Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 292
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 192
  • Total: 193
  • Leon

Δώστε μου τον ορισμό στην έννοια......

Ξεκίνησε από heinrich, Ιουλίου 29, 2006, 08:46:14 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

heinrich

ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ........
γιατί πραγματικά δεν ξέρω. Εχω μπερδευτει.

kuria

γλυκος, τρυφερος, ρομαντικος ενα τουρλουμπουκισταν εννοιων με σκοπο να επιβαλλουν συμπεριφορες...
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

Enia

Romantic love

Romantic love is a form of love that is often regarded as different from mere needs driven by sexual desire, or lust. Romantic love generally involves a mix of emotional and sexual desire, as opposed to Platonic love. There is often, initially, more emphasis on the emotions than on physical pleasure.

Varieties and aspects
Romantic love can be returned or unrequited. In the former case, the mutual expressions of love can lead to marriage or to the establishment of a permanent relationship, which in most cases will include passionate sexual love. Where the love is one-sided (unrequited), damage to the esteem and/or the psychological welfare of the spurned lover can result.

One aspect of romantic love is the randomness of the encounters which lead to love. It may be for this reason that some in Western society have historically emphasized romantic love far more than other cultures in which arranged marriages are the rule. However, the globalization of Western culture has spread Western ideas about love and romance.

Romantic love became a recognized passion in the Middle Ages, when in some cases insurmountable barriers of morality or convention separated the lovers. The effect of physical attraction and impossibility of intimacy resulted in an excessive regard of the beloved as extremely precious. Winning the love, or at least the attention, of the beloved, motivated great efforts of many kinds, such as poetry, song or feats of arms.

In more modern times romantic love has been the theme of art and entertainment in all its forms. Some of the greatest poetry (e.g. Shakespeare's sonnets), opera (e.g. La Boheme), and literature (e.g. Pride and Prejudice) have romantic love as the main theme. Similarly much of more popular culture from theatre to film to popular music has romantic love at its heart.

Properties of romantic love purported by Western culture that might or might not appear elsewhere include:

It must take you by surprise (the result of a random encounter).
It cannot be easily controlled.
It is not overtly (initially at least) predicated on a desire for sex as a physical act.
If requited it may be the basis for a lifelong commitment.

Fantasy against reality
While romantic love as discussed above is a dream of many, some claim that such love as is depicted in books and movies rarely, if ever, occurs. They point to the modern practice of dating, where often the goal is to have sexual intercourse as soon as possible instead of building a lasting relationship. Often, the rigorous demands of careers in the modern world rob people of the time to find such ideal companions, and mental disorders such as social anxiety disorder prevent people from approaching others.

(Πηγή: Wikipedia)

:roll: Βοηθάει αυτό καθόλου!?  :roll:

heinrich

ενα Lower βγάλαμε βρε Ενια και αυτό με το ζόρι γιατί η μάνα μου επέμενε να μάθω μια ξένη γλώσσα. Είχα μάθει,  ως θερμόαιμος έφηβος, να προτιμάω μόνο τις γυναικείες και που μυαλό για μαθήματα

Bijoux

η μετάφραση του κειμένου της ένιας

낭만주의 사랑 낭만주의 사랑은 성욕에 의해 몬 단순한 필요와 다른으로 수시로 간주되는 사랑, 또는 정욕의 모양이다. 낭만주의 사랑은 정신적 연애와 반대로 일반적으로 감정 적이고 및 성욕의 혼합을, 포함한다. 수시로, 처음에, 육체적인 쾌락에 보다는 정서에 강조가 더 있다. 다양성과 양상 낭만주의 사랑은 돌려보내지는 일방적일 수 있다. 이전 케이스에서는, 사랑의 상호적인 표정은 결혼 또는 대부분의 경우에 열렬한 성적인 사랑을 포함할 영원한 관계의 설립으로 이끌어

Bijoux

και επειδή η ένια είναι αυτή που είναι, μια μετάφραση

Ρομαντική αγάπη

Η ρομαντική αγάπη είναι μια μορφή αγάπης που θεωρείται συχνά διαφορετική από τις μόνες ανάγκες που οδηγούνται από τη σεξουαλική επιθυμία, ή τη σφοδρή επιθυμία. Η ρομαντική αγάπη περιλαμβάνει γενικά ένα μίγμα της συναισθηματικής και σεξουαλικής επιθυμίας, σε αντιδιαστολή με την πλατωνική αγάπη. Υπάρχει συχνά, αρχικά, περισσότερη έμφαση στις συγκινήσεις απ'ό, τι στη φυσική ευχαρίστηση.

Ποικιλίες και πτυχές
Η ρομαντική αγάπη μπορεί να επιστραφεί ή να μείνει μονόπλευρη. Στην πρώτη περίπτωση, οι αμοιβαίες εκφράσεις της αγάπης μπορούν να οδηγήσουν στο γάμο ή στην καθιέρωση μιας μόνιμης σχέσης, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις θα περιλάβει την εμπαθή σεξουαλική αγάπη. Όπου η αγάπη είναι μονόπλευρη (απλήρωτη), μπορεί να πληγωθεί η εκτίμηση ή/και η ψυχολογική ευημερία του απορριμμένου εραστή . Μια πτυχή της ρομαντικής αγάπης είναι το τυχαίο των συγκρούσεων που οδηγούν στην αγάπη. Μπορεί να είναι για αυτόν τον λόγο ότι μερικοί στη δυτική κοινωνία έχουν υπογραμμίσει ιστορικά τη ρομαντική αγάπη πολύ περισσότερο από άλλους πολιτισμούς στους οποίους οι κανονισμένοι (από τους γονείς) γάμοι είναι ο κανόνας. Εντούτοις, η παγκοσμιοποίηση του δυτικού πολιτισμού έχει διαδώσει τις δυτικές ιδέες για την αγάπη και το ειδύλλιο. Η ρομαντική αγάπη έγινε ένα αναγνωρισμένο πάθος στο Μεσαίωνα, όταν σε μερικές περιπτώσεις χώρισαν τα αξεπέραστα εμπόδια της ηθικής ή της σύμβασης τους εραστές. Η επίδραση της φυσικής έλξης και το αδύνατο της οικειότητας οδήγησαν σε έναν υπερβολικό σεβασμό του αγαπημένου σαν κάτι εξαιρετικά πολύτιμο. Η νίκη της αγάπης, ή τουλάχιστον της προσοχής, του αγαπημένου, παρακίνησε τις μεγάλες προσπάθειες πολλών ειδών, όπως η ποίηση, το τραγούδι ή οι άθλοι των όπλων. Στους πιό σύγχρονους χρόνους η ρομαντική αγάπη είναι το θέμα της τέχνης και ψυχαγωγία σε όλες τις μορφές της. Μερικές από τη μέγιστη ποίηση (π.χ. σονέτα Shakespeare), την όπερα (π.χ. Λα Boheme), και τη λογοτεχνία (π.χ. υπερηφάνεια και προκατάληψη) έχουν τη ρομαντική αγάπη ως κύριο θέμα. Ομοίως ένα μεγάλο μέρος του δημοφιλέστερου πολιτισμού από το θέατρο στην ταινία στη δημοφιλή μουσική έχει τη ρομαντική αγάπη στην καρδιά του.
Οι ιδιότητες της ρομαντικής αγάπης που ισχυρίζονται από το δυτικό πολιτισμό που μπόρεσε ή όχι να εμφανιστεί αλλού, περιλαμβάνουν:
τον αιφνιδιασμό (το αποτέλεσμα μιας τυχαίας σύγκρουσης).
Δεν μπορεί να ελεγχθεί εύκολα.
Ανοικτά (αρχικά τουλάχιστον) δεν βεβαιώνεται σε μια επιθυμία για το φύλο ως φυσική πράξη.
Εάν χρειαστεί, μπορεί να είναι η βάση για μια ισόβια υποχρέωση.

Φαντασία ενάντια στην πραγματικότητα
Ενώ η ρομαντική αγάπη όπως συζητείται ανωτέρω είναι ένα όνειρο, πολλοί ισχυρίζονται ότι τέτοια αγάπη όπως απεικονίζεται στα βιβλία και τους κινηματογράφους σπάνια εμφανίζεται στην πραγματικότητα, ίσως και ποτέ. Δείχνουν τη σύγχρονη πρακτική της χρονολόγησης, όπου συχνά ο στόχος είναι να υπάρξει η σεξουαλική επαφή το συντομότερο δυνατόν αντί της οικοδόμησης μιας μόνιμης σχέσης. Συχνά, οι αυστηρές απαιτήσεις των σταδιοδρομιών στους σύγχρονους παγκόσμιο rob ανθρώπους του χρόνου να βρεθούν τέτοιοι ιδανικοί σύντροφοι, και οι διανοητηκές διαταραχές όπως η κοινωνική αναταραχή ανησυχίας αποτρέπουν τους ανθρώπους από την προσέγγιση άλλων.

heinrich

Σε ευχαριστώ

το "Εάν requited" τι σημαίνει?

virtu

θα με συγχωρησετε για το οτι δεν εχω διαβασει τιποτα απο οσα εχετε γραψει και για το οτι ειμαι λιγο αλλου γενικα. το ψευδωνυμο μου ειναι κουκου , αριετα κουκου .

ρομαντισμος ειναι το ταξιδι στο απειρο της φαντασιας μου , το μακρινο ταξιδι που αγγιζει τις εαυσθητες χορδες μου, που κανει το ειναι μου ακριντο αμολυντο ειναι. που με κανει να νοιωθω παιδι αγνο ακακο ονειροπολο. ρομαντιστμος ειναι η υπαρξη μου μερος του συμπαντος αρμονικα δεμενο και πλασμενο. το φεγγαρι, ο ηλιος , ο αερας  που αναπνεω. γιατι ειμαι μερος του συμπαντος και το συμπαν αποτελειται και απο εμενα.

heinrich

virtu να υποθέσω πως δεν γεννιόμαστε ρομαντικοί, αλλά γινόματε.
Κάποιοι δηλ μας βγάζουν το καλύτερο που έχουμε μέσα μας?
Αυτό μας λές?

virtu

υπαρχει καπνος χωρις φωτια ? ή η φωτια γβαζει καπνο ?
η κοτα εκανε το αυγο ? ή το αυγο την κοτα ?
γεννηθηκα  ρομαντικος ? ή η βλακεια σου με κανει να δω την ρομαντικη πλευρα μου ?

heinrich

μάλλον θα συμφωνήσω με την πρώτη παράγραφο του προηγούμενου ποστ

virtu

αρα εχω μια ρομαντικη πλευρα μεσα μου ?
αρα εχω γεννηθει ρομαντικος, ομως το ξεχασα .......
ουπς συγνωμη !

Enia

virtu, τί παίρνεις!? δώσε μου και μένα!!  :shock:

Βασούλι, σ'ευχαριστώ για την κατανόηση.
Εγώ πάντως δεν βγάζω συμπέρασμα από την αυτόματη μετάφραση με τέτοιο συντακτικό!  :P Ψιλοπροσπάθησα να το μαζέψω, αλλά χάνω τη μπάλα.

Τι σημαίνει ρομαντικός...  :roll:
Ανάλογα τα συμφραζόμενα. Μπορεί να έχει και θετική και αρνητική έννοια...
Καθόλη μου την εφηβεία με θεωρούσα ρομαντική... Τελικά είμαι πολύ λιγότερο 'ρομαντική' απ'όσο νόμιζα...
'Ρομαντικός' είναι αυτό που λέμε ότι κάποιος λειτουργεί με την καρδιά, κι όχι με το μυαλό. (Αν δεν βαριέσαι -λέμε τώρα!- κάνε μια αναζήτηση για το θεματάκι 'καρδιά ή μυαλό')...  'Ρομαντικός' είναι επίσης το 'αγάπες και λουλούδια', 'ο πρίγκηπας στο άσπρο άλογο', το 'όσο ζω ελπίζω', αλλά βεβαίως και το 'όλοι είναι καλοί μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου - κάτι που δεν συμβαίνει ποτέ γιατί ακόμα κι αν αποδειχτεί πάλι τους συγχωρούμε'...! Ουφ...  :roll:
Ρομαντικός δεν είναι μονάχα αυτός που θα βάλει απαλή μουσική, κεράκια και κρασάκι σε κολωνάτα ποτήρια, ή που θα σε αιφνιδιάσει με λουλούδια και θα σταθεί να δείτε το ηλιοβασίλεμα (<--καλό*), αλλά και αυτός που λειτουργεί παρορμητικά, ακολουθώντας το συναίσθημα και όχι τη λογική, που δεν βλέπει με ανοιχτά τα μάτια τι έχει μπροστά του, αλλά ζει στο ροζ συννεφάκι (<--κακό*).

*οι χαρακτηρισμοί είναι άκρως υποκειμενικοί και παρακαλώ να μην σχολιαστούν. Απλά διακρίνω δύο διαφορετικές περιπτώσεις 'ρομαντισμού'. Μπορεί κάποιος κάλλιστα να διαφωνεί, αλλά ας έχει ο καθένας τη γνώμη του.
Αυτά...

Nikos28

Παράθεση από: "Enia"virtu, τί παίρνεις!? δώσε μου και μένα!!  :shock:

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  (σε καλό μου μεσημεριάτικα!)

Μη τη μαλώνεις την κοπέλα βρε...  :wink:

Enia

μα δε τη μάλωσα..  :roll:

Κάτι επί του θέματος μεσιέ!?  :D  :wink:

192 Επισκέπτες, 1 Χρήστης