Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 472
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 513
  • Total: 514
  • Leon

H ZHLIA

Ξεκίνησε από KOUKLA75, Φεβρουαρίου 26, 2006, 09:21:14 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Ο ερωτας εινα συνθεση απο πολλα παιχνιδια που διεγειρουν τη φαντασια.η ζηλια ειναι ένα παιχνιδι που δινει πάθος,οξυνει τις αισθησεις και προκαλει μεγαλύτερο ερωτισμό σε μιά σχεση.

spellbound

Παράθεση από: "gon"Ο ερωτας εινα συνθεση απο πολλα παιχνιδια που διεγειρουν τη φαντασια.η ζηλια ειναι ένα παιχνιδι που δινει πάθος,οξυνει τις αισθησεις και προκαλει μεγαλύτερο ερωτισμό σε μιά σχεση.

εμ... τελικα δεν ειμαι ζαβη που ζηλευω απιστευτα.... ]

jcdenton

Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

Anonymous

eimai poly zhliarhs alla spania to deixno ki ayto oxi apo egoismo
apla xero oti h zhlia einai yperboliko synaisthima kai synhthos den exei na kanei me thn pragmatikothta ton katastaseon
opote zhleyo alla..... diakritika (ki as exo ginei mparouti apo mesa mou....)

jcdenton

Κι εγώ ζηλεύω. Απλά δεν το λέω, επειδή:

1ον) Είναι σημάδι αδυναμίας
2ον) Είναι πιεστικό εις βάρος των άλλων
Ross Perot (1930 - ...)

jcdenton

Συμπληρωματικά στο παραπάνω, θα μπορούσα να πω πως η ζήλια είναι παθολογικό.
Ross Perot (1930 - ...)

kuria

Παράθεση από: "kuria"για φαντασου ομως τα χειροτερα... εσυ να προσπαθεις να ξεφορτωθεις ευγενικα καποιον λεγοντας του πως κυκλοφορουν χιλιαδες γυναικες στο δρομο και θα βρεθει μια που θα την ερωτευθει τρελα και το αισθημα του θα βρει πληρη ανταποκριση... και αυτος να σου απαντα: μη ζηλευεις ασκοπα μωρο μου, εγω δεν προκειται να παω ποτε με καμια αλλη...
γκρρρρρρρρρρρρρ τα νευρα μουυυυυυυυυυυυυυ

τα προσωπα αλλαζουν η ιστορια επαναλαμβανεται...
οχι βρε δε θα σας κανω τη χαρη να κοψω τις ρημαδοφλεβες μου... θα κρατηθω kuria!!!!
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

jcdenton

Ross Perot (1930 - ...)

spellbound

Παράθεση από: "jcdenton"Συμπληρωματικά στο παραπάνω, θα μπορούσα να πω πως η ζήλια είναι παθολογικό.

Για να ζηλευεις πρεπει να εχεις παθος...... ]

jcdenton

Ross Perot (1930 - ...)

jcdenton

Παθιάρα θεία έχω :hug2:
Ross Perot (1930 - ...)

spellbound

Δεν μπορω και δεν θελω ν αλλαξω το ειναι μου..

]

jcdenton

γιατί να το αλλάξεις; είσαι φοβερή θεία.
Ross Perot (1930 - ...)

orxidea

Πολλοί θεωρούν, ότι λίγη ζήλεια μόνο καλό μπορεί να κάνει σε μια σχέση, ενώ ταυτίζουν την έλλειψή της με αδιαφορία και μονοτονία. Πράγματι, ένα μικρό πείραγμα, που σκοπό έχει να αναμοχλεύσει την αίσθηση του δεδομένου χαρακτήρα της σχέσης, μπορεί να τροφοδοτήσει το πάθος. Όμως, η υπέρμετρη καχυποψία, που συχνά υποκαθιστά την εμπιστοσύνη που θα έπρεπε οι δύο σύντροφοι να μοιράζονται, φθείρει, εξαντλεί και υπονομεύει την σχέση. Η ψυχολόγος Αναστασία Αναστασοπούλου μας μιλά για το ιδανικό "μέτρο" ζήλειας που μπορεί να επιτευχθεί μόνον από ανθρώπους που αισθάνονται οι ίδιοι ασφαλείς με τον εαυτό τους. Και αυτό γιατί, μόνον εκείνοι μπορούν να εμπιστευθούν τον άνθρωπο με τον οποίο σχετίζονται.
Μια συνηθισμένη ατάκα που επιστρατεύουν οι "ζηλιάρηδες" ως απάντηση είναι, πως το ζήτημα δεν άπτεται στην έλλειψη εμπιστοσύνης προς το σύντροφό τους, αλλά προς τον/την άγνωστο/η που τον φλερτάρει. Είναι, δηλαδή, σα να πιστεύουν, ότι ο σύντροφός τους είναι ανίκανος να χειριστεί τέτοιου είδους καταστάσεις, αλλά και να αποδείξει τη δέσμευσή του μέσα στα πλαίσια της σχέσης. Αν λοιπόν εκείνος που ζηλεύει "βλέπει" έτσι τα πράγματα, θα πρέπει να αναρωτηθεί γιατί διατηρεί τη σχέση. Και αυτό γιατί, στην πραγματικότητα, ο "ζηλιάρης" φαίνεται να αγνοεί, ότι ο δέκτης πρέπει να είναι θετικός για να λάβει το μήνυμα που εκπέμπεται. Άλλωστε, ο κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά στο φλερτ, ακόμη και αν ο σύντροφός του δεν αποδέχεται τον τρόπο του. Στην περίπτωση που ο σύντροφος δεν έχει δώσει ουσιαστικό έρεισμα που να επικυρώνει την προδομένη εμπιστοσύνη, τότε η ζήλια είναι προϊόν προσωπικής ανασφάλειας. Όταν ο "ζηλιάρης" δεν πιστεύει ότι είναι άξιος να αγαπηθεί, τότε αδυνατεί να πιστέψει ότι κάποιος άλλος θα είναι η σταθερή επιλογή του συντρόφου και δη όταν υπάρχουν άλλες εναλακτικές. Αυτή λοιπόν η προσωπική αίσθηση αδυναμίας που προβάλλεται με τη μορφή ζήλιας πάνω στον άλλο πρέπει να αποτελέσει τη μεγαλύτερη συνειδητοποίηση και την ουσιαστικότερη αφετηρία για την απελεθεύρωση από αυτήν. Η αποτελεσματικότερη αντίδραση είναι να θέσει κανείς στο επίκεντρο του προβληματισμού τον εαυτό του και να εκφράσει τον φόβο του αντί να μεταθέσει τις ευθύνες αλλού. Η λύση είναι η αντιμετώπιση της ανασφάλειας και όχι η ζήλεια, γιατί το πρώτο τονώνει τη σχέση, ενώ το δεύτερο απομακρύνει. Το αντικείμενο προς διερεύνηση είναι το κίνητρο και η επιθυμία του συντρόφου να λειτουργήσει προς όφελος της σχέσης και να υπερασπιστεί τη δέσμευσή του.

kuria

μεσα στα τοσα παθη που καλλιεργησα ξεχασα να φροντισω αυτο της ζηλειας και μαραθηκε πριν καν ανθισει... ας με συγχωρησει ο Θεος που εχασα ενα ακομα λογο να μετανοησω...
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

513 Επισκέπτες, 1 Χρήστης