Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 300
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 205
  • Total: 206
  • Leon

Βρες την λυση...

Ξεκίνησε από balland, Δεκεμβρίου 06, 2005, 05:23:37 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

balland

Έχουμε 3 διακόπτες από τους οποίους θέλουμε να δούμε ποιός ανάβει το φως στο μπάνιο. Στο μπάνιο μπορούμε να μπούμε μια μόνο φορά και η πόρτα είναι κλειστή οπότε δε μπορούμε να δούμε αν ανάβει το φως παρά μόνο άν ανοίξουμε την πόρτα.
Λοιπόν ποιός διακόπτης αντιστοιχεί στο μπάνιο;

Evitaki

αμα ανοιξουμε κ τους τρεις συγχρονως πειραζει?????????????? :P  :P  :P

balland

Παράθεση από: "Evitaki"αμα ανοιξουμε κ τους τρεις συγχρονως πειραζει?????????????? :P  :P  :P

δεν θα ξερεις ποιος ειναι ο σωστος ομως...

Enia

ναι, γιατί οι άλλοι δυο ανάβουν τα φώτα στο πατάρι (που επίσης δεν βλέπουμε) και εκτός του ότι σπαταλάμε άσκοπα ενέργεια (βλέπε φαινόμενο του θερμοκηπίου και λοιπές οικολογικές ανησυχίες) θα μας έρθει ένας τρελός λογαριασμός... Ε, δεν θέλουμε να πληρώνουμε χωρίς λόγο, σωστά?!  :D

Άντε, σκεφτείτε κανένα τρόπο!  :wink:

purple

den mporoume na doume apo tin kleidarotrypa?

Enia

balland

Απάντηση      

Λοιπόν ανάβουμε στην αρχή τον ένα διακόπτη
και μετά από λίγα λεπτά το σβήνουμε.
Έπειτα ανάβουμε τον άλλο διακόπτη και τότε μπαίνουμε στο μπάνιο.
Αν το φως είναι ανοιχτό
αυτό σημαίνει ότι ο διακόπτης του μπάνιου
είναι αυτός που έχουμε μόλις ανάψει.
Αν η λάμπα είναι σβηστή τότε την ακουμπάμε
και βλέπουμε εάν είναι ζεστή, αν είναι ζεστή
σημαίνει ότι το φως ανάβει με τον πρώτο διακόπτη,
αν όχι τότε σημαίνει ότι ανάβει με τον τελευταίο διακόπτη.

minoraki

βρε μπαλλαντακο μου.....γιατι μας βαζεις δυσκολα μερες που ερχονται???? κατι πιο ελαφρυ δεν εχεις???? :roll:  :roll:

balland

(ε δεν ηταν δα κ τοσο δυσκολο)

Ερωτηση

Κανένας άνθρωπός δεν είναι καλός αλλά μερικοί άνθρωποι δεν είναι κακοί.
Βρείτε ποιό από τα παρακάτω συμπεράσματα είναι σωστό]

Enia

:shock:  :shock:  :shock: Μπερδεύτηκα!!!

Ίσως το 3?  :roll: Νομίζω πως το 'Κανένας άνθρωπός δεν είναι καλός' και το 'Όλοι οι άνθρωποι δεν είναι καλοί' λένε το ίδιο πράγμα...  :?

balland

Απάντηση        

Σωστό συμπέρασμα είναι το 3ο
(Όλοι οι άνθρωποι δεν είναι καλοί)

balland

Ερωτηση

Αν δύο πόλεις απέχουν 8 ώρες και κάθε 1 ώρα ξεκινά από την καθε πόλη 1 λεωφορείο, πόσα λεωφορεία θα συναντήσει κάποιο λεωφορείο από τη στιγμή που θα ξεκινήσει απ' τη μια πόλη μέχρι τη στιγμή που θα φτάσει στην άλλη;

minoraki

:roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll: εξ απο ανεκαθεν ημουν σκραπας στα μαθηματικα :oops:  :oops:  :oops: .....μη μου πεις οτι περιμενεις να απαντησω..... :?  :?  :?

balland

Παράθεση από: "minoraki":roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll: εξ απο ανεκαθεν ημουν σκραπας στα μαθηματικα :oops:  :oops:  :oops: .....μη μου πεις οτι περιμενεις να απαντησω..... :?  :?  :?

χειροτερη απο εμενα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να εισαι...
ελατε...
δεν θα σας πει κανενας τπτ αν γραψετε λαθος απαντηση..
εχω δωσει εγω κατι μαργαριταρια απαντησεις παλιοτερα....... :roll:

Enia

Χμ... αν θεωρήσουμε πως τα πρώτα λεωφορεία ξεκινάνε ταυτόχρονα, τότε θα συναντηθούν στα μισά της διαδρομής και ωσπου να φτάσουν στο τέρμα θα συναντήσουν άλλα τρία, δηλ το σύνολο τέσσερα.
Έπειτα όμως, το δεύτερο λεωφορείο θα συναντήσει πέντε, το τρίτο έξι, κι από εκεί και πέρα κάθε λεωφορείο θα συναντά από επτά λεωφορεία να έρχονται από την αντίθετη κατεύθυνση (και ένα όγδοο έτοιμο να ξεκινήσει στο σταθμό)...  :roll:

205 Επισκέπτες, 1 Χρήστης