Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 316
  • Total: 317
  • Leon

Eξελιξη τελος????

Ξεκίνησε από balland, Μάρτιος 09, 2006, 09:59:27 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

balland

Παράθεση από: "Jezebell"[size=18]νομιζω πως μαλλον εξελισσουμε τις ηδη υπαρχουσες ιδεες και δεν γεννιουνται νεες.[/size]
Πολλες εποχες ειναι (και πρπ να ειναι) μεταβατικες.
Με εκτιμηση
Σταυρουλα

Κρατα το αυτο...
μονο εσυ επιασες μεχρι τωρα τι θελω να πω ακριβως...
ελπιζω οι επομενοι να συνεχισουν με αυτο το σκεπτικο
σαν βαση στην συζητηση...

Enia

Παράθεση από: "balland"ερωτηση κανω,δεν ειπα ακομα την γνωμη μου...

ε, μήπως να μας την έλεγες τότε?! :tongue:
ακόμα δεν είμαι σίγουρη τι ακριβώς εννοείς.
καταλαβαίνω αυτό που είπε η σταυρούλα, αλλά είναι δυνατό -και πόσο μάλλον, μας είναι απαραίτητο!?-  να υπάρχουν ΣΥΝΕΧΩΣ καινούριες ιδέες?

θα ήθελα να μας πεις μερικά παραδείγματα 'καινούριων ιδεών' πριν από τα τελευταία εκατό χρόνια...

Και δεν νομίζω πως απλά 'εξελίσουμε τις υπάρχουσες' ιδέες, ειδικά για το χρονικό περιθώριο των 100 χρόνων που έβαλες. Στην αρχή του προηγούμενου αιώνα έγιναν τραγικά μεγάλες αλλαγές στην κοινωνία, στον πολιτισμό, στον τρόπο σκέψης, στον τρόπο ζωής... Όσο για το τέλος του προηγούμενου αιώνα ίσως είναι ακόμα νωρίς για να το πούμε.. Για να γραφτεί η ιστορία και να μπορούμε  να εκτιμήσουμε την αξία των γεγονότων πρέπει να έχουν περάσει κάποια χρόνια.

minoraki

Παράθεση από: "Enia"ε, μήπως να μας την έλεγες τότε?!
ακόμα δεν είμαι σίγουρη τι ακριβώς εννοείς.

.
ειπα κι εγω....μηπως εγω ημουν η μονο που δεν καταλαβα καλα....μπως μετα απο 8 ωρες μπρος απο την οθονη του pc, εχω αρχισει και τα χανω....αλλά οπως βλεπω και η ενια δεν καταλαβε καλα την διατυπωση....ησυχασα τωρα!!!!!!!

balland

Μαλιστα..
δηλ κολλησατε παλι σε μια λεξη..

Ανακαλυψη για το καλο του κοσμου πριν τα τελευταια 100 χρ ειπατε?

ο σιδηροδρομος...

Deykalion

balland εγραψες...

Παράθεση από: "balland""Η εξελιξη μας σαν ειδος εχει τελματωσει..δεν ειναι τυχαιο που τα τελευταια 100 περιπου χρονια δεν εχει γινει καμια μεγαλη ανακαλυψη..με αποτελεσμα να εχουμε τελματωσει σαν ειδος"

Που να ήξερα εγώ τη εννοουσες η τη σκεφτόσουνα...Απάντησα ακριβώς στην ερώτηση που έκανες όπως την έκανες...

Τώρα σε σχέση με αυτό που έχεις γράψει.. δηλαδή το.....  περι ανακαλυψεων που εγιναν κ εκαναν καλυτερο
τον κοσμο η την ζωη πανω στον πλανητη που παταμε
εδω κ αρκετες δεκαετιες ο λογος...

Προσωπικά πιστεύω ότι οι πλείστες απο αυτές δεν έκαναν τον κόσμο καλύτερο αλλά έφεραν ένα σορό συμφορές και κακά στον ήδη πολύ ταλαιπωρημένο πλανήτη μας και τον κόσμο γενικώς..

ΑΚόμη και πολλές απο αυτές που "εκαναν τον κόσμο καλύτερο" ΄΄εχουν φέρει ένα σορό κακά θανάτους και άλλα πολλά...Και φαντάσου πως έγιναν ΄πριν πολύ καιρό.ΑΝ εμφανίσουν κάτι νέο τώρα δεν μπορώ να φανταστώ πόσο άλλο κακό θα επιφέρει...

Enia

Δηλαδή Στέλιο δεν υπάρχει τίποτα αντίστοιχο του σιδηροδρόμου τα τελευταία 100 χρόνια?
(άσε που αυτό είναι εφεύρεση και όχι ανακάλυψη, πόσο μάλλον καινούρια ιδέα!)
Αεροπλάνα, πύραυλοι, τηλεόραση, κινηματογράφος, κινητή τηλεφωνία, ίντερνετ. Και σημαντικότερο όλων το πόσο προσβάσιμα έχουν γίνει όλα αυτά στον καθένα μας. Πόσο έχει μικρύνει και ταυτόχρονα πόσο έχει επεκταθεί ο κόσμος μας. Αυτό είναι η πραγματική εξέλιξη της εποχής μας, που ούτε καν το φανταζόταν κανείς καλά καλά πριν 100 χρόνια...
Δεν μένω σε συγκεκριμένα επιτεύγματα της τεχνολογίας. Δείτε το πιο σφαιρικά: την ταχύτητα και την ευκολία με την οποία μεταδίδονται οι πληροφορίες, την ταχύτητα και την ευκολία με την οποία επικοινωνούμε, την ταχύτητα και την ευκολία με την οποία μετακινούμαστε, το πόσο ο καθένας (αν το θέλει) μπορεί να αισθάνεται ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Υπήρχε τέτοια έννοια πριν 100 χρόνια?!  :roll:

black_velvet

Όλ'αυτά που αναφέρεις Enia είναι μεν εξελίξεις...

Τίποτε δεν αποτελεί, όμως, κάτι πραγματικά νέο! Κάτι αληθινά καινούργιο! Όλα είναι βασισμένα σε παλαιότερες ιδέες.
Αντίθετα, η εφεύρεση είναι κάτι πραγματικά καινούργιο. Μία εντελώς νέα ιδέα η οποία παίρνει μορφή και εξυπηρετεί τον κόσμο, αλλάζοντας τη ζωή του.
Οι υπολογιστές, τα κινητά, τα μεταφορικά μέσα... όλ'αυτά είναι απλές εξελίξεις ήδη υπαρχόντων πραγμάτων. Ας μην ξέχνάμε, για παράδειγμα, ότι ο πρώτος υπολογιστής στην παγκόσμια ιστορία, "ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων", κατασκευάστηκε επί αρχαιοτάτων χρόνων, το 80 π.Χ.!

Και, για να επανέλθουμε στο αρχικό θέμα της συζήτησής μας - στην οποία ο balland θέλησε να συμμετάσχετε όλοι σας μέσω αυτής της δημοσίευσής του - αυτό, όπως ήδη σας είπε, δεν ήταν οι μικρές - μικρές βελτιώσεις αλλά η παντελής έλλειψη του πραγματικά νέου και συγκλονιστικού!
Αυτού που θα επιφέρει δραματικές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας!
Στις σκέψεις μας!
Στις συνήθειές μας!
Σε όλα αυτά που π ρ α γ μ α τ ι κ ά έχουμε τελματώσει!

Υ.Γ. Δεν ήμουν εγώ αυτή που ξεκινήσα τη συζήτηση εκείνο το βράδυ. Θυμάμαι όμως πολύ καλά τη δική μου σκέψη-φράση επ'αυτού]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

Jezebell

Με αφορμη την ειδηση των 5 "τετραποδων ανθρωπων" που ειδαμε ολοι νομιζω χθες,θυμηθηκα μια κουβεντα που ειπε καποια απο την μικρη παρεα μας..

"Η εξελιξη μας σαν ειδος εχει τελματωσει..δεν ειναι τυχαιο που τα τελευταια 100 περιπου χρονια δεν εχει γινει καμια μεγαλη ανακαλυψη..με αποτελεσμα να εχουμε τελματωσει σαν ειδος"
(αν κ εγω ανακαλυψα περσι το ιντερνετ εκ των εσω Rolling Eyes )

καπως ετσι ηταν τα λογια της,κ σε οτι εχω κανει λαθος της ζητω να με διορθωσει για να μην παραφρασω κατα λαθος τα λογια της κ αλλαξω το νοημα της κουβεντας-φιλοσοφιας που ειπε κ με βρηκε κ μενα συμφωνο..
ναι σε σενα το λεω..αν εκανα καπου λαθος διορθωσε με!!! Wink

τελικα σαν ειδος παψαμε να εξελλισομαστε??
οι καθηγηταδες στα σχολεια μας ελεγαν μουφες πως ειμαστε συνεχως εξελισσομενοι??
αν ναι,τι πιστευετε πως θα εκανε παλι τον τροχο της εξελιξης να κυλησει???
Αυτο που ρωταει και λεει ο Στελιος ειναι απλο. Και το λεει ξεκαθαρα
Δεν αμφισβητει νομιζω ακομα αν υπαρχει εξελιξη η οχι ,αλλα την ουσια της.
Αν το καλο σκεφτουμε οντως οπως παραθεσε και η Κωσταντινα εξελισσουμε ηδη υπαρχουσες ιδεες η εφευρισκουμε πραγματα πανω σε προβληματα. Νομιζω πως ακομα και ο ιδιος ο ανθρωπος στην κοινωνια δεν εχει εξελιχθει, ανακυκλωνεται στα ιδια καθεστωτα στα ιδια οικονομικα και πολιτικα σχηματα. Ακομα και η τεχνη ναι μεν εχει παει ενα βημα πιο περα αλλα δεν υπαρχει παρθενογεννεση. Καποτε οι αρχαιοι μας εφηυραν το δραμα το θεατρο και καποιοι αλλοι εφηυραν κατι αλλο και παει λεγοντας. Θυμηθητε κατι αναλογο τα τελευταια 100 χρονια.
Με εκτιμηση
Σταυρουλα

Nikos28

Οι ιδέες που διαμορφώνουν τον κόσμο, υπάρχουν απο καταβολής του.
Ο τρόπος, όμως, με τον οποίο κάθε φορά συνδυάζονται, αλληλεπιδρούν και εφαρμόζονται, είναι μοναδικός και ανεπανάληπτος.

Η ιστορία, καθώς και όλες οι δυνάμεις που τη δημιουργούν, είναι σαν ένα ποτάμι: Μας φαίνεται το ίδιο αλλά τα νερά που βλέπουμε μια δεδομένη στιγμή είναι διαφορετικά απο τα νερά της αμέσως προηγούμενης.

Η εξέλιξη ίσως έχει κάποιο νόημα με την έννοια της αναδιάρθρωσης ή αναδιάταξης...

Enia

:shock: Μα δεν έχει αλλάξει δραματικά ο τρόπος ζωής μας, ο τρόπος σκέψης και οι συνήθειές μας τα τελυταία - δεν θα πω 100, αλλά - 50 χρόνια!!? :shock:
Συγνώμη αν γίνομαι κουραστική αλλά και πάλι Κωσταντίνα δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε. (ίσως γιατί δεν ήμουν στην κουβέντα στην οποία αναφέρεστε? ίσως γιατί δεν έχω ιδέα για ποιούς 'τετράποδους ανθρώπους' μιλάτε?).
Δώστε μου ένα καλό παράδειγμα κάτι 'πραγματικά νέου', κάτι 'αληθινά καινούργιου', που δεν είναι 'βασισμένο σε παλαιότερες ιδέες'...  :roll:

Jezebell

Παράθεση από: "Enia":shock: Μα δεν έχει αλλάξει δραματικά ο τρόπος ζωής μας, ο τρόπος σκέψης και οι συνήθειές μας τα τελυταία - δεν θα πω 100, αλλά - 50 χρόνια!!? :shock:
Συγνώμη αν γίνομαι κουραστική αλλά και πάλι Κωσταντίνα δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε. (ίσως γιατί δεν ήμουν στην κουβέντα στην οποία αναφέρεστε? ίσως γιατί δεν έχω ιδέα για ποιούς 'τετράποδους ανθρώπους' μιλάτε?).
Δώστε μου ένα καλό παράδειγμα κάτι 'πραγματικά νέου', κάτι 'αληθινά καινούργιου', που δεν είναι 'βασισμένο σε παλαιότερες ιδέες'...  :roll:
Το οτι εχει αλλαξει ο τροπος ζωης μας δεν σημαινει πως εχει επηρρεαστει απο εντελως νεες ιδεες, μαλλον επηρρεαζεται απο την αλληλεπιδραση αναμεσα στις χωρες.
Βεβαια να προσθεσω οτι οντως εχουν συμβει σημαντικες αλλαγες μεσα στα τελευταια χρονια, εχουν αλλαξει τα δικαιωματα των γυναικων εχουν κατακτηθει αρκετα εργατικα δικαιωματα καταργηθηκε η δουλια κτλ
Επισης λεμε και οι 2 3 4 το ιδιο οτι δηδ ολα τα "νεα" ειναι βασισμενα σε παλιες ιδεες.
Με εκτιμηση
Σταυρουλα

kodikas

Παράθεση από: "Jezebell".. καταργηθηκε η δουλια κτλ

Τι;;
Πότε έγινε αυτό;;

Όχι ρε γαμώτο..
Τα νέα κυκλοφορούν πολύ αργά στην κωλοπεριοχή που μένω..
   :shock:

kuria

βρε σκασμενο ειμαστε γειτονες και μου το κρυβες;   :roll:
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

jcdenton

Μινοράκι ο χοντρός είναι ένας καθηγητής στις Σέρρες ( :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil: ) του οποίου τα μαθήματα χρωστάνε οι 95 στους 100 φοιτητές.

Όσο για το θέμα του τόπικ, προτείνω να πει ο καθένας την γνώμη του χωρίς πολλές σάλτσες και υποννοούμενα, για να ξέρουμε τι μας γίνεται. Γιατί για άλλο ξεκινήσαμε και αλλού καταλήγουμε
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

kodikas

Παράθεση από: "kuria"βρε σκασμενο ειμαστε γειτονες και μου το κρυβες;   :roll:

μη μου πεις οτι εσυ είσαι η κυρία που την χαζεύει όλη η γειτονία όταν βγα'ινει για τσιγάρα !!! :shock:

316 Επισκέπτες, 1 Χρήστης