Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 472
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 443
  • Total: 444
  • Leon

Αναρχια=Ελευθερια (σε ολες τις διαστασεις κ μορφες)

Ξεκίνησε από --AIXMHROS--, Ιουνίου 10, 2007, 09:50:16 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

freak

Παράθεση από: "energizer"...μια ερωτηση  :!:
...αγαπητε freak , τι σημαινει αντιεξουσιαστικος χωρος;
 :roll:
...υπαρχει καπου στην φυση (& παρα φυση!) καθεστως ισορρoπιας χωρις νομοτελειες & ιεραρχημενες δομες;
...ποσο μαλλον σε ομαδοποιημενα ανθρωποειδη που ο βαθμος διαφορετικοτητας τους αγγιζει το  + απειρο... & η αλλαζονικη τους ιδιοτελεια το ξεπερνα.  :!:
...προφανως αναφερεσαι σε καποια υποθετικη κοινωνια...ουτοπια.
 :twisted:

υπαρχουν πουθενα αλλου στην φυση κρατη; διεθνεις οργανισμοι; μηπως ολα αυτα αποτελουν ανθρωπινες επινοησεις; γιατι λοιπον ειναι η φυση το μετρο και μια νεα συνθηκη ζωης;

σαφως και ο αναρχικος χωρος ειναι βαθυτατα ιεραρχικος. υπαρχουν αναρχικοι με γαλονια, υπαρχουν συλλογικοτητες που απαγορευεται το να τις αμφισβητησεις...

ειναι επισης και βαθυτατα εξουσιαστικος. δεν διεξαγεται κανενας διαλογος με την κοινωνια, δεν προτεινονται λυσεις, δεν εκφραζεται καποιος πολιτικος λογος, αποφασιζονται δρασεις αδιαφορωντας για το αντικτυπο τους στον κοσμο (τον οποιο προσπαθουν να κινητοποιησουν), αναλωνονται σε καψιματα και σπασιματα αναπαραγαγωντας τον μιλιταρισμο και τον ματσισμο του συστηματος που πολεμουν (μετατρεποντας τα ουσιαστικα σε συστημικα γνωρισματα του χωρου και το μπαχαλο ως τον μονο τροπο εκφρασης), γινεται μεγα ζητημα ο συμμοριτοπολεμος με την αστυνομια και τους διαφορους παρακρατικους και δεν υπαρχει ενεργη παρεμβαση σε αλλα θεματα οπως τα εργασιακα, αποτελει γκετο (τοσο χωρικα - περιχαρακωση μεχρι πολυ προσφατα στην πλατεια εξαρχειων, κυψελλη και γυρω περιοχες - οσο και ιδεολογικα - συναναστρεφομαστε με τους δικους μας και με οσους συμφωνουν ή μας καταλαβαινουν). υπαρχει και ο ατομικισμος (ζουμε στον μικροκοσμο μας και κοιταμε μονο τα του οικου μας και δηλωνουμε πως αυτη ειναι η δραση μας και σε οποιον/α αρεσει), υπαρχει ο ελιτισμος (η κοινωνια βρισκεται σε υπνωση και εμεις οι ξυπνιοι αντι να ξυπνησουμε τον κοσμο, ειρωνευομαστε και πολεμουμε τους αστους/μικροαστους - (μετατρεποντας εαυτους σε μικροαστους) λες και ειναι αυτοι οι εχθροι μας ή λες και εμεις δεν ειμαστε τεκνα του αστεως)... υπαρχει και ο σεξισμος αλλα και η ομοφοβια (ακομα και σε αυτους που παρευρισκονται σε εκδηλωσεις εναντια στην ομοφοβια οχι γιατι οντως συμφωνουν αλλα απλα και μονο γιατι ετσι τους υποδικνυει η ιδεολογια τους).... λειπει η δημιουργια, η εφευρετικοτητα, το παιχνιδι, η διεκδικηση, το στοιχειο του κοινωνικου ξεσηκωμου...

αυτο ειναι ο αντιεξουσιαστικος χωρος, απο τη μεχρι τωρα εμπειρια μου...

υγ. συμφωνω και με οσα εγραψε ο αντρεας.

freak

Παράθεση από: "Andreas"κηρύσσει την απόλυτη άρση των εξαναγκαστικών επιταγών του δικαίου, με την κατάργηση της πηγής τους, δηλαδή του κράτους. Το κράτος είναι για τον αναρχισμό το κύριο αίτιο της καταπίεσης των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών. Υποστηρίζει οτι με την κατάργηση του κράτους και του δικαίου που πηγάζει απο αυτό, θα πάψει να υπάρχει ιδιοκτησία, που για τον αναρχισμό είναι η απαρχή κάθε κοινωνικής αδικίας και ανισότητας. Η μονη βάση δε της ανασυκρότησης της κοινωνίας θα είναι οι 'ομοσπονδιες ελευθέρων ενώσεων', που θα μεριμνούν για ίση και δίκαιη κατανομή των αγαθών στα άτομα. Υ

αυτο απαντα και στο ερωτημα σου σχετικα με τους νομους σε μια ιεραρχικη κοινωνια. σαφως και θα υπαρχουν αξιες... σαφως και θα υπαρχουν καποιοι νομοι. αυτο που δεν θα υπαρχει θα ειναι το δικαιο (οι νομοι) που περιγραφει ο αντρεας.

energizer

..δηλαδη αναλυουμε εναν χωρο ανυπαρκτο;
...συμφωνα με την εμπειρια σου...
 :wink:

freak

Παράθεση από: "energizer"..δηλαδη αναλυουμε εναν χωρο ανυπαρκτο;
...συμφωνα με την εμπειρια σου...

το αντιθετο. αναλυουμε ενα χωρο υπαρκτο, τοσο στην ελλαδα οσο και παγκοσμια. απλα χρειαζεται μια ανασυσταση.

Argiro

Παράθεση από: "energizer"...μια "κοινωνια" χωρις αρχες (νομους - κανονικοτητα - ιεραρχια)...ΠΩΣ μπορει να επιβιωσει;
Έτσι όπως επιβιώνει τόσα χρόνια η ελληνική κοινωνία. Βέβαια , θα μου πεις, η Ελλάδα δεν διαθέτει αναρχική κοινωνία, διαθέτει όμως άψογη... άναρχη -δεν μπορείς να το αρνηθείς αυτό. Ή μήπως διαφωνείς πως ο καθένας κάνει ό,τι θέλει χωρίς να υπολογίζει κανέναν και έχουμε ένα σωρό ωραίους και δίκαιους νόμους, οι οποίοι είτε δεν θα τηρούνται από κανέναν είτε ορισμένοι θα τους αγνοούν επιδεικτικά γιατί έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, λόγω του ότι διαθέτουν... μπάρμπα στην Κορώνη (για να μην αναφέρω και τον ίδιο τον μπάρμπα); Βλέπεις, οι ελληνικοί νόμοι έχουν τόσα πολλά... παράθυρα, που αερίζονται πάρα πολύ καλά και δεν έχουν φόβο να μουχλιάσουν...  Παρόλα αυτά, μια χαρά επιβιώνουμε -φτου να μη μας ματιάσω...:twisted:

energizer

...η νεοελληνικη κοινωνια αποτελει ΑΝΑΔΕΛΦΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ....
...θεωρω οτι η κρατικη μας υποσταση συντηρειται απο εξωθεν παραγοντες με απροσδιοριστα κινητρα...
...οσο για τις εντος ισορροπιες , η ψαλιδα νομιμοτητας- συνεπειων ανοιγει για τα ανωτερα & ανωτατα κοινωνικα στρωματα & κλεινει για τους "κατω"  :!:
 :evil:
...επισης πρεπει να παραδεχτουμε ΟΛΟΙ οτι υπαρχει μια ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ στην κρατικη μηχανη αλλα & στον ιδιωτικο τομεα που φιλοτιμα εργαζεται & αγωνιζεται...
...βεβαια εννοιες οπως φιλοτιμο , αξιοκρατια , παραγωγικοτητα & συνειδηση εχουν φθινουσα σημασια εννοιολογικη αλλα & πρακτικη...
 :cry:
...το ζητουμενο , αν μπορουμε να οριοθετησουμε τον τοπο μας με συνορα , γλωσσα , παραδοση - εθιμα κτλ...εγκειται στην αυστηρη ιεραρχηση ΔΟΜΩΝ - ΣΚΟΠΩΝ...& στην ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ τους με κριτηρια ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ...
...αρα οι νομοι εχουν θεση & ρολο...
...αν παλι επιθυμουμε ενα πιο παγκοσμιοποιημενο μοντελο κοινωνιας...μεταλλασσονται παραγοντες οπως παραδοση - γλωσσα , αλλα οι κοινωνικες δομες (οσο φιλελευθερες & απαλλαγμενες απο στερεοτυπα & αν ειναι!) παλι θα οριοθετουνται μεσα απο νομικους κωδικες...
...αν το ζητουμενο ειναι οι ανθρωποκοινωνιες...η υπαξη νομων καθισταται ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ...
...η διαστροφη των εννοιων ειναι αποτελεσμα του κεφαλαιοκρατισμου που αλλαζονικα καθε ανθρωποειδες εκμεταλλευεται καιροσκοπικα.
...& υποστηριζει αυτη την προαιωνια διαστροφικη μας δραση ο θεσμος της ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ....& τα κληρονομικα χαρισματα...
...η αναρχια σαν λεξη & ιδεολογια με παραπεμπει στο χαος & στο τιποτα , στην τυχαιοτητα & την απροσδιοριστια...
...βεβαια...αν ΟΛΟΙ εμεις & οι αλλοι ειχαμε δημιουργηθει με ΤΕΛΕΙΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ (πρωτιστως γεννετικες σε χαρισματα - ικανοτητες & συνειδητοτητα!) τοτε ΘΑ ζουσαμε ΗΔΗ στην ΟΥΤΟΠΙΑ....
...αλλα φαινεται η βιοεξελικτικη ειναι μια δυναμικη με απροσδιοριστες νομοτελειες!!!
ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ αναρχικη !
 :salut:

κώστας

...Κάποιες ενστάσεις έχω...(όρεξη που την βρήκα μεσημεριάτικα...)

προς energizer
πολύ εύκολα, αντιπαρήλθες το προηγούμενο σχόλιο περί της άναρχης ελληνικής κοινωνίας, με μία θεώρησή σου ότι είναι μαριονέττα αλλότριων παραγόντων κ.λπ.
Εμένα, δεν με έπεισες...όπως, φαντάζομαι δεν θα έπειθα κι εγώ εσένα αν σχολίαζα ότι "θεωρώ ότι όλα αυτά που λες, τα λες παρακινούμενος από το τάγμα δομινικανών μοναχών τού Αγ. Λούρδου (μεγάλη η χάρη του) κ.λπ."
Κατά τα λοιπά...
...γιατί να πρέπει να παραδεχτούμε ΟΛΟΙ (κεφαλαία δικά σου) ότι υπάρχει μία μειοψηφία κ.λπ. η οποία με φιλότιμο κ.λπ.
Το παραδέχεσαι εσύ; Με γεια σου και με χαρά σου! Το παραδέχομαι εγώ; Με γεια μου και με χαρά μου! Όλοι όμως; Και  ΠΡΕΠΕΙ να το παραδεχτούν; Γιατί; Επειδή το λες εσύ; Επειδή αυτή θεωρείς εσύ ότι είναι η αλήθεια;

Η αναρχία, γράφεις, σε παραπέμπει στο χάος, στο τίποτα, στο τυχαίο, στο απροσδιόριστο...αυτό εμένα μου "ακούγεται" σαν ο ορισμός του σύμπαντος!

Θα διαφωνήσω (τρομαγμένος ήδη) με την αναρχική (άναρχη; ) βιοεξελικτική]
eLe

energizer

...δεν διαφωνω (πως θα μπορουσα ; ) για το "επι θυραις"  :!:
...& εδω υπαρχουν ζητηματα , οπως βιοηθικη...
...το συμπαν ειναι ΑΝΑΡΧΟ για την ανθρωπινη παρατηρητικοτητα & κατανοηση!
...ωστοσο διεπεται απο νομοτελειες που μολις προσφατα αρχισαμε να προσδιοριζουμε & να αντιλαμβανομαστε!
...περι φιλοτιμου...ναι , σαφεστατα ειναι 1 προσωπικη εκτιμηση...αλλα χρονια στα forum , chat , συμμετοχος αναγκαστικα στην νεοελληνικη κοινωνια , αναγιγνωσκοντας ποικιλλες φυλλαδες & παρακολουθωντας τα ΜΜΕ...το αυτο ανακυκλωνεται!!!
...πως να τοποθετηθω δηλαδη...οτι ολα δουλευουν ρολοι;
...ή μηπως τιποτα δεν δουλευει;
...ορθολογιστικο κρινω το συμπερασμα!
 :lol:
...εγω παλι δυσκολευομαι να διακρινω την διαφωνια επι της ουσιας.

κώστας

"...εγω παλι δυσκολευομαι να διακρινω την διαφωνια επι της ουσιας."

Και σωστά δυσκολεύεσαι]
eLe

--AIXMHROS--

etsi gia na se ksafniasw
sou xwnw allh mia...

[albumimg]9542[/albumimg]

κώστας

Και...για να μπω στην ουσία...
...Η ουσία είναι ότι είμαι μπερδεμένος]αιχμηρός[/b]...
από την άλλη, πιστεύω ότι το να στέκομαι απέναντι στις καταστάσεις αυτές, το μόνο που πετυχαίνω είναι να τις νομιμοποιώ ακόμη περισσότερο.

Μία mainstream κατάσταση, δεν φοβάται όσους εναντιώνονται σ' αυτή. Αντιθέτως, τους καλοσωρίζει γιατί της δίνουν πρόσθετη ανάσα ζωής.
eLe

energizer

....η ουσια ειναι οτι ΔΕΝ υπαρχει αθανασια...
 :lol:
...περαν τουτου ουδεν...
...να συμβιβαστει ο ανθρωπος με την μετριοτητα της υπαρξης του...
...να κατανοησει οτι ακομη & το σωμα του απλα το διαχειριζεται αλλα δεν το εξουσιαζει...
...& οτι οι επιθυμιες του - ηδονες - φαντασιωσεις - εμμονες ειναι χρησιμα κινητρα δρασης αλλα ΔΕΝ αποτελουν κανονες - νομοτελειες...
...θα συμφωνησω οπως προανεφερα στα ΠΛΟΥΤΟΣ -ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ....
...η μονογαμια που κολλαει στα συγχρονα κοινωνικα προβληματα;
...η θρησκεια παλι , δεν αποτελει ενα υποκειμενικοτατο αλλοθι στην συνειδηση εκαστου "πιστου" ή μη;
...νομιζω τα ανθρωποειδη διενυσαν πολυ δρομο σε επιστημονικοτητα & τεχνολογικη προοδο αλλα σε ισορροπιες συμβιωσης & συνυπαρξης ελαχιστο  :!:
...οσο για "mainstream" καταστασεις ΔΕΝ ειμαι αντιθετος αλλα θα κατηγορηθεις απο αντιεξουσιαστικους κυκλους για "συμμετοχη" & "παραδοση"....
(πο-πο σαν λαικιστικο τσιτατο σε αντικυβερνητικη διαδηλωση  :!:  )
...θεωρω οτι εκαστος δικαιουται να φανταζεται την κοινωνια που τον εκφραζει...να συμβιβαζεται με κοινωνικες νορμες σε επιπεδο συμπεριφορας...να τις τροποποιει - αλλαζει με νομιμες μεθοδους & εκδηλωσεις αν διαφοροποιειται καπου...αλλα να σεβεται την διαφορετικοτητα των αλλων & πρωτιστως της πλειοψηφιας...οσο μιζερα & αν εκφραζεται.
...αλλωστε οι εξελιξεις & οι πραγματικες αλλαγες επιτυγχανονται σταδιακα μεσα απο αμφιδρομες & πολυπαραγοντικες "τριβες"...

seagull

Παράθεση από: "energizer"...θεωρω οτι εκαστος δικαιουται να φανταζεται την κοινωνια που τον εκφραζει...να συμβιβαζεται με κοινωνικες νορμες σε επιπεδο συμπεριφορας...να τις τροποποιει - αλλαζει με νομιμες μεθοδους & εκδηλωσεις αν διαφοροποιειται καπου...αλλα να σεβεται την διαφορετικοτητα των αλλων & πρωτιστως της πλειοψηφιας...οσο μιζερα & αν εκφραζεται.
...αλλωστε οι εξελιξεις & οι πραγματικες αλλαγες επιτυγχανονται σταδιακα μεσα απο αμφιδρομες & πολυπαραγοντικες "τριβες"...

ακουγεται καλυτερα..το θεωρω οτι εκαστος δικαιουται να εργαζεται για την κοινωνια που τον εκφραζει..και να μην συμβιβαζεται ποτε
Ειναι διαφορετικο το..σεβομαι την διαφορετικοτητα των αλλων
απο το η ιδεολογία που στηριζεται στα προσωπικα μας πιστευω
Δεν μπορεις να αλλαξεις τον κοσμο ολοκληρο ..μπορεις ομως να αλλαξεις τη ζωη σου ...επιλεγοντας ..την υπερασπιση των ιδανικων σου, για τα μικρα και τα μεγαλα.. τις δικες σου αληθειες ασυμβιβαστα...τη δικη σου προκοπή ..τους ανθρωπους γυρω σου..τις δικες σου φιλιες
εχεις παντα τη δυνατοτητα και την υποχρεωση στη κοινωνια που θα βγουνε τα παιδια σου να τους δωσεις το δικο σου παραδειγμα ως παραδειγμα ζωης..
να τους διδαξεις να μην συμβιβαζονται στα ευκολα...αλλα να μαχονται με ις δικες τους πλατες ελευθερα και με αξιοπρεπεια τη ζωη την εκμεταλευση και τη μοιρα που θα βρουν μπροστα στη κοινωνια
Προσπαθειες χρειαζονται ακοπα...για τις αληθειες μας ...αυτο το νοημα εχει για μενα η επανασταση..δε μου αρεσει η παραιτηση των ποιητων :)

--AIXMHROS--

Παράθεση από: "energizer"...η μονογαμια που κολλαει στα συγχρονα κοινωνικα προβληματα;
...η θρησκεια παλι , δεν αποτελει ενα υποκειμενικοτατο αλλοθι στην συνειδηση εκαστου "πιστου" ή μη;

...θεωρω οτι εκαστος δικαιουται να φανταζεται την κοινωνια που τον εκφραζει...να συμβιβαζεται με κοινωνικες νορμες σε επιπεδο συμπεριφορας...να τις τροποποιει - αλλαζει με νομιμες μεθοδους & εκδηλωσεις αν διαφοροποιειται καπου...αλλα να σεβεται την διαφορετικοτητα των αλλων & πρωτιστως της πλειοψηφιας...οσο μιζερα & αν εκφραζεται.

--AIXMHROS--

ekana patata k apo la8os estela to quote xwris thn apanthsh..soz..

sxetika me thn monogamia,den prosekses basiko stixo
tou tragoudiou pou eriksa sto teren ths koubentas..

'Ειπε τοτε ο μαγκας -Αυτα ειναι δικα μου,θα τα κληρονομησουνε μοναχα τα παιδια μου-
Με τις γυναικες εγινε ιδιατερα αυστηρος,κ διαλεξε για ποιες αυτος θα ειναι μοναδικος!!!"

πολυ φαλλοκρατης ο μαγκας,δεν νομιζεις????
===============================================

παμε στο θεμα της πλειοψηφιας?
αν δεν βαριεσαι σηκωσε εδω μεσα ενα γκαλοπ για το ποσοι 8α ηθελαν να
μην εξαρτιεται απο το χρημα η καθημερηνοτητα μας
κ πες μου ποσοι 'κρυφοαναρχικοι' θα απαντησουν θετικα στο
"μακαρι να μπορουσαμε να μην ειχαμε αναγκη το χρημα'..

443 Επισκέπτες, 1 Χρήστης