Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 216
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 330
  • Total: 330

Τι είναι προτιμότερο για σας, η αλήθεια ή το ψέμμα;

Ξεκίνησε από aiollus, Φεβρουαρίου 15, 2006, 12:19:28 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

kitty!

Την αλήθεια θα έλεγα, κ ας πονάει...

various

to psema einai psema ,then mporo na katanohsw to ligo psema san oligon egios mou kanei!exeis ta kotsia na miliseis sta isia h oxi? h mipos nomizei kaneis oti enas xontros kontos kai asxhmos tha hapsei ta tetrimena typou eimai allou,koitazw thn kariera mou tora......tes pa
o kathenas opos nomizei pratei.......giayto yparxoun kai oi ekkleisies gia exomologish.

xhmeia

Να πω την αποψη μου ....επειδη κολλησαμε στο κοντος κλπ(για μενα δεν υπαρχει ασχημος ανθρωπος, ο καθενας εχει κατι ομορφο που αν δεν το δει ο ενας/μια ,θα το δει καποιος αλλος/η ) φυσικα κ δεν θα το χαψει αλλα και δεν χρειαζεται ψεμα εκει....δεν υπαρχει λογος για μενα τουλαχιστον να πω κοινοτυπιες που φαινονται οτι ειναι ψεμα σε μια τετοια περιπτωση ....
λεω απλα δεν εισαι ο τυπος μου, αρα θα πω την αληθεια ,με ευγενεια (προς τι αγενεια στο κατω -κατω?)
αλλα εξισου μπορω να πω -κ το εχω πει - σ ενα ψηλο αδυνατο κ ομορφο  κ εξυπνο κλπ γιατι απλα αυτη ηταν η αληθεια .....δεν εισαι ο τυπος μου ....Αν ηταν μονο οι πανεμορφοι να εχουν ταιρια ....τοτε τουλαχιστον τα 3/4 των ανθρωπων θα ημασταν  αζευγαρωτα σ ολη τη ζωη μας  .
Κ φυσικα δεν υπαρχει ολιγον ψεμα ..υπαρχει ομως η αληθεια με διπλωματια  ......
Ας παμε σ αυτο ομως που αναφερε ο κωδικας.......
Μπορεις να πεις στα μουτρα την ξερη αληθεια σε μια τετοια περιπτωση ?
Εισαι ξενερωτος? (λεω ευγενικα, αυτο που ειπε αναλυτικα ο κωδικας κ μου αρεσε κ πολυ οπως το διατυπωσε χεχεχε).
Δεν νομιζω παιδια να πει κανεις τοσο χυμα τετοια αληθεια .Εξαλλου το ιδιο προσωπο για μια αλλη/ον  θα ειναι, μια χαρα , αρα η αληθεια αυτη δεν ειναι αντικειμενικη .
Τετοιες αληθειες λοιπον ολοι νομιζω τις παραποιουμε .....

xhmeia

και για να μη νομιζετε φασκω κ αντιφασκω
κ αυτο εχω πει που εγραψα μολις πριν κ το παραπανω ....
και πιστευω ολοι εχετε πει παρομοια ........

το αν θα πεις δεν εισαι ο τυπος μου -αληθεια με ευγενεια -σε καποιον που δεν θες
ή δεν ειμαι ετοιμη για σχεση -αποφυγη αληθειας αλλα οχι ψεμα-

εχει να κανει με ποιον εχεις απεναντι ....
εκει χρειαζεται η αξιολογηση ....
κ πως ακριβως θα πεις ,οτι πεις
κ δεν εχει να κανει με  κοντο η ψηλο, με ασχημο η ομορφο ,με αδυνατο η χοντρο ......αν ειναι δυνατον

xhmeia

ενω αυτο το παραδειγμα που αναφερε ο κωδικας ???
ε θελει αλλο χειρισμο εκει .........

ελπιζω να μην μπερδεψα με τις αποψεις μου γιατι κ εγω που με διαβασα τα εγραψα κ λιγο μπερδεμενα ε??? :D

τελος παντων ,τελικο συμπερασμα για μενα .......στη αληθεια ΝΑΙ ,αλλα επειδη δεν ειναι παντα αντικειμενικη, η αληθεια του καθενος μας ,ας γινει κ μια αξιολογηση ..........

Bijoux

Παράθεση από: "aiollus"Τι είναι προτιμότερο για σας, η αλήθεια ή το ψέμμα;

Εσείς θα θέλατε να ζείτε σε ένα ψέμμα προκειμένου να μην πληγωθείτε ή να μην χάσετε αυτά που νομίζετε ότι έχετε; Τι είναι προτιμότερο τελικά για κάποιον που αισθάνεται τρελλά ερωτευμένος με κάποιον άλλον/η; Η αλήθεια ή το ψέμμα;

πάντα αλήθεια...

ακόμη και με το ψέμα να κτίσεις μια σχέση
τι θα γίνει όταν ανακαλυφθούν όλα;
και μπορείς να δηλώνεις ερωτευμένος όταν λες ψέματα στο άλλο σου μισό;

το γιατί θα κυριαρχεί!, όταν όλα τα φώτα θα σβήσουν!!

άλλωστε και δίχως ψέματα πληγωνόμαστε..

Nikos28

Εξαρτάται, για τι είδους ψέμμα ή τι είδους αλήθεια μιλάμε. Το ζητούμενο είναι η ωφελιμότητα ενός ψέμματος και κατά πόσο η αλήθεια μπορεί να γίνει αποδεκτή απ' αυτόν που την ακούει.

Όταν ο Οιδίποδας έμαθε την αλήθεια, τυφλώθηκε...

Υπάρχουν, όπως ειπώθηκε, και τα κατά συνθήκην ψεύδη, και τα ''γενναία ψεύδη'' και τα ψέμματα placebo, ωφέλιμα όλα τους...

Υπάρχουν και αλήθειες που είναι ανακατεμένες με ψέμματα, όπως π.χ στα παραμύθια.

Όλα κατά περίσταση ισχύουν...

Bijoux

Παράθεση από: "Nikos28"Όταν ο Οιδίποδας έμαθε την αλήθεια, τυφλώθηκε..

αυτό θα το χρησιμοποιώ για ατάκα χμχμχμ μ άρεσε :wink:

πάντως έχει σημασία τι είδους ψέμα ή αλήθεια λέμε;
γιατί να ντύνουμε τις λέξεις με επίθετα;
η ουσία παραμένει: ψέμα / αλήθεια

Anonymous

Έτσι όπως έχουμε φτάσει ... προσωπικά είμαι έτοιμη για όλα.. να τα ακούσω όλα πλέον!

]

Sophia

Εγώ δεν θα μπορούσα να μείνω στην πλάνη πάντως, αλλά και δεν θα ήθελα να πω ένα ψέμα που όχι μόνο η αποκάλυψή του θα πλήγωνε κάποιον, αλλά και εγώ κάποια στιγμή θα ερχόμουν σε δύσκολη θέση!

Η αλήθεια πρέπει πάντα να λέγεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι θεωρώ σωστό να πω σε κάποιον ότι δεν τον θέλω επειδή είναι άσχημος! Αυτό καταρχάς λέγεται αγένεια! Το να μην πεις ακριβώς αυτό που έχεις στο μυαλουδάκι σου δεν σε κάνει ψεύτη! Θέλει διπλωματία η ζωή!

Και όπως λεει και η διαφήμιση καλύτερα να μασας πρά να μιλάς! :P

Nikos28

Παράθεση από: "Bijoux''πάντως έχει σημασία τι είδους ψέμα ή αλήθεια λέμε;
γιατί να ντύνουμε τις λέξεις με επίθετα;
η ουσία παραμένει: ψέμα / αλήθεια

Η ουσία δεν είναι ψέμμα ή αλήθεια.
Η ουσία είναι τι συμφέρει και ωφελεί, τελικά, τους ανθρώπους (και πιστεύω ακράδαντα ότι ό,τι συμφέρει τον ένα, συμφέρει και τον άλλον...) Αυτό μπορεί να είναι, κατά περίσταση, αλήθεια ή ψέμμα.

Δεν είναι η άμμος για τους κήπους, ούτε τα λουλούδια για τις αμμουδιές...

Echetlaios

tin alithia ton Athinaion i tin alithia toy Sokrati ? i alithia kai to psema kamia fora prosdiorizonte apo tin idia idea. gia paradigma i alithia ton Athinaion itan ayti poy symfonoyme oloi oti theloyme na einai kai gia na gino poio sygkekrimenos , an oloi emeis apofasisoyme oti i imera einai skotadi kai i nyxta einai fos , aytomata to na les edo mesa oti o ilios xtes to brady itan ektyflotikos ,einai alithia. i alithia toy Sokrati itan mia kai monadiki me basi tin logiki kai to ithos. to idio akribos symbenei me to psema. ego dialego kai tis dyo alithies mono an kai ef oson xrisimopoioynte me metro. ara file niko erxome na symfoniso mazi soy. an ayto poy les einai pros symferon olon tote den mporei para na einai alithia akoma kai an parabiazei toys nomoys (anthropinoys i oxi).

Bijoux

μιλάμε για έρωτα ή γενικά και αόριστα για τις ανθρώπινες σχέσεις;

Νίκο θέλεις να σε βοηθήσω με το κουότ;

Nikos28

Για βοήθα ρε κουμπαρούλα... 8)

Μιλάω (εγώ προσωπικά) γενικά και αόριστα. Για όλα, όχι μόνο για το χαοτικό έρωτα... ;-)

Nikos28

Φίλε Εχετλαίε,

Η αλήθεια είναι πάντα μία. Σύμφωνα, τουλάχιστον, με τα κριτήρια των αισθήσεών μας και ό,τι στηρίζεται σ' αυτά...
Απο' κει και πέρα, όμως, το αν θα τη γνωρίσει κάποιος ή όχι, (πρέπει να) εξαρτάται απο την ωριμότητα και τη συναισθηματική του νοημοσύνη.

Αν, π.χ, κάθομαι στο σπίτι μαζί με την καρδιακή γιαγιά μου και δω ξαφνικά έναν κλέφτη στον κήπο, θα το πω άραγε στη γιαγιά; Ο κλέφτης είναι στ' αλήθεια εκεί... αν, όμως, η γιαγιά μάθει την αλήθεια, θα αποδημήσει μια ώρα αρχύτερα!

Σ' αυτό αναφερόμουν προηγουμένως και όχι στην αντιστοιχία μεταξύ μιας λέξης και της έννοιας που της δίνουμε ή σε σοφιστικές μεθόδους μετατροπής του μαύρου σε άσπρο και τούμπαλιν... :-)

Φιλικά

330 Επισκέπτες, 0 Χρήστες