Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 215
  • Total: 215

ΟΥΔΕΙΣ ΕΚΩΝ ΚΑΚΟΣ

Ξεκίνησε από tristana, Δεκεμβρίου 30, 2005, 08:44:25 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

tristana

Το πίστευα και εξακολουθώ να το πιστεύω ακράδαντα.
Η άποψή μου για τους "κακούς", "κακοήθεις" και τα λοιπά είναι πως πρόκειται για αξιοθρήνητες ανθρώπινες υπάρξεις, τσακισμένες από ψυχοφθόρα νοσήματα. Είναι άρρωστοι άνθρωποι και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Συνήθως είναι και άτομα με μειωμένη αντίληψη -αυτό που λέμε κοινώς ο "βλάκας είναι αήττητος".

apol

το ειδος ευδοκιμει και ως εκ τουτου δεν μπορει να ειναι αηττητο !!!!!!!!!!!

tristana

Απ, χεχεχχχεχεχεχεχεχεχε! Λες; 'Εχω τις επιφυλάξεις μου.
Δεν... λέμε. Με τίποτα δεν πείθεται.

Enia

polu baru 8ema gia tetoies meres giortines! epifulassomai na epanel8w  8) (an 3exastw skounthste me! :p)

energizer

...ως αναλυτικη προσωπικοτητα...
...το ουδεις αναφερεται καθολικα στο ανθρωπινο δειγμα  :?:
π.χ ο ρωσος εκτελεστης κατατασεται στους "ουδεις";
...εκων;...τι ακριβως προσδιοριζουμε ως θεληση-βουληση;...η παρορμηση,το ενστικτο;..."εν βρασμω" = ακων  :?:
& τελος το σημαντικοτερο...κακος  :?:
...να προσδιορισουμε το καλος#κακος  :?:

ΑΠΑΝΤΕΣ ΑΚΟΝΤΕΣ ΑΓΝΟΥΝΤΕΣ
 :wink:

Bijoux

Το ΚΑΛΟ και το ΚΑΚΟ δεν είναι παρά ενεργειακά φορτία με διαφορετικό πρόσημο...

ο άνθρωπος δεν είναι παρά μια αγώγιμη ύλη...
μ'αυτή την έννοια γεννιέται και κακός...

απ' την άλλη για να ανάψει το "λαμπάκι" κάποιος πρέπει να πατήσει τον
διακόπτη και να κλείσει το "κύκλωμα"...
με αυτή την έννοια ο άνθρωπος γίνεται...

:wink:

minoraki

τρις!!!! τζουτζουκα μου τι ακριβως εννοεις λεγοντας "κακος" ανθρωπος...????
δλδ ειναι κατι σαν αυτο που ελεγε ο γιος μου οταν ηταν μικρος και εβλεπε τον δρακουμελ : <<μαμα αυτος ειναι "αντοπο κακο"??? χαχα!!!!
ας σοβαρευτουμε ομως.....κακος ειναι και ενας εγκληματιας οπως π.χ. ο σοριν ματει ή ο ρωσσος που σκοτωσε εν ψυχρω τους δυο αστυνομικους και την γυναικα στην κερκυρα.....κακος ειναι και αυτος που λεει ψεμματα προκειμενου να κανει την δουλεια του.....κακος ειναι και αυτος που κλεβει ή διεστραβλωνει την αληθεια.....
στην δικη μου την ζωη την κακια τους εδειξαν πολυ δικοι μου ανθρωποι εμποδιζοντας την θεραπεια στην υγεια του παιδιου μου, θεωρωντας οτι αυτο που εκαναν ηταν προς οφελος του.....εγω μαλλον το προσδιοριζω στο "μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι"!!!! δλδ τοσο μυαλο ειχαν, αυτο σκεφθηκαν!!!! νομιζω επισης οτι ειναι και απο κακη προθεση...κακοπροαιρετα επραξαν.....χωρις να καταλαβαινουν το κακο που παρα λιγο να συμβει.....ανεπανορθωτο.....θανατηφορο.....οπως και να εχει παντος δεν μπορει να συγχωρουνται τοσο ολεθρια λαθη.....τι παει να πει "εν βρασμω"!!!??? δλδ απαλλασσονται λογω βλακειας????? δεν νομιζω!!!! ενοχλουμαι οταν κολαει μια ετικεττα σε καποιον και ετσι τον παρακαμπτουμε.....λεμε <<αστον αυτον μωρε...αυτος ειναι βλακας, αρα δεν ξερει τι κανει....αρα απαλλασσεται...>> ή αυτος ειναι ανεγκεφαλος, αρα δεν σκεπτεται τι κανει....αρα ο,τι και να κανει δεν θα πρεπει να λαμβανεται σοβαρα υπ οψιν.....και με τα αποτελεσματα των πραξεων του???? τι γινεται.....
και η καλοσυνη πως αντιμετωπιζεται.....λεμε οτι αυτος ειναι τοσο καλος που στο τελος καταληγει μ@μ@κας???? αρα υπαρχει εκμεταλευση λιγο ή πολυ απο τον περιγυρο????
δεν ξερω αν λεω βλακειες.....αλλά αυτες οι σκεψεις μου ηλθαν ξαφνικα στο μυαλο μου διαβαζοντας το θεμα στο τοπικ....

energizer

...να επαναληφθω...
...αυτο που τελικα μετραει & πρεπει να αξιολογειται...
...απο καθε πιθανο κριτη...
...ειναι η ΠΡΟΘΕΣΗ του κρινομενου...& δευτερευοντως & το αποτελεσμα των δρασεων του...

:salut:

riaghul

εγω ας συμπληρώσω...

"....και ουδείς άκων ευδαίμων"

που σημαίνει ότι όντως είναι ασθενής αν έχει επίγνωση του κακού
που προξενεί...αλλά κι αυτός που αποκτά την ευδαιμονία..-που έχει καταφέρει(κατ΄εμέ) να ανακαλύψει το ευ των διαμόνων δεν
το επιφέρει χωρίς τη θελησή του...

Συμπέρασμα: - Είμαστε υπεύθυνοι γι αυτό που ειμαστε και πράττουμε
-φαίνεται πως πάντα τα ίδια θέματα απσχολούσαν την ανθρωπότητα
γιαυτό και οι αντίστοιχες ρήσεις...

jcdenton

Συμφωνώ στο ότι είμαστε υπεύθυνοι για το ΤΙ είμαστε και, κυρίως, ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ.  :P
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

freak

για εμενα το καλο και το κακο ειναι ιδιοτητες του ανθρωπινου λογου κ οχι της φυσης η των πραγματων. αποτελεσμα της ανθρωπινης ηθικης και των νομων. ενα απλοικο ισως παραδειγμα ειναι το πως κατα καποιους/ες ειναι κακος ο φονος αλλα οχι η θανατικη ποινη (οταν στην ουσια κ τα δυο ειναι φονος). η το πως αναλογα με την εξελιξη (η και οπισθοδρομηση) του νομοθετικου και κοινωνικου πλαισιου μιας κοινωνιας, οι εννοιες 'καλο' και 'κακο' αλλαζουν νοημα. ποικιλει δε κ το νοημα τους αναλογα κ την χωρα (η κοινωνια) υπο εξεταση.

θεωρω τους ορους 'ηθικο η ανηθικο' (λογαριαζοντας κ την υποκειμενικοτητα των ορων αυτων αλλα κ την αντικειμενικοτητα που απαιτειται για μια ομαλη συμβιωση σε μια κοινωνια) οπως κ το 'συμφερον η οχι' αρτιοτερες.

Jezebell

H αληθεια ειναι πως η ηλιθιοτητα με κομπλαρει με αποστομωνει , η κακια οχι
Με εκτιμηση
Σταυρουλα

jcdenton

Εγώ είμαι ενάντια στην Θανατική ποινή για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως γιατί η χειρότερη ποινή για έναν εγκληματία είναι να τον έχεις ζωντανό και περιορισμένο  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

KostasD33

και μιας και γράφαμε για κακιά και βλακεία βρήκα και αυτό το θέμα που αποδεικνύει ότι είναι διαχρονικό το πρόβλημα και ευδοκιμεί το είδος

See_Me

[size=14]Ανασκαφές...[/size]  :lol:  :lol:  :lol:

215 Επισκέπτες, 0 Χρήστες