Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 180
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 152
  • Total: 152

Θυμος

Ξεκίνησε από Jezebell, Μαΐου 05, 2006, 02:39:53 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Brasidas

pixie

Αλήθεια, ποιά είναι τελικά η διάσταση που μπορεί να καταλαμβάνει ο θυμός μέσα σε ένα ανθρώπινο σώμα ή μυαλό?

Με ποιό μηχανισμό μπορεί να αλλοτριώνει τις σκέψεις, να συρρικνώνει την ψυχή και να την δηλητηριάζει?

'Αραγε ποιός είναι αυτός που έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, να μικραίνει τα μάτια, να σφίγγει σα τανάλια τα χείλη?

Και πώς αποκτά την ικανότητα να δημιουργεί τόσες σκληρές λέξεις, που δεν έχουν ξεστομιστεί άλλοτε ποτέ?

;-)  :cool:

kataigida

Όλοι μας θυμώνουμε και πρέπει φυσικά να συμβαίνει αυτό γιατί αλλιώς αν πνίγαμε τον θυμό μας θα αρρωσταίναμε.Το θέμα είναι να μπορούμε να συγκρατήσουμε το στόμα μας εκείνη την στιγμή.Όταν το ανοίγουμε και δεν ξέρουμε τι λέμε εκεί είναι τα δύσκολα... :oops:  :roll:

pixie

Από το πρωί σήμερα, παραμονεύει μέσα μου ο θυμός!

Έχει κουρνιάσει ανάμεσα στα κύτταρά μου, τα διαπερνά σα ρεύμα, τα πιέζει και τα συνθλίβει για να πονά όλο μου το κορμί.
Και νιώθω μια ψύχρα όταν θυμώνω... Παγώνω, λες και πρόκειται να αρρωστήσω...

Κάποιος με κόλλησε θυμό!  :mad:

katinaki

Εξανεμίζεται εύκολα σε μένα.
Μένει βέβαια μια πικρία  :roll:  και απογοήτευση.

Gerogriniarhs

Αρκεί να θυμηθώ μερικά καλά κοσμητικά επίθετα,να ριξω 1-2 μπατταριές στον αέρα,να φάω και καλά...κι εξανεμίζεται και σε εμένα.

black_velvet

Τελικά, όσο πιο μικρή, τόσο πιο εύκολα θύμωνα. Βλέπω και την απάντησή μου λίγο πιο πάνω και .... ναι.... Υπήρξαν εποχές που θύμωνα κυριολεκτικά για ψύλλου πήδημα. Νευρίαζα. Εκνευριζόμουνα και παραφερόμουν. Τι ανώφελο.... τι χαμένη ενέργεια....

Τώρα πια; πιάνω τον εαυτό μου σε τέτοια νιρβάνα που... με κοιτάζω παράξενα ακόμη κι εγώ η ίδια! Τόση ηρεμία πια; τόση αποστασιοποίηση; τόση κατανόηση;;;;  :roll:

Ναι, έχω καταλάβει πια πάρα πολύ καλά. Τον εαυτό μου. Τη ζωή μου. Και τίποτα πια δεν μπορεί ν' αγγίξει την ψυχή μου και να την αμαυρώσει. Ξέρω τόσο καλά τι θέλω κι αναγνωρίζω με την πρώτη ματιά τι έχω απέναντί μου που όσοι δεν με αφορούν, απλά.... περιφέρονται σ' ένα παράλληλο σύμπαν χωρίς ποτέ να με φτάνουν. Έτσι κι αλλιώς, μ' αυτούς τους τελευταίους ποτέ μου δεν ασχολιόμουν. Αν κάποιος δεν μου κινεί το ενδιαφέρον, δεν του απαντώ καν. Κι ας μου'λεγε κάποιος φίλος από εδώ μέσα πως έτσι νομίζουν πως με αποστομώσανε. Εγώ απλά αδιαφορώ για όσους δεν κερδίσανε τον σεβασμό μου και την εκτίμησή μου προς το πρόσωπό τους. Άσ' τους λοιπόν να λένε μόνοι τους. Και να θυμώνουν. Και να νευριάζουν.

Εγώ κοντεύω πια να ξεχάσω τι θα πει θυμός. Και έτσι, προχωρώ ακόμη παραπέρα.  ;-)
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

rain

[quote user="black_velvet" post="331553"]θύμωνα κυριολεκτικά για ψύλλου πήδημα. Νευρίαζα. Εκνευριζόμουνα και παραφερόμουν. Τι ανώφελο.... τι χαμένη ενέργεια....[/quote]να αποφεύγεις το πήδημα του ψύλλου  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

pixie

Ελλάς, το μεγαλείο σου!  :razz:  :mrgreen:

black_velvet

[quote user="pixie" post="331561"]Ελλάς, το μεγαλείο σου!  :razz:  :mrgreen:[/quote]

Χμμμμ... αλλού ήταν η αναφορά στο ελληνικό πνεύμα.
Μάλλον μπερδεύτηκες.  :razz:  :mrgreen:
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

rain

ψύλλος ξεψύλλος την κάνει την ζημιά με το πήδημα του  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

pixie

[quote user="black_velvet" post="331563"][quote user="pixie" post="331561"]Ελλάς, το μεγαλείο σου!  :razz:  :mrgreen:[/quote]

Χμμμμ... αλλού ήταν η αναφορά στο ελληνικό πνεύμα.
Μάλλον μπερδεύτηκες.  :razz:  :mrgreen:[/quote]

Κάθε άλλο... Εδώ είναι η σωστή θέση... διαβάζω και υπομειδιώντας αναφωνώ... :smile:  :mrblue:

katinaki

[quote user="Gerogriniarhs" post="331532"]Αρκεί να θυμηθώ μερικά καλά κοσμητικά επίθετα,να ριξω 1-2 μπατταριές στον αέρα,να φάω και καλά...κι εξανεμίζεται και σε εμένα.[/quote]
 :shock:
ας μη σε πετύχουμε σε περίπτωση θυμού δλδ  :lol:

pixie

Άκουσα και το εξής σήμερα...

Ο άντρας, λέει, πρέπει να θυμώνει και να το εκφράζει βεβαίως γιατί αφενός τονίζει τη φύση του αλλά και γιατί αυτό δίνει στην εικόνα του αρρενωπότητα και τον κάνει πραγματικό άντρα! :razz:

Αντίθετα με τη γυναίκα που όταν θυμώνει, χαρακτηρίζεται τρελή ή υστερική ή να μην σχολιάσω τι άλλο... δλδ. φτάσαμε, οι γυναίκες, να φοβόμαστε τον θυμό μας! :mad:

152 Επισκέπτες, 0 Χρήστες