Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 369
  • Total: 369

"Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός γελάει."

Ξεκίνησε από Enia, Σεπτεμβρίου 10, 2007, 11:49:48 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Enia

"Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός γελάει.", είπε κάπου η φίλη μας minoraki και με 'κόλλησε'...

Λίγο πολύ σε όλους έχει συμβεί... Αλλιώς να τα σχεδιάζουμε κι αλλιώς να μας έρχονται...

Πείτε μας αν θέλετε ανάλογες εμπειρίες σας.

Πως μας κάνει να νιώθουμε αυτή η ανατροπή? Πως επηρεάζει την συμπεριφορά μας στο μέλλον? Μήπως παύουμε να κάνουμε σχέδια και τα αφήνουμε όλα στην τύχη? Ή πεισμώνουμε και οργανώνουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια?

Nikos28

Ε, και που είναι το παράξενο;

Θεός είναι, λογαριασμό θα μας δώσει;

Εδώ γελάνε άνθρωποι με τα σχέδια που κάνουν άλλοι άνθρωποι και δε θα γελάει ο Θεός - που υποτίθεται οτι όσο πιο μεγάλος είναι Αυτός τόσο πιο μικρούς βλέπει εμάς;
 :wink:

Enia

Δεν είπα ότι είναι παράξενο... Σπαστικό είναι!  :evil:  :P

Όπως τα λέει και το τραγούδι 'εμείς γι'αλλού κινήσαμε, γι'αλλού, κι αλλού η ζωή μας πάει...'

Είμαι άνθρωπος άκρως οργανωτικός σε ότι αφορά τη ζωή μου, και τα μακροπρόθεσμα σχέδιά μου. Έχω ανάγκη να ξέρω που πηγαίνω, έχω ανάγκη να κάνω σχέδια...

Κατά μια άλλη άποψη, 'η ζωή σε πάει όπου κοιτάς'... αρκεί να έχει συνυπογράψει και ο Θεός το φύλλο πορείας... :roll:

minoraki

απαντησατε δυο γκαρδιακοι φιλοι.....βρε παιδια μου τι να πω τωρα????? οτι καθε φορα που κανω σχεδια, για να μην πω τα περισοτερα...ολα αλλαζουν????? ενιακι δανειστηκες την ατακα μου και παααααααααραααααααα πολυ καλα εκανες....αλλά οσες φορες εχω κανει σχεδια για την ριμαδα την ζωη μου, ολα ανατρεπονται....μπορει να ειναι και συμπτωση....απλως κατεθεσα την εμπειρια μου..... ]

KostasD33

Τι να σου πω βρε Λιλάκι, δεν βάζω και μεγάλο στοίχημα τι θα κάνει ο Θεός αλλά το μόνο σίγουρο που έχω, είναι ότι θα γελάσει η Τύχη με αυτή την αποστροφή του κειμένου σου
Παράθεση από: "Enia"...... Μήπως παύουμε να κάνουμε σχέδια και τα αφήνουμε όλα στην τύχη?...

και αφού αναζητάς και την ψυχολογική διάσταση του όλου θέματος θα γελάνε και οι ψυχολόγοι με τους πελάτες που μαζεύουν όταν τα αφήνουν όλα στην τύχη και δεν κάνουν έναν σχεδιασμό ώστε βήμα βήμα να βλέπουν και κάποιο αποτέλεσμα και ανάλογα να αναπροσαρμόζουν τον όποιο προγενέστερο σχεδιασμό ζωής.

Τώρα όσοι προσπαθούν να τα σχεδιάσουν όλα και να προσπαθήσουν να προκαθορίσουν τα πάντα στο τέλος αν δεν τρελαθούν οι ίδιοι τρελαίνουν σίγουρα όσους έχουν γύρο τους.

Nasia9

Ποτέ δε μπορούμε να ξέρουμε πώς θα έρθουν τα πράγματα..ποτέ όμως,δε πρέπει να πάψουμε να κάνουμε όνειρα και σχέδια.

Είναι στη φύση μας..και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Γινόμαστε αισιόδοξοι.... ''γεμίζουμε''.

Οι ανατροπές πάντα θα υπάρχουν... απλά όταν μπορούμε να τις προσπερνάμε,πρέπει να το κάνουμε....όσο λιγότερο επηρεαζόμαστε τόσο το καλύτερο. Τώρα,όταν πρόκειται για σοβαρότερες μεταβολές..το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τις αντιμετωπίζουμε και κυρίως να τις δεχόμαστε.

Δε ξέρω αν οι θεοί ή ο Θεός γελάει όταν κάνουμε όνειρα...και σχέδια..

αλλά αυτοί που γελάνε σίγουρα,είναι αυτοί που δεν είναι θεοί και  που έχουν ''πάθει'' και έχουν ''μάθει''. Έχουν μάθει από προσωπικές  εμπειρίες..ότι η ζωή είναι ένα παιχνίδι..με κύριο άξονα την τύχη.

Όταν λοιπόν,αυτοί οι άνθρωποι έχουν υποστεί τέτοιου είδους μεταβολές (ή ανατροπές αν θέλετε) και συνεπώς τις συνέπειες αυτών,''γελάνε'' και με το παραπάνω,μάλιστα.

Nikos28

''Βλέπομεν γαρ άρτι δι' εσόπτρου εν αινίγματι, τότε δε πρόσωπον προς πρόσωπον'' - ''Τώρα βλέπουμε τα πράγματα αινιγματικά, σαν μέσα απο καθρέπτη. Κάποτε, θα τα δούμε πρόσωπο με πρόσωπο''

Απόστολος Παύλος

minoraki

πιστευω οτι πρεπει να κανουμε ονειρα.....να βαζουμε στοχους.....να ειμαστε αισιοδοξοι, οπως εγραψε και η νασια.....
καποτε εγραφα σαν υπογραφη μου στο σαιτ οτι "τα καλυτερα ειναι αυτα που ακομα δεν εχω γευτει...."!!!!!! εστω και εαν ελθουν ανατροπες, δεν θα πρεπει ποτε να παψουμε να πιστευουμε για ενα καλυτερο μελλον.....οι ανατροπες της ζωης δεν γινονται μονον αρνητικα, γινονται και θετικα!!!!!
ειναι μια αλλη αποψη που εχω για την ζωη.....
οσο ζουμε, ελπιζουμε.....

Argiro

Και τι να πει κάποιος που όλη του η ζωή υπήρξε μια ανατροπή; Μήπως θα πρέπει να εξακολουθήσει να κάνει όνειρα και σχέδια μετά από κάποιες δεκαετίες ή θα πρέπει πια να βάλει μυαλό και να απογοητευτεί; Προσωπικά δεν το βάζω κάτω, εξακολουθώ να ονειρεύομαι και να σχεδιάζω το μέλλον και δεν σκοπεύω να απογοητευτώ, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των επομένων είκοσι ετών. Ωστόσο έχω συνειδητοποιήσει πως τα όνειρα αυτά και τα σχέδια θα ανατραπούν, ακριβώς εκείνη τη στιγμή που θα έχουν γίνει πραγματικότητα. Το πήρα πια απόφαση πως δεν θα είμαι ποτέ αραχτή και λάιτ, όσα από τα σχέδιά μου και αν πραγματοποιηθούν, γιατί όλα είναι προορισμένα να ανατρέπονται μόλις πραγματοποιούνται. Κάποια από αυτά ανατρέπονται από δική μου ευθύνη, αλλά τα περισσότερα εξαιτίας άλλων ή διαφόρων συγκυριών, που για να τις προβλέψει κανείς θα πρέπει να είναι μάγος -και κάτι τέτοιο δεν υπήρξα ποτέ ούτε και συμπεριλαμβάνεται στα άμεσα σχέδιά μου τουλάχιστον...  8)

kathreftis

egw  opos   panta  ( sxedon panta   8)  )  anapodos  ........

den  katalabenw  giati oi  an8ropoi  fantazontai  oti  ola  mporoun  na  ta  
dromologoun.

otan  ena  dromologio  leoforiou  ksekinaei  apo  tin  afetiria  mexri  na  
ftasi  sto  terma  pote  den  mporei  na  gnorizei  toso  o  odigos  oso  kai  
o  epibatis  ti  exoun  na  sinantisoun .

stoxos  tou  odigou  einai  to  terma  tis  diadromis  kai  tou  epibati  i  
stasi  tou .

poses  fores  omos  kai  oi  dio  gelastikan ?

giati  panta  ta  fortonoume  stous  8eous ?  ( yparxoun  8eoi ?)

aneka8en  oi  an8ropoi  efiaxnan  8eous  gia  na  zitoun  tin  boi8ia  tous  
i  gia  na  tous  katigoroun  gia  tis  .....lakies  tous .

den  nomizw  oti  uparxoun  8eoi  . den  gelaei  kanenas  8eos  mazi mas  
para  mono  piitiki  adia .

ola  pezoun  ston  nomo  ton  pi8anotiton  kai  oso  pio  kalos  einai  o  
odigos  kai  oso  pio  liga  empodia  sinantisi  toso  pi8anotero  einai  na  
ftasi  to   dromologio  sto  terma  tou  esto  kai  an  kanei  perisoteres  
staseis i  an  exei  kikloforiako  i  an  o  broxinos  keros  kai  i  asfaltos  
pou  glistra  diskolebei  to  dromologio  .

eniote  to  dromologio  den  ftani  sto  terma  ...... ala  den  ftene  oi  8eoi.

lew  twra  egw  ( eixa  kai  ena  troxaio  kai  xtipisa  sto  kefali  ...opote  ...)

Nikos28

Μην πειράζετε τους θεούς...

Αφήστε τους εκεί που είναι, κι ας μην υπάρχουν.

Είναι η μόνη παρηγοριά για εκατομμύρια εκατομμυρίων ανθρώπους, έρμαια του τσαμπουκά και της αυθαιρεσίας της φύσης και των συνανθρώπων τους!

Αφήστε το φτωχό Homo Sapiens να περάσει ευχάριστα το λίγο χρόνο της άθλιας ύπαρξής του στην ακόμα πιο άθλια κουκκίδα γης και ιστορίας που του έτυχε...

minoraki

Παράθεση από: "Nikos28"Είναι η μόνη παρηγοριά για εκατομμύρια εκατομμυρίων ανθρώπους, έρμαια του τσαμπουκά και της αυθαιρεσίας της φύσης και των συνανθρώπων τους!
Αφήστε το φτωχό Homo Sapiens να περάσει ευχάριστα το λίγο χρόνο της άθλιας ύπαρξής του στην ακόμα πιο άθλια κουκκίδα γης και ιστορίας που του έτυχε...

]

black_velvet

"Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός γελάει";;

Ναι. Ίσως. Μπορεί. Όχι όμως για τον προφανή λόγο.

Ο "Θεός" θα γελάσει μόνον όταν βλέπει πως αλλού πατά ο άνθρωπος κι αλλού βρίσκεται. Ο "Θεός" θα γελάσει μόνον άμα ο άνθρωπος κάνει σχέδια που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα που βιώνει. Μόνον όταν τα σχέδια βασίζονται στα "θέλω" και δεν λαμβάνουν υπόψιν (καθόλου όμως!) τα "είναι".

Για μένα δεν υπάρχουν "θεοί" που καθορίζουν τη μοίρα μου. Ούτε αφήνομαι έρμαιο στην τύχη μου. Κάνω όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά βήματα, βασισμένη πάντα στις δικές μου δυνάμεις και δυνατότητες. Οι όποιες "αναποδιές" οφείλονται σε παραμέτρους που είτε εγώ δεν υπολόγισα σωστά ή δεν ήμουν σε θέση να τις ξέρω εκ των προτέρων (π.χ. έχει τύχει ποτέ σε κανέναν σας να μείνει απλήρωτος για μήνες απ' τη δουλειά του; ή ακόμη και να χάσει τους μισθούς του; πώς να περιμένεις και να συνυπολογίσεις κάτι τέτοιο;;;  ]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

amfiprostylos

"Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός γελάει"

μπα , του το 'χω κοψει το γελιο προ πολλου. δεν δινω πια λεφτα για κερακια, και αυτο τον εχει παρει απο κατω.

toulouz

Συμβαίναι κ αυτό μερικές φορές! Δεν γίνεται όλα μας τα σχέδια και τα όνειρα να πραγματοποιούνται! Πιστεύω όμως ότι όταν θέλουμε κάτι πάρα πολύ μπορούμε να το καταφέρουμε!!!Πιστεύω στην τύχη αλλά πρέπει να βάζουμε κ μεις το χεράκι μας κάπου κάπου! Και τότε ο "Θεός δεν γελάει απλά χαμογελάει"!

369 Επισκέπτες, 0 Χρήστες