Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 310
  • Total: 311
  • Leon

Όχι άλλο πια

Ξεκίνησε από KostasD33, Αυγούστου 27, 2007, 10:45:19 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Rakendytos

Καταλαβαινω την απορια και την αγανακτηση της κορης Μινορακι αλλα διαφωνω.. :)
Η μητερα μου με εφερε στον κοσμο τον Ιουνη του 70.. τρομοκρατης δεν υπηρχε τοτε τον λεγαν ¨κομμουνιστη¨ ..οταν ηρθε στον κοσμο η μητερα μου τον λεγαν ¨αναρχικο¨ παντα ομως υπηρχε.. Ειτζ δεν υπηρχε αλλα η θνησιμοτητα ηταν διπλασια.. η μικρη μου αδελφη πεθανε απο ματι..
Τωρα για την ανασφαλεια του 70 η του 47 μπορω να σου μιλω για μερες η για τους σκοτωμους  :D

..και ειμαι εκτος θεματος μια μικρη παρεμβαση ηθελα να κανω

minoraki

απλως αποψεις αναφερουμε εδω....ο καθενας την δικη του και εαν τυχαια μεσα στις αποψεις μας αυτες τυγχανουν και γεγονοτα τα οποια βιωνουμε και εμπειριες τις καταθετουμε και αυτες.....δεν παυει ομως να υφισταται το γεγονος οτι τα χρονια αυτα που ζουμε ουδεμια σχεση εχουν με τα χρονια των '60 ή των '70....και αυτη παλι ειναι εντελως δικη μου αποψη!

Athinoula

ειμαστε αχρηστοι τελικα! ολοι μας!

minoraki

δεν νομιζω οτι ειμαστε αχρηστοι ολοι....γιατι εμεις καλως ή κακως φεραμε στην ελληνικη κοινωνια ανθρωπους που μπορουν να συνεχισουν το μελλον της ελλαδας....απο δω και περα τι γινεται ομως???? αυτο ειναι το μεγαλο ερωτημα.....φτησαμε αιμα για να μεγαλωσουμε αξιους συνεχιστες αυτου του τοπου, ο οποιος δυστυχως βαλεται πανταχοθεν.....!!!!!!!!!
 ]

Athinoula

Παράθεση από: "minoraki"δεν νομιζω οτι ειμαστε αχρηστοι ολοι....γιατι εμεις καλως ή κακως φεραμε στην ελληνικη κοινωνια ανθρωπους που μπορουν να συνεχισουν το μελλον της ελλαδας....απο δω και περα τι γινεται ομως???? αυτο ειναι το μεγαλο ερωτημα.....φτησαμε αιμα για να μεγαλωσουμε αξιους συνεχιστες αυτου του τοπου, ο οποιος δυστυχως βαλεται πανταχοθεν.....!!!!!!!!!
 ]

πολυ λιγοι...δυστυχος...

pingo

Ego pantos eimai mesa sta neura pou oloi oi upoloipoi ellines 8a ksanaxtisoume ta spitia tous...me dika mas lefta...na ftiaksoume ta spitia auton pou den noiazotan oute gia to spiti tou diplanou tous...
An den to kanane bebaia pali 8a tous krazate...
An ginotan na min doso FRAGKO gia ta spitia....8a to ekana

SoFiA24

Τι θα πει δικά μας και δικά τους λεφτά βρε pingo ...εδώ οι άνθρωποι καταστράφηκαν...Αν ήσουν εσύ στη θέση τους δε θα ήθελες να σε βοηθήσουν ; Όταν είσαι σε κατάσταση πανικού πολλά μπορείς να δεις και να κάνεις...

Μην κρίνεις γιατί σε ανάλογη κατάσταση δεν ξέρει κανείς μας τι θα έκανε...Ας αγαπήσουμε και λίγο το διπλανό μας δε βλάπτει... Και δε σχολιάζω αυτά τα περί Λαμίας και Θεσσαλονίκης γιατί υποδηλώνουν κάτι που δε σου ταιριάζει καθόλου ούτε σαν άνθρωπο ούτε σαν προσωπικότητα

Φιλικά

Σοφία

pingo

Μην μου το παίζεται όλοι στεναχωρεμένοι...δεν πείθομαι...
Όσα έχω πει τα πιστεύω μέχρι τελέυταίας λέξης...και σε τελική είναι η άποψή μου και δεν έχει δικαίωμα κανείς να μου την στερήσει γιατί είναι αντίθετη από την δικιά του...

Η ακόμα νευριασμένη Πέννυ

seagull

είναι μερικές στιγμές που συμπεριφορές γύρω μου θέτουν ένα δίλλημα...προβληματισμό...γιατί εθελοντικά να πασχίζεις αφιερώνοντας χρόνο κόπο με αφοσίωση κλέβοντας από άλλες σημαντικές υποχρεώσεις εισπράτοντας συμπεριφορές μικροψυχίας αδιαφορίας από την κοινωνία..όχι από το "κράτος" και η αλήθεια είναι πως κανείς μόνος του δεν μπορεί, δεν έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο Σημασία έχει αυτό που πιστεύεις και η δύναμη που κρύβει  Νομίζω πως ήταν πολύ μικρές στιγμές στάσης  πίκρας σε ένα θέαμα..παραλόγου, διαφορετικότητας ίσως  Δεν ενδιαφέρει κάτι περισσότερο πέρα από το γεγονός πως πανέμορφα τοπία της πατρίδας μου πληγώθηκαν ανεπανόρθωτα, ζώα εξαφανίστηκαν και ανθρώπινες ζωές χάθηκαν παλεύοντας ...όχι από φυσικές καταστροφές και μόνο αλλά κυρίως από αδιαφορία μεγαλύτερης κλίμακας Σκέφτομαι το μέλλον της φύσης γενικότερα στη διαθήκη που θα αφήσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας ...η λέξη άνθρωπός που δεν έχει γένος αριθμό και καταγωγή.. πως κάπου εκεί περισσότερο αντιμετωπίζουν την ζωή και την καλημέρα με πόνο και αβεβαιότητα σήμερα..αυτές τις στιγμές τώρα Τα παιδιά χαμογελούν εκεί όμως οι μεγαλύτεροι όχι πιά  Η βοήθεια έχει να κάνει με αυτό..με την ιστορία ..με την λέξη.. γιατί πιστεύω πως υπάρχουν συνάνθρωποί μας εκεί που αντιμετωπίζουν μια κατάσταση που τους λύγισε,νοιώθεις τον πόνο το καθήκον όχι την υποχρέωση αλλά είμαι σίγουρη πως κάποιοι πραγματικά εκεί είναι τόσο περήφανοι και αξιοπρεπείς που δεν έχουν ανάγκη  ελεημοσύνες του αύριο

σκέψεις ..που δεν έχουν ιδαίτερη συνοχή με τα γραφόμενα πιο πάνω

minoraki

Παράθεση από: "pingo"Μην μου το παίζεται όλοι στεναχωρεμένοι..

Η ακόμα νευριασμένη Πέννυ

γεια σου πεννουλα!!!! ]

SoFiA24

Προσωπικά δεν το παίζω στεναχωρημένη αλλά είμαι... Για μένα προσωπικά δε χρειάζετε να καεί ο απαυτός μου για να νοιαστω. Αυτό που έγινε τούτο το καλοκαίρι ήταν απερίγραπτο! Μιλάμε για καταστροφές τεραστιων μεγεθών και πάνω απ' όλα για απωλεια 65 ανθρώπινων ζωών!

Το θεωρώ ΧΡΕΟΣ μου να βοηθήσω αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι ζούσαν,επιβίωναν από γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες! Δεν το ανέχεται η συνείδησή μου να κάθομαι στον καναπέ και να μεμψιμοιρώ όταν κάποιοι χρειάζονται τη βοήθειά μου!

Και σίγουρα δε θα κάθομαι να αναλώνομαι σε θεωρίες Βορείου,Νοτίου, Ανατολικής ή Δυτικής Ελλάδας: Για μένα αυτό είναι κομπλεξισμός! Γιατί αν ίσχυαν οι θεωρίες αυτές τότε η Εύβοια π.χ.  θα έπρεπε να βρίζει για τα εργα που ακόμα να γίνουν και για τις καταστροφές για τις οποίες δεν έχει αποζημιωθεί ακόμα! (και δε μιλάω για τις φετινές)

Σε καμία περίπτωση δε θα αφήσω να πληρώσουν άσχετοι άνθρωποι τις παραλείψεις της όποιας κυβέρνησης ! Λίγη ανθρωπιά ρε γμτ!

Kastoras

φταιμε ολοι μας.... επιτελους γιατι δεν λετε την αληθεια?
φταιμε που καθομαστε στα καφενεια πινοντας μπυρες αντι να τρεξουμε να βοηθησουμε
φταιμε που χτιζουμε αυθαιρετα
φταιμε που βαζουμε φωτιες για βοσκοτοπια
φταιμε που καιμε δεντρα για να κανοτμε οικοπεδα
φταιμε που εχουμε τα ποιο βρωμικα χωρια στην ευρωπη
φταιμε που δεν καθαριζουμε τον περιβαλοντα χωρο στα χωρια στα σπιτια
φταιμε που προβλεπουμε την καταστροφη
φταιμε που σκεφτομαστε εγωιστικα
φταιμε που επιλεγουμε ανικανους ανεπαγγελτους για ηγετες
φταιμε για τον εγωκεντρισμο που μας διακατεχει
φταιμε φταιμε φταιμε .....
ας αφησουμε τις δικαιολογιες και ας κοιταξουμε την καμπουρα μας.

lucretia

Διαβασα αυτα που εγραψε ο Κωστας στην προηγουμενη σελιδα, οτι δηλαδη υπηρχαν ανθρωποι που ευχοταν να καει το σπιτι του γειτονα, ή που καθοταν και κοιταζαν την φωτια να καιει τα σπιτια των αλλων και  δεν εκαναν τιποτα.

Αν πω οτι ειναι αναμενομενο απο Πελοποννησιους θα γινω κακια; Δεν ειναι ρατσισμος, αλλα διαπιστωση οτι στην Πελοποννησο αυτο το μενταλιτυ ειναι ευρεως διαδεδομενο.... Αλλωστε το ανεκδοτο με τον Θεο και τον ελληνα που ειχε μια κατσικα, ειναι αντιπροσωπευτικο.

Αλλα αγαπητη μου συμπολιτισσα (προφανως) που ενοχλεισαι απο το ενδιαφερον της κοινης γνωμης για την Πελοποννησο, να εχεις σε παρακαλω στο μυαλο σου οτι οι επιπτωσεις δεν περιοριζονται στην  Ηλεια, στην Ευβοια, στην Μεσσηνια, στον Ταυγετο, στον Γραμμο (ναι και εκει ειχε τεραστια καταστροφη).
Η Ελληνικη Οικονομια θα επηρεαστει παρα πολυ απο αυτην την καταστροφη. Σκεψου το πιο απλο,  θα ανεβει η τιμη του ελαιολαδου φετος αρκετα. Η ανεργια; Δεν θα επηρεασει ολη την χωρα;
Δεν υπαρχουν εταιρειες πιστευεις στην Βορεια Ελλαδα που μεταποιουσαν αγροτικα προϊοντα απο την Πελοποννησο;
Δεν υπαρχουν αλλες εταιρειες που παρεχουν υπηρεσιες σε επιχειρησεις της περιοχης που φετος δεν θα δουλεψουν;
Ο τουρισμος δεν θα επηρεαστει πιστευεις; Ο μεσος Αγγλος, Γερμανος,  ή Αμερικανος που ερχεται για διακοπες, νομιζεις οτι ξερει που πεφτει η Πελοποννησος; Θα παει στον ταξιδιωτικο πρακτορα και θα πει.. χμμμ Ελλαδα, οχι ειχαν φωτιες και ηταν επικινδυνα, ας παω στην Τουρκια.

Αλλα αν δεν θες να το δεις με οικονομικα κριτηρια, δεν θα επηρεαστει το περιβαλλον; Τα ζωα που ανηκαν σε σπανια ειδη και χαθηκαν στις πυρκαγιες, ή που θα λιμοκτονησουν τον χειμωνα αφου δεν θα υπαρχει βλαστηση, δεν μας ενδιαφερει;
Η αυξηση της θερμοκρασιας; Οι πλημμυρες; Δεν μας αποσχολουν;

Νομιζω οτι σε καταστροφες τετοιας κλιμακας, περα απο την συναισθηματικη φορτιση, ολοι θα πρεπει να προβληματιζομαστε και να σκεφτομαστε τι μπορουμε να κανουμε για να βοηθησουμε. Δεν βοηθαμε απλα την γιαγια που εμεινε αστεγη, ουτε τον παππου που του καηκε η στανη του.
Βοηθαμε μια τοπικη οικονομια να ορθοποδησει, για να μην γκρεμιστει και μας παρασυρει και εμας...

Τωρα αυτα τα περι Λαμιας, αθηνοκεντρικου κρατους κτλ, ειναι σαχλαμαρες που τις αναπαραγουν κολλημενα μυαλα σε κατι αθλητικα ραδιοφωνα αναμεσα στις διαμαρτυριες για τον ΜΠαοκ.... Ειμαστε πολυ πιο εξυπνοι απο αυτους τους ανεγκεφαλους για να αναπαραγουμε τις βλακειες που μας σερβιρουν... Νομιζω...

Anonymous

αυτα που διαβαζω ειναι αποψεις και τιποτ αλλο. τι τα λετε και δεν τα κανετε λοιπον? τα ακουω μια ζωη ολα αυτα και προκοπη δεν βλεπω.
Πάντως εγω δεν αισθανομαι οτι εχω ευθυνη γι αυτην την καταστροφη, αν ειχα ευθυνη θα την αναλαμβανα.

δεν μ αρεσουν οι γενικευσεις. αποψη μου!

Pappas10

Συμφωνώ με την Μαριάννα. Η Ευθύνη του καθενός περιορίζεται στη σχέση του με το όποιο κράτος, την όποια φορολογία του και τον όποιο νόμο. Για άλλη μία φορά η γενίκευση του "όλοι φταίνε" - ή όλοι φταίμε - είναι ο προπομπός της κατάληξης "κανένας δεν πληρώνει".

Αυτό μας έχει φάει σ' αυτήν την χώρα. Η μή ανάληψη και καταλογισμός της ευθύνης.

Όσο για το θέμα. Εγώ περισσότερο οργίζομαι παρά θλίβομαι.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

310 Επισκέπτες, 1 Χρήστης