Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 561
  • Total: 562
  • Leon

Τι είναι η μοναξιά;

Ξεκίνησε από pingo, Νοεμβρίου 22, 2005, 02:20:25 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pingo

Πάθηση; Αρρώστια; Κάτι που έρχεται και φεύγει ή κάτι που αφήνει πληγές στην ψυχή;
Και δεν εννοώ μοναξιά το να μένεις στο σπίτι και να μην βλέπεις κανέναν… μέχρι ένα σημείο είναι επιλογή αυτό…
Εννοώ το να είσαι μέσα σε ανθρώπους, αλλά να νιώθεις μακριά τους, σαν να μην έχεις τίποτε να τους πεις, τίποτε να σου πουν…
Να θέλεις ένα χέρι να πιάσει το δικό σου…μια τρυφερή ματιά να συναντήσει την δική σου…και να μην την βρίσκεις μέσα στο πλήθος…και να πονάς…να μαραζώνεις…

Ίσως να με κάνει ο καιρός να νιώθω έτσι…συγχωρέστε με για το μελαγχολικό θέμα
 :cry:

minoraki

:(  :(  :(  :(  :(  :(  :(  :(  :(  :(  :(  :(  :(  :(

chriastina

"η μοναξιά είναι δύο νούμερα μεγαλύτερη απο την αντοχή μου"

(κάπου το έχω ξαναγράψει,αλλά είπαμε,να ναι καλά το Αλτσχάιμερ!)

spellbound

Απ τα χειροτερα συναισθηματα..... :cry:

Labrokratis

Ειναι μια κοινωνική κατάσταση. Κάποια στιγμη για κάποιους μπορει να γινει και αμυντική επιλογή.

chriastina

Παράθεση από: "Labrokratis"Ειναι μια κοινωνική κατάσταση. Κάποια στιγμη για κάποιους μπορει να γινει και αμυντική επιλογή.

προσωπική,και μόνον, άποψη....ΜΠΟΥΡΔΕΣ!

papi

τι εγεινε λεει?αχμ τι λες ρε λαμπρο...μην μας τρελλανεις βραδυατικα! :evil:

Για εμενα ειναι ο χειροτερος εφιαλτης να ειμαι μονος σε μερος που δεν εχει διπλα αλλους πχ διπλανα διαμερισματα ή διπλανα σπιτια!Η μεγαλυτερη πικρα ειναι να εισαι αρρωστος με κρυαδες πυρετο και να προσπαθεις να τα βγαλεις περα μονος και να ψαχνεις να ζεσταθεις και να κανεις γιατροσοφια με την ελπιδα να πεσουν οι κρυαδες και ο πυρετος!Με αλλα λογια και σορρυ για την λεξη..ΣΚΑΤΑ!

Η μοναξια ειναι μεγαλη πικρα!Σας εχει τυχει να εχετε καποιο προβλημα και να ψαχνεται απεγνοσμενα καποιον καποιαν να σας κρατισει εστω μια συντροφια ή να μιλησεται εστω στο τηλεφωνο και να σου λενε ολοι "ααα δεν μπορω να ερθω ή δεν μπορω να μιλησω κλπ κλπ" και να παρακαλας και να λες "ελα βρε παιδι μου εστω για μια ωρα ή μιση ωριτσα να σου πω δυο πραγματα να μου φυγει ενα βαρος..να νοιωσω και εγω καλα που θα μιλησω μαζι σου"και ετσι δεν ερχετε και τρως την πικρα.Το εχω δει και αυτο και γι αυτο το εγραψα.
Παλι καλα που εχουμε τον υπολογιστη και καπως ξεχνιομαστε απο την καταραμενη γαμ μοναξια.Κατι ειναι και αυτο απο το τιποτα.Πχ μπανεις σε ενα φορουμ και γραφεις διαφορα..βλεπεις διαφορα ή μπαινεις σε ενα τσατ και μιλας με αγνωστους απο ολες τις κοινωνικες ταξεις ανθρωπων!Απο το τιποτα...καλο ειναι και αυτο..μια ατοπη συντροφια χωρις βεβαια να σου παρεχει απο κοντα αυτο που θελεις δλδ την συναισθηματικη συντροφια στο να δεις τον αλλο στα ματια και να του μιλας.Ειναι μεγαλος πονος η μοναξια!Δεν περιγραφεται αν δεν την εχετε ζησει και να ευχαιστε να μην την ζησετε!.

riaghul

Πάθηση ειναι...

Συγνώμη που το λέω έτσι στυγνά..

Αλλά όποιος το έχει νοιώσει ..ξέρει τι σημαίνει...

Γιατί...έτσι ακριβώς όπως το είπες...
κι ανάμεσα σε πολλούς να είσαι..νοιώθεις ΜΟΝΟΣ..

Φρόντισε να γιατρευτείς...

(και μόνο αν το δείς ως πάθηση θα γιατρευτείς)

:)

papi

ισος να ειναι παθηση οπως το λες αλλα για εσας τι γυναικες ειναι καπως διαφορετικα τα πραγματα.Πχ αν ειστε μονες και νοιοθετε μοναξια,κανετε ετσι με το δαχτυλακι και τσουπ να η παρεα!ενω ο αντρας ειναι καπως δυσκολο να βρει στην μοναξια του παρεα!και μιλαω οτι αν θα πεις εσυ αχ εχω την αναγκη να μιλησω η να δω καποια καποιον θα ενδιαφερθει αμεσως στο να σου μιλησει η να ερθει απο κοντα οσο και αν ειναι χιλιομετρα μακρια!Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα Μαρια.

riaghul

Παπάκι μου με παρεξήγησες...

Απευθυνόμουν στην  Pingo.... που έβαλε το θέμα...΄κατά πρώτον..
κι έπειτα..δεν το έθεσα ως ευκολο
γιαυτό και λέω ..θέλει γιατρειά
Και η γιατρειά ..είναι η παρεϊτσα

(αντε τώρα με έβαλες να σου πω και το φάρμακο)

:)

Anonymous

Λοιπόν, επειδή το θέμα έχει μπεί από ένα πρόσωπο που συμπαθώ τα μάλα, θα τοποθετηθώ και γω επί τούτου. Η μοναξιά ναι, είναι ότι δεν μπορεί να αντέξει κανείς άνθρωπος, όταν όμως νιώθεις μοναξιά και όταν βρίσκεσε ανάμεσα σε ανθρώπους και αναφέρομαι σε δικούς σου ανθρώπους, τότε μάλλον πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου για να βρείς απαντήσεις. Όπως αναφέρει και η φίλτατη Μαρία που σέβομαι την γνώμη της σε πολλές περιπτώσεις, χρειάζετε αν όχι θεραπεία κάτι πιο δραστικό και απλό ταυτόχρονα, μια απλή λέξη είναι=ΑΠΟΦΑΣΗ. Απόφαση να βγείς απο μια κατάσταση που δεν σου κάνει καλό, που δεν σου προσφέρει τίποτα. Συμφωνώ πως θέλει χρόνο, αλλά μερικές φορές ο χρόνος είναι εχθρός και όχι σύμμαχος.

Πέννυ είμαι σίγουρος πως δεν θα σε πληγώσουν τα γραφόμενα μου, αλλά θα σε κινητοποιήσουν.
Με Αγάπη, Ανδρέας.

Sara

Ολοι τη χρειαζομαστε καποια στιγμη τη μοναξια μας..ειναι κατι που πρεπει να το περασουμε..για την ανασυγκροτηση μας.
Κι εχει κ τα καλα της ..τσακιζεται και φευγει οταν πια δε τη θελουμε αλλο.. :wink:

minoraki

η μοναξια ειναι καλη οταν ειναι επιλογη μας.
οταν ομως δεν ειναι, τοτε νομιζω οτι ειναι δυσβασταχτη!

riaghul

Άλλο ΜΟΝΟΣ
κι άλλο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ...

ΤΟ Μοναχικος...ειναι δυσβαταχτο ναι..
γιαυτο και το "διεγνωσα" ως πάθηση..που θέλει τη θεραπεία της...
Το Μονος....ειναι επιλογή μεν...αλλά κι αυτό ειναι φορές που δεν αντεχεται....και θέλει καποια αλλη δυναμη δικη σου, εσωτερική ,
να το προσπεράσεις..(οχι να το ξεπεράσεις)

:) (επειδη συνδυάζω και τα δύο ..τα αντιμετωπιζω..έτσι :) )

[size=9](και ας ξαναπω αυτο που καποιος φιλος κάποτε με ρώτησε
"Και στις δυσκολίες βρε μαρία χαμογελάς?"
Ναι, λέω, γιατί μοιάζει να τις κοροϊδεύω)[/size]

:)  :)

minoraki

ψιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιττττττττττ φιλοσοφη μαρια.....για καμ το δωθε για να πουμε καμμια κουβεντα.....σε εχουμε αναγκη!!

:arrow: οι δυσκολιες και οι αντιξοοτητες υπαρχουν παντοτε στη ζωη μας.
διαφορετικα δεν θα ειχε νοημα.
αρκει να ειναι περαστικες.
ευχομαι τουλαχιστον να ειναι ολες περαστικες.
εγω τις αντιμετωπιζω παντοτε με χαμογελο και αισιοδοξια.
ετσι παιρνω δυναμη!

561 Επισκέπτες, 1 Χρήστης