Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 216
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 319
  • Total: 319

Τι είναι προτιμότερο για σας, η αλήθεια ή το ψέμμα;

Ξεκίνησε από aiollus, Φεβρουαρίου 15, 2006, 12:19:28 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

tristana

Νίκο, αφού συμφωνήσω μαζί σου πρέπει να σου πω ότι τα παραδείγματά σου -καλά σε έλεγα 'μοβόρο- είναι ανατριχιαστικά, τουλάχιστον.
Πέθανες την γιαγιά, βρε αθεόφοβε, χάριν παραδείγματος; ΧΕΧΕΧΕ!  :twisted: Νομίζω ότι δεν θα εκτιμούσε την αλήθεια σου!

Nikos28

Μα γι' αυτό και δεν της την είπα, για να μη τη στείλω αδιάβαστη... :lol:

Το γιατί μου βγαίνουν ανατριχιαστικά παραδείγματα... τι να πω, ξέρω' γω.

Ίσως γιατί τον περισσότερο καιρό χορεύω με τους λύκους κι έχω μάθει κάτι απ' το ουρλιαχτό τους... :-)

apol

νομιζω οτι τωρα πια μπορω και λεω σχεδον ολες τις αληθειες .......

spellbound

Μου ειναι αδυνατον να πω σε καποιον οτι μου ειναι αφανταστα βαρετος, οτι δεν τη βρισκω μαζι  του κλπ κλπ..
Ενα ωραιο ψεμματακι και εκεινον τον κανει να νοιωσει καλα, και εμενα να μη νοιωθω τυψεις μετα..

Αυτα (ως συνηθως λακωνικη... σορρυ)

Jezebell

Νομιζω οτι η αληθεια και το ψεμμα πλην εξαιρεσεων ειναι υποκειμενικα. η δικη μου αληθεια δεν ειναι απαραιτητα αληθινη αλλα και ειλικρινης.Επισης ο τροπος με τον οποιο χειριζομαστε την αληθεια και το ψεμμα και γιαποιο λογο ειναι επισης υποκειμενικος και ασαφης. Τι εννοω? Θα σας το δωσω με το παρακατω παραδειγμα
Καποιος ειναι στο κρεββατι με εναν γκομενο/α και κανει σεξ
Παιρνει ο "νομιμος/η"
Ρωταει
" τι κανεις αγαπη μου?"
"Π......μαι ρε μωρο μου τι θες να κανω?"
"Καλα ρε μω ρο μου δεν ειπαμε τπτ"
"Οκ να σε παρω τηλεφωνο μολις τελειωσω αυτο που κανω?"
" Οκ ..."
"Φιλακια"
"καλα..."
Ειπε την αληθεια?
Ναι
Τον.την πιστεψε?
Οχι
Τα συμπερασματα δικα σας καθως και τα ορια μεταξυ χρησης της αληθειας και του ψεμματος

Evitaki

θελω την αληθεια οσο κ αν με ποναει...με κανει πιο δυνατη
το ψεμμα με τσατιζει δειχνει αδυναμια χαρακτηρα
παντα οταν δεν μπορουν να μας αντιμετωπισουν μας λενε ψεμματα και νομιζουν οτι εμεις τα πιστευουμε....μα ειναι δυνατον
η αληθεια δεν θα μας εκανε καλυτερους
αν κ πολλες φορες η αληθεια η δικια μας ειναι ψεμμα για τους αλλους
αρα κ εδω ολα ειναι υποκειμενικα
κ οπως λεει κ η γιαγια μου οποιος σάγαπαει σε κανει κ κλαις κ οποιος δεν....σε κανει κ γελας
γιατι οπως ξερουμε ολοι η αληθεια ΠΟΝΑΕΙ

jcdenton

Εγώ προτιμώ πάντοτε την αλήθεια, αν και πονάειπάρα πολύ τις περισσότερες φορές.
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

isabella

Ο,τι δε με σκοτωνει με κανει πιο δυνατο..
Η αλήθεια ποτε δεν σκοτωσε κανενα , ειναι κατι που απαιτω από τους άλλους.

SoFiA24

Αλήθεια και πάλι αλήθεια. Όσο σκληρή κι αν είναι ,όσο κι αν πονάει. Την απαιτώ και πάντα την προσφέρω στους ανθρώπους που με περιβάλλουν. Άλλωστε ποιος ο λόγος ν αφήνουμε τον άλλον να νομίζει πράγματα, να φαντάζεται καταστάσεις ακόμα και να ονειρεύεται κάτι που στην ουσία δεν υπάρχει ;

Το ψέμα το σιχαίνομαι και όσες φορές είπα (που ειναι λίγες αλλά την ουρίτσα μου απέξω δε θα τη βγάλω) είχα απίστευτες κόντρες με τον εαυτό μου , με τη συνείδησή μου. Δεν ένοιωθα καλά.

Η ελάχιστη εμπειρία μου, μου  έχει δείξει οτι με το να πρεσβεύεις και να προωθείς την αλήθεια δε χάνεις ποτέ.  

jcdenton

Ross Perot (1930 - ...)

jcdenton

το ψέμα κρύβει μια γερή δόση ανευθυνότητας. Γι' αυτό δεν το "γουστάρω"
Ross Perot (1930 - ...)

orxidea

"Η Αλήθεια είναι μια Κυρία. Η Αλήθεια κρύβεται στη σπηλιά που υπάρχει πίσω από τις ψευδαισθήσεις της ζωής μας. Είναι γυμνή, δεν έχει ρούχα να φορέσει και ντρέπεται να εμφανιστεί στον κόσμο. Πρέπει να μπεις στην σπηλιά, να την πάρεις απ' το χεράκι και να την βγάλεις έξω. Εδώ τίθεται το ερώτημα: είναι ο κόσμος έτοιμος ν' αντικρύσει μια κυρία χωρίς φύλλο συκής, ακόμη κι αν λέγεται Αλήθεια;"

Η αλήθεια είναι δίκοπο μαχαίρι. Μπορεί να πληγώσει θανάσιμα. Αν πεις την αλήθεια στον σύντροφό σου ότι δεν τον αγαπάς, δεν είναι σκέτο φαρμάκι αυτό που ασπρίζει το αίμα; Αυτό τουλάχιστον λέει ένα ποίημα της αγαπημένης μου Κικής Δημουλά.
Δίκοπο, είναι βεβαίως. Αλλά όποια κι αν είναι η όψη, είναι τίμια...

jcdenton

Η αλήθεια είναι όπως ο ήλιος. Όλοι τον ψάχνουν μα όταν τον βρουν, τρέχουν να κρυφτούν στην σκιά
Ross Perot (1930 - ...)

319 Επισκέπτες, 0 Χρήστες