Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 361
  • Total: 362
  • Leon

Εγω δεν ειμαι ρατσιστης..

Ξεκίνησε από Rakendytos, Οκτωβρίου 31, 2007, 08:52:21 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Rakendytos

Καταρχας μ αρεσει να μου μιλανε ευθεως..  :wink:
δεν φοβαμαι καμια κριτικη και εχω απαντησεις για ολους..

Τωρα στο θεμα δωσατε χρωμα και δεν το θελα..
Δεν σας διαβαζω τον Ανατολικο ουτε το Ιντι.. μια επαφη εχω με το Στεκι μεταναστων (αυτο δεν το δημιουργησε ο ΣΥΡΙΖΑ ουτε το ΚΚΕ) και μετα απο μια εξαρση κατα των μεταναστων απο ρατσιστες και φασιστες (βλεπε Δημαρχο Αιγαλεω + Μεγκα τσανελ) προβληματιστικα..
Επιτηδες δεν εγραψα στον πολιτικο καφενε..

κώστας

Εγώ πάλι, προβληματίζομαι γιατί βλέπω μία έξαρση κατά των ρατσιστών και των φασιστών.
eLe

energizer

...μιλατε για ρατσισμο προφανως αναφερομενοι στις x διακρισεις...
 :shock:
...θα παραθεσω (τα΄χω ξαναγραψει παλαιοτερα!) οτι η ΔΙΑΚΡΙΣΗ - ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ειναι εγγενης στον ανθρωπο!
 :twisted:
...απο την στιγμη που κατακτουμε την περιφημη συνειδητοτητα & τους ετερο / αυτο - προσδιορισμους...ξεκιναμε & τις διακρισεις...
 :wink:
...δεν ειναι κατι απαραιτητα ανηθικο...οταν εντασσεται στα πλαισια μιας οικολογικης - φυσικης νομοτελειας (φυτικο - ζωικο βασιλειο)...ή σε προσδιοριζομενα ορια ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ - ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ (ανθρωποκοινωνιες)!
 :shock:
...η ξενοφοβια (αφορα την φοβια για το ξενο=διαφορετικο!) ειναι ενα αρχεγονο ορμεφυτο...πιθανοτατα εμπλεκονται & γονιδιακοι μηχανισμοι που επετρεψαν στα "εξυπνα" ανθρωποειδη" να κυριαρχησουν στο περιβαλλον!
...ο λαικιστικος ρατσισμος ειναι ενα διανοητικο προιον που οικειοποιηθηκε η προτερη & συγχρονη "αριστερα" σε πολιτικο επιπεδο καταγγελοντας ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ & προασπιζοντας ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ , σχετικοτατοι & οι 2 οροι.
 :twisted:
...ξεκινησε με διαφυλετικες διακρισεις...& προηχθη σε Αρειες φυλες...σημερα χρησιμοποιειται ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ & χωρις καποια κριτηρια σαφη & διακριτα...
...ηθικο διδαγμα...ΟΛΟΙ μας ειμαστε σε καποιο βαθμο ρατσιστες με ΑΛΛΕΣ προσωπικοτητες & φυσικες παρουσιες...αλλα οσο μπορουμε & κινουμαστε σε ορια (σταση-δραση-συμπεριφορα) ΝΟΜΙΜΕΣ & ΗΘΙΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ (κοινωνικα ελεγχομενο - επιβαλλομενο) δεν υφισταται η κατηγορια...
 :roll:
...απαξ & ξεπερασουμε αυτα τα ορια , εκτος απο κοινοι παραβατες μπορουμε να κατηγορηθουμε & για υφερπων ή κατα συνθηκη ρατσισμο...
 8)
...ο φασισμος παλι (αναφερθηκε πριν) ομοιως ειναι δεδομενος...αλλα οταν η "επιβολη" της αποψης σταματα σε θεμιτα μεσα (επιχειρηματολογια , κανονες διαλεκτικης) δεν ταυτιζεται με τον τιτλο...αντιθετα η χρηση ΑΘΕΜΙΤΩΝ μεσων (εκβιασμοι , απειλες , καταναγκασμοι & "πλυση" συνειδησεων΄με καταλληλα ΜΜΕσα) τοτε σαφως μπορουμε να ομιλουμε για ΚΑΤΑΦΑΝΗ ΦΑΣΙΣΜΟ.

Enia

Το πρώτο βήμα για να αποβάλλουμε την ξενοφοβία μας είναι να αποδεχτούμε την διαφορετικότητά μας.

Όπως λέω και για την ισότητα των δύο φύλων: άλλο ισότητα άλλο ισοτιμία.

Δεν μπορούμε να τα ισοπεδώσουμε όλα και να απαιτούμε τα ίδια για όλους. Είναι τόσα τα χαρακτηριστικά μας που ο καθένας ανήκει σε διάφορες ομάδες.

Είμαι γυναίκα. Είμαι ελληνίδα υπήκοος. Είμαι χριστιανή ορθόδοξη. Είμαι αριστερόχειρας. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Είμαι 28 ετών... και η λίστα δεν έχει τέλος.

Οποιοσδήποτε διαφέρει έστω και σε ένα σημείο θα μπορούσε να μου προκαλέσει ξενοφοβία, πολύ περισσότερο όταν αυτές οι διαφορές του αντικρούονται άμεσα με τις δικές μου. Αναγνωρίζοντας όμως πως σε σχέση με όλες μου αυτές τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά έχω ανάγκες οφείλω να αναγνωρίσω αντίστοιχα και τις ανάγκες κάθε άλλου ανθρώπου και να τις σεβαστώ.

[size=18]'Σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα' δεν σημαίνει να ζητάμε ή/και να δίνουμε σε όλους τα ίδια χωρίς διάκριση.
'Σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα' σημαίνει να ζητάμε και να δίνουμε στον καθένα ό,τι έχει ανάγκη αναγνωρίζοντας την διαφορετικότητά του.
[/size]

Γι'αυτό και συνηθίζω να λέω πως δεν είμαι εγώ ρατσίστρια, αυτοί(αυτός/αυτή/αυτά) είναι μαύροι (κόκκινοι/κοντοί/αδύνατοι/...) :wink:  :lol:

κώστας

Παραδόξως...έχω μόνο μία μικρή επισήμανση-παρατήρηση να κάνω...

"οφείλω να αναγνωρίσω αντίστοιχα και τις ανάγκες κάθε άλλου ανθρώπου"

Δεν οφείλω τίποτα εγώ εκ των προτέρων. Αν κάποιος έχει την ανάγκη μου, δεν έχει παρά να μου την ζητήσει, έμμεσα ή άμεσα ή με όποιον τρόπο πιστεύει ότι θα μου δώσει να καταλάβω.

"και να τις σεβαστώ."

Αναλόγως]
eLe

heinrich

δεν είμαι εγώ ρατσιστής, αυτή είναι η Ενια  :P

Enia

Χάινριχ, γιου γκετ μάι πόιντ! :thumright:

Κώστα, είναι αυτονόητο (!) πως η ελευθερία του ενός τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.

Αν ο άλλος όπως λες έχει ανάγκη να πηδήξει, δεν χρειάζεται να πηδήξει εσένα! Οφείλεις όμως να του αναγνωρίσεις την ανάγκη για πήδημα!

Και τι πάει να πει 'εκ των προτέρων'!? Δεν είπα να μυρίσεις τα νύχια σου και να εξυπηρετήσεις τους πάντες, αλλά 1ον να ενδιαφέρεσαι να (ανα)γνωρίσεις τον άλλον -να μην παίρνουμε σαν δεδομένα κάποια πράγματα, και να είμαστε ανοιχτοί σε διαφορετικές ανάγκες- και 2ον όταν γνωρίζεις να σέβεσαι.

κώστας

Γιατί άραγε όταν αρχίζεις να επεκτείνεσαι, διαφωνώ σε όλο και περισσότερα;
Δεν ξανασχολιάζω.
 ]
eLe

Enia

KostasD33

Παράθεση από: "Enia"...... Οφείλεις όμως να του αναγνωρίσεις την ανάγκη για πήδημα!
.......

Να είδες !! αυτά τα Δημοκρατικά σε πιάνουν κι εσένα και σου πηδάνε στο τέλος τα νεύρα.....

Λοιπόν διαπιστώνω σιγά σιγά ότι είμαι ρατσιστής σε όσους και όσες σπάνε φρύδια (κατά Pappas10 το ανάγνωσμα) άνευ λόγου

Σε ότι δε αφορά τον φυλετικό ρατσισμό θέλω να πω κι εγώ μια σκέψη μου. Ειδικά σε ότι αφορά τον φυλετικό ρατσισμό για τους μαύρους (έγχρωμους τους λένε μερικοί αλλά εγώ μαυριδερούς τους βλέπω)
Αν μια φυλή ή ράτσα έχει ένα κάποιο δικαίωμα να αισθάνεται ότι υπερέχει ως φυλή έναντι των άλλων πιστεύω είναι οι μαυρούλιδες
Διότι έχουμε δεδομένες όλες τις φυσικές υπεροχές τους και αυτό είναι εμφανέστατο σε όλα τα ατομικά αθλήματα, αντίθετα δε για τις πνευματικές δυνατότητες τους δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι υστερούν σε τίποτα.
Μα απολύτως τίποτα
Οπότε φυσικές δυνατότητες μαύροι λευκοί σημειώνουμε 1-0 πνευματικές δυνατότητες 1-1, αρά προκρίνονται οι μαυρούλιδες

Άσε δε που σε θέμα ανδρικού μορίου (lol) οι στατιστικές λένε ότι μας ρίχνουν αλλά αυτό είναι άλλο σοβαρό θέμα περί μεγέθους που το αναλύουμε αλλού (και καλά δεν έχει σημασία το μέγεθος αλλά η τέχνη)

Σημείωση
Αν θυμάμαι καλά στο μόνο ατομικό άθλημα που υπερέχουμε εμείς οι άνευ χρωστικής ουσίας έναντι των μαυρουλιδων είναι το κολύμπι. Αυτό συμβαίνει διότι το ειδικό βάρος τους είναι κατά τι μεγαλύτερο και στον παγκόσμιο αθλητισμό ακόμα και τα δέκατα έχουν σημασία. (αυτό που διαδίδουν οι μαυρούλιδες ότι λόγω μεγαλύτερου μορίου τους χαλάει η αεροδυναμική στο κολύμπι είναι απλά άσχετο).
Αν ήταν έτσι θα έβγαιναν πανηγυρικά οι κιτρινούλιδες που τους ρίχνουμε στα αυτιά

black_velvet

Μισό λεπτό γιατί το θέμα παίρνει άάάλλη διάσταση]όλα[/u] έχουν σημασία. ΟΚ? :P

Και, εν κατακλείδι, ...ποιο είναι το θέμα εδώ βρε παιδιά γιατί όσο περισσότερο διαβάζω τα ερωτήματα και τις απαντήσεις που έχουν δοθεί, τόσο περισσότερο χάνομαι! :scratch:

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

Pappas10

Παράθεση από: "black_velvet"Για να το ξεκαθαρίζουμε μια και καλή, όλα έχουν σημασία. ΟΚ? ]

Εγώ έχασα ήδη... :(  :(  :(  :P
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

black_velvet

Εσύ ν' αφήσεις την κοπτοραπτική!  ]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

Pappas10

Μ' αρέσουν οι προσωπικές αποκρίσεις.... απρόσωπες αφήνονται μόνο οι φοβικές επικρίσεις κατά τη γνώμη μου.
΄

:wink:  :wink:  :wink:  :wink:
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

Enia

Παράθεση από: "KostasD33"αυτά τα Δημοκρατικά σε πιάνουν κι εσένα και σου πηδάνε στο τέλος τα νεύρα.....

ναι Κωστήμ... το ξέρω, η μαζόχα...!  :roll:

Παράθεση από: "KostasD33"Λοιπόν διαπιστώνω σιγά σιγά ότι είμαι ρατσιστής σε όσους και όσες σπάνε φρύδια (κατά Pappas10 το ανάγνωσμα) άνευ λόγου

σίγουρα δεν είσαι ο μόνος, και μου κάνει εντύπωση που δεν το διαπίστωσες και γρήγορα-γρήγορα! (κάποιοι από εμάς το είχαμε καταλάβει από καιρό αλλά δε θέλαμε να σου το πούμε απότομα και σε πληγώσουμε γιατί είσαι και ευαισθητούλι)  :P  :lol:

361 Επισκέπτες, 1 Χρήστης