Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 649
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 510
  • Total: 511
  • Leon

Τρις τρις τρις τρις

Ξεκίνησε από tristana, Αυγούστου 03, 2007, 08:08:12 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KostasD33

lucretia

Μιαμ μιαμ...

είναι ένα κάτι σαν παγωτό, αλλά με διπλάσια λιπαρά.

Πιο πυκνό και πιο νόστιμο από το καϊμάκι.

Και το έχουμε μόνο εδώ...  :razz:

KostasD33

Τι με λες καλέ.......
(εις αρίστην Αιολική διάλεκτο παρακαλώ)

Γιατί υπάρχει μόνο εκεί?
Τι είναι Καγκουρό???
Τα υλικά που βάζετε άμα μπουν στο ίδιο καζάνι στας Αθήνας και μετά στο ψυγείο δεν θα πήξει??
Θα λέει θέλω να παγώσω μόνο στην Θεσσαλονίκη ??
Δεν θέλω να μαγαριστώ από τον Αθηνοκεντρισμό ??

lucretia

Κοίτα να δεις χρυσουλάκι μου, εκεί κάτω όλες και όλοι κάνετε δίαιτα. ¨Οταν κατεβαίνω στην Αθήνα, εκπλήσσομαι από το πόσες ανορεκτικές γκόμενες κυκλοφορούν.
Μετράνε τις θερμίδες, τα λιπαρά, τη ζάχαρη.
Νέυρωση.
Συζητούσα με υπέυθυνο εταιρείας γαλακτοκομικών και αποκαλούσε τους κωδικούς για τα προϊόντα με λίγα λιπαρα "Αθηναϊκά".

Οι Αθηναίοι δεν έχουν γευτεί ποτέ τους την αληθινή γεύση του φρέσκου γάλακτος που δεν έχει βράσει. Την μυρωδιά του φρέσκου βούτυρου.
¨Εχουν εθιστει στα υπερ-επεξεργασμένα προιόντα, με αποτέλεσμα όσα έχουν φυσική γεύση, έντονη, να μην έχουν απήχηση στην αθηναϊκή αγορά.

Το παγωτάκι ντοτουρμά έχει γεύση βούτυρου ανάμικτη με μαστίχα. Θα ήταν αηδία για εναν αθηναίο. Ασε που οι ανορεχτικές  το πιο πιθανό θα ήταν να πυρπολούσαν το κατάστημα που θα το πουλουσε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις παραπανίσιες θερμίδες  που βάζουν στα προϊόντα.

lucretia

Και όσοι είναι από χωριό και μένουν πλέον στην Αθήνα, αγχωμένοι να αποτινάξουν την ρετσινιά του "επαρχιώτη" από πάνω τους, αποκηρύσσουν μετα βδελυγμίας το κατσικισιο γάλα που έπιναν για πρωινό και ξινίζουν τα μούτρα όταν μυρίζουν "τυρίλα"...

Αυτοί είναι οι χειρότεροι, οι ντεμέκ Αθηναίοι.

KostasD33

ok
Με έπεισες

Δώσε τώρα την συνταγή

Την επόμενη φορά που θα κατεβείς δεν θα πάμε για καλλιτεχνικά παγωτά σε Δελιολάνη, θα πάμε να τσακίσουμε κεμπάπ και μετά στην Δέσποινα για γλυκό

cna

Αν είναι τόσο ωραίο όσο λες λουκρέτσια να δώκω παραγγελιά στην αδερφή μου που δουλεύει στον Τερκενλή να μου κρατήσει λίγο για το Σ/Κ που θα την επισκεφτώ :p

KostasD33

Βάλε την αδερφή σου να κάνει εγγραφή εδώ μπρε...........
μπας και δούμε και κάτι χρήσιμο από γλυκά

black_velvet

[quote user="lucretia" post="299816"]Κοίτα να δεις χρυσουλάκι μου, εκεί κάτω ....μπλαμπλαμπλαμπλα μπλαμπλαμπλαμπλαμπλα![/quote]

Καλά ε; μιλάμε πως έχεις υποστεί την πλύση εγκεφάλου!
ΝΤΕΜΕΚ 'σαλονικιά!

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

tristana

Ντοντουρμά δεν έχω βρει στην Αθήνα. Δεν ξέρω μήπως φταίω εγώ που δεν έκανα καλή έρευνα.

Είναι ένα θεϊκό παγωτό με υπέροχο μυρωδιά -άρωμα θα έλεγα- που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παιδική και εφηβική μου ηλικία που έτρωγα τεράστιες ποσότητες και ήμουν αδύνατη σαν καλαμάκι από γλειφιτζούρι
οπότε, Λουκρέτσια, δεν παίζει ότι κάποια που δεν έχει μία οντότητα -να πω;- στην περιφέρεια και ολούθε
είναι και ανορεξική. Κάθε άλλο. ΧΕΧΕΧΕΧΕ
Μία φορά που πάχυνα στη ζωή μου ήταν όταν δεν είχα να φάω!!!! Οξύμωρο; Καθόλου. Τεσπα.
Ο βελουδένιος ντοντουρμάς είναι συνυφασμένος με ό,τι ωραίο, αγνό και όμορφο στη ζωή μου.

Μπορεί να μην είσαι Σαλονικιά εκ γενετής, αλλά έχεις όλα τα κιμπάρικα και ωραία χαρακτηριστικά
των γυναικών του Βορρά. 'Ελα οι Βόρειοι και οι Νότιοι χεχεχεχε

Παρένθεση: (Κάτι που δεν συνηθίζω  :twisted: ) 'Οταν μετακομίσαμε στην Αθήνα και μας καλούσαν για καφέ
είχαμε υποστεί πολλαπλά πολιτισμικά σοκ καθότι εδώ "καφέ" ονόμαζαν έναν καφέ άντε και κανένα κουλουράκι
και όξω από την πόρτα. Στο σπίτι μας, στην Θεσσαλονίκη, όταν καλούσαμε για καφέ η γιαγιά μου έστρωνε ένα τραπέζι
με όλα τα καλούδια του Θεού από μπατόν σαλέ μέχρι τρουφάκια -όλα φτιαγμένα από τα μαγικά της χέρια-.
Αντίστοιχο σοκ πάθαιναν και οι συμμαθήτριες και φίλες μου όταν τις καλούσα και έβλεπαν τι εννοούν οι Θεσσαλονικείς
όταν λένε "Ελάτε να πιούμε μια γρανίτα" χεχεχεχεχεχε
'Εχοντας και την Κεφαλλονίτικη τρέλα βαθιά μέσα στα γονίδιά μας ήμασταν μία οικογένεια που ταίριαζε απόλυτα στα Εξάρχεια πριν γίνουν εμπορικό και αστυνομοκρατούμενο κέντρο.
Αγαπώ εξίσου την Αθήνα που την θεωρώ ακόμα και σήμερα όμορφη. Εντάξει, εθελοτυφλώ πολύ, παιδιά.
Αγαπώ και άλλες πόλεις από τις οποίες έχω ωραίες αναμνήσεις. Είμαι κοσμοπολίτισσα με μία εμμονή στις Μακεδονίτικες και Κεφαλλονίτικες καταβολές μου.
Ακόμα και από τα Σκόπια έχω καλές αναμνήσεις. Τις πέστροφες της Ωχρίδας που πηγαίναμε σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο για εκδρομή με τον παππού μου και θυμάμαι τους καλοσυνάτους ανθρώπους με τους οποίους δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Δεν θα καταλάβω ποτέ πώς η εξωτερική πολιτική του τάδε ή του δείνα περνάει έτσι εύκολα και απορώ που η πλύση εγκεφάλου ξεπλένει το γεγονός ότι είμαστε όλοι αδέλφια στο φινάλε.
Και το λέει αυτό ένα "ανάδελφο" μοναχοπαίδι. Η αφέλεια που έχω δείξει στη ζωή μου σπανίως μου έχει βγει σε κακό.
Ελάχιστες φορές με πρόδωσε το ένστικτό μου όταν εμπιστεύθηκα ανθρώπους που γνώριζα ελάχιστα ή και καθόλου.
'Αρα γιατί να μην εμπιστευόμαστε τους άλλους; Τι θα πάθουμε; Ακόμα και η απογοήτευση δεν σημαινει τίποτα.
Προχωράς και γνωρίζεις κάποιον που αξίζει αφήνοντας πίσω σου ό,τι δεν αξίζει.
Ε, ρε κέφια πρωινιάτικα. Επιστρέφω στον Γούντι 'Αλεν μου και την υπέροχη ταινία που μεταφράζω. Ζήλια σας!

tristana

Η ταινία αρχίζει με το ΝΕΟ ΜΙΝΟΡΕ του Βασίλη Τσιτσάνη και συνεχίζει με συμμετοχή του Χορού της Αρχαίας Τραγωδίας χεχεχεχε! Πώς να μην τον αγαπάς τον Γουντάκο; Και 800 ετών είναι ανεπανάληπτος!

Mighty Aphrodite δαγκωτό!

tristana

Α, και κάτι άλλο, αν τα Σκόπια πάρουν το προσωνύμιο -διότι όνομα δεν θα είναι- "Βόρεια Μακεδονία" ποια θα είναι η Νότια, η Ανατολική και η Δυτική; Προτείνω το Καμερούν, την Ουγκάντα, την Χιλή και το Θιβέτ ως διεκδικητές.
Γείτονες εν τη ευρεία έννοια και αυτοί. Γιατί όχι;

seagull

να δουμε τι θα γίνει με αυτο το θρίλερ , προς το παρόν κραταω μικρό καλάθι και κρατάω επιφυλάξεις σε ότι ακούω

Mighty Aphrodite ! τη μουσική την έχω ακούσει ...φαίνεσαι ενθουσιασμένη τρις Αναμένουμε

tristana

Εν τω μεταξύ, αυτός/η στην φωτο της ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ εξακολουθεί να μουτζώνει! Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο!  [marquee direction=right]:evil: [/marquee]

tristana

Η Γιασπερίνα ακόμα κυλιέται στον βούρκο; χεχεχεχεχεχεχεχεχχεεχεχεχεχεχχεχεχεχεχεχεχεχεεχεχεχεχεχεχχεεχχε

(Σόρι, αλλά θυμήθηκα κάτι περιγραφές της και δεν αντέχω)

510 Επισκέπτες, 1 Χρήστης