Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 635
  • Total: 635

Πρόταση σχετικά με τα Διάσπαρτα Εφήμερα

Ξεκίνησε από Leon, Σεπτεμβρίου 10, 2007, 12:06:02 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Leon

Συχνά πυκνά υπάρχει διαμαρτυρία από χρήστες ότι η διαδικασία που ακολουθούμε σε σχέση με τα θέματα ή απαντήσεις που ξεφεύγουν από τους κανόνες και σύσταση του φόρουμ μεταφέρονται ή διασπόνται μπρος την ενότητα Διάσπαρτα Εφήμερα.
 Η δική μας επιθυμία ήταν και για αυτό θεσπίσαμε αυτή την ενότητα να μη παρεμβαίνουμε ως συντονισμός του φόρουμ σε κείμενα οπότε φέρνοντας τα στα διάσπαρτα ο ίδιος ο χρήστης να διόρθωνε το κείμενο του και να το ξανά έβαζε με βάση τους κανόνες και τις συστάσεις.
 Αν όμως αυτό σας ενοχλεί και αν είναι επιθυμία της πλειοψηφίας των ενεργών ατόμων του φόρουμ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να το αλλάξουμε.
Νομίζω ένας καλός τρόπος να βγάλουμε κι εμείς συμπέρασμα από τις προτάσεις σας είναι ένα μικρό δημοψήφισμα.

Οι προτάσεις που έχω σκοπό να βάλω ως δημοψήφισμα είναι οι παρακάτω.

Παρακαλώ τις προτάσεις σας για να μπουν και άλλες επιλογές στο δημοψήφισμα (ακόμα και αν δεν είναι άποψη σας) ή πιο ολοκληρωμένη διατύπωση των προτάσεων που βάζω.

Ερώτημα δημοψηφίσματος

:arrow: Όταν κείμενο στο φόρουμ είναι εκτός κανόνων (και καθ επανάληψη εκτός συστάσεων) να ….

:arrow: 1-   Να διαγράφονται και να στέλνει ο αρμόδιος συντονιστής μήνυμα στον χρήστη
 :arrow: 2-   Να συνεχίσει η ίδια διαδικασία που ακολουθούμε έως σήμερα (προς διάσπαρτα εφήμερα)

Φυσικά αν καταργήσουμε το να στέλνονται (τα εκτός κανόνων) στα διάσπαρτα εφήμερα τότε ή καταργούμε την συγκεκριμένη ενότητα ή την αφήνουμε αν την θέλετε για θέματα διάσπαρτα και εφήμερα αντί όμως να έχουν περίοδο διαγραφής λίγες μέρες αν μείνει θέμα αναπάντητο θα έχει περίοδο μερικούς (έως αρκετούς) μήνες.

my_therapist_said

γιατί δεν βάζεις ένα δημοψήφισμα για να δεις εάν οι χρήστες έχουν καταλάβει τι είναι διάσπαρτα?
 :D
εγώ προτείνω να μην μπει κάν αυτό το δημοψήφισμα, εκτός και αν αποφασίσεις πως θα είναι αυστηρά για 10 ημέρες και θα αποφασιστούν «πράγματα» που θα έχουν επιλέξει όσοι εχουν συμμετάσχει.

τους κανόνες τους ανέβασες να τους βλέπει ο κόσμος και θέλεις δημοψηφίσματα?

papi

joking

το αν θα διατηρηθούν ή όχι τα διάσπαρτα εξαρτώνται από το πόσο
"αυστηρό" θέλουμε να γίνει το φόρουμ

υπάρχουν χώροι στους οποίους όλες οι δημοσιεύσεις έχουν τη δυνατότητα να
"κρίνονται" από τους ίδιους τους χρήστες - αν γίνουν 2 ή 3 αναφορές
ότι  κάποια είναι προσβλητική ή καταστρατηγεί τον κανονισμό λειτουργίας,
διαγράφεται (και αν ο χρήστης επανειλημμένα εξακολουθεί αυτή τη
συμπεριφορά, τότε όλες του οι δημοσιεύσεις μπαίνουν σε διαδικασία
"προέγκρισης" πριν δημοσιευτουν, μέχρι να συμμορφωθεί)...

Pappas10

Εγώ με τη σειρά μου την πρόταση μου την έχω κάνει.

Σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει προσωπική επίθεση ή κατάφορη παραβίαση του κανονισμού συμπεριφοράς (όπως ας πούμε στην περίπτωση του "υβριστή") τότε θα πρέπει να ειδοποιείται ο Χρήστης από τον Συντονιστή ΠΡΩΤΟΥ γίνει εφήμερο και διάσπαρτο το κείμενο.

Επίσης, αφού ο χρήστης δεν έχει edit δικαιόματα, κάτι πρέπει να γίνει με το θέμα του "αλλάζω το κείμενο". Ή μήπως έχει και δεν το ξέρω;;;

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

Enia

Ερώτημα δημοψηφίσματος

:arrow: Όταν κείμενο στο φόρουμ είναι εκτός κανόνων (και καθ επανάληψη εκτός συστάσεων) να ….

:arrow: 1-   Να διαγράφονται και να στέλνει ο αρμόδιος συντονιστής μήνυμα στον χρήστη
 :arrow: 2-   Να συνεχίσει η ίδια διαδικασία που ακολουθούμε έως σήμερα (προς διάσπαρτα εφήμερα)

]

Enia

Παράθεση από: "Pappas10"Επίσης, αφού ο χρήστης δεν έχει edit δικαιόματα, κάτι πρέπει να γίνει με το θέμα του "αλλάζω το κείμενο". Ή μήπως έχει και δεν το ξέρω;;

Μιχάλη, γι'αυτό το θέμα το έχουμε ξαναπεί. Είναι νομίζω πολύ σαφής ο λόγος που δεν μπορούν να έχουν όλοι οι χρήστες δικαίωμα edit.
Ουσιαστικά όμως ο καθένας σας μπορεί ανά πάσα στιγμή να διορθώσει το οτιδήποτε σε δημοσίευσή του.
Αρκεί ένα pm σε οποιονδήποτε συντονιστή, με ένα λινκ του θέματος και το κειμενάκι σας όπως επιθυμείτε να αλλαχθεί.
Πες ότι έχετε edit "δι'αντιπροσώπου'!  :wink:

Leon

Παράθεση από: "Enia"]

Αυτές οι δυο προτάσεις απορρίπτονται εκ προοιμίου και άρα δεν θα μπουν σε δημοψήφισμα.
Ο βασικός λόγος είναι ότι έτσι θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να φτιάχνει ένα nick να μπαίνει να τα χώνει και να καντηλιάζει και μέχρι να απαντήσει σε μήνυμα να αφήνουμε να καμαρώνουμε το καντήλιασμα

Το Edit δεν θα δοθεί ποτέ διότι όπως έχουμε δει και στο παρελθόν όταν το είχαμε βρέθηκε χρήστης που όταν αποφάσισε να αποσυρθεί από το a33 μπήκε και έβαλε σε αρκετές δεκάδες θέματα που είχε γράψει μερικές τελίτσες στην θέση των κειμένου των (με την δυνατότητα edit που υπήρχε) οπότε εκατοντάδες άλλες απαντήσεις στα θέματα εκείνα έμειναν ξεκρέμαστα και χάλασαν.

Enia

δεν τα είπα για να μπουν, απλά μπήκα στο μυαλό των χρηστών και προσπάθησα να καλύψω όλες τις περιπτώσεις... σκεφτόμαστε πριν από εσάς, για εσάς...  :P  :lol:

αυτό που είπε ο Κώστας με τις τελίτσες εννοούσα κάπου αλλού που σας είχα πει ότι επεξεργασία=διαγραφή. άρα δεν τήθεται τέτοιο θέμα.

συγκεκριμένα για το 5, το έβαλα γιατί είναι νομίζω αυτό που έχει προτείνει και ο πάτερ... όχι ότι δεν γίνεται -σε μια ιδανική κοινωνία-, αλλά σίγουρα θα προκαλεί σύγχιση και καθυστερήσεις. (για τον 'κύκλο των χαμένων ποιητών' που τα θέματα είναι 'ατομικά' και δεν υπάρχει διάλογος ίσως είναι πιο εφικτό, αλλά εδώ συζητάμε τα γενικά κι όχι τα ειδικά).

Pappas10

Παράθεση από: "Leon"
Παράθεση από: "Enia"]

Αυτές οι δυο προτάσεις απορρίπτονται εκ προοιμίου και άρα δεν θα μπουν σε δημοψήφισμα.
Ο βασικός λόγος είναι ότι έτσι θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να φτιάχνει ένα nick να μπαίνει να τα χώνει και να καντηλιάζει και μέχρι να απαντήσει σε μήνυμα να αφήνουμε να καμαρώνουμε το καντήλιασμα

Το Edit δεν θα δοθεί ποτέ διότι όπως έχουμε δει και στο παρελθόν όταν το είχαμε βρέθηκε χρήστης που όταν αποφάσισε να αποσυρθεί από το a33 μπήκε και έβαλε σε αρκετές δεκάδες θέματα που είχε γράψει μερικές τελίτσες στην θέση των κειμένου των (με την δυνατότητα edit που υπήρχε) οπότε εκατοντάδες άλλες απαντήσεις στα θέματα εκείνα έμειναν ξεκρέμαστα και χάλασαν.

Νομίζω ότι στην πρόταση μου ο διαχωρισμός είναι σαφής. Η Συνενόηση συντονιστή-χρήστη θα λαμβάνει χώρα μόνο όταν η δημοσίευση δεν συνιστά προσωπική επίθεση ή κατάφορη παραβίαση των κανόνων καλής συμπεριφοράς και θεματικότητας. Μεγάλα παιδιά είμαστε, καταλαβαίνουν όλοι νομίζω τι εννοώ. Απ' όσο θυμάμαι τα προβλήματα με τον συντονισμό - και τους συντονιστές - δεν απέρρεαν ποτέ από καντηλιάσματα αγνώστων..... και εξυπακούεται ότι αν το μήνυμα του συντονιστή δεν απαντηθεί σε 48 - ας πούμε - ώρες, τότε νομιμοποιήται να πράξει όπως εκείνος/η νομίζει, πάντα σε συνάρτηση με τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία του α33.

Αν πρόκειτε μόνο για λέξεις, εγώ συμφωνώ με το να μπαίνουν οι συντονιστές και να τις αλλάζουν. Το θέμα είναι ότι δεν νομίζω ότι 8α έχουν τον χρόνο να το κάνουν.

Αυτά. Νομίζω ότι η θέση μου είναι σαφής, δεν ξέρω αν είναι πρακτικά εφικτή η εφαρμογή της. Αυτό είναι κάτι που άπτεται της συννενόησης του Κώστα με τη συντονιστική ομάδα του α33 νομίζω.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Pappas10

Για παράδειγμα, εγώ τώρα που λέω [size=24]ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ[/size]

λογικά μπορώ να πάω στα διάσπαρτα εφήμερα γιατί δεν κολάω με το όλο κείμενο. Επειδή όμως το φέρνω ως παράδειγμα, και λόγο του ότι ο Λούα-Λούα μας έκανε εκείνη την ευκαιρία και τα κάναμε πάνω μας με το δοκάρι, ο/η συντονιστής θα μου στείλει μήνυμα και θα μου πει "τι παράδειγμα φαίρνεις, φαίνεται εκτός θέματος".  

Άν αντι για "τα κάναμε επάνω μας" έγραφα "φεστήκαμε κι η βάρκα έγειρε" πάλι ο/η συντονιστής θα μου στείλει μήνυμα λέγοντας μου "τι λες εκεί ρε;;; δεν κάνει να βωμολοχείς".

Αν έγραφα "Ο Λούα Λούα... ο φαφιολης ο αράπης να του φαμήσω την μάνα" τότε έτρωγα καληνύχτα χωρίς καμία προειδοποίηση.

Το ίδιο και αν έγραφα "Μωρή φουφάλα Κώστα μαμώ τον Ολυμπιλαγό σου και την φουτάνα την ομάδα που υποστηρίζεις παλιοφαριόλη"

Αντιλαβού;;;;

Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

my_therapist_said

στον κανονισμό (που δεν υπάρχει) αναφέρεται πως η συμμετοχή στο φόρουμ είναι προνομοιο και όχι δικαίωμα.
Aμ δώσεις  edit το κάνεις και δικαίωμα. Aρα συμφωνώ με τον Kώστα.

Leon

Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε σε αυτό το θέμα.
Εδώ απλά να φορμουλάρουμε μαζί τα Χ ερωτήματα για το δημοψήφισμα.
Pappa10 διατύπωσε και το δικό σου σκέλος ως μια από τις φράσεις επιλογής για το δημοψήφισμα και αν είναι εφικτά εφαρμόσιμο θα μπει ως μια από τις επιλογές.
Μη ξεχνάτε όμως ότι αφορά όλες τις ενότητες του φόρουμ και όχι πιθανά ειδικές ενότητες που έχουν ή θα έχουν και ειδικούς όρους και φροντίδα.

Pappas10

Μα το διατύπωσα ρε Λεόν.

3. Με εξαίρεση τις περιπτώσεις που υπάρχει είτε κατάφωρη παραβίαση των κανόνων διαλόγου και θεματολογίας του φόρουμ είτε προσωπική επίθεση ο συντονισμός να υποχρεούται να επικοινωνήσει με τον χρήστη πριν τη διαγραφή του όποιου κειμένου.  Αν ο χρήστης δεν απαντήσει εντός 60 ωρών το μήνυμα θα διαγράφεται οριστικά.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Enia

Παράθεση από: "Pappas10"Αν πρόκειτε μόνο για λέξεις, εγώ συμφωνώ με το να μπαίνουν οι συντονιστές και να τις αλλάζουν. Το θέμα είναι ότι δεν νομίζω ότι 8α έχουν τον χρόνο να το κάνουν.

Πίστεψέ με, έχουμε σπαταλήσει απείρως περισσότερο χρόνο ψάχνοντας τρόπους να μην καταπατήσουμε την ελευθερία λόγου. Το επιτόπου edit θα ήταν ότι ευκολότερο, όχι όμως και η καλύτερη επιλογή.
1ον, γιατί σε κανέναν δεν αρέσει να του βάζουν χέρι στο μυαλό - άρα ούτε και να βάζει- και
2ον, γιατί έτσι απλά διαιωνίζεται μια κατάσταση. Ούτε η δουλειά του συντονιστή φαίνεται, ούτε οι 'παραβάτες' συμμορφώνονται. Τουλάχιστον με την μεταφορά στα διάσπαρτα όλο και κάποιος θα το δει και θα καταλάβει τι δεν πρέπει να κάνει.

Αλλά ας μην το αναλύσω περαιτέρω, έχω επιχειρήματα για όλες τις προτάσεις που ευχαρίστως να αναπτύξω όταν μπει ολοκληρωμένο το δημοψήφισμα.

635 Επισκέπτες, 0 Χρήστες