Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 292
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 211
  • Total: 211

Τι συμβαίνει ξαφνικά και δεν χωράμε στην ίδια πόλη;

Ξεκίνησε από Argiro, Ιανουαρίου 02, 2006, 03:31:49 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Argiro

"Ένας πολιτισμός κρίνεται από το πώς οι συμπεριφέρονται οι άνθρωποι στα ζώα"
Μαχάτμα Γκάντι

Σίγουρα κάπου έχετε συναντήσει τον αδέσποτο που μας μιλάει εδώ:

"Όλο και λιγοστεύουμε, κάθε μέρα χάνεται κάποιος γνωστός. Για μέρες έψαχνα να βρω τι συμβαίνει, ώσπου μου ψιθύρισε δυο τρία λόγια κάποιος από μια διπλανή γειτονιά. Είμαστε "πολλοί" και πρέπει να καθαρίσουν οι δρόμοι, γιατί οι άνθρωποι, λένε, έχουν μια μεγάλη γιορτή τον Αύγουστο. Θα έρθουν και άλλοι άνθρωποι ξένοι, θα έρθουν και μερικοί που τρέχουν γρήγορα, πολύ γρήγορα για το ανθρώπινο είδος, και άλλοι που πηδάνε ψηλά ή που κολυμπάνε γρήγορα. Τέλος πάντων, θα είναι μια μεγάλη συγκέντρωση. Αναρωτιέμαι πού θα χωρέσουν τόσοι επισκέπτες σε ένα σπίτι ήδη γεμάτο, αλλά αυτό δεν είναι δική μου δουλειά, οπότε πρέπει να καθαρίσουμε το "σπίτι", να το συγυρίσουμε και να διώξουμε τους παρείσακτους. Στην προκειμένη περίπτωση παρείσακτοι είμαστε εμείς, τα ζώα αυτής της πόλης που δεν έχουμε σπίτι. Λες και το διαλέξαμε εμείς να γυρνάμε στους δρόμους! Έχει ξεκινήσει λοιπόν μια επιχείρηση εκκαθάρισης, γιατί είμαστε πολλοί, μαζευόμαστε σε ομάδες και τρομάζουμε τον κόσμο.

Πριν από καιρό με είχαν μαζέψει μαζί με όλα τα φιλαράκια και μας πήγαν σε μια άσπρη αίθουσα. Τρόμαξα πάρα πολύ. Μου έκαναν μια ένεση και σιγά σιγά αποκοιμήθηκα, ενώ σκεφόμουν πόσο άδοξα τελείωσε μια τόσο αλανιάρικη ζωή. Λίγο αργότερα όμως ξύπνησα νιώθοντας μια απίστευτη κούραση, αλλά ήμουν ζωντανός. Γύρω μου ήταν διάφοροι που φώναζαν δυνατά και πηγαινοέρχονταν. Μου έδωσαν φαγητό και νερό και λίγες ώρες αργότερα βρέθηκα και πάλι με την παλιοπαρέα στους δρόμους. Δεν καταλάβαινα τι ακριβώς είχε συμβεί, μέχρι που ένας φιλαράκος μού επεσήμανε ότι πέρασε μια πολύ όμορφη σκυλίτσα και δεν μου κάηκε καρφί. Τότε συνειδητοποίησα τι ακριβώς είχε συμβεί και νευρίασα πάρα πολύ. Τα φιλαράκια μού εξήγησαν ότι όλοι βρίσκονταν στην ίδια κατάσταση, ότι αυτό ήταν ένας τρόπος να σώσουμε τη ζωή μας και ότι οι άνθρωποι σκόπευαν να "στειρώσουν όλα τα αδέσποτα". Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν ήταν τελικά αρκετό. Τουλάχιστον πέντε φίλοι μου από αυτούς που είχαμε πάει στην άσπρη αίθουσα, σήμερα δεν υπάρχουν πια. Κάθε μέρα μαθαίνουμε για μια καινούρια εξαφάνιση ή βρίσκουμε κάποιον σε άσχημη κατάσταση. Δεν ξέρω πια πώς να προφυλαχτώ. Κάθε φορά που βρίσκω μια λιχουδιά διστάζω, γιατί δεν ξέρω τι κρύβει.

Αναρωτιέμαι τι συνέβει ξαφνικά και δεν χωράμε στην ίδια πόλη. Γιατί κανείς δεν μας θέλει, ακόμη και όταν είμαστε ήρεμοι και ήσυχοι; Τι ακριβώς σχεδιάζουν οι άνθρωποι για μας; Είμαστε όμορφοι και χαριτωμένοι όταν μας φωτογραφίζουν, αλλά ενοχλούμε όταν ήμαστε ζωντανοί;"

ASSOS

Άμα θέλουμε χωράμε !!!

Argiro

Ναι, όλοι οι καλοί χωράνε... Εκείνο που ήθελα περισσότερο να πουν όσοι θέλουν, είναι η γνώμη τους για την αντιμετώπιση που έχουν οι νεοέλληνες απέναντι στα ζώα και πώς τα αντιμετωπίζει η πολιτεία. Είναι τελικά τα ζώα αντικείμενα χωρίς ψυχή -ό,τι και αν σημαίνει η έννοια ψυχή; Ποιος φταίει τελικά που βρίσκονται τόσα πολλά αδέσποτα στους δρόμους και τι θα μπορούσε να γίνει γι αυτό; Είναι η αντιμετώπιση αυτή δείγμα για το πώς βλέπουμε συνολικότερα τη φύση, περιορισμένη μέσα σε ένα ανθρωποκεντρικό πλαίσιο;

minoraki

αργυρουλα αγγιξες ενα πολυ μεγαλο θεμα.
λοιπον, πριν απο εναμισυ περιπου χρονο τα παιδια μου εφεραν στο σπιτι ενα κουταβακι...οι μεχρι τοτε πολυ καλοι φιλοι στην πολυκατοικια που μενουμε, εγιναν ξαφνικα αγρια θηρια ετοιμα να κατασπαραξουν και εμας που φεραμε τον ερμη στο σπιτι και τον ιδιο τον ερμη...μεχρι που απειλησαν οτι θα μας πανε σε δικηγορο διοτι ο κανονισμος της πολυκατοικιας δεν επιτρεπει ζωα και οταν εγω απηντησα στην απειλη οτι εχει ψηφιστει πλεον νομος ο οποιος επιτρεπει σε καθε διαμερισμα να υπαρχουν 2 τουλαχιστον κατοικιδια ζωα, τοτε η απειλη εγινε μεγαλυτερη οτι δλδ η διαφωνια μας θα διευκρινισθει στα δικαστηρια.....βεβαια τιποτα δεν εγινε, απλως η κακια τους εμεινε και η απειλη τους! απο εκεινη την ημερα δεν λεμε ουτε καλημερα, αλλά εγω ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενη διοτι ο ερμης βρηκε το δικιο του.....νομιζω οτι και αυτο ειναι ενα θεμα μεγαλο, οπως μεγαλο θεμα ειναι και αυτο της ομοφυλοφιλιας, δλδ θελω να πω οτι η ελληνικη κοινωνια ειναι ακομα παρα πολυ πισω σε τετοιου ειδους θεματα!
παντως το ευχαριστο ειναι οτι οι ελληνες αρχιζουν σιγα-σιγα να αποκτουν φιλοζωικη συνειδηση!!! βεβαια θελουμε αρκετη πρακτικη ακομα, αλλά στο φαληρο που μενω, εχει γινει ηδη ενα απο τα προαστια της αθηνας που σχεδον σε καθε διαμερισμα υπαρχει και ενα κατοικιδιο....
τωρα για τα αδεσποτα....εδω ειναι το μεγαλο προβλημα....νομιζω οτι οι διαφοροι ασυνειδητοι παιρνουν ενα ζωακι τον χειμωνα και οταν ερχεται το καλοκαιρι και δεν ξερουν που να το αφησουν, βρησκουν την ευκολη λυση....το παρατανε στους δρομους.....ισως γι αυτο και υπαρχουν τοσα αδεσποτα.....καποια στιγμη σε μια βολτα που καναμε με τον ερμη, συναντησα εναν κυριο ο οποιος ειχε μια υπεροχη λασση.....και μου ειπε οτι την βρηκε σε πληρη εγκαταλειψη στο δρομο....
παντως οι φιλοζωικες οργανωσεις και σωματεια καταβαλουν μεγαλες προσπαθειες οσον αφορα τα αδεσποτα....ας ελπισουμε οτι κατι θα γινει γι αυτα τα κακομοιρα τα ζωα!!

Argiro

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
'
Αρθρο 1
Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης.

'Αρθρο 2
Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου.
Ο άνθρωπος ανήκει στο ζωικό βασίλειο και δεν μπορεί να εξοντώνει ή να εκμεταλλεύεται τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου. Αντίθετα, οφείλει να χρησιμοποιεί τις γνώσεις για το καλό των ζώων.
Κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας από τον άνθρωπο.

'Αρθρο 3
Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά.
Αν η θανάτωση ενός ζώου θεωρηθεί υποχρεωτική πρέπει να γίνεις στιγμιαία, ανώδυνα και χωρίς καμιά πρόκληση αγωνίας του ζώου.

'Αρθρο 4
Κάθε ζώο δικαιούται να ζήσει στο φυσικό του χώρο (γη, θάλασσα, αέρας) και να αναπαράγεται σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους.
Η στέρηση ελευθερίας του ζώου ακόμη κι αν γίνεται για μορφωτικούς σκοπούς είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη δικαιωμάτων αυτού.

'Αρθρο 5
Κάθε ζώο που από παράδοση θεωρείται κατοικίδιο δικαιούται να ζήσει με το ρυθμό και τις συνθήκες ζωής και ελευθερίας που αντιστοιχούν στο είδος του.
Η διαφοροποίηση αυτών των συνθηκών από τον άνθρωπο έχει σκοπούς κερδοσκοπικούς και είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη.

'Αρθρο 6
Κάθε ζώο που αποτελεί σύντροφο του ανθρώπου έχει δικαίωμα διάρκειας ζωής ανάλογης με τη φυσική του μακροβιότητα.
Η εγκατάλειψη ενός ζώου θεωρείται πράξη απάνθρωπη και εξευτελιστική.

'Αρθρο 7
Αναφορικά με τα ζώα που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον άνθρωπο, η διάρκεια και η ένταση δουλειάς πρέπει να είναι σε λογικά πλαίσια, η διατροφή τους ικανοποιητική και η ανάπαυσή τους υποχρεωτική.

'Αρθρο 8
Οποιοσδήποτε πειραματισμός πάνω στα ζώα, ιατρικός, επιστημονικός, κ.λπ. αντιτίθεται προς τα δικαιώματα των ζώων, εφόσον προκαλεί πόνο σωματικό ή ψυχικό.
Πρέπει να επιδιώκεται η αντικατάσταση του πειραματισμού πάνω στα ζώα, από άλλες υπάρχουσες τεχνικές.

'Αρθρο 9
Τα ζώα που εκτρέφονται για τη διατροφή του ανθρώπου πρέπει να στεγάζονται, να τρέφονται, να μετακινούνται και να θανατώνονται χωρίς πρόκληση πόνου και αγωνίας.

'Αρθρο 10
Απαγορεύεται η εκμετάλλευση των ζώων για τη διασκέδαση των ανθρώπων.
Η έκθεση ζώου και τα θεάματα που χρησιμοποιούν ζώα αποτελούν καταστρατήγηση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού προς τη ζωή του ζώου.

'Αρθρο 11
Κάθε πράξη που χωρίς λόγο προκαλεί θάνατο ζώου είναι βιοκτονία, είναι έγκλημα απέναντι στη ζωή.

'Αρθρο 12
Κάθε πράξη που προκαλεί θάνατο μεγάλου αριθμού άγριων ζώων αποτελεί γενοκτονία, έγκλημα απέναντι στο είδος.
Η μόλυνση και οποιαδήποτε καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος οδηγούν στη γενοκτονία.

'Αρθρο 13
Σεβασμός επιβάλλεται ακόμη και στο νεκρό ζώο.
Κάθε σκηνή βίας στην τηλεόραση και το σινεμά, με θύματα ζώα πρέπει να απαγορευτεί και μόνο οι σκηνές που έχουν σκοπό να ενημερώσουν για τα δικαιώματα των ζώων οφείλουν να προβάλλονται

'Αρθρο 14
Οι οργανισμοί προστασίας και προάσπισης των ζώων πρέπει να αντιπροσωπεύονται από κάθε κυβέρνηση.
Τα δικαιώματα του ζώου πρέπει να κατοχυρωθούν απ' τους νόμους, όπως ακριβώς και τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Διεθνής Ένωση Δικαιωμάτων των Ζώων
Παρίσι 1978

vasilis

agaphth argiro kala ta les alla emeis oi antrwpoi san egwistes pou eimaste den mporoume na ta dektoume

Poios apo emas tha afhsei na zhsei eleythero ena zwo pou exei sthn katoxh tou?

Me poio dikawma einai diko tou poios tou to edwse kaneis
ola ta dikaiwmata apo monoi mas ta phrame kaneis den mas ta edwse

211 Επισκέπτες, 0 Χρήστες