Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 472
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 552
  • Total: 552

Αναρχια=Ελευθερια (σε ολες τις διαστασεις κ μορφες)

Ξεκίνησε από --AIXMHROS--, Ιουνίου 10, 2007, 09:50:16 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

energizer

..& εγω δηλωνω "πολεμιος" του ακρατου καπιταλισμου...της "πλουτοκρατιας" που εκμεταλλευεται την μαζα (αμεσα ή εμμεσα!)...της ολιγαρχιας που 'κληρονομικο δικαιωμα" νεμεται την εξουσια...

:evil:
...αυτα ολα ομως δεν με καθιστουν αναρχικο ή κρυφοαναρχικο!!!
 :roll:
...αποτελω υπερμαχο της νομιμοτητας...της ισονομιας...της αξιοκρατιας (με τα εστω σχετικα & πεπερασμενα της κριτηρια!)...της ελευθερο-τυπιας/φωνιας...της ελευθερης ατομικης εκφρασης (αισθητικη - κοινωνικη - ερωτικη)...αλλα πρωτιστως της αμοιβαιοτητας συμπεριφορων σεβασμου...
 :wink:
...με λαικισμους & τσιτατα...με αναφορες σε "πνευματικους"...με μολοτωφ & καδρονια...με αλογη & ακριτη "αντιπολιτευση" σε εξουσιαστικα σχηματα... δεν οδηγουμαστε πουθενα  :!:
.
...επιστρεφουμε σε καταστασεις ασταθειας , χαους , βιας  & καιροσκοπισμου
..τωρα το αλλο ζητημα του φαλλοκρατισμου χρειαζεται διαφορετικο post (& replies!) :salut:

Nikos28

Για μένα, η μεγαλύτερη μορφή επανάστασης είναι αυτή εναντίον της συνήθειας και της εφήμερης ηδονής.

Αν ελέγξουμε την ακόρεστη δίψα μας για ηδονή και ισχύ (μια δίψα με χίλια-δύο πρόσωπα) και αν αναλογιστούμε τις μακροπρόθεσμες συνέπειες των όσων πράττουμε και ενεργήσουμε ανάλογα, τότε τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

Το δρόμο τον δείχνει ο πλατωνικός Κρίτων - ένα απο τα επαναστατικότερα κείμενα όλων των εποχών, που ''σηκώνει'' ξεχωριστή συζήτηση...

joking

Παράθεσηκ πες μου ποσοι 'κρυφοαναρχικοι' θα απαντησουν θετικα στο
"μακαρι να μπορουσαμε να μην ειχαμε αναγκη το χρημα'..

επ??

δλδ. το ότι σε ένα τέτοιο γκάλοπ πιθανά να απαντούσα κι εγώ "μακάρι
να μπορούσαμε να μην είχαμε ανάγκη το χρήμα" με κατατάσσει αυτόματα
στους "κρυφοαναρχικούς"??  ]

--AIXMHROS--

Energizer
...gia allh mia fora anafereis thn anarxia opws 8eloun na thn parousiazoun
ta mesa mazikhs ekshmerwshs me tous "γνωστους(μισθωμενοι)-αγνωστους(προβατα ανηλικα)" ...
eipa eksarxhs oti anarxia gia emena den einai auta ta karagkiozilikia..
sxetika me to 8ema tou falokratismou,

...den xreiazetai allo post replies gt poly apla se ena post me 8ema thn anarxia mporeis na milhseis gia politikh alla-gia 8rhskeia akoma k sex..
apla den aresei na diapistwnoume oti telika o 'magkas' htan ontws fallokraths
k apla eblepe tis gynaikes san katwteres..

...to na symfwneis me tosa pragmata pou yposthrizei h pragmatikh ennoia ths ideas -anarxia-,e se kanei kryfoanarxiko k pragmatika den yparxei logos na to aparneisai  
8a meinei edw..metaksy mas! :wink:
[/quote]

--AIXMHROS--

Niko
den milame gia epanastash,alla gia to kata poso mporoume na xwnepsoume pws allo pragma na eisai anarxikos me thn swsth ennoia k allo na eisai zwo aboulo dh8en eleu8ero mesa se mia xounta me mandya dhmokratias...

--AIXMHROS--

Joking
isxyei to parapanw pou apantw k ston filo energizer..
Mhn agxwnesai,apla symfiliwsou me thn idea.. :wink:

joking

samorc

εγω πιστευω ακομα στο τριπτυχο πατριδα-οικογενεια-θρησκεια...

λιγο πριν ενηλικιωθω προσθεσα ακομα 2 .... ελευθερια+δημοκρατια ........

Nikos28

Παράθεση από: "--AIXMHROS--"Niko
den milame gia epanastash,alla gia to kata poso mporoume na xwnepsoume pws allo pragma na eisai anarxikos me thn swsth ennoia k allo na eisai zwo aboulo dh8en eleu8ero mesa se mia xounta me mandya dhmokratias...

Εμένα, πάντως, με αφήνουν παγερά ασυγκίνητο όλοι οι -ισμοί του 19ου και του 20ου αιώνα. Παίρνω απ' αυτούς ο,τι με βολεύει και μου αρέσει αλλά, απο' κει και πέρα, δε θα βάλω πάνω μου την ταμπέλα κανενός απ' αυτούς.

Κι αυτό γιατί το σώμα μου ζει στον 21ο αιώνα και η σκέψη μου ταξιδεύει σε τόπους εκτός των αιώνων.

Προσωπικά, αναζητώ την Ιδεώδη Πολιτεία του Οικουμενικού Ανθρώπου - μια ιδανική μορφή κοινωνίας που θα στηρίζεται στην πραγματική ανθρώπινη φύση και στην έννοια του Αγαθού - στον κοινό παρονομαστή των θρησκειών, των παραμυθιών, της φιλοσοφίας και της επιστήμης.

Αν αυτό είναι αναρχισμός, τότε είμαι αναρχικός. Αν είναι φασισμός, τότε είμαι φασίστας. Αν είναι σαδομαζοχισμός, τότε είμαι σαδομαζοχιστής.

Και πάει λέγοντας...

--AIXMHROS--

Παράθεση από: "joking"

]

an to psakseis se ba8os k deis oti symfwneis sto 70% px
k oxi sto 90,pws 8a sou fanei?

--AIXMHROS--

Παράθεση από: "samorc"εγω πιστευω ακομα στο τριπτυχο πατριδα-οικογενεια-θρησκεια...

λιγο πριν ενηλικιωθω προσθεσα ακομα 2 .... ελευθερια+δημοκρατια ........

respect se auta pou pisteueis!
apla koubentoula kanoume
 :)

--AIXMHROS--

Nikos28

opws exw ksanapei eimai agrpammatos,
opote se apla laika ellhnika plz wste na mporw na syzhthsw..

Nikos28

Παράθεση από: "--AIXMHROS--"Nikos28

opws exw ksanapei eimai agrpammatos,
opote se apla laika ellhnika plz wste na mporw na syzhthsw..

Κανείς μας δεν είναι αγράμματος - τουλάχιστον, όσο ''ψηνόμαστε'' στο μεγάλο σχολείο της ζωής και αναλογιζόμαστε τα κάρβουνα και τους καπνούς που βγάζουμε...    :wink:

Εννοούσα οτι δε θέλω να βάζω πάνω μου ταμπέλες και να λέω οτι είμαι ''αυτό'' ή το ''άλλο''...
Δεν υπάρχει λόγος, είμαι απ' όλα - ανάλογα με το τι με πείθει και μου αρέσει.

Αν έδινα στον εαυτό μου έναν χαρακτηρισμό, θα τον χαρακτήριζα ουτοπιστή.
Αλλά αυτό είναι πολύ γενικό και δεν καλύπτεται απο καμία απο τις υπάρχουσες ιδεολογίες...

Με δυο λόγια: Είμαι εκτός τόπου και χρόνου!  :P  :P

--AIXMHROS--

Παράθεση από: "Nikos28"
Παράθεση από: "--AIXMHROS--"Nikos28

Εννοούσα οτι δε θέλω να βάζω πάνω μου ταμπέλες και να λέω οτι είμαι ''αυτό'' ή το ''άλλο''...
Δεν υπάρχει λόγος, είμαι απ' όλα - ανάλογα με το τι με πείθει και μου αρέσει.

Αν έδινα στον εαυτό μου έναν χαρακτηρισμό, θα τον χαρακτήριζα ουτοπιστή.
Αλλά αυτό είναι πολύ γενικό και δεν καλύπτεται απο καμία απο τις υπάρχουσες ιδεολογίες...

Με δυο λόγια: Είμαι εκτός τόπου και χρόνου!  :P  :P

se ena post sou kollhses 2 tampeles filos,,,

Nikos28

Γιατί;

Το ''ουτοπιστής'' δεν είναι ταμπέλα. Είναι ο πλησιέστερος χαρακτηρισμός που θα μπορούσα να μου δώσω - κι όπως είπα και πριν, είναι κάτι πολύ γενικό για να το πεις ταμπέλα.

Για το εκτός τόπου και χρόνου... έχεις δει ποτέ ιδεολογία που να λέγεται εκτοςτοπουχρονισμός ή εκτοςχρονουτοπισμός;  :P

Τεσπα, αμα τα βλέπεις σαν ταμπέλα, πάω πάσο...  :wink:

552 Επισκέπτες, 0 Χρήστες