Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 255
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 286
  • Total: 287
  • Leon

παραπλησιο των θρησκεια...τρμοκρατια...παγκοσμιοποιηση

Ξεκίνησε από energizer, Φεβρουαρίου 03, 2006, 02:29:31 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

energizer

...λοιπον καποιοι Δανοι νομιζω , Νορβηγοι ηταν & καποιοι Γαλλοι στην συνεχεια...
...δημοσιευσαν & αναδημοσιευσαν καποια (ευφυη θεωρω) σκιτσα με θεμα την "τρισμεγιστη" μορφη της ανθρωπινης ιστοριας...
...τον Μωαμεθ...
 :o
...& αρχισε τζιχαντ...που λεγαμε...
 :lol:
...ειναι ποτε δυνατον να συνυπαρξουν στον παγκοσμιοποιημενο νεο κοσμο μας...ανθρωποι που δεν μπορουν ν'αντιληφθουν το χιουμοριστικο ενος σκιτσου...ή & ακομη αν θελετε την διαφορετικη αποψη & θεση...
 :cry:
...λυπαμαι αλλα οδηγουμαι στο θλιβερο συμπερασμα οτι ο θρησκευτικος σκοταδισμος του Ισλαμ ισως & να'ναι πραγματικα επικινδυνος...
 :evil:
...δηλαδη οι Χριστιανοι με τον Ιησου & την Μαγδαληνη ευτυχισμενο ζευγος τι θα επρεπε να κανουν  :?:
...οι βουδιστες που εχουν καταντησει διαφημιστικο κιτς  :?:
...ελεος...
...αλλα θα μου πειτε...αν ο ανθρωπος δεν εχει να φαει , να μορφωθει , να ευτυχησει , να μιλησει , να κινηθει ....
...& τα σχεδια θα του φταινε...& οι δυτικοι...& τα ρουχα του...
 :scratch:

riaghul

Παράθεση από: "energizer"... :...αλλα θα μου πειτε...αν ο ανθρωπος δεν εχει να φαει , να μορφωθει , να ευτυχησει , να μιλησει , να κινηθει ....
...& τα σχεδια θα του φταινε...& οι δυτικοι...& τα ρουχα του...
 :scratch:

Κι αυτοί όμως που απολαμβάνουν αυτή την ηδονή της άνεσης..
εχουν καταλάβει ποσο ύπουλο πράγμα είναι?
Μπαίνει μέσα στα σπίτια μας όπως οι καλεσμένοι...
τη φιλοξενούμε....κι ύστερα μας γίνεται ΑΦΕΝΤΗΣ...

κι αντε μετά να βρείς τα όρια ...

:twisted:

energizer

...παντως αγαπητη αποκλειεται να τα βρεις αν αγνοεις την "ηδονη" αυτη...
...φανταστικους εχθρους δεν τους νικας ποτε...
 :wink:
...ομοιως ανυπαρκτοι φιλοι-συμμαχοι αδυνατουν να συνοδοιπορησουν...

:salut:

riaghul

...να την αγνοήσω?
Μα πως μπορώ?
Μέσα σ'αυτή είμαι...και  βαθειά χωμένη..

φανταστικούς φίλους και εχθρούς....?
..α μπα!!!
τους πραγματικούς...ψάχνω
κι οχι να τους νικήσω....να τους γνωρίσω πρώτα.
γιατ΄ολοι αυτοί είναι μέσα μου...
 :roll:

energizer

...μωρε & εξω ειναι...

freak

δηλαδη ενερτζαιζερ αν εγω σχεδιασω τον χριστο παρεα με τα στρατευματα του μπους να σκοτωνει αθωο κοσμο στο ιρακ και καποιοι χριστιανοι/ες ξεσηκωθουν γιατι το θεωρουν βεβυλωση της πιστης τους τοτε θα αναρωτηθεις κ για το αν ταιριαζει ο χριστιανισμος στην δυση? η θα γελασουμε παρεα με το ευφυες μου σκιτσο? αν το σχεδιαζε αυτο καποιος μουσουλμανος/α? δεν θα καναμε δικες (τηλεοπτικες και μη) εναντια του/της?

για τους μουσουλμανους η οποια απεικονιση του ποοσωπου του θεου ειναι βλασφημια.... λογικα λοιπον βαση της πιστης τους αντεδρασαν, οπως κ καποιοι στην ελλαδα που εκαιγαν το βιβλιο του ανδρουλακη ως βεβηλο η που δικασαν τον αυστριακο σχεδιαστη κομικς επειδη απεικονισε τον χριστο να κανει σκειτ κ σερφ.

οσο για το ποσο τρισμεγιστος ειναι ο μωαμεθ, φανταζομαι οσο κ ο χριστος.

η κοροιδια μιας πιστης, οσο φονταμελιστικη και να ειναι, απο καποιους 'προοδευτικους' δεν ειναι κατ' αναγκην ελευθερια λογου και εκφρασης αλλα ασυδοσια.

τελος αν αναρωτιεσαι για το πως μπορουν οι μουσουλμανοι φονταμεταλιστες (κ ας γενικευεις θεωροντας καθε μουσουλμανο ως τρομοκρατη), φανταζομαι να μην οραματιζεσαι την ευρωπη κ την δυση γενικοτερα ως ενα χριστιανικο κλαμπ... προσωπικα δεν αντιλαμβανομαι τον φονταμεταλισμο των χριστιανων ως λιγοτερο επικινδυνο απο των μουσουλμανων.

energizer

...που χαθηκες  :?:
...ελειπες σε υποπτο χρονικο διαστημα...
...ναι , θεωρω πολυ επικινδυνο τον θρησκευτικο σκοταδισμο που προωθει & επιβαλλει το Ισλαμ...
...& οχι τοσο για τις αναπτυγμενες δυτικες κοινωνιες...
...μια απευθειας αντιπαραθεση θα εληγε πολυ αδοξα...για τον μουσουλμανισμο...
...αλλα το δυστυχες ειναι οι συνθηκες διαβιωσης αυτων των ανθρωπων...τα περιθωρια αναπτυξης & εξελιξης τους...
...& υποψιαζομαι οτι ο υποβολιμιαιος αυτος "θυμος" εξυπηρετει μεγαλεπηβολα σχεδια καποιων "ολιγων" που διαχειριζονται τα πληθη & τα πλουτη αυτου του 3ου κοσμου...
...θεωρω οτι οι δρασεις τους ειναι πιο επικινδυνες απ'αυτες του G8 , των πολυεθνικων , των "δυτικων" μεγαλοσχημων...(οχι οτι αυτο τους εξιλεωνει!)

...& φιλικοτατα αγαπητε μην προσπαθεις να υπερασπιστεις τον "φονταμενταλισμο" του Ισλαμ...γιατι στην Ελληνοχριστιανικη (οπως το βλεπεις μαλλον) κοινωνια που ζεις , εχεις την αποψη σου...
...τραβα στο ΑΛΤΖΑΖΙΡΑ η σε καποιο αραβοφωνο Μ.Μ.Ε (& διαδικτυο) & γραψε οτι την νυφη σου τη λενε ΜΠΡΑΙΑΝ...

freak

ενερτζαιζερ, εγω θεωρω ολους τους φονταμεταλισμους καταδικαστεους. φοβαμαι δε τον χριστιανικο περισσοτερο διοτι κινειται υπουλα... αναπτυσεται σε μια κοινωνια που φορα τον μανδυα του προοδευτισμου και σου 'ρχεται εκει που δεν το περιμενεις, εν αντιθεσι με τον ισλαμικο που ειναι φανερος. μου 'ρχονται στο μυαλο κατι βομβιστικες επιθεσεις χριστιανων σε κλινικες αμβλωσεως στης ΗΠΑ κ προπυλακισμους των γυναικων που τις επισκεπτονται, να κατεβαινει πινακας απο την εικαστικη εκθεση 'outlook' επειδη ειχε ενα πεος να εξπερματωνει πανω σε ενα σταυρο, πολιτικα κυρηγματα μεσα σε εκκλησιες, παπαδες να λενε πως το aids ειναι η τιμωρια του θεου στους ομοφυλοφιλους, για να μην το παμε κ ιστορικα κ αναλογιστουμε τα εγκληματα του χριστιανισμου, κλπ... το ξανατονιζω ομως οτι θεωρω ΟΛΟΥΣ τους φονταμεταλισμους καταδικαστεους (αν κ το 'καταδικαστεος' ειναι μια απλη λεξη, η πραξη εχει σημασια).

για το μπραιαν που λες, θεωρεις οτι αν στην ελλαδα την γυναικα μου οντως την λεγανε μπραιαν δεν θα συναντουσα διαφορετικη αντιδραση απο οτι στο ισλαμ (για την ουσια της αντιδρασης μιλαω)... η κοινωνια θα με περιθωριοποιουσε, το οικογενειακο και φιλικο περιβαλλον το ιδιο, το εργασιακο επισης... μπορει να μην με λιθοβολουσαν αλλα στην ουσια η αντιδραση θα ειναι η ιδια... τωρα που το γραφω ως ατακα απο τους  μοντυ παιθονς και θυμομαστε το εργο και γελαμε, ολοι και ολες ειναι ανεκτικοι. αναλογα και στις μουσουλμανικες κοινωνιες αν κανεις 'χαβαλε' ειναι ανεκτικοι/ες απεναντι σου (οσο δεν προσβαλεις τα εθιμα τους)...

εδω ομως δεν μιλαμε για φονταμεταλισμο. δεν μιλαμε για ενα μουλα που ξεσηκωσε τον μουσουλμανικο κοσμο εναντια των απιστων. εννοειται οτι η πυρποληση του προξενειου της δανιας ειναι ΑΚΡΑΙΑ πραξη (δεν χρειαζεται να το συζηταμε), αλλα η ουσια δεν ειναι αυτη. υπηρξε προσβολη της πιστης τους, ειτε το καταλαβαινουμε ειτε οχι. σκεψου να εβλεπες γελειογραφια του χριστου ντυμενου ως αμερικανο πεζοναυτη να πολεμα στο Ιρακ με τα στρατευματα του μπους... δεν θα αντιδρουσε κανεις κ καμια? εδω αντεδρασαν γιατι ο ανδρουλακης εγραψε οτι ο χριστος ειχε ερωτικη επαφη με τη μαρια τη μαγδαλινη.

καταλαβαινω οτι οι συγκεκριμενοι γελειογραφοι απλα σατυρισαν κατι, αλλα τα ορια σατυρας και προσβολης ειναι δυσδιακριτα πια. οταν η συγκεκριμενη πιστη λοιπον απαγορευει την απεικονιση του προσωπου του θεου και του προφητη ως βλασφημια, ε δεν πας και εσυ να παραβεις τον ιερο κανονα τους και το θρησκευτικο τους συναισθημα. δεν χρειαζεται να εισαι αινσταιν... απλη λογικη χρειαζεται.

σκοταδισμο κατ' εμε προωθουν ολες οι θρησκειες που επαγγελονται την 'μοναδικη αληθεια/ορθοδοξια', ειτε ειναι το ισλαμ ειτε ο χριστιανισμος η δεν ξερω 'γω τι αλλο... εννοειται οτι ειναι πολυ πιο επικινδυνη η δραση των G8, των πολυεθνικων και των δυτικων μεγαλοσχημων απο καποιους ισλαμιστες.. οσο για την απευθειας αντιπαραθεση, θεωρω πως η δυση ειναι ισχυροτερη απο αποψη οπλοστασιου. κατεχει πυρινικα (τι ειρωνια και αυτη αν αναλογιστουμε την πρεμουρα για τα πυρηνικα του ιραν) και απειρως αρτιοτερη τεχνολογια... πιστευω παντως πως σημαντικο ρολο παιζει κ η αποφασιστικοτητα των λαων, για αυτο δεν θεωρω οτι τα δις των κινεζων η οι μουσουλμανοι θα ειναι τοσο ευκολοι αντιπαλοι για τους χριστιανους οπως περιγραφεις...

συντροφικα.

υγ1. θεωρω παντως οτι κανεις ενα λογικο αλμα. λογαριαζεις τα ομοια ως ιδια. δεν ειναι ολα τα μουσουλμανικα κρατη το ιδιο... καποια ειναι πιο μετριοπαθη, καποια ισως να ειναι κ κοσμικα καθεστωτα, και καποια οπως το Ιραν η το Αφγανισταν η η Ινδονησια να ειναι κ φονταμεταλιστικα.
υγ2. υπαρχει ενα πολυ καλο ντοκιμαντερ του BBC, λεγεται 'The power of nightmares', κ το οποιο περιγραφει επακριβως την γεννηση του ισλαμικου και του αμερικανικου νεο-συντηριτικου χριστιανικου φονταμεταλισμου. θα εκπλαγεις οταν δεις τις ομοιοτητες. θα δεις επισης κ τον ρολο της δυσης στην στηριξη και αναπτυξη του μουσουλμανικου φονταμεταλισμου.
υγ3. το οτι γεννηθηκα σε μια χριστιανικη κοινωνια (κατ' ουσια η κατ' επιφαση ειναι αλλο θεμα) παιζει ρολο στην κριτικη μου μιας κ αυτα που κριτικαρω τα ζω και δεν εχω απλα μια αφηγηση καποιων ΜΜΕ υπ' οψιν... ισως να παιζει ρολο και στην αποριψη καθε ειδους θρησκειας...

energizer

...οι "φανατισμοι" εχουν καταδικαστει προ πολλου...
...τα ζητουμενα προοδος , ανεκτικοτητα , εξελιξη...
...σηκωνουν απειρη αναλυση...
...η γνωμη μου περιοριζεται στο γεγονος οτι κρατη-εθνη που περιοριζουν τις επιλογες των πολιτων τους ΑΜΕΣΑ & ΚΑΤΑΦΩΡΑ δεν μ'εκφραζουν...
 :roll:
...προτιμω αυτο το "υπουλο" (οπως χαρακτηρισες) που σου αφηνει ομως περιθωρια...& ευελιξια...
...& για να ειμαι ειλικρινης δεν τη βλεπω ετσι την νεοΕλληνικη κοινωνια μας...
...απειρα στραβα & εχω τοποθετηθει (μακραν 1ο η αναξιοκρατια...)...
...αλλα με τιποτα "φασιστικη"...
...ακομη  :!:

freak

energiser δεν συμφωνω με την λογικη του λιγοτερο κακου που χρησιμοποιεις... για εμενα ολοι οι φανατισμοι ειναι καταδικαστεοι... θα ηθελα παντως να μου περιγραψεις την ευελιξια που σου αφηνει αυτο το 'υπουλο' οπως κ ενα κρατος-εθνος που δεν περιοριζει τις επιλογες των πολιτων του (κ ας κανεις το λογικο σφαλμα του να συνδεεις εναν νομικο ορο οπως το κρατος με εναν ιστορικο οπως το εθνος*)... οσο για την ελληνικη κοινωνια, εννοειται πως δεν ειναι ολες οι εκφανσεις της φασιστικες, αλλα καποιες απο αυτες ειναι ακρως φασιζουσες.

συντροφικα.

υγ. ενδιαφερον εχει το να μελετησει κανεις/μια την εξελιξη του ορου 'εθνος' (nation) στην ιστορια... πχ πως ο μακιαβελι οταν μιλουσε για την πατριδα του (patrya) αναφεροταν στην Φλωρεντια ενω οταν ηταν να αναφερθει στην Γαλλια η στην Ισπανια η καποια αλλη περιοχη χρησιμοποιουσε τον ορο provincia/province (περιοχη/επαρχια) κ πως χρησιμοποιουσε τον ορο 'nazione/nation' οταν αναφεροταν σε καποια φραξια η κλικα. η πως στον μεσαιωνα χρησιμοποιουταν για να δειξει γλωσσικα γκρουπ μεσα στην republica christiana (χριστιανικη δημοκρατια)... κ πως ο ορος αυτος κατεληξε να σημαινει αυτο που εννοουμε σημερα λογω της γαλλικης επαναστασης κ της νεωτερικοτητος.

energizer

...μα αγαπητε (λυπαμαι που θ'αργησω παλι να διαφωνησω μαζι σου  :lol:  )...
...η χωρα μας εχει ιστορικη διασταση (για την πλειονοτητα  :!:  ) αρα εθνος...
...& νομικο-πολιτικη υποσταση για την ολοτητα των επισημων κρατων & του ΟΗΕ...
...προσωπικα (οσο & αν διαφωνεις) υπαρχει & θρησκευτικος χαρακτηρας...
...υποβοσκων η καταφωρος (κατ'αλλους)...
...& προσπαθω να κρινω & να χαρακτηρισω με πλειοψηφικα κριτηρια σε απολυτα νουμερα...
...εχω τοποθετηθει επ'αυτου παλαιοτερα...
...φασισμος ειναι οταν εκφραζεται μια ΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ...& εξουσιαζει αμεσα ή εμμεσα...
...οπως καταλαβαινεις & εχει αναλυθει αυτο διεξοδικοτητα...
...στην Ελλαδα εχουμε , ειχαμε & θα εχουμε τους ηγετες που μας αξιζουν...
...αυτο δεν συνιστα "φασισμο"...
...αντιθετα αποτελει το απαυγασμα της "δημοκρατιας"...
...& οσοι κοπτονται για τη δημοκρατια καλον ειναι να "τουμπεκιαζουν" αφου ζουμε στην κοινωνια της αξιοκρατικοτατης ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ...

Υ.Γ.
...ΟΤΑΝ ΕΠΑΝΕΛΘΩ...ΤΑ ΜΑΤΑΑΝΑΛΥΟΥΜΕ...

freak

Παράθεση από: "energizer"...φασισμος ειναι οταν εκφραζεται μια ΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ...& εξουσιαζει αμεσα ή εμμεσα...

μια γρηγορη παρατηρηση... φασισμος δεν ειναι η εκφραση μιας μειοψηφιας... δεν εχει σχεση με ποσοστα αλλα με προσπαθεια επιβολης...

υγ. ας σβησει καποιος το προηγουμενο σχολιο μου και ας μεινει αυτο.

energizer

...επιβολη  :?:
...εξουσιας εννοουμε & οι 2...
...επι της ουσιας δεν διαφωνεις...
...φανταζομαι...

jcdenton

το τρίπτυχο της καταστροφής;
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

Bijoux

Παράθεση από: "jcdenton"το τρίπτυχο της καταστροφής;

...τι εννοείς;

286 Επισκέπτες, 1 Χρήστης