Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 528
  • Total: 529
  • Leon

Είναι η σεξουαλική απιστία λόγος χωρισμού ?

Ξεκίνησε από l Y k O s, Ιανουαρίου 21, 2006, 06:18:09 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

l Y k O s

Για ποιο λόγο οι άνθρωποι , μια φυσιολογική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού , την έχουν ανάγει σε τόσο σημαντικό λόγο αιτίας χωρισμού ?
Αν απιστήσει κάποιος σεξουαλικά απέναντι στον σύντροφό του σημαίνει πως δεν τον αγαπά ? Τι είναι αυτό που μας ενδιαφέρει τελικά σε μια σχέση , η κτήση και αποκλειστικότητα του συντρόφου μας ή το δέσιμο ψυχών ?
Αναμένω τις απαντήσεις σας αρνάκια μου !!!!!!!!

Enia

Agaphte luke,

an kai den me sumferei na to paradextw (eidika authn thn periodo kai eidika edw mesa), oxi, gia mena h apistia den einai (pote den htan) aitia xwrismou.
8a sas parapempsw se ena 8emataki pou eixa balei paliotera....

http://www.a33.gr/viewtopic.php?t=1985

gia mena h apistia isws erxetai kai teleutaia... uparxoun alla pragmata pou me enoxloun polu perissotero, me prwto kai kurio thn adiaforia.

energizer

...εγω παλι ορθολογιστικα πρεπει να παραδεχθω οτι η απιστια (σεξουαλικη) θα επρεπε να ειναι ασυνδετη απο τον ερωτα...την αγαπη...
 :scratch:
...ωστοσο ειμαι οπαδος του αντιθετου δογματος...
...& θεωρω οτι ο θεσμος της οικογενειας ειναι ο καταλυτης για την ληψη αυτης της θεσης...& γενικευοντας τολμηροτατα...για την "κοινη" αντιληψη του ζητηματος...
 :twisted:

apol

μαλλον οχι ,εξαρταται ομως απο πολλα πραγματα................

Sara

Διαζυγιο για σεξουαλικη απιστια κ μονο δεν νομιζω να ζητηθει απ τον ,την συζηγο-συντροφο..
Απ τη στιγμη ομως που ανακαλυφθει η ''παρανομια''ποσο πειστικος μπορει να ειναι κανεις ωστε να αποδειξει πως ''δεν ειναι ελεφας''? Ειναι μονο σωματικη η ελξη..ειναι απωθημενο..ειναι ''one night stand''?
To διαζυγιο -προσωπικα-ερχεται οταν συνειδητοποιησουμε οτι χασαμε το δεσιμο ψυχης..Η κτηση κ η αποκλειστικοτητα που λες ειναι απλες οδοντοκρεμες..
Ο Βεργης ηταν που ειπε...''αν η γυναικα μου κανει ερωτα με καποιον αλλον και το ευχαριστιεται( :shock: )σαφως και δεν εχω προβλημα ακομα κ να τους παρακολουθω( :shock:  :shock: ),γιατι πολυ απλα αγαπω την γυναικα μου και θελω να ειναι ευτυχισμενη..( :shock:  :shock:  :shock: )...
Ειμαι ετοιμη να συγχωρησω-παραβλεψω 1,2,3..(τελος)παραπτωματα..
Αν ομως ο συντροφος μου αρεσκεται σε περισσοτερα και δεν ειναι πλεον σωματικα τα ερεθισματα αλλα συναισθηματικα..τοτε..προφανως εχω χασει το παιχνιδι..
 :arrow: Αληθεια...εισαι ετοιμος να σταθεις στο πλαι του Βεργη??

Sotis

:roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll: εγω  ειμαι  με το  βεργη.ομως :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :sonstige:  :sonstige:  :scratch:  :salut:

Enia

κουμπάρε μου, το πρόβλημα θα είναι μην είναι και η γυναίκα σου με τον Βεργή (κυριολεκτικά!)  :lol:

πάντως η προηγούμενη απάντηση μου ήταν κυρίως σε ότι αφορά σχέσεις...
Πιστεύω ότι σε ένα γάμο είναι ακόμα πιο απίθανο.
όπως όμως είπε και η Σάρα είναι άλλα πράγματα που συνήθως επέρχονται της απιστίας στο γάμο. και θα επιμείνω στην αδιαφορία.
θεωρώ πως έναν γάμο τον στιρήζουν πολύ περισσότερα πράγματα από το σεξ. Εφόσον ο άντρας μου είναι εντάξει απέναντί μου (και αυτό είναι συνειρμός πολλών πραγμάτων -συναισθηματικά, οικονομικά, ειλικρίνια, εμπιστοσύνη, σεβασμός), μπορώ και να τη συγχωρήσω την απιστία...
(φυσικά και δεν λέω σε καμμία περίπτωση πως θα περάσει στο ντούκου...) :roll:

tolisjovi

enia........ayto to oikonomika den katalaba gia eksigiseto pio liana  .... :roll:  :roll:  :shock:

chriastina

¨είναι η σεξουαλική απιστία λόγος χωρισμού?"

γιατί? [size=18]ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?[/size] :twisted:

apol

Βεργης και ξερο ψωμι !!!!!!!!!!!!!!!!!

l Y k O s

Καταρχήν δεν ήταν ο Βεργής dear sara αλλά ο Τσακαλίας ( θείος των γνωστών αδερφών Ξηρών ) . Ο Βεργής θα συμφωνούσε πιστεύω .
< VOTE VERGIS FOR PRESIDENT >
Γιατί δηλαδή δεν είναι πιθανόν δύο σύντροφοι να αγαπούν ο ένας τον άλλο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ παρόλα αυτά όμως να έχουν εξωσυζυγικές ( εξωσυντροφικες ??) σχέσεις ?
Γιατί οι άνθρωποι έχουν συνδέσει άμεσα την αγάπη με το sex??
Η μαμά σου και ο μπαμπάς σου πιστεύω πως σε αγαπούν παρόλα αυτά δεν νομίζω να διοργανώσατε ποτέ κανένα καυτό τρίο ! ( σκληρό ακούγεται αλλά έτσι είναι ) .
Προσωπικά πιστεύω πως η θρησκεία είναι αυτή που μας έχει επιβάλλει τους συγκεκριμένους περιορισμούς ( δεν αναφέρομαι στην αιμομιξία ) για δικούς της λόγους ( ο νοών νοείτω !! )
Σε αρχαίες ή πρωτόγονες κοινωνίες οι άνθρωποι δεν έιχαν τους περιορισμούς που έχουμε εμείς . Σε μερικές κοινωνίες των ημερών μας (το έχω ακούσει οπότε δεν ξέρω αν είναι αληθές ) είναι τιμή να "δωθεί" ο/η σύντροφος στον επισκέπτη.
Μήπως απλά έχουμε προσθέσει και ένα επιπλέον άγχος στην ζωή μας χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος ?? Λέω μήπως ??

Argiro

Αιτία διαζυγίου μπορεί είναι οτιδήποτε δημιουργεί σε κάποιον από τους δύο συζύγους -ή και στους δύο- την αίσθηση πως δεν υπάρχει πια τίποτα κοινό ανάμεσά τους. Για να μην υπάρχει τίποτα κοινό ανάμεσα σε δύο συζύγους, δεν φτάνει μόνο η απιστία, άσχετα αν το έχει συνειδητοποιήσει μόνο ο ένας από τους δυο. Άλλωστε ο άνθρωπος από τη φύση του είναι πολυγαμικό ον -προσοχή, διευκρινίζω ο άνθρωπος, όχι ο άντρας. Υπάρχουν πολύ περισσότερο σοβαροί λόγοι για να χωρίσει ένα ζευγάρι. Αν προβάλλουν σαν αιτία διαζυγίου την απιστία, απλώς έψαχναν να βρουν αφορμή.

Sara

Φιλτατε ..
Τω Θεω Δοξα καταρχην που με εστειλε στη συγκεκριμενη(ατιμη μεν) κενωνια..κ δεν πεφτω για υπνο με τη μανα μου..
Για το Βεργη ειμαι σιγουρη...το προειπεν του Τσακαλια-σε εκπομπη της Πανια..
Δεν ειπα οτι ειναι απιθανο να αγαπας τον συντροφο σου παραλληλα με αλλους..ποτε ομως δεν το ειπα..ε..
Και τελος ...καλε μου λυκε..θα σου φυγει ενα αγχος αν αποψε το βραδυ προτεινεις στην συντροφο σου (που ελπιζω να εχεις ηδη βρει) να φερει κ το φιλο της στο κρεββατι ..Μετα απο αυτο δε,θα εχεις παρει κ τις απαντησεις σου :wink:

Enia

Χριστίνα, νομίζω σου απάντησε η αργυρώ εμμέσως... θα συμφωνήσω μαζί της ότι όταν προβάλεται η απιστία σαν αιτία χωρισμού είναι απλά η αφορμή (το κερασάκι στην τούρτα αν θες.)
αν κατά τα άλλα το ζευγάρι τα πάει καλά, από μόνη της η απιστία δεν θα σήμαινε τπτ.
και θα συμφωνήσω και με τον λύκο προσθέτοντας πως:
άλλο αγάπη, άλλο έρωτας, άλλο σεξ...
δεν αμφιβάλλω πως και σε ένα γάμο είναι σημαντικό το σεξ (όχι όμως σημαντικότερο της αγάπης) αλλά δεν είναι η αρχή και το τέλος πιστεύω. δεν είναι λογικό να στηρίζεται ένας γάμος στο σεξ και μόνο!

Αποστόλη μου, σε ένα γάμο (κατ'επέκτασιν και μια οικογένεια) υπάρχουν υποχρεώσεις. Όταν λέω να είναι εντάξει απέναντί μου εννοώ σε όλα. Ειδικά εφόσον υπάρχουν παιδιά, το 'όλα' είναι και οικονομικά.
Ή και χωρίς παιδιά, το να με σέβεται και να με στηρίζει... Αν τρώει τα χρηματά ΜΑΣ στην γκόμενα / στις γκόμενες, και εμένα με ζορίζει, ε τότε δεν θα είναι μονάχα η απιστία και μόνο που θα μου φταίει...

Jezebell

528 Επισκέπτες, 1 Χρήστης