Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 511
  • Total: 511

Οι τρελοί και η πειρατεία.

Ξεκίνησε από Teo, Απριλίου 21, 2004, 01:37:22 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Teo

Πατήστε Start - Programs και κοιτάξτε όλες τις εφαρμογές που υπάρχουνε στον υπολογιστή σας. Τώρα μετρήστε πόσα από αυτά είναι νόμιμα. Ο μέσος Ελληνικός όρος (αν ισχύει) θα πρέπει να επιβεβαιώσει ότι τουλάχιστον 6 στις 10 εφαρμογές σας θα είναι παράνομες.

Τον Ιούνιο του 2003 βγήκε η επίσημη έκθεση της BSA που αναφέρει ότι κάθε πέρσι και καλύτερα. Η πειρατεία παγκοσμίως αυξάνεται αντί να μειώνεται. Η Ελλάδα είναι η πιο ανυπάκουη της Ευρώπης με μέσο όρο πειρατείας 64% μειωμένο κατά 2%. Δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα είναι η Ισπανία με 49% ενώ η Μεγάλη Βρετανία συμμορφώνεται με μόλις 25%. Ήδη βλέπω αρκετούς από εσάς να λένε «Από πότε 1 στους 3 Ελληνες αγοράζει όλο του το λογισμικό νόμιμα;». Μάλλον μιλάνε για επιχειρήσεις, διότι για ιδιώτες το ποσοστό πειρατείας είναι πάνω από 95%, με το υπόλοιπο 5% να αφορά τα νόμιμα προεγκατεστημένα Windows με την αγορά νέου υπολογιστή.

Δεν σας ειρωνεύομαι, και όχι δεν χρησιμοποιώ παράνομο λογισμικό και εγώ αφού βρίσκομαι στην Linux μεριά, και για επεξεργαστή κειμένου χρησιμοποιώ αυτόν του OpenOffice. Ανοίγοντας γνωστή εφημερίδα αγγελιών, μπορεί ο καθένας να βρεί πάνω από 30 «καλοθελητές» έτοιμους να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε έναντι 3-6 ευρώ ανά CD, ότι καλύτερο διαθέτει η βιομηχανία λογισμικού. Είμαι σίγουρος ότι όλοι έχετε ακούσει τα σενάρια περί συλλήψεων, πληρωμής και ελευθέρωσης γνωστών «κοπιαδόρων»...

Εκείνο όμως που δεν αντέχω είναι το ασφυκτικό «marketing» των έγχρωμων φίλων μας, που με βρίσκουνε στην ευαίσθητη ώρα του καφέ και της βόλτας, για να μου δώσουνε τις τελευταίες μουσικές επιτυχίες στο 15% της κανονικής τιμής του αυθεντικού CD. Δώρο το έγχρωμο εξώφυλλο και μεγαλύτερες εκπτώσεις σε μεγαλύτερες ποσότητες.

Εικόνες καθημερινότητας στην Ελλάδα. Εκείνο που έχω όμως βαρεθεί είναι τον καθένα με τις φτηνές δικαιολογίες ότι ο λαός προτιμά τα πειρατικά από τα αυθεντικά λόγω τιμής. Δηλαδή εάν οι τιμές ήτανε 50% πιο κάτω θα είχαμε μείωση της πειρατείας κατά 50%; ΟΧΙ. Ο Ελληνας έχει συνηθίσει να «παρανομεί» και να «εκμεταλλεύεται» τις ευκαιρίες. Απόδειξη; Οταν τα CD singles έχουνε 10 ευρώ, γιατί πάλι προτιμάμε να αγοράσουμε το πειρατικό με 4-5 ευρώ; Είναι λοιπόν θέμα νοοτροπίας και όχι τιμής. Πόσοι γλεντούνε σε κέντρα διασκεδάσεως και πετούνε καλάθια με λουλούδια που το καθένα κοστίζει όσο το CD Album του καλλιτέχνη, και φεύγοντας από το κέντρο βάζουν στο αυτοκίνητό τους το πειρατικό CD του ίδιου καλλιτέχνη; Είμαστε τρελοί εμείς οι Ελληνες.

511 Επισκέπτες, 0 Χρήστες