όχι κύριε gon,αλανταλον μας λέτε περί ψυχης.Νομιζα ότι θα μου δίνατε μια σωστή απάντηση μιας και είστε μεγαλύτερος μου και μιας και δεν ξέρω για την ψυχή δεν μπορώ να απαντήσω σε εσάς και στον κόσμο.

Ότι έχει σχέση με την ψυχή είναι θεωρίες δεν καταλαβαίνω την ένια τις σωστής απάντησης

κύριε papi σας κάλυψα ?

papi

Προς Κυριο gon

Η ψυχη του ανθρωπου δεν την εμποδιζει τιποτα στο να σκεφτεται και να εχει συνειδηση.Ζη και δεν πεφτει ποτε στην ανυπαρξια.
Τωρα στην μετα θανατων ψυχη που φευγει,ειναι μια μεγαλη ιστορια κυριε gon αν αυτο εννοειτε.

riaghul

Ψυχη................μια ενοια που εκφραζει την πορεια μιας μεταβαλλομενης αποψης  για το τι ειναι...και κυριως συνδεεται με τον
εσωτερικο κοσμο του ανθρωπου.
Στη θρησκεια, στη φιλοσοφια...θεωρειται ως μια άυλη ουσια , ανεξαρτητη απο το σωμα. Μια ιδιαιτερη δυναμη που κατοικει στο σωμα του ανθρωπου, του φυτου ή του ζωου..και που το εγκαταλειεπι την ωρα του θανατου.
Ετσι συνδεεται και η θεωρια της μετοικησης της ψυχης..(μετεμψυχωση)
Κατα καποιους, οι γενικες αρχες της ζωης..ειναι ψυχη..
κατ'αλλους..σκοπιμη αρχη του ζωντανου σωματος...
και κατα τις θεϊστικες θεωριες η ψυχη ειναι δημιουργημενη απο το Θεο. Μια ανεπαναληπτη, αθανατη πνευματικη αρχη....
Στον προσφατο αιωνα ..η εννοια της ψυχης παραμεριζεται ...και κυριαρχει η εννοια"ψυχισμος"
Για να μην αναφερθω στις φιλοσοφικες θεωριες απο τον Ομηρο, Ηρακλειτο,
Πυθαγορα, Πλατωνα, Αριστοτελη, Αναξιγενη..κ.λ.π...
αλλα σε ολους φαινεται να ειναι  η Ζωη,η πνοη, ο "δαιμων" δηλαδη η αθανατη υπαρξη, που μαλλον διαθετει μνημες απο προηγουμενες ενσαρκωσεις..

Δεν θελω να μακρυγορησω..γιατι ολα αυτα μπορειτε κι εσεις να τα δειτε, να τα διαβασετε...
Η προσωπικη μου κατανοηση για την ψυχη ειναι..οτι δεν εχουμε ψυχη..
(μοιαζει βουδιστικης θεωριας αυτο:), αλλα δεν ειναι) αλλά έχουμε το αρχεγονο υλικο, την πνοη που ρεει ..και καλουμαστε να αναπτυξουμε
τον εαυτο μας και να κατασκευασουμε , να διαμορφωσουμε την ψυχη μας
σε κατι ανωτερο,να ελευθερωθουμε απο τα δεσμα της υλικης ζωης μας και
να εντοπιζουμε αυτη την αλλη υποσταση ...την αλλη εικονα ...που διαφερει απο το νοητο κοσμο...
.................
................
......

224 Επισκέπτες, 1 Χρήστης