Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 501
  • Total: 501

Πρώτες Εντυπώσεις - Κορυφαίες Απογοητεύσεις ?

Ξεκίνησε από Enia, Νοεμβρίου 11, 2005, 02:42:35 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

apol

εγω θα ελεγα οτι η καλη κριση ειναι ενα προσον ιδιαιτερα χρησιμο στην εποχη μας και το οποιο επιδεχεται βελτιωση με την αξιοποιηση της εμπειριας .......
πολλες φορες οι αναγκες μας ,η συναισθηματικη ανασφαλεια,η περιορισμενη αντοχη στη μοναξια ,η οχι καλη σχεση με τον εαυτο μας ειναι μερικοι απο τους λογους  που πεφτουμε σε λουμπες!!!!!!!!! αν πεφτουμε συχνα προφανως δε μαθαινουμε και καπου ειμαστε λαθος..........

energizer

...καθε πραγμα στον καιρο του...
...ομοιως & η ωριμοτητα...αυτοκριτικη,αυτογνωσια,αυτοεκτιμηση,συναισθηση...
...παντα πιστευα οτι οι "σχεσεις" (διαπροσωπικες παντος τυπου!) που στηριζονται σε ορθολογιστικα κριτιρια διαρκουν,"αποδιδουν" σε βαθος χρονου...
...αντιθετα οι στηριζομενες στην αμεση ικανοποιηση αναγκων,στον αυθορμητισμο & στο "ενστικτο"...καταληγουν σε "φουσκες" που διαδεχεται η απογοητευση...
 :roll:
...βεβαια με το συναισθηματικο "μηχανημα" ανθρωπο...δεν μπορεις ποτε να εισαι απολυτος...ο ψυχισμος μας αποτελει 1 παραπλευρη "λογικη"...
...προσωπικα δεν την πολυεμπιστευομαι...(οσο μπορει να ελεγχθει!)
 :wink:

Enia

Ναι, ναι, ναι και ναι...!  :roll:

Κάποιες από τις απαντήσεις σας δεν τις είχα διαβάσει εγκαίρως γιατί έλειπα εκείνο τον καιρό. Σας ευχαριστώ όμως όλους...

Σκέφτομαι πως... το να αναγνωρίσουμε μια αδυναμία μας είναι το πρώτο βήμα για να γίνουμε καλύτεροι... σωστά..? Και βρίσκοντας τα λόγια να περιγράψουμε ένα πρόβλημα έχουμε φτάσει στα μισά της λύσης του.... μάλλον κάπου εκεί ήμουν όταν έθεσα αυτό το θέμα... Τώρα μου φαίνονται λογικά και αυτονόητα τα όσα αναφέρατε...

...αυτά που βλέπουμε στους άλλους... ειναι αυτά που θέλουμε να δούμε...(ασχετα αν τα έχει ή δεν τα έχει)...
βλέπουμε τον εαυτό μας.. και τα θέλω μας..

...φοβάμαι μήπως συμβεί κάτι, αυτό τελικά συμβαίνει...
...την περίμενα αυτή του τη συμπεριφορά. Κι αφού την περίμενα/περιμένω, είναι λογικό να ερμηνεύσω ακόμα κι ένα απλό στραβοπάτημα σαν επιβεβαίωση των χειρότερων προσδοκιών μου.

μηπως τελικα βλεπεις σε καποιον αυτο που εσυ θελεις να δεις???? αυτο που εσυ εχεις αναγκη να σου προσφερουν????

...ενθουσιασμός... που σιγά σιγά ξεφούσκωνε...

...αμεση ικανοποιηση αναγκων, αυθορμητισμος & "ενστικτο"...

501 Επισκέπτες, 0 Χρήστες