Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 226
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 230
  • Total: 231
  • Leon

Το παρελθον μας

Ξεκίνησε από vangelis, Μάρτιος 01, 2004, 07:28:20 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

vangelis

Την αγαπω αληθινα. Παντα νιωθω ερωτευμενος μαζι της. Οταν ομως ειμαστε μαζι κατι συμβαινει. Γινομαι ευερεθιστος, δημιουργω σκηνες για τα πιο ασημαντα πραγματα αλλα επειτα αισθανομαι οτι επεσα πολυ χαμηλα.
Αυτα μου ελεγε ο φιλος μου στο γραφειο μου... μου ελεγε για τον αποτυχημενο γαμο του.
Αγαπουσε τη γυναικα του, αισθανοταν ομως την αναγκη να την κατακρινει, να την μειωνει.
Καποια στιγμη τον ρωτησα για τους γονεις του.
Κουνησε λυπημενος το κεφαλι του λεγοντας πως ηταν βεβαιος πως δεν αγαπιουνταν. Στη συνεχεια της συζητησης φανηκε ποσο αναγκη ειχε να πιστευει οτι οι γονεις του ειχαν αποτυχει στο γαμο τους, και οχι μονο αυτο αλλα ειχε μια ισχυρη πεπεοιθηση οτι ολοι οι γαμοι ηταν αποτυχημενοι... και ο δικος τους βεβαια.
Για να ενισχυσει την πεποιθηση του για τον γαμο των γομιων του επρεπε να βλεπει καθε γαμο με το ιδιο τροπο. Ετσι εβαζε το παρελθον στην υπηρεσια του παροντος.
Ενα ατομο μπορει να περασει τη ζωη του προστατευοντας μια φαντασιωση απο το παρελθον. Σαν να πιστευει οτι αυτο που κανει τωρα μπορει να επηρρεασει κατι απο το παρελθον.
Σαν παιδι ο φιλος μου ενιωθε πως ηταν ο ευνοουμενος
, πως η μητερα του πραγματικα τον αγαπουσε περισσοτερο. Επρεπε να συμφιλιωσει αυτο το συναισθημα με το γεγονος οτι η μητερα του ζουσε με "αυτον"  (αυτο το τερας...τον πατερα του). Επρεπε να εξηγησει στον εαυτο του γιατι η μητερα του ηταν αφοσιωμενη σε αυτον, γιατι υπηρετουσε αυτον τον ανθρωπο. Επρεπε να αντιμετωπισει το δυσαρεστο συναισθημα οταν πηγαιναν στο δωματιο και εκλειναν την πορτα, ενω αυτο εμενε ολομοναχος απ' εξω. Ετσι για να ησυχασει επλασε την ιστοριουλα..... Πρεπει να μενει μαζι του γιατι τον φοβαται και γιατι τον χρειαζεται να φερνει χρηματα στο σπιτι.
Ο Γαμος λοιπον για τον φιλο μου ηταν ζητημα ευκολιας και αναγκης. Αφιερωνε ετσι τη ζωη του σαν ενηλικας για να αποδειξη την πεποιθηση αυτη. Διαφορετικα κινδυνευε να εχει το συναισθημα πως ηταν "ολομοναχος και παραγκωνισμενος".
Ποσοι αραγε απο εμας εχουμε καταστρεψει το γαμο μας εξ' αιτιας της λανθασμενης εικονας που ειχαμε σαν παιδια????

Ετσι για να αναρρωτηθουμε και λιγο....

Βαγγελης[/b]

Kaciopea

otan eimaste paidia,pairnoume asyneidites apofaseis
px:o babas einai kerveros me tin mama,opote apofasizoume oti tha tin sosoume(kai blekoume me atoma argotera pou mas ekmetalleyontai,i aneythyna)
H...epeidi o babas exei tin dynami,apofasizoume na eimaste dynatoi,...san kiayton..
H testaroume tin gynaika mas,na doume an mas agapaei toso oso ton baba(tha katsei?) kai emas...

to tragiko einai oti aytes oi apofaseis pairnontai eos ta 3 xronia mas.
ekei dimiourgeitai to 80% tis prosopikotitas mas....
vevaia me diafores methodous kai poly skliri douleia,einai anastrepsimo...lene.

Teo

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΧΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΔΥΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΕΣ. ΟΤΑΝ ΑΦΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ "ΓΑΜΟΣ" ΤΟΤΕ ΤΑ ΤΙΝΑΖΕΙΣ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.
   ΟΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ  ...ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ ΣΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΩ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ". ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΟΥΜΕ. ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ

Anonymous

Για μεγάλη πίκρα το κόβω αυτό το θέμα....... ]μικρό τμήμα[/b], ενώ ο ουσιαστικός λόγος είναι η αλλαγή των κοινωνικών σχέσεως στις διαφοροποιημένες παραγωγικές σχέσεις ειδικά μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο που άλλαξε όλο το εργατικό δυναμικό και έβαλε μαζικά και τις γυναίκες στην εργασία (λόγο έλλειψης εργατικού δυναμικού)

:roll:

230 Επισκέπτες, 1 Χρήστης