Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 227
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 247
  • Total: 248
  • cuba

Χαβιάρι

Ξεκίνησε από ASSOS, Αυγούστου 03, 2006, 02:47:44 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ASSOS

Μόνο τα επεξεργασμένα αβγά του οξύρρυγχου μπορουν να ονομαστούν χαβιάρι.

Τύποι χαβιαριού:

Beluga: Το "μπελούγκα" προέρχεται από τους εξαιρετικά σπάνιους μεγαλύτερους οξύρρυγχους, έχει μεγάλα και λιπώδη αυγά και το χρώμα του ποικίλλει από γκρι ματ στο φωτεινό γκρι.

Ossetra: Το "οσέτρα" ειναί φθηνότερο από το "μπελούγκα" αλλά κατά την γνώμη μου διαθέτει καλύτερη γεύση, το χρώμα του ποικίλλει απο καστανό στο χρυσό.

Sevruga: Το "σεβρούγκα" φτιάχνεται από μικρόσωμους οξύρρυγχους, μικρά ανοιχτου γκρι αβγά με μειωμένη γευστικότητα.

ASSOS

Μερικά από τα μυστικά του:



- Ποτέ δεν το βάζεις στην κατάψυξη

- Το βγάζεις από το ψυγείο 15 λέπτα πρην το σερβίρεις

- Δεν χρησιμοποιεις ασημένιο κουτάλι για σερβίρισμα αλλά κοκκάλινο από ταρταρούγα ή σεντέφι

- Αν θες να καταλάβεις το λεπτο άρωμα και την γεύση του απόφυγε το λεμόνι

ASSOS

Πως το τρως

Το χαβιάρι τοποθετείται σε μπλίνις (μικρές Ρώσικες πιτούλες) η σε ψωμάκια αλαφρώς φρυγανισμένα και βουτυρωμένα. Συνοδεύεται με κρέμα (βάζεις πολύ λιγο μια ιδέα), ψυλοκομμενο κρεμμύδι ή αβγό κομμένο σε μικρά κυβάκια.

Με το κουταλάκι του βάζεις μια κουταλιά στο πιάτο σου, το ίδιο κάνεις και με ττα "συνοδευτικά" αν υπάρχουν (βάζεις μια κουταλιά απο το κάθε ένα).

Βάζεις το χαβιάρι και όποια άλλα υλικά θέλεις στο μπλίνις η στα ψωμάκια και το τρως με το χέρι.

ASSOS

Σιγά τα αβγά είπες ;

Η γνωστή έκφραση δεν ισχύει για τα αβγά των ψαριών !!!

- Χαβιάρι 5.800 ευρώπουλα ... το "almas" έχει 33.310 ευρώπουλα ανά κιλό

- Αβγοτάραχο 133 ευρώπουλα / κιλό

- Αβγά αχινού 118 ευρώπουλα / κιλό

- Μπρικ 88 ευρώπουλα / κιλό

- Αβγά πέστροφας 84 ευρώπουλα / κιλό

- Αβγά ατζούγιας 65 ευρώπουλα / κιλό

- Αβγά ρέγκας 62 ευρώπουλα / κιλό

- Αβγά αστακού 20 ευρώπουλα / κιλό

seagull

απέχεις πολύ (?) και σου αφήνω το πλεονεκτικό περιθώριο αμφιβολίας
 :)
παραδίνται μαθήματα εξόρυξης οστρακοειδών και μαγειρικής αναλόγων συνοδευμάτων ανατολίτικης και μη κουζίνας σχετικώς καθώς επίσης και σπιτικού τσίπουρου ...άσε μάλλον υπάρχουν και μάστερ εδώ
 
 :roll:
τα ευρώ δεν μετράνε νομίζω τελικά πάντα, ούτε και το χαβιάρι σε κονσέρβα που τα περισσότερα έχουν αλιωμένη γεύση και χρώμα από τα συντηρητικά
όπως και τα περισσότερα θαλασσινά όστρακα και οστρακοειδή, όταν δεν πάνε κατευθείαν απο την παραγωγή στην κατανάλωση ;)

247 Επισκέπτες, 1 Χρήστης