Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 260
  • Total: 260

Ξεκινώ

Ξεκίνησε από Atma, Απριλίου 20, 2004, 04:00:11 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Atma

με μία λέξη και συνεχίζει κάποιος άλλος,βασιζόμενος πάντα στην λέξη του τελευταίου χρήστη, δημιουργώντας έτσι μια
μικρή ιστορία..

η δικιά μου λέξη

κόκκινο

atomant

Μας το 'χουν πει και μας το 'χουν ξαναπεί τρεις ιππότες και δυο περαστικοί:

«μαύρος μάγκας ο καιρός και μαύρο φίδι»!

ΥΓ. «Δεν υπάρχουν ασπίδες πια», διαπίστωνε η Κυρά της Λίμνης.

Σοφή γυναίκα! Και εις μάτην κάτι μακρυμάλληδες γενναίοι νεαροί, κυπαρισσάκια που ψάχνουν να κατισχύσουν των δράκων, ζωγραφίζουν
κάθε πρωί τη μορφή της καλής τους στην ασπίδα τους και, βγαίνουν δεκαπενταετείς πλοίαρχοι στην πλώρη

να κερδίσουν τον κόσμο

να καταβάλουν την ημέρα

να στήσουν τρόπαιο.

Εις μάτην ζωγραφίζουν τη μορφή της καλής τους κάθε μέρα κι απ' την αρχή στις ασπίδες τους, όπως οι άλλοι κάνουν την πρωινή τους τουαλέτα, ξυρίζονται και πλένουν τα δόντια τους, διότι ασπίδες δεν υπάρχουν, το

έχει διαπιστώσει η Κυρά της Λίμνης

Σοφή γυναίκα!

Είδαν τα μάτια της

Μέδουσες πολλές!

Και δεν πέτρωσε.

Πλην όμως, πολύ σκληρή διαπίστωση (αυτή για τις ασπίδες) για να την παραδεχθούν οι μεσήλικες άνδρες και οι γεροντότεροι, αυτοί
που θέλουν να καμαρώνουν τους μακρυμάλληδες νεαρούς, γενναία κυπαρισσάκια να οπλίζονται κάθε μέρα τη μορφή της καλής τους για

να νικήσουν τους άρχοντες

να χαμογελάσει το καλό

να στήσουν τρόπαιο.

Συσκέφτηκαν λοιπόν επί τούτου και σκέφτηκαν ο Ηρακλής και ο Χείρων· κι αποφάσισαν να διορθώσουν τα πράγματα, όπως ακριβώς πρέπει να κάνουν οι ήρωες, ώστε η ζωή να μην σκαλώνει στα ανθρώπινα και να συνεχίζει τείνοντας διαρκώς προς τα θεϊκά...

Και κυρίως

να έχουν ασπίδες οι νεαροί λεοντόκαρδοι ώστε να μη ζωγραφίζουν τη μορφή της καλής τους στον αέρα.

Προς τούτο και γνωρίζοντας ο Χείρων (καθότι είχε και το μαντικό χάρισμα) τι επρόκειτο να κάνει ο Προμηθέας χάριν των ανθρώπων, όταν θα μεγάλωνε τον φώναξε, τον δίδαξε και τέλος του χάρισε την ίδιαν του την αθανασία, αφαιρώντας την απ' τον εαυτόν του!

Και για αυτό ύστερα ο Χείρων πέθανε, ο αθάνατος γιος του Χρόνου...

...ενώ ο Προμηθέας έζησε για να κάμει τον άθλο του και ζει ακόμη για να πληρώνει το τίμημα...

[size=18]«Καλή η ιστορία σου, αλλά ασπίδες δεν υπάρχουν πια»[/size] επιμένει η Κυρά της Λίμνης.

Δεν πειράζει, ας το πιστεύει.

Αλλωστε, γλυκά στεφανώνει τους μεσήλικες άνδρες και τους ποτίζει γλυκό σαμιώτικο κρασί, καθώς μαζεύονται γύρω της τα βραδάκια, αρχαίοι θαυμαστές και τροβαδούροι, απόμαχα τραύματα, κομψευόμενοι σοφιστές και άλλοι της αυλής της· μακρυά τους στα προάστεια τροχίζουν τα όνειρά τους τα γενναία μακρυμάλλικα κυπαρισσάκια και ο ύπνος τους μοσχοβολάει μέλλον...

Anonymous

.
.
.
....
Κόκκινο.........
κουρτίνες......
δεν παμε καλά
μα ποτέ βάλαμε κόκκινες κουρτίνες
γμτ πάλι το κεφάλι μου κουδούνι είναι μετά τον μεσημεριανό υπνάκο και βλέπω τον απογευματινό Ήλιο πίσω απ τις κουρτίνες να τους δίνει ένα χρώμα κόκκινο

Κόκκινο ωχ..........
πρέπει να πέρασε η ώρα για να ροδίζει τόσο ο Ήλιος και και πρέπει να ετοιμαστώ για το ραντεβού με τον πελάτη......
πάλι θα έκλεισα το ξυπνητήρι μέσα στα όνειρα μου

τώρα που το θυμάμαι πάλι....

το Όνειρο

τι Όνειρο ήταν τούτο πάλι ?

Κυρά της λίμνη, ιππότες περαστικούς και σαμιώτικο χρυσαφένιο κρασί
το εξαλιμπερ παρέλειψα να πετύχω στο Όνειρο μου

αρχίζει και ξεθωριάζει το Όνειρο

ας φτιάξω την φραπεδια να ανοίξουν και τα δυο μάτια

Άργησα με περιμένουν

....................................

minoraki

:roll:  :roll:  :roll: συνεχιζουμε αυτο το παιχνιδι της μπιζουδενιας????

chriastina

που το ξεφύτρωσες?
καλό φαίνεται......

spellbound

επειδη εγω ειμαι βλαμμενο, αρχιστε εσεις γιατι ζεν το καταλαβα  :?  :roll:

minoraki

καλο φαινεται κρις......
σαματις το καταλαβα και εγω σπελλ.....

:arrow: η μπιζου ως ατμα τοτε ειχε γραψει κοκκινο......
γραφω και εγω λοιπον πρασινο....για να δουμε πως θα παει...ΟΚ????

:arrow: πρασινο

Bijoux

Παράθεση από: "minoraki":roll:  :roll:  :roll: συνεχιζουμε αυτο το παιχνιδι της μπιζουδενιας????

παιχνίδι ήταν όντως
αλλά ο ατομαντ και ο κώστας μου το κανα μπαχαλο χεχεχε
αν θέλετε το πάμε στα γκειμ και το συνεχίζουμε

ξεκινώ
με μία λέξη και συνεχίζει κάποιος άλλος,βασιζόμενος πάντα στην λέξη του τελευταίου χρήστη, δημιουργώντας έτσι μια
μικρή ιστορία..

η δικιά μου λέξη

κόκκινο

Bijoux

συνεχίζω από το πράσινο της Πόλλυς

χορτάρι

Enia

minoraki

chriastina

(στα λιβάδια)

:arrow: της

minoraki