Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 226
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 272
  • Total: 272

NIMITS SHOW!

Ξεκίνησε από energizer, Οκτωβρίου 11, 2005, 10:23:40 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

energizer

...επαρχια(!) της Μακεδονιας(Ελληνικο κομματι)!!!!
...Δημοκρατια της Μακεδονιας...(αγνωστου προελευσεως γεωπολιτικο κομματι)
 :evil:

energizer

...αποτελει την απολυτη προκληση σε 1 χωρα που ολοι οι πολιτικοι ιθυνοντες τελουν οσφυοκαμπτικες ασκησεις στον  :tongue: Αμερικανικο παραγοντα...
...& δεν το βλεπω μονο απο την οπτικη οτι οι αδιαφοροι πατρωνες μας (νταβατζηδες:εσωτερικοι & εξωτερικοι) επιχαιρουν των περιστασεων...
...λυπαμαι που 1 κρατιδιο με ανυπαρκτο παρελθον & γεννημα των μεγαλοιδεατικων σχεδιασμων σταλινικης εμπνευσεως...αποτελει εργαλειο του παγκοσμιοποιημενου υπερκαταναλωτισμου...& αποδεικνυεται αναγνωρισιμο & σεβαστο εις βαρος του ελλαδισταν...
...η δε ευθυνη ειναι συνολικη...βαραινει & τον απλο Ελληνα πολιτη(με τον ωχαδερφισμο του!) αλλα κυριως τους νεμοντες τις τυχες της χωρας-κρατους αρα & της πολιτικης του(εξωτερικης η αλλης!).
...λυπαμαι που 1 χωρα με βαρυτατη ιστορικη & πολιτισμικη κληρονομια παραγκωνιζεται (δεκαετιες τωρα!) & αποτελει τον τελευταιο τροχο της αμαξης..
δλδ του "yes sir!".
...αποτελει ομως προκληση στην απολυτη μορφη της να εμφανιζεται το κρατιδιο που δημιουργηθηκε για εξισορροπιστικους κυριως λογους στην ευρυτερη παραπαιουσα περιοχη των Βαλκανιων,ως γενετειρα του Μ.Αλεξανδρου & της παλαι ποτε κραταιας Μακεδονιας...η δε αλλοιωση της ιστοριας ειναι ΠΡΟΣΒΟΛΗ της "αληθειας"...
...& καταληκτικα θα πρεπει η ευρυτερη περιοχη της Βεργινας να ονομαστει "επαρχια"...αξιοι των συνθηκων!
...ειλικρινα δεν μπορω να φανταστω την εξελιξη & σαφως δεν εχω κατι με τον μεσο Αμερικανο ουτε κατι με την χωρα του!
...αλλα εξοργιζομαι οταν ο πιο βρωμικος (μεσος ορος κατα κεφαλην απορριματων!) & πιο ακριβος (μεσος ορος κατα κεφαλην καταναλωτης φυσικων πορων!) & ακριβεστερα η ηγεσια του στο ονομα του υπερκαταναλωτισμου προσβαλει το τελευταιο πραγμα που εχει μεινει ορθιο στον τοπο μας...την ΙΣΤΟΡΙΑ του!

freak

διαφωνω οτι το μονο που εχει μεινει ορθιο σε αυτον τον τοπο ειναι η ιστορια του.... προσωπικα δεν πιστευω οτι υπαρχει ιστορια, αλλα ιστορικη αφηγηση.. κ οτι μονο ορθιο δεν εχει μεινει...μετα απο αυτην την μικρη παρενθεση συνεχιζω.
οντως η προταση νιμιτς να απαγορευτει η χρηση του ορου Μακεδονια κ στην Ελλαδα αλλα κ στην Π.Γ.Δ.Μ ηταν προσβλητικη κ για τις δυο χωρες. Πισω απο αυτο ομως δεν κρυβεται καποιο δολιο αμερικανικο η δεν ξερω εγω τι σχεδιο υπονομευσης του ελληνισμου. ισα ισα που το θεμα για αυτους εχει το ιδιο ενδιαφερον που εχει κ για τους ελληνες η διαμαχη Ινδιας κ Πακισταν σχετικα με το Κασμιρ.. ειναι ενα θεμα που απλα πρεπει να λυθει γιατι απειλει την σταθεροτητα της πυριτιδαποθηκης των Βαλκανιων κ τιποτα παραπανω. το να φανταζομαστε οτι μας χτυπουν γιατι μας ζηλευουν η γιατι ειμαστε καποιοι προυποθετει μια εγωκεντρικη κ αφελη αντιληψη του κοσμου. η δημιουργια του μορφωματος της Π.Γ.Δ.Μ δεν ειναι η πρωτη προσπαθεια για κρατος στην γεωγραφικη περιοχη της Μακεδονιας. ειχε γινει κ αλλη μια προσπαθεια με την εξεγερση του Ιλιντεν (η Ιλιντει) το 1903... Πολλα εχουν ακουστει για αυτο. για καποιους δηλωνει ξεσηκωμο των μακεδονων. οντως υπηρχε ενα καλεσμα προς ολους αναιξερετως τους κατοικους της γεωγραφικης περιοχης της Μακεδονιας (ελληνες, τουρκους, βουλγαρους, σλαβους, ρωμα, εβραιους, αλβανους, κλπ) εναντια στον Τουρκικο ζυγο. μονο που δεν γινοταν λογος για εθνικα μακεδονες αλλα για κατοικους της μακεδονιας διαφορων καταγωγων. για αλλους αυτη η εξεγερση ηταν υποκινουμενη απο τον βουλγαρικο εθνικισμο... το θεμα ειναι οτι απετυχε κ οι κατοικοι της συγκεκριμενης περιοχης αποροφηθηκαν απο τα ''εθνικα'' κρατη τους οι περισσοτεροι.
υπεγραφη αργοτερα κ μια συνθηκη μεταξυ ελλαδος, γιουγκοσλαβιας κ βουλγαριας οπου η καθε χωρα επαιρνε ενα κομματι του χωρου αυτου (με την ελλαδα να περνει το μεγαλυτερο κ την γιουγκοσλαβια το μικροτερο)... ετσι η μακεδονια ως γεωγραφικος χωρος διαμελιστηκε... ο τιτο (αρα τιτοικη πρακτικη κ οχι σταλινικη) για να προφυλαξει το δικο του κομματι απο τυχον ελληνικες η βουλγαρικες βλεψεις καλλιεργησε την μακεδονικη συνειδηση των κατοικων του κ δημιουργησε την μακεδονικη ταυτοτητα. τοσα χρονια κανεις ελληνας πολιτικος δεν αντεδρασε.. θες γιατι ο τιτο ακροβατουσε μεταξυ δυσης κ ανατολης κ οι αμερικανοι τον ηθελαν δικο τους οποτε κανεις στην δυση δεν τον πειραζε... το θεμα ειναι οτι κανεις δεν αντεδρασε.. ουτε οταν οι ''σκοπιανοι'' εβγαζαν χαρτες οπου ειχαν την θεσσαλονικη ως δικη τους κ υποστηριζαν οτι υπαρχουν αλυτρωτοι 'μακεδονες αδερφοι' τους στην ελλαδα κ στην βουλγαρια.

προσωπικα δεν θεωρω οτι υπαρχει ουτε μακεδονικο κρατος ουτε μακεδονικο εθνος ουτε καποια μακεδονικη ταυτοτητα. θεωρω οτι η αρχαια μακεδονια ειναι ελληνικη. κ πως ενας λαος οπως οι σλαβοι που κατεβηκαν στην συγκεκριμενη περιοχη τον 6ο αιωνα μ.χ (κατι το οποιο το εχουν δηλωσει κ πολλοι πολιτικοι τους, οπως ο πρωην προεδρος τους Κυρο Γκλιγκοροφ) δεν μπορουν να μιλουν για ιστορικη συνεχεια των αυτοχθωνων της περιοχης. επισης οταν υπηρχαν κ υπαρχουν τοσοι λαοι που κατοικουν στην περιοχη αυτη, πως ενας απο ολους αυτους τους λαους προυποθετει οτι ειναι ο μοναδικος που εχει το δικαιωμα να προσδιοριζεται αναλογα κ αποκλειει ολους τους αλλους.. δηλαδη οι ελληνες μακεδονες δεν ειναι μακεδονες? κ αν ειναι τοτε πως ειναι κ οι σλαβοι μακεδονες? κ μιας κ οι σλαβοι ηρθαν τον 6ο αιωνα μχ στην περιοχη πως υποστηριζουν οτι ειναι συνεχεια της αρχαιας μακεδονιας? τι εγιναν οι αυτοχθονες της περιοχης αυτης? πως ενας λαος που κατεχει το μικροτερο κομματι της μακεδονιας ισχυριζεται οτι ειναι ο πραγματικος αυτοχθονας? υπαρχουν ακομα περισσοτερα ερωτηματα που μπορουν να απασχολησουν καποιον μελετητη της περιοχης αυτης. το θεμα ειναι πως δεν υπαρχει μακεδονικο κρατος η εθνος. αν ειναι τωρα η Π.Γ.Δ.Μ να εχει το μακεδονια στην ονομασια της μπορει να αποκαλειται Σλαβομακεδονια, μιας κ ειναι σλαβοι που κατοικουν (η κατεχουν) σε κομματι της μακεδονιας.

στην ελλαδα τα πραγματα ειναι λιγο περιεργα... παλιοτερα ο Ριζοσπαστης κυκλοφορουσε εχοντας στο τελευταιο του φυλο ειδησεις γραμμενες στα δηθεν ''μακεδονικα'' των σλαβων.. την περιοδο του εμφυλιου δε, πολλοι σλαβοι πολεμησαν στο πλευρο των αριστερων μιας κ οι του ΚΚΕ δεχοντουσαν τοτε την υπαρξη του μακεδονικου κρατους, ισως κ μετα απο υποδειξη του 'πατερουλη' σταλιν. με το τελος του εμφυλιου πολλοι απο αυτους τους σλαβους εκδιωχθησαν απο την ελλαδα κ οι περιουσιες τους κατασχεθηκαν η εμειναν σε χωρια πανω στα συνορα οπου ηταν περιφραγμενα κ τα επιτηρουσε ο ελληνικος στρατος. στην σημερινη εποχη πολλοι αποκαλουν την Π.Γ.Δ.Μ ''Μακεδονια''...η μανια καταδικασης του ελληνικου εθνικισμου, οι κομματικες αγκυλωσεις κ παρωπιδες κ η μη γνωση του θεματος οδηγει τους συγκεκριμενους κ τις συγκεκριμενες στην συμπορευση με τον σλαβικο εθνικισμο. υπαρχει κ η πλευρα οπου καποτε κ με παπανδρεου κ με μητσοτακη σχεδιαζε παρεα με τον μιλοσεβιτς το μοιρασμα της Π.Γ.Δ.Μ κ την δημιουργια κοινων συνορων ελλαδας κ σερβιας... που εφαρμοσε την περιφημη 'λαβιδα σαμαρα' στο κρατος αυτο (σκληρο εμπορικο εμπαργκο εκ μερους ελλαδος, κατι που σημαινε οικονομικη καταστροφη της μικρης χωρας αυτης μιας κ ολο το εμποριο τους γινοταν μεσω του λιμανιου της θεσσαλονικης, κ πιεση της Γ Στρατιας του σερβικου στατου που ειχε μεινει στην Π.Γ.Δ.Μ)... δεν νομιζω οτι με την καταστροφη της χωρας αυτης θα λυθει το προβλημα... δεν ξερω αν θα λυθει κ ποτε. συνεχιζω να μην δεχομαι το ''μακεδονικο κρατος'' κ το ''μακεδονικο εθνος''... ισως το ''Σλαβομακεδονια'' να ειναι το σωστοτερο..

συντροφικα.

Bijoux

http://www.a33.gr/viewtopic.php?t=1315

και θα επανέλθω...
το ακούσατε ότι οι σκοπιανοί ψάχνουν απεγνωσμένα το dna
του Μ Αλεξάνδρου για να το βαφτίσουν ελληνικό..

papi

ρε γμτ με τι ασχολουντε!!!τον πουλο και στο μπαουλο θα παρουν!!!

energizer

...φιλτατε papi ποιοι ασχολουνται,με τι & τι θα παρουν;
...καπου σε εχασα!
..freak συμφωνουμε στο ιστορικο παρελθον της "σλαβομακεδονιας" καθως & στο αδιανοητο της γεννετικης συνεχειας (dna) των αρχαιων & νυν αυτοχθονων
...αλλα πιστευω στην ιστορικη συνεχεια ενος εθνους-κρατους αφου επηρεαζεται πολλαπλως (παραδοση,ηθη,εθιμα & συγχρονες προεκτασεις αυτων διαμορφωνουν την "πολιτισμικη" τους ταυτοτητα,που τοση σημασια αποκτα στην πολυπολυτισμικη μας παγκοσμιο-κοινωνια!)
 :salut:

freak

energiser εγω δεν πολυπιστευω στην ιστορικη συνεχεια.. ισως σε καποια απομωνομενα η δυσβατα σημεια του πλανητη να υπαρχει μια αμεση σχεση μεταξυ των ''αρχαιων'' κ των ''τωρινων'' κατοικων τους. αλλα με τις τοσες μετακινησεις πληθυσμων, τις τοσες αυτοκρατοριες κ αποικιοκρατικες δυναμεις που περασαν το βλεπω λιγο απιθανο.. για παραδειγμα στην χερσονησο των βαλκανιων μετα την ρωμαικη (ανατολικη η δυτικη) κ την οθωμανικη αυτοκρατορια κ τις τοσες μετακινησεις πληθυσμων (εθελουσιων η μη) στις αχανεις εκτασεις που κατειχαν οι αυτοκρατοριες τουτες, θεωρω οτι ειναι δυσκολο να βρεθει αυτη η ιστορικη συνεχεια την οποια περιγραφεις.. ασε δε που σε πολλες περιπτωσεις αρκει καποιος/α να γεννηθει σε ενα τοπο κ η ιστορικη συνεχεια υποτιθεται απο μονη της..
οσο για αυτο το μορφωμα του εθνους κρατους τι να σου πω.. δεν το συμπαθω καθολου...

συντροφικα.

υγ. οπως ειχα πει σε ενα αλλο θεμα δεν ειμαι πολυ θαυμαστης της ιστορικης συνεχειας μιας κ αντιλαμβανομαι τον εαυτο μου μεσα απο ενα διεθνιστικο πλαισιο ως  συνεχεια ολων των ανθρωπινων πολιτισμων κ παραδοσεων (μεσα απο το συνολο των οποιων επιλεγω το τι μου αρεσει) κ οχι καποιου συγκεκριμενου αποκλειστικα.

energizer

...σεβαστη η αποψη σου αλλα αποψη σου;
 :wink:
...αυτο που θελω να πω...
...οι τοποθετησεις σου αποτελουν εκφραση της διανοησης & του ψυχισμου σου!
...αυτα διαμορφωθηκαν αυτοφωτως;
...οχι... :lol: ...υπηρξαν η συνισταμενη του ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ οικογενειακου σου περιβαλλοντος & του ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ κοινωνικου σου περιγυρου καθως & του ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΩΝ οικονομικων-κοινωνικων-πολιτικων συνθηκων!!!
...το αυτο ισχυει δι'ημας!
...οπως αντιλαμβανεσαι η "ιστορικη" συνεχεια ειναι κατι που υφισταται & ΜΑΣ επηρεαζει...
...& αν νιωθεις αρκουντως διαφοροποιημενος απο την ομηγυρη...
...πρεπει να σκεφτεις ποιος παραγοντας/ερεθισμα/συνιστωσα ειχε βαρυνουσα σημασια για την ψυχο-διανοητικη σου εξελιξη!
 :twisted:
...δεν σε κατηγορω καπου απλα θελω να τονισω την σημασια της ιστορικης παραδοσης!
 :idea:
...& βεβαιοτατα χαιρομαι που εχεις το θαρρος & την αποψη να γραφεις & να τοποθετεισαι ολοκληρωμενα & με αιτιολογηση!
 :salut:

freak

δεν διαφωνω πολυ σε αυτο που λες. αλλωστε δεν θα μπορουσα να απορριψω αλλη παραδοση η συνεχεια παρα μονο αυτη που ζω κ εχω εμπειρια. κ οχι δεν διαμορφωθηκαν αυτοφωτα. αλλα ουτε τελειως ετεροφωτα. επεξε σημαντικο ρολο κ το τι με εξεφραζε... περαν αυτων που σωστα αναφερεις.
τωρα αν δεν ηταν τοσο αυταρχικη η συγκεκριμενη παραδοση ισως να μην την απεριπτα?.. δεν το νομιζω.. ισως να ημουν πιο διαλακτικος απεναντι της.. αλλα οπως με αντιλαμβανομαι κ παλι θα ειχα προβλημα.
εχωντας ζησει κ κοντα μια δεκαετια στο εξωτερικο παντως ειδα οτι περαν της ελληνικης ιστορικης συνεχειας με εκφραζει κ η παγκοσμια ιστορικη συνεχεια σε καποια σημεια... τωρα γιατι στην ελλαδα προτιμησαν να μας κρατησουν μακρυα απο την πολυπολιτισμικοτητα δεν το ξερω.. ισως κ αυτο να επαιξε ρολο στην ορμητικοτητα με την οποια απωλεσα την μεχρι τουδε μονοπολιτισμικη μου ιστορικη συνεχεια. δεν ηταν απλα μια μορφη εφηβικης αντιδρασης η στειρας επαναστατικοτητας απεναντι στην ομηγυρη για να ξεχωρισω.. ηταν κ ειναι μια σταση ζωης..  

συντροφικα.

freak

με την ορθογραφια μου να δω ποτε θα συμφιλιωθω..

Argiro

Παράθεση...οι τοποθετησεις σου αποτελουν εκφραση της διανοησης & του ψυχισμου σου!
...αυτα διαμορφωθηκαν αυτοφωτως;
...οχι...  ...υπηρξαν η συνισταμενη του ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ οικογενειακου σου περιβαλλοντος & του ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ κοινωνικου σου περιγυρου καθως & του ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΩΝ οικονομικων-κοινωνικων-πολιτικων συνθηκων!!!
...το αυτο ισχυει δι'ημας!
...οπως αντιλαμβανεσαι η "ιστορικη" συνεχεια ειναι κατι που υφισταται & ΜΑΣ επηρεαζει...
...& αν νιωθεις αρκουντως διαφοροποιημενος απο την ομηγυρη...

Αυτά περί οικογενειακού περιβάλλοντος, κοινωνικού περιγύρου και οικονομικών-κοινωνικών-πολιτικών συνθηκών, δεν νομίζω πως ισχύουν. Αν ήταν έτσι, όλα τα άτομα της ίδιας οικογένειας θα είχαν ίδιες απόψεις, ίδια διανόηση, ψυχισμό και πολιτικά πιστεύω, ακριβώς επειδή έζησαν στο ίδιο οικογενειακό περιβάλλον, με τις ίδιες οικονομικές συνθήκες και στην ίδια χώρα, πράγμα που σημαίνει και ίδιες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες. Δεν είναι όμως έτσι. Τουλάχιστον όσοι μεγάλωσαν σε πολυμελείς οικογένειες, ξέρουν πως το κάθε μέλος της είναι τελείως διαφοροποιημένο από τα άλλα. Βλέπεις, ο άνθρωπος μπορεί να μοιάζει με ηλεκτρονικό υπολογιστή, όμως έχει και κάτι άλλο που εκείνος δεν το έχει και αυτό είναι που τον διαμορφώνει τελικά.

Επίσης δεν βρίσκω τον φίλτατο freak καθόλου διαφοροποιημένο από την ομήγυρη. Αντιθέτως, οι απόψεις του είναι πάρα πολύ συνηθισμένες και τις έχει πάρα πολύς κόσμος, άσχετα αν τις περισσότερες φορές αποφεύγει να τις κοινοποιεί. Και σίγουρα είναι από τους λίγους που έχουν το θάρρος, όπως λες, να υποστηρίζουν αυτές τις απόψεις.

energizer

...φιλτατη argiro...
ΔΕΝ διαβαζεις προσεκτικα μου φαινεται!
 8)
...εγραφα για συνιστωσες με βαρυνουσα σημασια!
& δεν ισχυριστηκα ποτε οτι ισχυει για τον ανθρωπο οτι & με τους υπολογιστες!
...ωστοσο θα πρεπει να συμφωνησεις οτι απο "κοινο" περιγυρο ειναι εξαιρετικα πιθανη η "κοινη" κουλτουρα!
...αν ενθυμουμαι δηλωνεις λατρης του αρχαιοελληνισμου & αρκουντως Ελληνιδα!  :?:
 :roll:

Argiro

Ναι, εγώ δηλώνω κάτι τέτοιο. Δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τα μέλη της οικογένειάς μου. Δεν θέλω να πω με αυτό πως εκείνοι δεν δηλώνουν Έλληνες, αλλά ενδιαφέρονται περισσότερο για πιο πεζά ζητήματα. Έχω λοιπόν παράδειγμα την οικογένειά μου -και όχι μόνο- μέσα στην οποία το κάθε μέλος έχει δικό του χαβά, παρόλο που όλοι έχουμε περάσει τις ίδιες εμπειρίες και έχουμε το ίδιο DNA. Απλώς, από κάποια στιγμή και μετά ο καθένας τράβηξε τελείως διαφορετικό δρόμο, έχοντας τελείως διαφορετικές αντιλήψεις και οπτική για τον κόσμο γύρω του. Περιττό να σου πω πως είμαι το μαύρο πρόβατο αυτής της οικογένειας και δεν ξέρει κανείς από πού το έχω κληρονομήσει αυτό... Ίσως από κάποια μακρινή προ-προ-προ-προ γιαγιά...

energizer

...κατ'αρχην δεν μοιραζεστε "κοινο" DNA!
...υπαρχουν οι κοινες ακολουθιες αλλα δεν ειναι ταυτοσημο!
...τεσπα στο περιβαλλον που μεγαλωσες σε επηρεασαν ταυτοχρονα & τα μειζονα πολιτικα,κοινωνικα ζητηματα που διαδραματιστηκαν τη συγκεκριμενη περιοδο!
...& διαφοροποιησαν την εξελιξη σου!
..ωστοσο παραδεχεσαι "κοινες" αναφορες χωρις βεβαια η αιτιολογηση να ειναι συμβατη & ταυτοσημη!
...δεν θελω να αποδειξω το αυτονοητο...αλλα ειμαστε ΟΛΟΙ μας η διαφοροποιημενη συνεχεια των προγονων μας...
...σε χαρακτηριστικα εσωτερικα η εξωτερικα...σε ηθη,ιδεες,προκαταληψεις,συνηθειες,γλωσσα & οτιδηποτε μου διαφευγει!
 :roll:

Argiro

Και γιατί, ο αδελφός μου για παράδειγμα, που μεγάλωσε στο ίδιο οικογενειακό περιβάλλον με εμένα και τον επηρέασαν τα ίδια κοινωνικοπολιτικά γεγονότα, προέκυψε τελείως διαφορετικός; Και μη μου πεις πως επειδή είναι αγόρι κι εγώ κορίτσι αυτό κάνει τη διαφορά, γιατί δεν θα σε πιστέψω...

272 Επισκέπτες, 0 Χρήστες