Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 748
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 764
  • Total: 765
  • Leon

Αν ζούσατε στο μεσαίωνα ποιο θα ήταν το επάγγελμά σας ;

Ξεκίνησε από SoFiA24, Μάρτιος 02, 2006, 10:15:05 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

SoFiA24

Πριν από πολλά χρόνια υπήρξε μια χρονική περίοδος που αποκαλείται "μεσαιωνική".  Ήταν μια περίοδος  -σύμφωνα με τα λόγια των παραμυθάδων- τωνμικρών βασιλείων, των γενναίων ιπποτών και των άγριων δράκων.
          Οι  μεταφορές και τα ταξίδια ήταν δύσκολα και εξαιρετικά χρονοβόρα. Γι αυτό και το κάθε βασίλειο έπρεπε να βασίζονται όσο το δυνατόν περισσότερο στις δικές τους δυνάμεις και στη δική τους παραγωγή. Συνεπώς, ήταν πολύ σημαντικό σε κάθε ένα απ αυτά τα μικρά βασίλεια να υπάρχουν όλων των ειδών τα επαγγέλματα.
           Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι πέρα από τον ειδικό τίτλο που είχε το κάθε επάγγελμα  είχε και την ξεχωριστή δική του προσωπικότητα. Παρόλο που το κάθε επάγγελμα επηρέαζε το όνομα δεν ήταν διόλου τυχαίο το ότι ορισμένες προσωπικότητες και στυλ έλκονταν από συγκεκριμένα επαγγέλματα . Η προσωπικότητα των επαγγελμάτων ταίριαζε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των εργαζομένων. Η επιτυχία σ' αυτό το ταίριασμα εργασίας και εργαζομένου ήταν απολύτως απαραίτητη για την επιβίωση του κάθε βασιλείου.
            Σήμερα, ακόμα κι αν έχουμε τη δυνατότητα να ψάχνουμε να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει καθώς και να εξερευνούμε διάφορες εναλλακτικές, ο καθένας έχει μέσα του μια Μεσαιωνική Επαγγελματική Προσωπικότητα. Αν αυτή αναγνωριστεί και κατανοηθεί μπορεί να κινητοποιήσει την επαγγελματική μας επιτυχία.  Το παρακάτω τεστάκι μας λέει ποια ήταν αυτή η επαγγελματική προσωπικότητα.

SoFiA24

Εγώ στον Μεσαίωνα θα ήμουν ένας ονειροπόλος -τροβαδούρος (Dreamer-Minstrel) . Ήταν ένα επάγγελμα που το έβρισκε κανείς στα ακμάζοντα βασίλεια. ( ε τι οτι κι οτι θα ήμουνα :p) ! Πρόκειται για μια προσωπικότητα που είχε την ικανότητα να βλέπει μπροστά απ την εποχή του ( εγώ κι ο Χορταρέας το κληρονομικό χάρισμα) . Ήταν από τους θετικούς ,αισιόδοξους ανθρώπους που έδιναν ελπίδα στις κοινωνίες (μμμ....ναι). Έβρισκαν σε όλα τα πράγματα κάτι καλό, κάτι θετικό.Ήταν αυθόρμητοι, χαρισματικοί, ιδεαλιστές. Στα αρνητικά τους ήταν υπερβολικά ονειροπόλοι (κοινώς έμπαιναν στην κοσμάρα τους κι έκλειναν και την πόρτα γιατί έξω είχαν μαζευτεί πολλοί!) , υπέρ- ευαίσθητοι και στερούνταν πρακτικής σκέψης...

papi

χμ πως δουλευει αυτο το ριμαδι; :roll:

Labrokratis

Εγώ πάλι θα ήθελα να ειμαι Ιεροεξεταστής νεαρών μαγισών! Μου πάει νομίζω

SoFiA24

Papaki απλά βάζεις το  όνομα (το μικρό) , το επάγγελμά σου και στις λίστες που ακολουθούν ιεραρχείς από το 1-4 , τοποθετώντας πρώτο αυτό που αξιολογείς , εκτιμάς περισσότερο. Οκ ?

spellbound

Παράθεση από: "Labrokratis"Εγώ πάλι θα ήθελα να ειμαι Ιεροεξεταστής νεαρών μαγισών! Μου πάει νομίζω

χα χα χα χα χα!!!!  Βρε Λαμπρο, ωρες ωρες εισαι απιστευτος!!!  λολ!!!
ναι, θα σου παει  :wink:  :wink:

chriastina

Anonymous

The Benevolent Ruler

Ο Γενναιόδωρος Κυβερνήτης βρίσκεται στα περισσότερα από τα αναπτυγμένος βασίλεια του χρόνου. Είστε ο ιδεαλιστής κοινωνικός ονειροπόλος. Ο εξαιρετικά σημαντικός στόχος σας είναι να λύσετε τα προβλήματα ανθρώπων του κόσμου σας. Είστε κοινωνικός μεταρρυθμιστής που θέλει ο καθένας  να είναι ευτυχής σε έναν κόσμο που μπορείτε να οραματιστίστε. Είστε εξαιρετικά διορατικοί για τις θλίψεις και τις ανάγκες της ανθρωπότητας. Έχετε συχνά την κατανόηση και την ικανότητα για να συλλάβετε εύκολα και να εφαρμόσετε τις λύσεις στις αντιλήψεις σας. Στη θετική πλευρά, ανησυχείτε δημιουργικά πειστικοί, χαρισματικοί και ιδεολογικά ενδιαφερόμενος. Στην αρνητική πλευρά, μπορείτε να είστε μη ρεαλιστικά συναισθηματικοί, διεσπαρμένος και ωστικός, καθώς επίσης και ύπουλα επεμβατικός. Κατά τρόπο ενδιαφέροντα, η προτίμησή σας είναι εξίσου εφαρμόσιμη στα σημερινά εταιρικά βασίλεια.

Αν τελικά αυτά ισχύουν, ποιά δουλειά θα έπρεπε να κάνω σήμερα, ε, ποιά;

papi

Διασπαρτιστης φεουδαρχης μπαχαλοποιος! (ιδου και στη σημερον ημερα στο φορουμ στα διασπαρτα... :sonstige:  )

jcdenton

Καρδινάλιος χαχαχαχαχαχα
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

SiteMod_5

Μεταφέρθηκε από το 'Cafe'.

6. Δεν διαφημίζουμε οτιδήποτε (web sites, προϊόντα κ.λπ.), ούτε γράφουμε url άλλων site εκτός από την ειδική ενότητα που υπάρχει στο Forum του a33.gr ('Site, Προγράμματα, Links, Παρατηρήσεις').

(Βλέπε 'Κανόνες και Συστάσεις Forum', [url]http])

papi

αυτος ο σαιτμοντ κυνηγαει τα θεματα των γυναικων!Ορματε γυναικεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς :lol:  :twisted:

AdminForum

Διαγράψαμε το συγκεκριμένο url διότι από μια επίσκεψη μας σε αυτό γέμισαν οι οθόνες μας από επιθετικά pop up και spam.
Όσοι χρήστες επιθυμούν ας το ζητούν το url από όσους το κράτησαν και με ευθύνη δική τους να το επισκεφτούν.

papikos

xhmeia

μιας κ ακομη δεν ξερω τι επαγγελμα ακριβως κανω σ αυτο τον αιωνα ειπα να δω τι επαγγελμα θα εκανα το Μεσαιωνα
αμ δεεεε σιγα μην εβρισκα ακρη  :roll:
παλι στο Σ.Ε.Π. (σχολικος επαγγελματικος προσανατολισμος ) θα μεινω

764 Επισκέπτες, 1 Χρήστης