Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 387
  • Total: 388
  • Leon

Μόνο με Σοκολάτα!!!

Ξεκίνησε από Jezebell, Νοεμβρίου 11, 2006, 02:15:49 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Jezebell

Εδω ειναι ολες οι υπεροχες συνταγες με σοκολατα.

Jezebell

Παράθεση από: "papi"ΥΛΙΚΑ  250 γραμ. κουβερτούρα
3 φλυτζάνια γάλα
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
4 κουταλιές κονιάκ
2 κουταλιές αλεύρι
5 κουταλιές ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα το ένα από τα τρία φλυτζάνια γάλα και το αλεύρι και τα ζεσταίνουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Τρίβουμε την κουβερτούρα στον τρίφτη, την προσθέτουμε και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Σε μια δέυτερη κατσαρολίτσα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, το κονιάκ και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Ενώνουμε τα δύο μείγματα σε μία κατσαρόλα, τα βάζουμε να βράσουν για 3 λεπτά και η σούπα είναι έτοιμη. Σερβίρεται σαν ρόφημα ή καλύτερα σε βαθύ πιάτο με μια μπάλα παγωτό βανίλια και πασπαλισμένο με κανέλα.

Jezebell

Παράθεση από: "KiSSeS"Υλικά
500 γρ. κουβερτούρα (με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο για καλύτερη γεύση)
2 κουταλιές βούτυρο
6 αβγά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ (κατά προτίμηση με γεύση πορτοκάλι ή κακάο)


Προετοιμασία

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί με το βούτυρο. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τους 4 κρόκους με τη ζάχαρη και το λικέρ στο μίξερ μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Χτυπάμε τα 6 ασπράδια μέχρι να γίνουν αρκετά σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε 1-2 χούφτες από τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύουμε, και σιγά σιγά προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα. Ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις από τα τοιχώματα προς το κέντρο του μπολ. Μοιράζουμε τη μους στα μπολ και αφήνουμε 5-6 ώρες στο ψυγείο για να σφίξει.



 :roll:  :roll:  :roll:
αμαρτία μου......... αχχχχχχχχχχχχχχχ!

Jezebell

Παράθεση από: "Enia"Απλό, γρήγορο, εύκολο και πολύ νόστιμο! Υλικά που βρίσκουμε πάντα και αναλογίες που μπορούμε εύκολα να θυμώμαστε!
το έφτιαξα προχτές και κοντεύει να εξαφανιστεί!  :D  :tongue:

ΥΛΙΚΑ:
  • ένα πακέτο βιτάμ (ή άλλο ανάλατο βούτυρο)
  • ένα πακέτο (μισό κιλό) άχνη ζάχαρη
  • ένα πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 4+ κουταλιές κακάο*
  • 4 αυγά (χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια)*
  • 4 κουταλιές κονιάκ (προαιρετικά)

  • αλουμινόχαρτο (εναλακτικά ένα ταψάκι ή άλλο δοχείο)*
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καλό είναι το βούτυρο να το έχουμε αφήσει λίγο εκτός ψυγείου, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
  • Σπάμε τα μπισκότα με το χέρι σε μικρά κομμάτια και τα αφήνουμε κατά μέρος.
  • Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε  (σε χαμηλή ταχύτητα αρχικά, να μην σηκωθεί σύννεφο και τα κάνουμε όλα χάλια! και δυναμώνουμε σταδιακά). Όταν το μίγμα γίνει ομοιόμορφο, προσθέτουμε και τους κρόκους των αβγών και το κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να είναι και πάλι ομοιόμορφο το μίγμα.
  • Σε άλλο στεγνό δοχείο χτυπάμε (στο μίξερ ή με αβγοδάρτη) τα ασπράδια ώσπου να γίνουν σφιχτή μαρέγκα (δηλ αφρός να 'στέκεται' κι όχι νερουλό).
  • Προσθέτουμε με ένα μεγάλο κουτάλι την μαρέγκα στο προηγούμενο σοκολατένια μίγμα και ανακατεύουμε (στο χέρι, απαλά!).
  • Περιχύνουμε τα σπασμένα μας μπισκότα με το κονιάκ, και τα ρίχνουμε στο μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε στον πάγκο της κουζίνας μας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο (δυο σπιθαμές) και αδειάζουμε το μισό από το γλυκό μας πάνω στο αλουμινόχαρτο κατά μήκος. Τυλίγουμε το αλουμινόχαρτο ώστε να γίνει σαν 'σαλάμι' και κλείνουμε τις άκρες καλά. Επαναλαμβάνουμε με ένα δεύτερο κομμάτι αλουμινόχαρτο και το υπόλοιπο μισό του γλυκού μας. Βάζουμε τα δύο πακέτα/'σαλάμια' στην κατάψυξη.
Το καλύτερο είναι να το αφήσουμε όλη νύχτα να δέσει και να το κόψουμε την επόμενη μέρα για να είναι ευπαρουσίαστο και να μην μας διαλυθεί.
Αν όμως δεν κρατιόμαστε με τπτ  :wink:, μπορούμε να το κόψουμε και μετά από καμμιά-δυο ώρες. Σερβίρεται σε λεπτές φετούλες για τους άλλους, πιο χοντρές για εμάς και αυτούς που αγαπάμε πολύ!  :tongue:
Όσο μείνει - αν μείνει, το φυλάμε και πάλι στην κατάψυξη.
Καλή όρεξη!!!


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
1. ανάλογα τις προτιμίσεις μπορούμε να βάλουμε περισσότερο κακάο. εγώ πχ που είμαι ανίατη περίπτωση chocoholic, βάζω έως και οκτώ γεμάτες κουταλιές τις σούπας!
2. για να γίνει άψογη η μαρέγγα δεν πρέπει να υπάρχει ίχνος κρόκου (για τον ίδιο λόγο πρέπει και το δοχείο που θα βάλουμε τα ασπράδια να είναι εντελώς στεγνό). Αν δεν μπορείτε να κάνετε το κολπάκι με το τσόφλι για να χωρίσετε τους κρόκους από τα ασπράδια, ένας εύκολος τρόπος είναι να σπάσουμε προσεχτικά τα αυγά σε ένα μπωλ και να πιάσουμε απαλά και προσεκτικά με τη χούφτα μας τους κρόκους έναν έναν, αφήνοντας όσο ασπράδι γίνεται να τρέξει ανάμεσα από τα δάχτυλά μας.
3. αν δεν έχουμε μίξερ, αλλά λίγο καλή θέληση (ή έναν άξιο άντρα να βοηθήσει! :tongue:) το γλυκό μας γίνεται εξίσου καλό αν χτυπήσουμε τα υλικά μας στο χέρι (με ένα πηρούνι το βούτυρο με την άχνη και τους κρόκους, με έναν αβγοδάρτη τα ασπράδια, και τα υπόλοιπα με κουτάλι)

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ:
1. (για ακαμάτες) Αντί να τυλίξουμε σε αλουμινόχαρτο μπορούμε να βάλουμε το μίγμα σε ταψάκι ή άλλο δοχείο και βάζουμε κανονικά στην κατάψυξη.
2. (για μερακλήδες, όπως το φτιάχνει η μανούλα μου) Αν έχουμε χρόνο και υπομονή, αντί να σπάσουμε τα μπισκότα τα στρώνουμε σε μία σειρά στο ταψάκι μας. Φτιάχνουμε ένα μίγμα κονιάκ και γάλα (περίπου 4 κουταλιές κονιάκ σε ένα τρίτο του φλιτζανιού γάλα) και περιχύνουμε με το μισό τα μπισκότα. Στρώνουμε από πάνω το μισό μίγμα σοκολάτας και άλλη μια στρώση μπισκότα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μισό μίγμα κονιάκ/γάλακτος, και πάλι από πάνω την υπόλοιπη σοκολάτα. Προαιρετικά για διακόσμηση τρίβουμε λίγο μπισκότο από πάνω. (Ανάλογα το μέγεθος του ταψιού μας ίσως χρειαστούμε περισσότερα ή λιγότερα μπισκότα. Το γάλα μπαίνει για να μαλακώσουν τα μπισκότα ώστε να κόβεται και να σερβίρεται πιο εύκολα το γλυκό μας.)

YUMMYYYYY!!!  :D

387 Επισκέπτες, 1 Χρήστης