Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 448
  • Total: 448

Συνταγες για καφεδακι...

Ξεκίνησε από TetiQ, Ιανουαρίου 21, 2006, 11:10:33 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

TetiQ

ΚΑΦΕΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
Βάλτε σ' ένα κεραμικό σκεύος, όπου έχετε ήδη τοποθετήσει δύο κομματάκια κανέλα, δύο κομματάκια γαρίφαλο και δύο κομματάκια ινδικό πιπέρι , τρία φλιτζάνια πολύ δυνατό καυτό καφέ.
Κλείστε καλά το σκεύος και αφήστε το για μία ώρα. Φιλτράρετε μετά με ένα ψιλό σουρωτήρι και ρίξτε το σε μεγάλα ποτήρια όπου έχετε τοποθετήσει παγάκια.
Προσθέστε στο τέλος κρέμα γάλακτος και ζάχαρη.

ΚΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΒΑ
Ετοιμάστε ξεχωριστά τον καφέ και τη σοκολάτα. Ενώστε ίσες ποσότητες ζεστού καφέ και σοκολάτας , ρίξτε ζάχαρη πριν τον σερβίρετε.

ΟΛΛΑΝΔΕΖΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ
Ετοιμάστε την ίδια συνταγή με τον Ιρλανδικό καφέ, αντικαθιστώντας το ουισκυ με Ολλανδέζικο μπράντυ ( ρακί ).

ΠΑΡΙΖΙΑΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ
Ετοιμάστε έναν δυνατό καφέ και όσο είναι ακόμα ζεστός προσθέστε ζεστό κακάο ( η αναλογία είναι δύο μέρη καφέ και μία κακάο ) . Συμπληρώστε λίγο κονιάκ ( δύο κουταλάκια για κάθε φλιτζάνι ) και ανακατέψτε όλα τα υλικά σ' ένα ζεστό μπρίκι. Το ρόφημα σερβίρετε με κρέμα γάλακτος και ζάχαρη.

ΡΩΣΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ
Ετοιμάστε ένα φλιτζάνι πολύ δυνατό και καυτό καφέ. Όσο είναι ακόμα καυτός, ρίξτε τη ζάχαρη και προσθέστε ένα φλιτζανάκι βότκα.
Βάλτε τον σ' ένα ποτήρι και κατόπιν προσθέστε ρευστή κρέμα γάλακτος της αρεσκείας σας.
Το καλοκαίρι αντί για κρέμα γάλακτος μπορείτε να βάλετε τριμμένο πάγο και να ανακατεύσετε καλά.

ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ
Ετοιμάστε ένα καλό φλιτζάνι καφέ. Κατόπιν προσθέστε ένα κουτάλι σαντιγύ και ένα κουτάλι υγρή κρέμα γάλακτος .
Είναι μία παλιά υπέροχη συνταγή. Ήταν σε άνθιση την περίοδο της αυστριακής αυτοκρατορίας και γι' αυτό θεωρείται “ αριστοκρατικός καφές ”.
΄Aλλη παραλλαγή είναι να βάλετε παγωτό βανίλια σε ένα φλιτζάνι δυνατό καφέ espresso και, μετά να το διακοσμήσετε μ' ένα κουτάλι σαντιγύ.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ
Ρίξτε σ' ένα μπρίκι ένα φλιτζάνι αλατισμένο νερό, δύο κουταλάκια ζάχαρη, δύο κακάο και δύο καφέ σε σκόνη. Ανακατέψτε και βάλτε το να βράσει για δύο με τρία λεπτά. Προσθέστε δύο φλιτζάνια κρύο γάλα, ένα κρύο νερό και ξαναβάλτε το να βράσει.
Στο τέλος, για να βελτιώσετε την γεύση του, προσθέστε δύο κουταλάκια βανίλιας σε σκόνη.

ΚΡΕΟΛΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ
Σ' ένα φλιτζάνι καφέ ανακατέψτε λίγο τριμμένο καρύδι, ένα γαρίφαλο, ένα κομματάκι κανέλα κι' ένα κομματάκι βανίλια.

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ
Ετοιμάστε τόσα φλιτζάνια καφέ όσα και οι καλεσμένοι σας, προσθέστε μία μπάλα παγωτό σοκολάτα και λίγη ρευστή κρέμα γάλακτος. Το ρόφημα σερβίρετε πολύ παγωμένο.

ΔΑΝΕΖΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ
Ετοιμάζετε όπως ο Ιρλανδικός καφές , αλλά στην θέση του ουίσκι θα πρέπει να προσθέσετε ρακί

Anonymous

Tetoula o kalyteros kafes einai me kalh parea kai me thn psili ksanthia servitora me to bathy dekolte na skybei apo panw sou gia na sou parei.........paraggelia  :P  :P  :P  :P  :P  :P  :P  :P  :P

chriastina

πολύ δουλειά TetiQ
έναν σκέτο νες μπορώ να έχω? απλά πράγματα......

TetiQ

:cry: εγκω παλι σελωωω να μου φτιαξουνε το καφεδατσιιιιιιιιι...σνιφ...ετσι για αλλη να πω απο γει στα χερακια σας... :wink:

kuria

ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΟΣ ΚΑΦΕΣ KURIAS

γερνοντας το κουτι ριχνουμε νες καφε σε ενα καθαρο ποτηρι μιας χρησης, ανοιγουμε τη βρυση και ετοιμη η φραπεδια μας...

η ποσοτητα του καφε υπολογιζεται με το ματι, ποσο δηλαδη θελουμε να μας ανοιξει...
η πιεση της βρυσης ρυθμιζεται συμφωνα με το ποσο αφρο θελουμε...
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

Sara

:24:  :24:  :24:  :24:  :24: Ααααα...μα την αληθεια κυρια...
πιο γρηγορο φραπε δεν εχω ματαξαναδει..

:roll: και περνιεμαι και για γρηγορη.. :roll:

aiollus

Καλητερος καφες απο ενα διπλο ελληνικο πολλα βαρη και οχι υπαρχη?????(Ο λεγομενος κουπατος)

ΑΑΑΑΑΑυτος ειναι καφες!!!!!!

kuria

Παράθεση από: "aiollus"Καλητερος καφες απο ενα διπλο ελληνικο πολλα βαρη και οχι υπαρχη?????(Ο λεγομενος κουπατος)

αυτος ειναι ο καφες επιλογης της kurias... ειναι ο καφες που φτιαχνει τελεια και μου εχει παντα ετοιμο ο αγαπημενος μου sotinolka!!!
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

Sotis

Παράθεση από: "kuria"
Παράθεση από: "aiollus"Καλητερος καφες απο ενα διπλο ελληνικο πολλα βαρη και οχι υπαρχη?????(Ο λεγομενος κουπατος)

αυτος ειναι ο καφες επιλογης της kurias... ειναι ο καφες που φτιαχνει τελεια και μου εχει παντα ετοιμο ο αγαπημενος μου sotinolka!!!

Sotis

εμ  η  κανουμε  η δεν κανουμε καφε  κυρια μου... :wink:  :wink:  :wink:  :sonstige:  :sonstige:  :sonstige: και  στον  συγοβραζω... :wink:  :wink:

papi

ο καλυτερος ειναι ο ελληνικος καφες.Πινεις και σου ανοιγει τα ματια με την μια...ασε που στο τελος δλδ στο κατακαθι μπορεις να δεις το μελλον σου :P Ενω με τον φραπε...βλεπεις μονο το καλαμακι στο τελος...ισος ειναι οτι θα διαβεις μεγαλο μονοπατι :P

448 Επισκέπτες, 0 Χρήστες