Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 634
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 637
  • Total: 637

Τι θα γίνει τελικά το 2012;

Ξεκίνησε από Bijoux, Ιανουαρίου 04, 2006, 09:15:53 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Bijoux

Ταξίδι επίσης όσον αφορά εκείνο το
πίστευε και μη, ερεύνα του ένερτζι
συμφωνώ και επαξαύνω..

δεν είχε να κάνει με σένα

δύο τινά ισχύουν για όλους μας

πίστευε, και μη ερεύνα
&
πίστευε και μη , ερεύνα

ένα κόμμα κάνει την διαφορά

Bijoux

Νίκο μου :)
πρώτα θα σ αφήσω να ολοκληρώσεις τις σκέψεις σου
περί προφητειών και έπειτα θα πω και εγώ τι πιστεύω για τους Μάγια..

Nikos28

Γράψε Βάσω... εγώ εκφράστηκα. Εκτός κι αν παραβιάσει κανείς τα χωρικά ύδατα ή το F.I.R των όσων έγραψα, οπότε και θα προβώ σε αντίποινα!  :lol:  :lol:  :twisted:  :twisted:

Bijoux

Schumann Resonance ελληνιστή ο Συντονισμός του Σούμαν
ή αλλιώς ο παλμός της Γης ήταν 7,83 κύκλους το δευτερόλεπτο..Από το 1980 ο συντονισμός αργά και σταθερά ανεβαίνει. Σήμερα είναι 12 κύκλους το δευτερόλεπτο
και ισούται με 16 ώρες την ημέρα αντί των 24 ωρών.

Δηλαδή το 24ωρο δεν είναι πια μια ημέρα αλλά στην ουσία
η ημέρα είναι 16ωρη εμείς όμως μετράμε την ημέρα με 24 ώρες συνειδησιακά για αυτό και ο χρόνος περνά γρηγορότερα.

Κοσμικά αυτό μεταφράζεται
η συνείδηση του ανθρώπου έχει περάσει 7 φορές από τον ίδιο
δρόμο τα τελευταία 16 εκατ. χρόνια. Κάθε ένας από αυτούς
τους κύκλους της δημιουργίας τρέχει 20 φορές γρηγορότερα
από τον προηγούμενο για αυτό λέμε ότι ο χρόνος πηγαίνει
πιο γρήγορα και ότι δεν αρκεί ένα 24ωρο
Ο χρόνος σιγά σιγά τελειώνει θα περνάει τόσο γρήγροα που δεν θα προλαβαίνει η συνείδηση μας να το αντιληφθεί σωστά.

Δεν πιστεύω για το τέλος του κόσμου και μάλιστα
σε τόσο διαφημισμένο τέλος.
Μπορώ να πιστέψω στο τέλος του χρόνου..

Όσο για το σενάρια άφιξης εξωγήινων το 2012 ίσως τα άστρα
θα ναι στην σωστή τους θέση για επιστρέψουν πάλι εδώ,
από το γαλαξιακό μονοπάτι από το οποίο ήρθαν.

Τα πάντα τελικα είναι θέμα χρόνου :wink:

energizer

...καθεις ημων εκφραζει την ΑΠΟΛΥΤΗ (υποκειμενικη) του αποψη...
 :lol:
...ως εκ τουτου...
...τι "απολυτο" μονοπατι μπορω ν'ακολουθω  :?:
...ενδεικτικα αναφερθηκαν 4 διαφορετικες προσεγγισεις...
1 "προγνωστικη" της φιλης bijoux...με ολιγη εξωγηινη συνδρομη  :!:
1 θεοκρατικη του φιλου "ταξιδιαρη"...ο ΘΕΟΣ τιμωρος-κριτης με προβληματιζει.
1 η ορθολογιστικη..."υλιστικη" κατα την κριση σου...δικη μου αναιρεση της συντελειας (για το αμεσο & απωτερο μελλον).
& τελος η δικη σου...
...να σημειωσω οτι αν & με ενδιαφερον σε διαβαζω...δεν εχω καταλαβει τι πρεσβευεις (!),συμφωνεις περισσοτερο με το θεοκρατικο ή εντοπιζεσαι παλαιοτερα...που ισως οδηγει & σε εξωγηινες "ατραπους"...
 :wink:

Bijoux

ένερτζι είσαι από τους ανθρώπους που δεν χρειάζεται να πω
τι μονοπάτι να ακολουθήσεις..ξέρεις καλύτερα από εμένα, πιστεύω :)
και δεν είναι απόλυτο..ερευνούμε-αναζητούμε-διαβάζουμε

όσο για το τι πρεσβεύω..
ψάχνομαι !!
ας πούμε τα όσα μου έμαθαν στο σχολείο ανατρέπονται
με τα όσα διαβάζω..
κάποτε το κανα και θέμα, φιλοσοφία, αλλά νταξ τελείωσε άδοξα

ΥΣ1 μην μπερδεύεις το ΠΑΘΟΣ με την λέξη ΑΠΟΛΥΤΟ.

ΥΣ2 ο χαρδαβέλας το τελευταίο σάββατο μιλήσε για την σινδόνη της τορόνης θα το βάλεις θέμα; :P

ΥΣ3 στο υσ2 σε πειράζω :)

Nikos28

[quote="energizer...αλλα αρνουμαι την "απολυτοτητα" οιασδηποτε ιστορικης αληθειας οιονδηποτε τιτλο-κορωνιδα & αν φερει...
 :twisted:

Energiser,
ό,τι έγραψα περι ''απολυτότητας'', το έγραψα ορμώμενος απο την ως άνω φράση σου. Αν παρερμήνευσα το πνεύμα με το οποίο την έγραψες, τότε ζητώ την κατανόησή σου.  :wink:

Τώρα, για το τι πρεσβεύω... πιστεύω ότι υπάρχει κάποια ανωτέρα δύναμη (ο Θεός, ή όπως αλλιώς μπορεί να λέγεται) που απο καιρό σε καιρό αποκαλύπτει υπο μορφή συμβόλων (συνήθως, όχι πάντα) τα μελλούμενα.
Τώρα, σε ό,τι αφορά τη Μεγάλη Πυραμίδα, αυτό που ξέρω είναι ότι το σχέδιο των εσωτερικών της διαδρόμων και θαλάμων ενσωματώνει (υπο κλίμακα) μια σειρά απο σημαντικά γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας.

Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, αρχαιολογικό ή μη, για κάποια υποτιθέμενη εξωγήινη παρέμβαση! Τουλάχιστον απο όσα έχω εγώ προσωπικά υπόψη μου...

KiSSeS

βρε μπιζουξου μου χαλαρα με το εντερ!!!!! μια ωρα κατεβαινα για να διαβασω...... νομιζα οτι κολλησα!!! βαλε τουλαχιστον κανα βελακι.....

:tongue:

Σμουτς!!!!

energizer

...αρα με "απολυτους" ορους...
...θα συμπλεεις μαζι μου...
 :o
...στον αγνωστικισμο...

...πραγματα που η περιορισμενη μας αντιληψη...
...δεν μπορει να κατανοησει-αποδειξει-καταργησει...
...τα καταδεει με μεταφυσικα δεσμα  :!:
...εγω παλι προτιμω απλα να θετω...
  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:
 :salut:

Post Scriptum
...εννοειται οτι...
...ακομη & αν δεν υπηρχε ΘΕΟΣ θα επρεπε να δημιουργησουμε 1 (2,3...)

tristana

Ο Μαρξ πέθανε, ο Θεός πέθανε και εγώ τώρα τελευταίως δεν νιώθω και πολύ καλά.

Κλασικό και διαχρονικό. Αφιερωμένο στον ενερτζάιζερ που με ανησυχεί όταν συμφωνεί μαζί μου!  :twisted:

Nikos28

Παράθεση από: "energizer"...αρα με "απολυτους" ορους...
...θα συμπλεεις μαζι μου...
 :o
...στον αγνωστικισμο...

:shock:

Όχι, ποτέ δεν ήμουν αγνωστικιστής...!
Κάποια πράγματα δεν μπορούμε να τα μάθουμε, κάποια άλλα όμως μπορούμε και κάποια άλλα θα τα μαθαίνουμε πάντα κατά προσέγγιση.

Εξ άλλου, αν δεν μπορούμε να μάθουμε τίποτα, τότε ποιός ο λόγος να είμαστε εδώ και να συζητάμε;

Argiro

Το να δηλώνει κάποιος πως δεν είναι δυνατόν να σιγουρευτεί ποτέ γι αυτά τα θέματα, δεν σημαίνει πως είναι αγνωστικιστής. Είναι αδύνατον να υπάρξει τεκμηριωμένη άποψη η οποία να λέει μετά βεβαιότητας τι είναι Θεός, αν υπάρχει ή όχι και γενικότερα για όλα τα μεταφυσικά θέματα. Παρόλο που ο άνθρωπος πάντα θα ερευνά προς αυτή την κατεύθυνση, νομίζω πως ποτέ δεν θα βγάλει ένα συμπέρασμα που να μπορεί και να το αποδείξει. Οπότε, μάλλον θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν ξέρουμε τι υπάρχει πέρα από αυτό που αντιλαμβάνονται οι πέντε αισθήσεις μας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είμαστε αγνωστικιστές.

energizer

...οσον ενθυμουμαι...
...πιστευε & μη, ερευνα...εγραφα  :!:
...αρα προθεση μας οφειλει να ειναι η μεγιστη "δυνατη" γνωση...
...στα μεταφυσικα ομως ερωτηματα...οπου η προσεγγιση εχει ως αιτιολογια την αγνοια μας σε "φυσικα" πεδια...
 :scratch:
...η ερευνα...καθισταται υπερβατικη & λιαν επικινδυνη...
...βεβαια στον κοσμο μας κυκλοφορει καθε τυπος ανθρωπου...
...ο βολεμενος,ο θρασυς,ο περιεργος,ο ανικανοποιητος...(ουκ εστιν τελος!)
...ελευθερια στην αποψη...σεβασμο ομως & στην ευθυνη της αποψης...

Nikos28

Δεν είναι αλήθεια ότι η μεταφυσική είναι αποκομμένη απο την έννοια της επιχειρηματολογίας και της αιτιολόγησης.
Μεταφυσική σημαίνει κάτι που είναι μετά τη φυσική. Αυτή είναι η έννοια της λέξης και δεν επιδέχεται καμία αμφιβολία... Το μετά σημαίνει ότι έχουμε διανύσει τη ''φυσική'' (με άλλα λόγια τις αισθητηριακές παραμέτρους μιας έννοιας) και ψάχνουμε να βρούμε ποιά είναι η βαθύτερη σκοπιμότητά της, το γιατί είναι ως έχει και γιατί δεν είναι αλλιώς. Για να φτάσουμε όμως εκεί πρέπει αναγκαστικά να περάσουμε απο τα πραγματικά, φυσικά δεδομένα που συμπεριλαμβάνουν τις κλασικές έννοιες της λογικής όπως επιχείρημα, αντίλογος, αναίρεση, επαλήθευση κλπ.

Αν δεν περάσουμε απο αυτά τα στάδια, τότε πολύ απλά δε μιλάμε και για μεταφυσική!

Το να μιλάμε π.χ για ψάρια που πετάνε στον ουρανό, για κατσαρόλες που μαγειρεύουν μόνες τους, για πράσινα υπόγεια ανθρωπάκια ή για μαυροφορεμένους άντρες με έξι δάχτυλα-με άλλα λόγια, για πράγματα που δεν έχουν κανένα αισθητηριακό έρεισμα και κανένα ορθολογικό θεμέλιο- είναι παρα-φυσική και όχι μετα-φυσική...

Αυτά, μιας και γενικεύτηκε η συζήτηση...
Αν υπάρχει κάποια ένσταση επι των ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ που έγραψα, με χαρά να τη διαβάσω!  :twisted:

energizer

...το ζητουμενο ειναι...τι ειδους επιχειρηματολογια μπορει να υπαρχει σε μετα-φυσικο πεδιο  :?:
...μετα/παρα...φυσικη...(το META μπορει να ειναι ΠΕΡΑ,ΜΑΚΡΙΑ,ΑΛΛΟΥ !)
...ποτε αγαπητε διανυσαμε ολο το φυσικο πεδιο...
...που θελουμε να συνδυασουμε & βαθυτερα αιτια  :?:
...ποιος το καταφερε  :?:
...ο Ηoggins ψαχνεται...& ο Εinstein εμεινε στα ζαροπαιγνια...(Lamark,Darwin,Kepler,Newton,Plank........random order...)
(παλι μ'εκανες ν'αναφερω ονοματα)  :evil:
...ουδεις εως τωρα  :!:

637 Επισκέπτες, 0 Χρήστες