Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 447
  • Total: 448
  • Leon

TI FAGHTO NA FTIAKSO PALI SHMERA?? ( TI THELETE NA FATE?)

Ξεκίνησε από Alabastro, Νοεμβρίου 23, 2006, 01:55:09 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

joking

μιας που έβγαλε ψυχρούλα λέω να φτιάξω μια ωραία κρεατόσουπα....με
πατατούλες, καροτάκια, κολοκυθάκι και σέλινο για το μεσημέρι....και ένα
ριζότο με ανάμικτα λαχανικά

και για το βράδυ μια τονοσαλάτα με σως απο γιαούρτι, μια ιδέα μουστάρδα,
λίγο μπαλσάμικο, ψιλοκομμένη κάπαρη και πίκλες, θα είναι ότι πρέπει....

]

seagull

Ψαράκια ...κατα προτίμηση  μεγαλούτσικα καλοκαθαρισμένα στη σχάρα με μπόλικο λαδολέμονο και μια καλή σαλάτα

gohssa

Γιουβετσάκι με μοσχαράκι και κοφτό μακαρονάκι.....τρελλένεται η μικρή μου!!  :lol:

joking

εγώ προτιμώ μια μακαρονάδα με μπόκικο τυρί και σάλτσα φρέσκιας τομάτας...

το καλύτερο τονωτικό για μένα όταν είμαι κουρασμένη

]

κώστας

Το υποκοριστ-άκι δίνει και παίρνει όπως παρατηρώ...όλες της σχολ-ίτσας Βέφας είστε;
 ]
eLe

joking

κώστας

Α, ωραία...γιατί μου έφεραν πεσκέσι μία συναγριδάρα νααααα (με το συμπάθειο) και...ακούω απόψεις, πώς να την φτιάξω...
eLe

joking

ααααααααααα!!!!

εμείς αυτές τις λέμε "μωρά"!!  ]

κώστας

Νά 'σαι καλά βρε joking...θα ακολουθήσω τη συνταγή και να εύχεσαι να πετύχει.
Διαφορετικά...τότε είναι που θα σου κάνω!  ]
eLe

joking

χθες βράδυ έβλεπα στον ύπνο μου να με κυνηγούν ..... συναγρίδες !!!!  ]

lucretia

Εβαλα απο χθες στο νερό ρεβυθια και το απογευμα, μολις παω σπιτι, θα τα φτιαξω με σπανακι. Μαζι με ανηθο ψιλοκομμενο,κρεμμυδακι και ελαχιστο λαδι.

black_velvet

Ουφ! έτοιμα  8)

Απλά πράγματα]

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

gohssa

Παράθεση από: "lucretia"Εβαλα απο χθες στο νερό ρεβυθια και το απογευμα, μολις παω σπιτι, θα τα φτιαξω με σπανακι. Μαζι με ανηθο ψιλοκομμενο,κρεμμυδακι και ελαχιστο λαδι.

Lucretia θέλω συνταγή......μου ακούγονται νόστιμα και χρειάζομαι μια αλλάγη από την συνηθισμένη. thanks :D

gohssa

Σήμερα έχω ψητά πετρόψαρα(φρέσκα από το νησί) με σάλτσα μουστάρδας και πατατοσαλάτα....

lucretia

Παράθεση από: "gohssa"
Παράθεση από: "lucretia"Εβαλα απο χθες στο νερό ρεβυθια και το απογευμα, μολις παω σπιτι, θα τα φτιαξω με σπανακι. Μαζι με ανηθο ψιλοκομμενο,κρεμμυδακι και ελαχιστο λαδι.

Lucretia θέλω συνταγή......μου ακούγονται νόστιμα και χρειάζομαι μια αλλάγη από την συνηθισμένη. thanks :D

Α, υπαρχουν δυο παραλλαγες, για τα ρεβυθια με σπανακι.

Η πρωτη εχει ρεβυθια με σπανακι, κρεμμυδι και ανηθο και η αλλη, μια κρητικη συνταγη, εχει ντοματουλα.

Προυποθεση και των δυο, να εχεις μουλιασει τα ρεβυθια απο την προηγουμενη μερα σε χλιαρο νερο με λιγο αλατι. (οχι σοδα, θα κανει το φαγητο δυσπεπτο μετα). Την επομενη μερα τα βραζεις σε χαμηλη φωτια για πολλη ωρα, ξαφριζοντας τα, ή σε χυτρα ταχυτητας.

Η μια παραλλαγη, σωταρεις το σπανακι (χοντροκομμενα φυλλα σπανακιου η κατεψυγμενα φυλλα, οχι ψιλοκομμενο, θα χαθει στην κατσαρολα!) με κρεμμυδακι και ελαιολαδο, μετα προσθετεις τον ανηθο και μολις εχει μαλακωσει αρκετα το σπανακι (μετα απο 20 λεπτα) προσθετεις τα ρεθυβια και βραζεις σε σιγανη φωτια με λιγο νερο ή και ελαιολαδο (αναλογα τα γουστα) για μιση ωριτσα.

Την αλλη συνταγη, την ατιγραφω απο σαιτ.
Συστατικά:     
2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια μαγειρεμένα ρεβίθια
300 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, κομμένο
1 φλιτζάνι φρέσκια ψιλοκομμένη τομάτα
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
ο χυμός δύο λεμονιών
αλάτι και πιπέρι (μαύρο)    

Οδηγίες:    
Σε ένα μεγάλο τσουκάλι, τσιγαρίζετε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια και το σκόρδο, μαζί με το ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τα ρεβίθια, το σπανάκι, την τομάτα, την πάπρικα και τη ρίγανη. Σκεπάζετε με το καπάκι και σιγοβράζετε για 30 λεπτά, αναδεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το χυμό του λεμονιού.

Επισης, μια εξυπνη ιδεα ειναι το σαββατοκυριακο που θα εχετε χρονο, να μουλιασετε τα ρεβυθια απο την προηγουμενη μερα και αφου τα βρασετε στην χυτρα, να τα βαλετε σε σακουλακι στην καταψυξη, ωστε να ειναι διαθεσιμα ανα πασα στιγμη για μαγειρεμα...

Γενικα ο συνδυασμος οσπριων με λαχανικα και υδατανθρακες  εχει ως αποτελεσμα να αυξανεται η απορροφησιμοτητα των πρωτεινων και των ιχνοστοιχειων, κανοντας τα σχεδον ισοδυναμα απο αποψη διατροφικης αξιας με το κρεας.
Και εχουν ελαχιστα λιπαρα.

447 Επισκέπτες, 1 Χρήστης