Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 310
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 301
  • Total: 302
  • Leon

H PRAGMATIKH OMADA THS XOUNTAS

Ξεκίνησε από Pappas10, Φεβρουαρίου 21, 2007, 04:30:43 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

sevenseas

στις μαυρες σελιδες της ελληνικης ιστοριας
στα μαυρα χρονια της χουντικης κατοχης
οπυ δυστυχως ολος ελληνικος λαος , πλην ελαχιστων , προσκυνουσε και υμνουσε τον φασισμο

θα ηταν υερβολικο να μαλαμε για ποια ηταν ομαδα της χουντας

ομως και καταλαβε με Μιχαλη

δεν θα ξεχασω την σκηνη

κοντα στο σχολειο μου
μπροστα στην ΕΣΑ και μετεπειτα  ( απεναντι απ τους στυλους του Ολυμπιου Διος - κι οχι στις στηλες )
τα ανθρωπομορφα τερατα,  να πανηγυριζουν για την νικη του ΠΑΟ επι του Ερυθρου Αστερα στον δρομο κυματιζοντας μια σημαια του ΠΑΟ και μα ελληνικη με το πουλι

αυτα δεν μπορω να τα ξεχασω

οπως δεν μπορω να ξεχασω τα επικαιρα στητηλεοραση
οπου καθε εκδηλωση του ΠΑΟ φιλοξενουσε, οο το φασισταριο

black_velvet

[quote user="Pappas10" post="321235"]

[size=18]Αν θέλεις να τρως κουτόχορτο[/size] δικαίομα σου. Το να το σερβίρεις στους άλλους, είναι απρέπεια. [/quote]

Κουτόχορτο τρώτε όλοι εσείς που σπαταλάτε χρόνο και φαιά ουσία σε παρόμοια θέματα.
Εμετικοί δεν είναι οι σύλλογοι. Εμετική είναι όλη αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά που παρακαλουθώ σ' αυτό το θέμα. Με εκφράσεις που δεν θέλω καν να τις σκέφτομαι. Πόσο μάλλον να τις χαρακτηρίσω.

Η χούντα - και όλες οι υπόλοιπες "χούντες" μετά από αυτήν - χρησιμοποιούν κανονικότατα το ποδόσφαιρο (οκ, κάνουνε προσπάθειες και με άλλα αθλήματα - μόνον όμως το ποδόσφαιρο προσελκύει τόσο μεγάλο αριθμό ανεγκέφαλων) για εσωτερική κατανάλωση. Για να τσακώνεται ο κοσμάκης για τον τάδε προπονητή και τον δείνα παίκτη και να μην ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα που του δημιουργεί η πλήρης ακυβερνησία και το απόλυτο συμφέρον. Κι εσείς, έτσι για να ανεβάσετε τα ποσοστά, όχι απλώς ακολουθείτε αλλά επικροτείτε. Και ζητάτε και περισσότερα!

Κάποτε θεωρούνταν οι θρησκείες το "όπιο του λαού". Ποιος το περίμενε να εδραιωθεί το κλωτσοσκούφι σ' αυτή τη θέση εδώ και τόσες δεκαετίες.... Χορεύουν τρελά κονδύλια, απίστευτα νούμερα, ασύλληπτα ποσά. Κι αντί να πείτε " ε όχι! δεν είναι αυτά τα προβλήματα της χώρας", τσακώνεστε ποια ομάδα πήρε τα περισσότερα και ποια τα λιγότερα. Και μετά μας φταίνε οι παπάδες!!!

Ε λοιπόν, το σιχάθηκα όλο αυτό το θέ(α)μα!

Ειλικρινά, Μιχάλη, πολύ με απογοητεύεις...

... Μόνο που πάντα [size=18]ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ το παράδειγμα[/size] του Ολυμπιλαγού.

Και φυσικά αυτό δεν είναι άλλοθι... είναι όμως δικαιολογία. Γιατί δεν γίνεται να συναγωνιζόμαστε την απάτη που συμβολίζει ο Ολυμπιλαγός  με το Σταυρό στο Χέρι.[/quote]

Κι εδώ είναι το αποκορύφωμα της απογοήτευσης.
Σε θεωρούσα πολύ πιο έξυπνο. Κι αυτή τη φράση εγώ τουλάχιστον δεν θα την ξεστόμιζα (πόσο μάλλον να την έγραφα!) ούτε καν σαν δικαιολογία. Πόσο μάλλον να την έγραφα κιόλας...

Αν όντως "ακολουθείτε το παράδειγμα" της ομάδας που θεωρείτε κατάπτυστη, ε τότε λυπάμαι, αλλά είστε απίστευτα χειρότεροι!!!!!
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

Pappas10

[quote user="sevenseas" post="321247"]στις μαυρες σελιδες της ελληνικης ιστοριας
στα μαυρα χρονια της χουντικης κατοχης
οπυ δυστυχως ολος ελληνικος λαος , πλην ελαχιστων , προσκυνουσε και υμνουσε τον φασισμο

θα ηταν υερβολικο να μαλαμε για ποια ηταν ομαδα της χουντας

ομως και καταλαβε με Μιχαλη

δεν θα ξεχασω την σκηνη

κοντα στο σχολειο μου
μπροστα στην ΕΣΑ και μετεπειτα  ( απεναντι απ τους στυλους του Ολυμπιου Διος - κι οχι στις στηλες )
τα ανθρωπομορφα τερατα,  να πανηγυριζουν για την νικη του ΠΑΟ επι του Ερυθρου Αστερα στον δρομο κυματιζοντας μια σημαια του ΠΑΟ και μα ελληνικη με το πουλι

αυτα δεν μπορω να τα ξεχασω

οπως δεν μπορω να ξεχασω τα επικαιρα στητηλεοραση
οπου καθε εκδηλωση του ΠΑΟ φιλοξενουσε, οο το φασισταριο[/quote]

Σεβαστές οι προσωπικές σου εμπειρίες Γιώργο... αλλά δεν Φταίει ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ επειδή οι φασίστες πανηγύριζαν τις επιτυχίες του. Με την ίδια λογική που δεν Φταίει ο Κολοκοτρώνης που σε κάθε γιορτή της "Πολεμικής Αρετής των Ελλήνων" εμφανιζόταν πάνω σε άρμα με καρούλια. Ονόμασε κανείς τον Κολοκοτρώνη "ήρωα της χούντας";;;

Για να λες μία ομάδα "Ομάδα της Χούντας" σημαίνει ότι συνεργάστικε μαζί της και απεκόμισε ωφέλη. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δεν απεκόμισε ωφέλη από την δικτατορία φίλε μου. Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι η δικτατορία βοήθησε τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ στο θέμα "Γουέμπλεϊ" ή σε οτιδήποτε άλλο πλην μίας επιχορήγησης 200.000 δραχμών από το ΠΡΟ-ΠΟ το 1969 (αν θυμάμαι καλά).

Το μόνο που υπάρχει για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της επταετίας είναι οι γνωστοί "ψίθυροι" και η λάσπη ανθρώπων όπως ο Μπαρμπής που - ω του θαύματος - υπήρξαν υμνητές της. Ο Ορισμός της προπαγάνδας και της οσφυοκαμψίας δηλαδή.

Ο Γαύρος όμως ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ απεκόμισε ωφέλη. Και όχι μόνο οικονομικά... η απαγωγή του Ελευθεράκη για να υπογράψει στον γάβρο και η κράτηση του στο μεγάλο πεύκο δεν σου θυμίζει τίποτα;

Το ότι ο γάβρος δεν διαχειρίστηκε σωστά τις "αβάντες" της χούντας είναι δικό του πρόβλημα. Όχι του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.

Δεν δέχομαι την παραχάραξη της ιστορίας και την απόδοση τίτλων ντροπής στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ από τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΥΣ από την δικτατορία. Επιτέλους σ' αυτή τη χώρα θα πρέπει να πάψουμε να ζούμε με μύθους και να κρύβουμε την αλήθεια επειδή δεν μας συμφέρει.

Αυτά από εμένα.

Φιλικά πάντα παρά τις κόντρες μας.

Μιχάλης Χαζομπαμπάς.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

Pappas10

[quote user="black_velvet" post="321254"][quote user="Pappas10" post="321235"]

[size=18]Αν θέλεις να τρως κουτόχορτο[/size] δικαίομα σου. Το να το σερβίρεις στους άλλους, είναι απρέπεια. [/quote]

Κουτόχορτο τρώτε όλοι εσείς που σπαταλάτε χρόνο και φαιά ουσία σε παρόμοια θέματα.
Εμετικοί δεν είναι οι σύλλογοι. Εμετική είναι όλη αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά που παρακαλουθώ σ' αυτό το θέμα. Με εκφράσεις που δεν θέλω καν να τις σκέφτομαι. Πόσο μάλλον να τις χαρακτηρίσω.

Η χούντα - και όλες οι υπόλοιπες "χούντες" μετά από αυτήν - χρησιμοποιούν κανονικότατα το ποδόσφαιρο (οκ, κάνουνε προσπάθειες και με άλλα αθλήματα - μόνον όμως το ποδόσφαιρο προσελκύει τόσο μεγάλο αριθμό ανεγκέφαλων) για εσωτερική κατανάλωση. Για να τσακώνεται ο κοσμάκης για τον τάδε προπονητή και τον δείνα παίκτη και να μην ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα που του δημιουργεί η πλήρης ακυβερνησία και το απόλυτο συμφέρον. Κι εσείς, έτσι για να ανεβάσετε τα ποσοστά, όχι απλώς ακολουθείτε αλλά επικροτείτε. Και ζητάτε και περισσότερα!

Κάποτε θεωρούνταν οι θρησκείες το "όπιο του λαού". Ποιος το περίμενε να εδραιωθεί το κλωτσοσκούφι σ' αυτή τη θέση εδώ και τόσες δεκαετίες.... Χορεύουν τρελά κονδύλια, απίστευτα νούμερα, ασύλληπτα ποσά. Κι αντί να πείτε " ε όχι! δεν είναι αυτά τα προβλήματα της χώρας", τσακώνεστε ποια ομάδα πήρε τα περισσότερα και ποια τα λιγότερα. Και μετά μας φταίνε οι παπάδες!!!

Ε λοιπόν, το σιχάθηκα όλο αυτό το θέ(α)μα!
[/quote]

Κατ' αρχάς, ευχαριστώ για την παρέμβαση και την Νουθεσία, χωρίς ίχνος ειρωνίας το γράφω. Όσον αφορά την σημαντικότητα του ποδοσφαίρου για εμένα, θα επαναλάβω την θέση πως "το ποδόσφαιρο είναι το σημαντικότερο από τα δευτερεύοντα πράγματα στη ζωή". Από εκεί και πέρα, η ταύτιση της κοινωνικής αποχαύνωσης με το ποδόσφαιρο είναι μάλλον άδικη. Δεν έχω δει τίποτα μεγαλοαστούς και "ανθρώπους του πνεύματος" της σημερινής εποχής να πρωτοστατούν σε εκδηλώσεις κοινωνικής διαμαρτυρίας. Αντίθετα, η πλειοψηφία των ανθρώπων που θα κατέβουν στον δρόμο για να αντιμετωπίσουν τις κρατικές αυθαιρεσίες και την κοινωνική αναλγησία είναι άνθρωποι που την Κυριακή θα πάνε να δούνε το παιχνίδι της ομάδας τους. Να δούνε - δηλαδή - ποδόσφαιρο.

Το θέμα που θίγεται όμως εδώ, δεν είναι αμιγώς "ποδοσφαιρικό" ούτως ή άλλως. Αντίθετα, κατά τη γνώμη μου, είναι ΚΥΡΙΩΣ "πολιτικό" και κοινωνικό. Το ψέμα, η χάλκευση της πραγματικότητας, η προπαγάνδα και η συκοφαντία είναι πολιτικά και κοινωνικά δείγματα. Το ποδόσφαιρο, καλώς ή κακώς, έχει τεράστια κοινωνική απήχηση. Επιρεάζει και επιρεάζεται από την κοινωνία.  Όχι μόνο σήμερα, ανέκαθεν τα αθλητικά γεγονότα είναι ΚΑΙ κοινωνικές μαζικές εκδηλώσεις. Οι μαζικές κοινωνικές εκδηλώσεις με τη σειρά τους, δημιουργούν και αντίστοιχα πρότυπα τόσο στους Αθλητές όσο και στους θεατές.

Το πρότυπο λοιπόν που προβάλει η ομάδα του Πειραιά είναι αυτό που ανταποκρίνεται στους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησα παραπάνω. Θα επαναλάβω το οξύμωρο που παρουσιάζεται στο θέμα εδώ. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΣΗΜΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ - ΕΣΤΩ ΚΑΙ - Ο ΟΛΥΜΠΙΛΑΓΟΣ ΗΤΑΝ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ. Παρόλο που τα στοιχεία είναι μπροστά στα μάτια τους. Κι όμως, στηριζόμενοι σε ετεροχρονισμένες δηλώσεις μίας μισότρελης συζύγου του Δικτάτορα, σε δημοσιογραφικούς "ψιθύρους" και σε θεωρίες συνομοσίας εμένουν αυτιστικά στην θέση τους.

Και είμαι εγώ ο "Φανατισμένος";;;

Καταλαβαίνεις πόσο φανατισμένοι είναι οι "αφανάτιστοι" οπαδοί της ομάδας με σήμα το κεφάλι του Κίναιδου; Μπροστά τα μάτια τους τα στοιχεία της εύνοιας της ομάδας τους από το επάρατο καθεστώς της επταετίας ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΜΙΑ ΤΥΨΗ Ή ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΛΑΣΠΗ. Συγνώμη δηλαδή αλλά τι να σεβαστώ απ' αυτή τη στάση;

Με αυτή τη λογική, όσο "τραβηγμένο" κι αν ακούγεται,  σωστά λειτουργούν και οι αρνητές του ολοκαυτόματος. Τι κι αν υπάρχουν χιλιάδες ντοκουμέντα που υποστηρίζουν το αντίθετο;

Αναγνωρίζω ότι - από τη στιγμή που δεν σε ενδιαφέρει το θέμα "ποδόσφαιρο και ομάδες" - θεωρείς την όλη κουβέντα κενή περιεχομένου. Δεν είναι όμως τόσο απλό. Διότι όταν για κάτι τόσο "ασήμαντο" υπάρχει τόσο μεγάλη χάλκευση, λάσπη, ψέμα και ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΙΜΟΝΗ Σ' ΑΥΤΟ ΠΑΡΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, φαντάσου τι γίνεται με τα πιο σημαντικά πράγματα.  

Ένας άνθρωπος που βλέπει μπροστά στα μάτια του το " Αθλητικό Κέντρο Ολυμπιακού - 21η Απριλίου" και απαντάει "Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είναι ομάδα της Χούντας" παραθέτοντας μεταγενέστερες υποθέσεις δωροδοκίας, μπορείς να μου πεις σε τι διαφέρει από αυτόν που θα δει μπροστά στα μάτια του μία φωτογραφία με αποστεομένους ανθρώπους με ένα άστρο του Δαβίδ στο χέρι πίσω από ένα συρματόπλεγμα  και θα απαντήσει "Αυτοί είναι άρρωστοι εβραίοι υπό απομόνωση σε ειδικό νοσοκομείο" παραθέτοντας σου ένα έγγραφο της βέρμαχτ που μιλάει για "απομόνωση της αρρώστιας των εβραίων και του Σιονισμού προς αποφυγή πανδημίας";;; Κι αν δεν έχουν το άστρο του Δαβίδ θα σου απαντήσει "μα αυτοί είναι γερμανοί κρατούμενοι των συμμάχων και γι' αυτό οι πινακίδες είναι στα γερμανικά".

Ναι, είναι τραβηγμένο το παράδειγμα... διαφέρει όμως στην ουσία, όχι στον ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ. Προπαγάνδα δεν δέχομαι από κανέναν. Προκάλεσα και προκαλώ τον οποιονδήποτε να μου αντιπαραθέσει ΣΤΟΙΧΕΙΑ και όχι επαναλήψεις θεωριών. Και το κάνω εδώ με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ και τον ολυμπιλαγό γιατί, στην τελική, είναι ανώδυνο.

Ή μήπως δεν είναι τόσο ανώδυνο τελικά; Αφού το "κλωτσοσκούφι" έχει εδραιωθεί - κατά τα λεγόμενα σου- ως το νέο "όπιο του λαού", μήπως αυτό είναι ένας παραπάνω λόγος να το απαλάξουμε από τις πρακτικές της συκοφαντίας, της λάσπης και της ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ προπαγάνδας;

Και ποιός είναι ο πρώτος και - σε πολλά πράγματα - ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ διδάξας αυτών των πρακτικών; Ο Ολυμπιλαγός.

Ε όχι ρε παιδιά. Δεν θα αφήσω αναπάντητες τις αισχρές και χυδαίες στρευλώσεις τους. Δεν θα αφήσω αναπάντητη τη συκοφαντία και τη λάσπη τους. Θα απαντήσω. Δεν δέχομαι ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ να με ονομάζει υποστηρικτή της ομάδας της Χούντας ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.

Και ναι, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ. Γίνεται ένα με τον Τσουκαλά και τον Μπαρμπή.
Δικαίωμα σου λοιπόν να σιχαίνεσαι το θέ(α)μα. Δικαίωμα μου όμως να χαρακτηρίζω κατά το πως αρμόζει συμπεριφορές ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ προπαγάνδας, αστήρικτης συκοφαντίας και λάσπης.

Από τη στιγμή που γίνεσαι φορέας της προπαγάνδας του Τσουκαλά, του Μπαρμπή και όλων αυτών των ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΩΝ είσαι συκοφάντης και χουλιγκάνος. Όπως ακριβώς αν γίνεσαι φορέας της προπαγάνδας των Ναζί, είσαι ναζιστής.

Δεν τρέφω κανένα σεβασμό για τις χουλιγκανίστικες και συκοφαντικές πρακτικές. Λυπάμαι αλλά δεν θα απολογηθώ γι' αυτό.

[quote user="black_velvet" post="321254"]Ειλικρινά, Μιχάλη, πολύ με απογοητεύεις...

... Μόνο που πάντα [size=18]ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ το παράδειγμα[/size] του Ολυμπιλαγού.

Και φυσικά αυτό δεν είναι άλλοθι... είναι όμως δικαιολογία. Γιατί δεν γίνεται να συναγωνιζόμαστε την απάτη που συμβολίζει ο Ολυμπιλαγός  με το Σταυρό στο Χέρι.[/quote]

Κι εδώ είναι το αποκορύφωμα της απογοήτευσης.
Σε θεωρούσα πολύ πιο έξυπνο. Κι αυτή τη φράση εγώ τουλάχιστον δεν θα την ξεστόμιζα (πόσο μάλλον να την έγραφα!) ούτε καν σαν δικαιολογία. Πόσο μάλλον να την έγραφα κιόλας...

Αν όντως "ακολουθείτε το παράδειγμα" της ομάδας που θεωρείτε κατάπτυστη, ε τότε λυπάμαι, αλλά είστε απίστευτα χειρότεροι!!!!!
[/quote]

Δεν είναι θέμα οξύνειας Κωνσταντίνα. Είναι θέμα κυνισμού και πραγματισμού. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έπρεπε να απαντήσει με τα ίδια όπλα. Δεν γινόταν αλλιώς, δεν υπήρχαν περιθώρια. Ακολουθήσαμε - σε εξαιρετικά μικρότερη έκταση - το παράδειγμα του Ολυμπιλαγού διότι με το σταυρό στο χέρι θα γινόταν όλη η Ελλάδα έρμαιο της αισθητικής του Τσουκαλά και της "Ιστορίας" του Μπαρμπή.

Θα μου πεις "... δηλαδή ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ υπήρξε ο στυλοβάτης του Αθλητικού Πνεύματος στην Ελλάδα;;;"

Όχι... υπήρξε - και υπάρχει - όμως ως η μόνη αθλητική δύναμη που τουλάχιστον ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ "ασπίδα" ΑΛΛΩΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ. Είναι η μόνη αθλητική δύναμη που ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΝΑ ΠΑΤΑΞΕΙ ΤΟΝ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟ ΔΙΑΛΥΩΝΤΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΩΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΟΛΥΜΠΙΛΑΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΖΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ "ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΣΤΡΑΤΙΑ". ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΡΩΓΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΓΑΓΕ ΤΗΝ ΚΛΕΨΙΑ ΣΕ ΜΑΓΚΙΑ.  

Απίστευτα χειρότεροι δεν είμαστε... ποτέ δεν "χτυπήσαμε" πρώτοι εμείς... απλά ανταποδίδαμε τα χτυπήματα. Και αυτά όχι με τη συχνότητα που τα δεχόμασταν.

Η μόνη δικαιολογία που βρίσκω στο να υποστηρίζει κανείς αυτήν την κατάπτυστη ομάδα είναι η άγνοια και η αδιαφορία για τα πεπραγμένα της σε συνάρτηση με την οποιαδήποτε "παραδοσιακή αγάπη" μπορεί να έχει κανείς για έναν αθλητικό σύλλογο. Την αισθητική όμως και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ και όχι φτιαγμένη με ψέματα Ιστορία αυτού του συλλόγου είναι ΝΤΡΟΠΗ να την υποστηριζει οποιοσδήποτε απεχθάνεται την συκοφαντία, την απατεωνιά, την οσφυοκαμψία και την διαπλοκή.

Όλες οι παραπάνω ιδιότητες, σ' ένα κράτος όπως το Ελληνικό, έχουν καταλήξει να θεωρούνται χαρίσματα. Δυστυχώς ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ακολούθησε τον γαύρο σ' ορισμένα πράγματα. Ευτυχώς όχι σε όλα. Δεν αισθάνομαι περήφανος γι' αυτό, αλλά στον μόνο που χρωστάει "συγνώμη" ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είναι στον εαυτό του και τους οπαδούς του.

Κι αυτό γιατί ΠΟΤΕ ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δεν έκανε τους οπαδούς του φορείς αυτής της κουλτούρας.

Το ξέρω ότι δεν ασχολείσαι και καλά κάνεις. Εγώ όμως που ασχολούμαι έχω δει πολλά παιδιά να γίνονται άβουλα στρατιωτάκια των Παραγώντων. Αυτή την πρακτική την "λανσάρισε" πρώτα ο Κωσκοτάς και πολλά χρόνια μετά ο Γιαννακόπουλος.

Γι' αυτό και - παρά τις επιτυχίες - είναι ζήτημα να πηγαίνω σε 2-3 παιχνίδια μπάσκετ το χρόνο... κι αυτά όχι μεγάλα.

Η καφρίλα απ' όπου κι αν προέρχεται είναι καφρίλα. Στην περίπτωση μας όμως ΚΥΡΙΩΣ προέρχεται από τον ολυμπιλαγό. Οι υπόλοιπες ομάδες απλά αντιδρούν. Μερικές φορές για να σταματήσεις τους κάφρους πρέπει να γίνεις το ίδιο κάφρος μ' αυτούς. Ιδίως σε μία χώρα όπως η Ελλάδα.

Δεν ξέρω αν συμφωνούμε, αλλά αυτή είναι η άποψη μου. Γι' αυτό - μολονότι δεν επικροτώ τις τακτικές - τουλάχιστον τις δικαιολογώ.

Φιλικά,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Χαζομπαμπάς.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

KostasD33

λες αρλούμπες όπως συχνά από μονος σου λες αλλα τώρα κανεις την παπια και δεν το λες....

Λοιπόν Μιχάλη μόλις καταφέρεις και γράψεις μερικές φορές σωστά και όχι υβριστικά το όνομα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και όχι όλα τα αλλα υβριστικά "Ολυμπιλαγος'" ομάδα με σήμα τον κίναιδο και αλλα χαζά τότε εγώ σε ότι με αφορά σαν καλός Γαβρός θα σου παραδεχτώ ότι πρέπει και ότι αφορά τον Ολυμπιακό.
Ομάδα Ολυμπιλαγό και κύναιδο δεν την ξέρω
Βρες το κουράγια και γράψε Ολυμπιακός πάρε και χάπι για την πίεση σου και ότι άλλο θες και μετά δικαιούσαι μια απάντηση.
Οσο βρίζεις και προσβάλεις δεν δικαιούσαι τίποτα πέραν της πλάκας και του δουλέματος στην καλύτερη περίπτωση

Pappas10

[quote user="KostasD33" post="321481"]λες αρλούμπες όπως συχνά από μονος σου λες αλλα τώρα κανεις την παπια και δεν το λες....

Λοιπόν Μιχάλη μόλις καταφέρεις και γράψεις μερικές φορές σωστά και όχι υβριστικά το όνομα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και όχι όλα τα αλλα υβριστικά "Ολυμπιλαγος'" ομάδα με σήμα τον κίναιδο και αλλα χαζά τότε εγώ σε ότι με αφορά σαν καλός Γαβρός θα σου παραδεχτώ ότι πρέπει και ότι αφορά τον Ολυμπιακό.
Ομάδα Ολυμπιλαγό και κύναιδο δεν την ξέρω
Βρες το κουράγια και γράψε Ολυμπιακός πάρε και χάπι για την πίεση σου και ότι άλλο θες και μετά δικαιούσαι μια απάντηση.
Οσο βρίζεις και προσβάλεις δεν δικαιούσαι τίποτα πέραν της πλάκας και του δουλέματος στην καλύτερη περίπτωση[/quote]

Κώστα,

Το να αποκαλεί κάποιος "Ομάδα της Χούντας" τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ και κατ' επέκταση οπαδούς της ομάδας της χούντας τους οπαδούς του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ δεν είναι υβριστικό Κώστα;

Το να αποκαλεί κάποιος "Βαζέλα" τον Οπαδό του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ είναι λιγότερο υβριστικό από το "Ολυμπιλαγός" ή "Ομάδα με σήμα το κεφάλι του Κίναιδου";;;

Κι εγώ χιουμοριστικά τα λέω...

Επί του θέματος...

Προσβάλει η πραγματικότητα;

Το ψέμα δεν προσβάλει;

Η προπαγάνδα δεν προσβάλει;

Άλωστε τώρα είναι εκ των ουκ' άνευ η κουβέντα. Εδώ και 2 χρόνια ήταν ανεβασμένα όλα αυτά. Σε τελική ανάλυση το θέμα δεν ανοίχτηκε μαζί σου.

Το συγκεκριμένο όνομα και αυτά που συμβολίζει μου προκαλεί αηδία γι' αυτό δεν το αναφέρω.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ λοιπόν.

Αυτός είναι ο όρος για να δώσεις απάντηση;

Απροπώ, δεν έβρισα γενικώς και αορίστως. Θεωρώ ότι ανέφερα επαρκώς που απευθύνονται οι χαρακτηρισμοί μου.

Θα το επαναλάβω. Δέχομαι την συναισθηματική σύνδεση με τον ολυμπιαυτό. ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ και ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ υποστήριξη όμως το μόνο που αξίζει είναι οι άνωθεν χαρακτηρισμοί.

Δεν σκοπεύω να μπω σε αντιπαράθεση μαζί σου. Άλλωστε θεωρώ ότι δεν ξέρεις γιατί δεν ασχολείσαι. Το πρόβλημα μου είναι αυτοί που δεν έχουν ασχοληθεί και νομίζουν πως ξέρουν.

Φιλικά πάντα,

Μιχάλης ή κατά διαδίκτυο Παππάς10.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Pappas10

Απροπώ,

Δεν λέω αρλούμπες... άλλοι λένε.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

KostasD33

Το ότι λένε κι άλλοι δεν αναιρεί τις δικες σου αρλούμπες....

[quote user="Pappas10"]....
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ λοιπόν.

Αυτός είναι ο όρος για να δώσεις απάντηση;

.....[/quote]

Εύγε κάτι κατάφερες...
ξαναγράφτο χωρίς σάλτσες για ότι σου προκαλεί αηδία και αλλα και θα έχεις απάντηση από εμενα

απροπό για το Βάζελος
σε λέω έτσι συχνά και σταθερά εδώ και χρονια και σου αρέσει κιόλας....
Άμα αρχίσω και σε λέω σκέτο Μιχάλη αρχίζεις και ανησυχείς ότι είμαι τσατισμένος για τα καλά μαζί σου βούρλο... οπότε άσε την γκρίνια ρε...

Pappas10

Λοιπόν,

Όπως αποκαλύπτεται από τα άνωθεν στοιχεία, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα της Χούντας.

Ολυμπιακός, Ολυμπιακός, Ολυμπιακός... η ομάδα της χούντας.

Μιχάλης.

Υ.Γ. Δεν είναι μαζί σου η αντιπαράθεση... εσύ και "μικρό μου πόνυ" να με πεις δεν ζορίζομαι. ΓΕΝΙΚΑ μιλάμε αλλά όχι αόριστα  :mryellow:  :mryellow:  :mryellow:
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

KostasD33

[quote user="Pappas10"]..........
Ολυμπιακός, Ολυμπιακός, Ολυμπιακός...
....[/quote]

Λοιπόν και όπως αποκαλύπτουν τα άνωθεν στοιχεια σου, μικρό μου Πόνυ λες αρλούμπες...
οποτε δώσε προσοχή μπας και καταλάβεις μέσα στην παραζάλη σου...
Ούτε ο Ολυμπιακός ούτε ο Παναθηναϊκός ούτε καμια ομάδα ειδικά ήταν ομάδα της Χούντας.
Αλλα όλες μα όλες οι ομάδες ήταν της Χούντας.
Παττακός και τα αλλα καραβανιστικα σούργελα δεν άφηναν κορδέλα και θεμελίωση που να μη τρέχουν σαν γύφτικο σκερπανια να καμαρώνουν και να κολλάνε το σήμα της Χούντας σαν επιστέγασμα.
Οποτε όλες οι φωτογραφίες (ντοκουμέντα) που βάζεις για τον Ολυμπιακό από εφημερίδες και από φωτογραφίες της εποχής είναι αρλούμπα ως αποδεικτικό για τον απλούστατο λόγο ότι αν ανατρέξεις σε όλες τις εφημερίδες της εποχής και στα νέα που έδειχναν στην ΥΕΝΕΔ κλπ τα ίδια δείχνουν για όλες μα όλες τις ομάδες.
Όλα τα γήπεδα που φτιάχτηκαν τότε ακόμα και η απλή επιδιόρθωση στα κάγκελα τσούπ φωτογραφίες με την πουλάδα. Για οτιδήποτε γινόταν ακόμα και με την Κολοπετινίτσα στο τελευταίο χωριο τσούρ φωτογραφίες και η πουλάδα της χούντας και δηλώσεις των καραβανάδων.

Φυσικά λογικό είναι την μερίδα του λέοντα στη φωτογράφιση των καραβανάδων με ομάδες τις είχαν (όπως και σήμερα φυσικά) οι ομάδες με τους περισσοτερους οπαδούς. Οποτε και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ είχαν την μεγαλύτερη προβολή και τις περισσότερες διακηρύξεις υπέρ τους.

Οποτε ελπίζω να κατάλαβες γιατί κατά την γνώμη μου δεν υπήρχε ομάδα της Χούντας αλλα υπήρχε προσπάθεια να σφετεριστούν όλες τις ομάδες και είχαν προσπαθήσει όλη η Ελλάδα στα γήπεδα να αναστενάζει όπως λέει και ένα άσμα του Σαββόπουλου τότε (το οποιο και στο αφιερώνω. Ειδικά στην στροφή που λέει "Στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει")

Αυτά για την ομάδα της χούντας.

Για θέματα διαπλοκής και σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα πρώτος να τα εντοπίσω και να τα στιγματίσω.
Ελπίζω φυσικά να το κανεις και εσύ κάτι ανάλογο για τον Παναθηναϊκό. Καμια διαπλοκή κανένα βρώμικο παιχνίδι του ενός δεν δικαιολογεί αναλογική πράξη του αλλου. Απλά ποδόσφαιρο είναι στην τελική.. 11 μαντράχαλοι από την μια μεριά κυνηγάνε μια μπάλα και οι άλλοι 11 κυνηγάνε να τους την πάρουν... δεν είναι κοινωνική επανάσταση "μικρό μου πόνυ"

Για να μη μακρηγορώ άλλο σ αυτή την απάντηση θα σου παραθέσω ότι εγώ θυμάμαι από τις διαπλοκές του Ολυμπιακού, με κορυφαία παραδείγματα Κοσκωτάδες Σαλιαρεδης κ.α.

άκου τώρα και λίγο Νιόνιο όταν ακόμα ήταν οργισμένο νιάτο

[align=center]
[/align]

Pappas10

[quote user="KostasD33" post="321501"]Λοιπόν και όπως αποκαλύπτουν τα άνωθεν στοιχεια σου, μικρό μου Πόνυ λες αρλούμπες...
οποτε δώσε προσοχή μπας και καταλάβεις μέσα στην παραζάλη σου...[/quote]

Η Αλήθεια είναι ότι με ζαλίζει η επιμονή κάποιων ανθρώπων να εμένουν στις απόψεις του παρά τις περί του αντιθέτου αποδείξεις. Τα άνωθεν στοιχεία δείχνουν ότι ο γαύρος ευνοήθηκε απροκάλυπτα από τη χούντα άρα μόνο αρλούμπες δεν λέει κάποιος στο να τον αποκαλέσει "ομάδα της χούντας".

[quote user="KostasD33" post="321501"]Ούτε ο Ολυμπιακός ούτε ο Παναθηναϊκός ούτε καμια ομάδα ειδικά ήταν ομάδα της Χούντας.
Αλλα όλες μα όλες οι ομάδες ήταν της Χούντας.[/quote]

Γνωρίζεις πολύ καλά ότι αυτού του είδους οι συμψηφισμοί είναι υπέρ του ενόχου. Η απόδωση του "τίτλου" δεν σχετίζεται με το καθεστώς ύπο το οποίο ενεργούσαν οι ομάδες Κώστα... χούντα είχαμε, μέσω χουντικών διαδικασιών πορευόμασταν και αυτό ήταν λογικό. Το θέμα είναι ποιά ομάδα είχε την Εύνοια της χούντας αναλογικά πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Με τη δική σου λογική, ΟΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι, ήταν υπάλληλοι της χούντας και έτσι πρέπει να τους ονομάζουμε. ΌΛΟΙ οι αξιωματικοί - Από τον Μπονάνο μέχρι τον Παππά - ήταν αξιωματικοί της χούντας κι έτσι πρέπει να τους ονομάζουμε.

[quote user="KostasD33" post="321501"]Παττακός και τα αλλα καραβανιστικα σούργελα δεν άφηναν κορδέλα και θεμελίωση που να μη τρέχουν σαν γύφτικο σκερπανια να καμαρώνουν και να κολλάνε το σήμα της Χούντας σαν επιστέγασμα.
Οποτε όλες οι φωτογραφίες (ντοκουμέντα) που βάζεις για τον Ολυμπιακό από εφημερίδες και από φωτογραφίες της εποχής είναι αρλούμπα ως αποδεικτικό για τον απλούστατο λόγο ότι αν ανατρέξεις σε όλες τις εφημερίδες της εποχής και στα νέα που έδειχναν στην ΥΕΝΕΔ κλπ τα ίδια δείχνουν για όλες μα όλες τις ομάδες.
Όλα τα γήπεδα που φτιάχτηκαν τότε ακόμα και η απλή επιδιόρθωση στα κάγκελα τσούπ φωτογραφίες με την πουλάδα. Για οτιδήποτε γινόταν ακόμα και με την Κολοπετινίτσα στο τελευταίο χωριο τσούρ φωτογραφίες και η πουλάδα της χούντας και δηλώσεις των καραβανάδων.[/quote]

Προκαλώ λοιπόν τον οποιονδήποτε να μου φέρει αντίστοιχα δημοσιεύματα με "δώρα" εκατομμυρίων προς τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ και με φωτογραφίες ονομασίας των εγκαταστάσεων του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ με το όνομα της "επαναστάσεως". Έχω ανατρέξει στις εφημερίδες της εποχής... τουλάχιστον εσύ περίμενα να ξέρεις πως λειτουργώ. Οι χουντικοί μας "ανακάλυψαν" στο Γουέμπλεϊ. Πιο πριν, ό,τι φράγκο έπεφτε (με εξαίρεση μία χορηγία του προ-πο) πήγαινε στον γαύρο. Δηλαδή για εσένα, ο Κόκκαλης είναι το ίδιο ευνοημένος από το ΠΑΣΟΚ με τον αγρότη που του αγόρασαν τα ροδάκινα 35 λεπτά το κιλό αντί για 33 που ήταν το όριο της επιδότησης της Ε.Ε.

[quote user="KostasD33" post="321501"]Φυσικά λογικό είναι την μερίδα του λέοντα στη φωτογράφιση των καραβανάδων με ομάδες τις είχαν (όπως και σήμερα φυσικά) οι ομάδες με τους περισσοτερους οπαδούς. Οποτε και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ είχαν την μεγαλύτερη προβολή και τις περισσότερες διακηρύξεις υπέρ τους.[/quote]

Την μερίδα του λέοντα την είχε ο σύλλογος του πειραιά Κώστα. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ΑΕΚ πήραν ψίχουλα και ΙΔΙΩΣ ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έγινε ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΟΥΕΜΠΛΕΪ. Η πραγματικότητα και τα στοιχεία της εποχής, το μόνο που αποκαλύπτουν είναι πως ο σύλλογος του Πειραιά με την ερυθρόλευκη φανέλα απεκόμισε τεράστια οικονομικά - και όχι μόνο - ωφέλη. Θα το πω για άλλη μία φορά. Την ώρα που οι υπόλοιπες ομάδες διοικούντο από στρατιωτικούς επιτρόπους με περιορισμούς ως προς τα ποσά που δικαιούντο να ξοδέψουν, ο Γαύρος είχε για πρόεδρο τον Μεγιστάνα Γουλανδρή.

[quote user="KostasD33" post="321501"]Οποτε ελπίζω να κατάλαβες γιατί κατά την γνώμη μου δεν υπήρχε ομάδα της Χούντας αλλα υπήρχε προσπάθεια να σφετεριστούν όλες τις ομάδες και είχαν προσπαθήσει όλη η Ελλάδα στα γήπεδα να αναστενάζει όπως λέει και ένα άσμα του Σαββόπουλου τότε (το οποιο και στο αφιερώνω. Ειδικά στην στροφή που λέει "Στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει")

Αυτά για την ομάδα της χούντας.[/quote]

Ο Συμψηφισμός που κάνεις είναι άδικος και εξωραΐζει τις αβάντες που είχε ο γαύρος επί δικτατορίας. Το ότι δεν στάθηκε ικανός στο να τις μετουσιώσει σε μία επιτυχία μεγαλύτερη από την κατάκτηση εγχώριων πρωταθλημάτων και κυπέλλων δεν αποδεικνύει τίποτα περισσότερο από το μικρό του μέγεθος.

Την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε κοινωνικό φαινόμενο την έχουμε αποδεχτεί όλοι μας. Ο αναστεναγμός του γηπέδου όμως δεν είναι ο ίδιος για όλους. Οι υπόλοιπες ομάδες - και οπαδοί - μπορεί να αναστενάζουν από την έλλειψη εναλλακτικής ασχολίας... ο γάβρος όμως αναστενάζει - χρόνια τώρα - από την βαρυστομαχιά που του προκαλεί η διαρκής κατανάλωση της κρατικής πίτας.

Τέλος, εφ' όσον ο γάυρος ήταν ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ - γιατί το να πω ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ δεν θα το δεχτείς κι ας μην υπάρχουν στοιχεία για τις άλλες ομάδες - ομάδα ευνοημένη από τη χούντα, από που κι ως που αποκαλείτε ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ως τέτοια;

Δεν είναι αυτό ψέμα;
Δεν είναι αυτό προπαγάνδα;
Δεν είναι αυτό ανήθικο;

Να φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης;

Γ[quote user="KostasD33" post="321501"]Για θέματα διαπλοκής και σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα πρώτος να τα εντοπίσω και να τα στιγματίσω.
Ελπίζω φυσικά να το κανεις και εσύ κάτι ανάλογο για τον Παναθηναϊκό. Καμια διαπλοκή κανένα βρώμικο παιχνίδι του ενός δεν δικαιολογεί αναλογική πράξη του αλλου. Απλά ποδόσφαιρο είναι στην τελική.. 11 μαντράχαλοι από την μια μεριά κυνηγάνε μια μπάλα και οι άλλοι 11 κυνηγάνε να τους την πάρουν... δεν είναι κοινωνική επανάσταση "μικρό μου πόνυ"

Για να μη μακρηγορώ άλλο σ αυτή την απάντηση θα σου παραθέσω ότι εγώ θυμάμαι από τις διαπλοκές του Ολυμπιακού, με κορυφαία παραδείγματα Κοσκωτάδες Σαλιαρεδης κ.α.

άκου τώρα και λίγο Νιόνιο όταν ακόμα ήταν οργισμένο νιάτο [/quote]

Τα θέματα διαπλοκής του γαύρου - στην πλειοψηφία τους - φαίνεται πως τα αγνοείς. Ήδη από τον καιρό του Ανδριανόπουλου έχεις χρωστούμενα στο κράτος και άλλα ευτράπελα. (Την διάλυση του Εθνικού με την αγορά παικτών του με χρήματα του κράτους και την μετατροπή της Προοδευτικής σε "δορυφόρο" έπειτα από τον ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ διοίκησης που ήταν αρεστή στον γαύρο). Και μιλάνε οι γαύροι για τον ΟΦΗ που μας έκοψε 2 φορές την Ευρώπη και μία το πρωτάθλημα. Και ως "απόδειξη" προβάλεται το ότι αγοράζαμε τους παίκτες του ή στέλναμε τους δικούς μας δανεικούς. Νομίζεις πως η διαπλοκή του γαύρου άρχισε με τον Κωσκοτά;

Και - αλήθεια - για φέρε μου παράδειγμα αντίστοιχης ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ; Ακόμα και για τις περίφημες "δωροδοκίες", ΠΟΤΕ δεν υπήρξε αποδεικτικό στοιχείο. Θα μου πεις "δηλαδή όταν τα τσέπωνε ο διαιτητής θα του κόβανε κι απόδειξη;;;" Όχι βέβαια. Αλλά κανένα ηχογραφημένο ντοκουμέντο δεν εμφανίζει μεγαλοπαράγοντα της διαιτησίας να λέει "...ο ολυμπιακός και το αιγάλεω να κερδίζουν κι όλοι οι άλλοι να πάνε να..."

Όπως επίσης, καλό θα ήταν να ορίσουμε τι εστί διαπλοκή. Για "παράγκα" ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δεν κατηγορήθηκε ποτέ. Μπορεί η δωροδοκία να είναι αθέμιτη και ανήθικη ως πρακτική, αλλά δεν συνιστά διαπλοκή. Χώρια το ότι διαπνέεται κι από ένα αίσθημα δικαίου με την έννοια ότι δίνεις κάτι και παίρνεις κάτι. Στην περίπτωση όμως της ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΧΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΛΕΦΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΕΣΥ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, που ακριβώς βρίσκεται η δικαιολογία; Τι έδωσε ο γαύρος ώστε να δικαιούται να παίρνει χρήματα από την τσέπη σου και την τσέποη μου;

Τέλος, παρά το εκτενές του κειμένου σου, τα ερωτήματα μου παραμένουν αναπάντητα.

Εϊναι ή δεν είναι ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ το να λιδορείται ως "Ομάδα της Χούντας" μία ομάδα επειδή πέτυχε κάτι κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου καθεστώτος;;;

Είναι ή δεν είναι ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ το να εμένει κάποιος σ' αυτήν την θέση χωρίς ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ;

Είναι ή δεν είναι ΑΝΗΘΙΚΟ να λιδωρείται ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

Είναι ή δεν είναι ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ αυτοί που διασπάθησαν τα χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου κρυμμένοι πίσω από την ομάδα του Πειραιά;

Είναι ή δεν είναι ψεύτες ή απληροφόρητοι όσοι ισχυρίζονται τόσα χρόνια πως ο γαύρςο δεν χρωστάει και πως ο Κόκκαλης τα έχει ξεπληρώσει όλα, την στιγμή που η ΠΑΕ εμφανίζεται να έχει ΧΡΕΗ 80 - σχεδόν - εκατομμυρίων.

Θα έπρεπε, λοιπόν, να ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ όποιος αναπαράγει τη συκοφαντία, την προπαγάνδα, την ανηθικότητα και το ψέμα και με σκοπό να καλύψει τις καταχρήσεις μίας ομάδας;

Σου αφιερώνω λοιπόν κι εγώ με τη σειρά μου το "Τώρα τώρα"... του Παπακωνσταντίνου. Πρόσεξε το σημείο που λέει "...όσα γραπτά κι αν κάψουν, στο φως δεν βάζουν φωτιά... όσες αλήθειες κι αν θάψουν, λεύτερη μένει η καρδιά.

[align=center]
[/align]Μουάτς....

Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

kuria

μπορει να λεει και αρλουμπες...

αλλα θα υπερασπιστουμε το δικαιωμα του να τις λεει...

μουατς...

μαρια
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

black_velvet

Αλλά να διατηρεί το κόσμιο ύφος που ξέρουμε πως έχει και τον χαρακτηρίζει, και να μην καταφεύγει σε εκφράσεις σαν αυτές που με εξόργισαν παραπάνω.  ;-)

Μουάτς,
Κ.
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

Pappas10

[quote user="kuria" post="321517"]μπορει να λεει και αρλουμπες...

αλλα θα υπερασπιστουμε το δικαιωμα του να τις λεει...

μουατς...

μαρια
[/quote]

Η μόνη αρλούμπα που ειπώθηκε και λέγεται χρόνια τώρα είναι πως ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είναι η ομάδα της χούντας. Το ποιά είναι πραγματικά η ομάδα της χούντας φαίνεται από τα ντοκουμέντα της εποχής.

Το μόνο δικαίωμα που χρήζει υπεράσπισης, είναι των οπαδών της ομάδας με την ερυθρόλευκη φανέλα να εθελοτυφλούν αρνούμενοι να δούνε την πραγματικότητα.  

Πολλά μουάτς...
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Pappas10

[quote user="black_velvet" post="321530"]
Αλλά να διατηρεί το κόσμιο ύφος που ξέρουμε πως έχει και τον χαρακτηρίζει, και να μην καταφεύγει σε εκφράσεις σαν αυτές που με εξόργισαν παραπάνω.  ;-)

Μουάτς,
Κ.
[/quote]

Καθένας λαμβάνει τις εκφράσεις που του αξίζουν... επιεικής ήμουν έναντι της πραγματικότητας του γαύρου.

Άλλωστε, επί της ουσίας, κανένας δεν αμφισβήτησε ότι το να υπερασπίζεσαι το ψέμα, την προπαγάνδα, την ανηθικότητα και τη συκοφαντία  συνιστά όνειδος.

Έτσι δεν είναι;

Επίσης πολλά μουάτς.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

301 Επισκέπτες, 1 Χρήστης