Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 348
  • Total: 349
  • Leon

Εγω δεν ειμαι ρατσιστης..

Ξεκίνησε από Rakendytos, Οκτωβρίου 31, 2007, 08:52:21 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Rakendytos

Τελικα λιγο πολυ ολοι ειμαστε ρατσιστες.. :D
Κοιταξα τι οριζει ο νομος του Ελληνικου κρατους για το θεμα και λεει συγκριμενα το αρθρο 3304/2005 ρατσισμος ειναι καθε διακριση λογω φυλετικης η εθνοτικης καταγωγης.. θρησκευτικων η αλλων πεποιθησεων.. αναπηριας.. ηλικιας η γενετησιου προσανατολισμου..
Εν ολιγης διακριση ειναι η παρενοχληση η καθε αλλη προσβλητικη ενεργεια.. η οποια σχετιζεται με εναν απο τους παραπανω λογους και εχει σκοπο η αποτελεσμα την προσβολη της αξιοπρεπειας καποιου προσωπου και τη δημιουργια εκφοβιστικου.. εχθρικου.. εξευτελιστικου.. ταπεινωτικου η επιθετικου περιβαλοντος.. διάκριση επισης ειναι οποιαδηποτε εντολη για την εφαρμογη διακριτικης μεταχειρισης σε βαρος προσωπου για οποιονδηποτε από τους παραπανω λογους...
Εγω προσωπικα πιστευω πως υπαρχει μια επικινδυνη μειονοτητα.. οι ρατσιστες..
Καλημερα σας..

Argiro

Παράθεση από: "energizer"...ο λαικιστικος ρατσισμος ειναι ενα διανοητικο προιον που οικειοποιηθηκε η προτερη & συγχρονη "αριστερα" σε πολιτικο επιπεδο καταγγελοντας ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ & προασπιζοντας ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ , σχετικοτατοι & οι 2 οροι.
Αυτό έμενε να ακούσω για να κλείσω ως σκεπτόμενο πολιτικά άτομο...  Να κατηγορούνται δηλαδή ως ρατσιστές αυτοί που καταγγέλουν την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο λόγω της... σχετικότητας των όρων...:shock:  :shock:  :shock:

κώστας

"Εγω προσωπικα πιστευω πως υπαρχει μια επικινδυνη μειονοτητα.. οι ρατσιστες.. "

Να υποθέσω ότι ο ρατσισμός απέναντι στους ρατσιστές, δεν νοείται ως τέτοιος;  ]
eLe

Rakendytos

εγραψα πιο πανω πως επικινδυνο ειναι..

οταν πιστευεις οτι γεννηθηκες ανωτερος..
οταν νιωθεις ασφαλης μονο με τους δικους σου..
οταν κολλας ταμπελες..
οταν απαξιωνεις οσους δεν ειναι ισοι με σενα..
οταν σε φοβιζουν οι ανοικτες κοινωνιες..
οταν βλεπεις φυλα και οχι ανθρωπους..
οταν φοβασαι το διαφορετικο..ο φοβος φερνει ρατσισμο!
οταν κλεινεις την πορτα στο μυαλο σου..
οταν αδικεις ανθρωπους..
οταν δεν δινεις ευκαιριες..
οταν σκεφτεσαι αρνητικα..
οταν βλεπεις εργατικα χερια και οχι ανθρωπους να εργαζονται..
οταν δεν βλεπεις πως ολοι εχουν τα ιδια δικαιωματα με σενα..
οταν βλεπεις παντου κινδυνους..ποτε ευκαιριες..
οταν δεν βλεπεις που πηγαινεις επειδη η προκαταληψη σε κανει να βλεπεις θολα..

Δεν διαχωριζω κανενα..αντιθετα συζητω μαζι του.. :)
Πριν σκεφτω οτι ισως με πηδηξει..σκεφτομαι ποσες φορες τον εχω πηδηξει εγω..

Rakendytos

Enia

Είναι πολύ περίεργο το ζήτημα αν και τι θέση έχουν οι ρατσιστικές παρατάξεις στη δημοκρατία...

Θυμάμαι συγκεκριμένα στο ετήσιο συνέδριο της Εθνικής Ένωσης Φοιτητών της Μεγάλης Βρετανίας (NUS National Conference) που συμμετείχα κάποτε -και όπου, για όσους δεν ξέρουν, έχουν θέση πραγματικά οι πάντες (άσπροι, μαύροι, κίτρινοι, μουσουλμάνοι, εβραίοι, χριστιανοί, gay, staight, ΑμΕΑ, αριστεροί, δεξιοί, you name it - they've got it!)- κι όμως, μετά από ένα δυνατό debate (ξανα)ψηφίστηκε ως πάγια θέση της ένωσης η άποψη ότι δεν μπορεί να δίνεται το βήμα σε τέτοιες ακρότητες.

Σας μεταφράζω από το site της NUS:

Οι αντι-ρατσιστές υποστήριζαν πάντα την πολιτική "κανένα βήμα για τους φασίστες" ("no platform for fascists"). 'Κανένα βήμα' σημαίνει τον αποκλεισμό των φασιστών από κάθε διάλογο. Με μια πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται περίεργο για 'δημοκρατικούς' να θέλουν μια τέτοια θέση και όντως ενοχλεί κάποιους υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου. Όμως οι φασίστες έχουν τόσο αποκρουστικά και αηδιαστικά πιστεύω, που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να έχουν διάλογο μαζι τους.

Η πολιτική της NUS "κανένα βήμα για τους φασίστες" λέει καταρχάς ότι δεν πρέπει να δίνεται ευκαιρία για δημόσια συζήτηση στους φασίστες και δεύτερον ότι εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει οι άλλες πολιτικές παρατάξεις και οργανισμοί να αρνηθούν να μοιραστούν το βήμα μαζί τους.
Η NUS έχει υιοθετήσει αυτήν την πολιτική από την αρχή της δεκαετίας του '90.

Το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου έχει και υποχρεώσεις, όπως την μη καταπάτηση της ελευθερίας του άλλου.
Ο φασισμός σαν ιδεολογία αντιτίθεται στην ελευθερία του λόγου, στην ελευθερία της κίνησης και στο δικαίωμα στη ζωή χωρίς τον φόβο της καταπίεσης.

Η NUS πιστεύει πως με αυτήν την πολιτική της αρνείται στους φασίστες την ευκαιρία να κερδίσουν πολιτικό κύρος.
Αν επιτραπεί στο British National Party (BNP - Βρεταννικό Εθνικό Κόμμα) να μοιραστεί το βήμα με τους Δημοκρατικούς, του Συντηρητικούς, τους Φιλελεύθερους και άλλα υπεύθυνα κόμματα, θα είναι σαν να τους θεωρούμε μια νόμιμη και λογική επιλογή. Όμως δεν είναι παρά μόνο μια εναλλακτική για εκείνους που υποστηρίζουν την βία, τον ρατσισμό και τον εξτρεμισμό.

"Το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου έχει και υποχρεώσεις, όπως την μη καταπάτηση της ελευθερίας του άλλου." Οπότε όχι, ο 'ρατσισμός' κατά των ρατσιστών δεν νοείται ως τέτοιος!

κώστας

Βρε Ρακένδυτε...ωραία, έγραψες εσύ πιο πάνω τι θεωρείς επικίνδυνα αλλά..έγραψα κι εγώ πιο κάτω τι θεωρώ επικίνδυνο.
Περιμένω λοιπόν, μιας κι έχεις απαντήσεις για όλα, μια απάντηση στη δική μου θεώρηση όχι για τίποτε άλλο αλλά για να πάει η κουβέντα πιο κάτω, να προχωρήσει...

Κι επιτέλους!
Η φράση μου ήταν]
eLe

κώστας

Και...θα ήθελα στο σημείο αυτό να γράψω κάτι για τους μαύρους ( ; ) ή έγχρωμους ( ; ) [ας τους λέμε "νέγρους" να καταλαβαινόμαστε].
Αυτοί οι νέγροι λοιπόν έχουν μεγάλα φουσκωτά χείλη και κατσαρά μαλλιά.
Όσο για τους κιτρινιάρηδες, αυτοί είναι κοντοί, έχουν σκιστά μάτια και -συνήθως- μυωπία.
Για τους κοκκινόπετσους...τι να πω; Σάμπως έμεινε και κανένας από δαύτους;

Έχω διαπιστώσει δε (πολλά χρόνια τώρα), ότι ο χειρότερος φασισμός είναι ο φασισμός της βλακείας.
Ευτυχώς, δεν επιβάλλεται (στους μη βλάκες εννοώ).
eLe

Enia

[size=9](κάποιος να μου μεταφράζει βρε παιδιά...)[/size]  :roll:

Kastoras

[size=18]Ειμαι ρατσιστης με τους βλακες τους κουτοπονηρους τους αγενεις τους νεοπλουτους .... [/size]

Athinoula

loipon ...merikous den sas diavasa alla 8a h8ela na po kai ego thn dikia mou tapini gnomi...

katarxas gia na xereis an eisai kai ti eisai prepi na exeis zhsei me an8ropous auton ton koinonikon omadon kai na nioseis mesa sto petsi sou ratsisikes andilipseis...(den xero an ta leo kala giati eimai kai spilo alodapi)

ego loipon ezhsa 4,5 xronia sthn gallia monima .konda se mia poli tis Masssalias kai ezhsa ton ratsizmo mesa sthn ka8hmerinothta mou, thn klepsia den kukloforousa otan nuxtone para me andriki sindrofia, fovomouna !!!

dustuxos otan eisai anoixtoxromi me anoixtoxroma matia eisai gi kapious an8ropous kati san "loukoumi" .

ezhsa loipon poli asxhma, na sou klevoun tis rodes tou autokinitou sou aplos epeidi eixan xalasei oi dikes tou klp klp

an zousa akoma gallia NAI 8a psifiza Akro Dexia oxi giati auto pistevo alla gia na suneferoun ligo ena ka8estos pou eiparxei fovia na zhseis san  an8ropos pou se enoxloun xoris na exeis kanei tipota>

exo ma8ei na sevomai tous an8ropous apo opou kai an proerxondai kai idikotera tis as8eneis koinonimes omades..kai 8elo kai ego to idio kai oxi na krivomai ta vradia na boro na zo eleuteri..

an kapios exei zhsei tetoia gegonota me nio8ei allios dne borei na katalabei kai kalo einai polles fores na akoume tous an8ropous giati polles fores dne eisai ratsistis alla ginesai..

auta apo mena...

Athinoula

Παράθεση από: "Kastoras"[size=18]Ειμαι ρατσιστης με τους βλακες τους κουτοπονηρους τους αγενεις τους νεοπλουτους .... [/size]
pes ta loukoumaki kai emeis mazi sou!!!!!!!!!!!! :wink:

Rakendytos

Παράθεση από: "κώστας"Και...θα ήθελα στο σημείο αυτό να γράψω κάτι για τους μαύρους ( ; ) ή έγχρωμους ( ; ) [ας τους λέμε "νέγρους" να καταλαβαινόμαστε].
Αυτοί οι νέγροι λοιπόν έχουν μεγάλα φουσκωτά χείλη και κατσαρά μαλλιά.
Όσο για τους κιτρινιάρηδες, αυτοί είναι κοντοί, έχουν σκιστά μάτια και -συνήθως- μυωπία.
Για τους κοκκινόπετσους...τι να πω; Σάμπως έμεινε και κανένας από δαύτους;

Έχω διαπιστώσει δε (πολλά χρόνια τώρα), ότι ο χειρότερος φασισμός είναι ο φασισμός της βλακείας.
Ευτυχώς, δεν επιβάλλεται (στους μη βλάκες εννοώ).

..και επειδη ειμαι βλακας και κρετινος 8α 8ελα να μου πεις τι εννοεις.  :D
Κατανοητος ο λογος σου..Που θες να καταληξεις πες αν θες

Anonymous

Είμαι ρατσιστρια σ αυτούς που πράττουν  ως νεόπλουτοι.....και είναι ρατσιστές στους νεόπλουτους.Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνεις...

κώστας

Rakendytos, εμένα δεν μου φαίνεσαι ούτε για βλάκας ούτε για κρετίνος.
Άλλωστε, αν σε θεωρούσα ως τέτοιον, δεν θα με ένδιέφεραν οι απόψεις σου. (Σου την μπαίνω λίγο βέβαια αλλά πιο πολύ να σε προβοκάρω να ανοίξει κανένα θέμα).
Όσο για την κατάληξη...τι μανία κι αυτή, σώνει και καλά να υπάρχει κατάληξη...ας αφήσουμε και τίποτα να αιωρείται...
eLe

348 Επισκέπτες, 1 Χρήστης