Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 289
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 337
  • Total: 338
  • Leon

Τι κάνουμε σύντροφε?

Ξεκίνησε από forest48, Οκτωβρίου 31, 2007, 06:40:45 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

energizer

Χρυσαυγίτη.
...εισαι  & φαινεσαι ΤΡΙΣΤΑΝΑ απο το υφος σου...

:evil:

...σιγα μην σου ζητησω & την αδεια!
 :twisted:
...προσπαθησε να διαβαζεις τις τοποθετησεις συνολικα (δυσκολα σου βαζω!) & επειτα βγαλε συμπερασματα!

8)

...κατανοω ΠΛΕΟΝ , πληρως το ΣΕΒΑΣΜΟ στην διαφορετικοτητα & την αποψη που προασπιζονται συγκεκριμενοι ιδεολογικοι χωροι!
ΕΥΓΕ
 :oops:

energizer

...απαντηση enia-s...ΟΛΕΣ οι ψευτο - ιδεολογιες , σημερον , ξεκινουν απο πολιτικο - ιδεολογικες εμμονες που 'θεμελιωθηκαν" στη καλυτερη 100 χρονια πριν!
 :shock:
...οι "ψευτο - αριστεροι" (γιατι για μενα ειναι ολοι ΙΔΙΟΙ!) ευαγγελιζονται κοινωνιες δικαιοσυνης & ισων ευκαιριων (πιθανοτατα συμφωνω εδω!) αλλα στην προσωπικη τους ζωη..στην κοινωνικη αλλα & οταν ερχονται σε "αντιπαραθεση" με ατομα διαφορετικης ιδεολογικης αποχρωσης βγαζουν το πιο "φασιστικο"& ρατσιστικο" εαυτο τους!
...οξυμωρο ολιγον...εξ ου & η αφορμη για τοποθετησεις στο "σοσιαλιστικο" ΠΑΣΟΚ...
 :wink:
...η συνομιλητρια tristana (εχει παρελθον μαζι μου...σε αναλογο υφος & ηθος!) κραυγαζει γιατι προφανως κατι δεν τις αρεσε...
 8)
...& ενοσω καποιοι θα ψαχνουν να βρουν τη "συνωμοσια"...θα συνεχισω το διαλογο με οποιον δυναται...επι του παροντος ειναι ο cna...
 :cry:  (μονος δυστυχως , ελπιζω & η riaghul...)
...εγω αγαπητοι/ες ΔΕΝ  εχω υποδειξει αμεσα ή εμμεσα ΚΑΝΕΝΑΝ πολιτικο χωρο η κοσμολογικη θεωρηση...θρησκευτικη σεχτα ή αλλου τυπου ιδεολογημα...
...το μονο που ξερα - στεγνα & ασαλιωτα (αν χρειαστει!) θα υποστηριζω ειναι η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ - ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ - ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ...

...ΟΥΤΕ εχω θεσει τροπολογια του συνταγματος...ουτε καν προεδρικου διαταγματος...

...αλλα οποιος εχει την μυγα μυγιαζεται...
...προσωπικα θα επιβιωσω & με ανουσιες αντιπαραθεσεις...
...ας προσεξουν οσοι πινουν - καπνιζουν (κτλ) & εχουν ευθραυστη υγεια...
 8)

κώστας

Σωστός...σε γενικές γραμμές.
Σε πιο ειδικές, βαριέμαι να υπεισέλθω τώρα, επιφυλλάσσομαι για ώρες πιο δημιουργικές.
Κατά τα λοιπά, ο περιορισμός της χρήσης τόσων emoticons (μετά από κάθε παράγραφο αν δεν απατώμαι), θα βελτίωνε το δυσνόητον της όψης του κειμένου,
...λέω εγώ τώρα.
eLe

κώστας

..."το δυσνόητον της όψης";  ]
eLe

energizer

...αγαπητε κωστα (μην θεωρηθει γλυψιμο ή προσεταιρισμος προσωπων , γιατι πολλα εχουν διαβασει τα ματακια μου στο διαδικτυο!) πρεπει ν΄αποδεχθεις οπως αναγκαστικα πραττω & εγω...
 :roll:
...καθεις εχει το ιδιον της γραφης του...κατι που προφανως σχετιζεται με το εξωδιαδικτυακο του υφος & ηθος...
...εχω επιλεξει ΑΤΟΝΙΚΟ (για λογους ταχυτητας) & emoticons (καθοτι δεν υπαρχουν "γκριματσες & γλωσσα σωματος" πισω απο ενα πληκτρολογιο!)
....στο επικοινωνιακο πεδιο επελεξα ενα λογο/γραφη "υπερβατικου βερμπαλισμου"...
...φανταζομαι δεν προσδιοριζονται τουτα ως καταλυση των θεσμων;

:salut:

κώστας

Μα...επαρεξηγήθην!
Εγώ έγραψα ότι θεωρώ τα κείμενά σου δυσνόητα και αναφέρθηκα και στο γιατί πιστεύω ότι συμβαίνει αυτό.
Εννοείται ότι εσύ γράφεις όπως σου αρέσει.
Κι αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτείς αυτό που γράφω, όπως -ομοίως- ΔΕΝ σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτώ εγώ τον τρόπο που γράφεις.
eLe

energizer

Rakendytos

εισαι προκλιτικος ρε Ενερτζι..οσο ειμαι κι εγω γραφικος για σενα.. :wink:
..και ομολογω πως εκανα λαθος εκτιμηση περι Νεας Δημοκρατιας
ο Κωστακης για σε..ειναι Κομουνιστης.. :24:
(χιουμορ και αυτο)

tristana

'Οποιος μπλέκει με τα πίτουρα τον τρων οι κότες.
Η γλώσσα που χρησιμοποιείς δεν είναι η ελληνική.
Όσο για το "παρελθόν"... δεν έχουμε ούτε παρελθόν, ούτε παρόν, ούτε μέλλον φυσικά. Απλώς όταν κάποιος προτείνει δημόσιες εκτελέσεις
στο Σύνταγμα δείχνει και το ύφος και το (ανύπαρκτο) ήθος του
και την ψυχοπάθειά του. Οπότε... όταν μάθεις να εκφράζεσαι ελληνικά
και ανθρώπινα μπορεί και να σου απαντήσω αλέ υστ!
Φασιστόμουτρο. Τελεία και παύλα. Καμία ανοχή μεγάλη απαντοχή.

cna, πώς γίνεται να απαντήσεις απρόσωπα στις θέσεις κάποιου;
Δεν το έμαθα ποτέ. ΟΚ. Είναι λάθος μου που δεν διατηρώ την ψυχραιμία μου λέγοντας: "δεν βαριέσαι η βλακεία είναι αήττητη... τι με νοιάζει τι λέει κάθε πικραμένος, ζήσε και άσε να ζήσουν" και άλλα τέτοια σωστά και ορθολογικά.

Brasidas

KAI OPOIOS DEN EKTIMAEI TIS KOTES KATALIGEI PITOURO

PANTOS EXETE MIA IDIA STA8ERA
XRISAUGITHS = BRISIA KAI PROSBOLH
KI AUTO APO MONO TOU EINAI KALO

OSO GIA TIS IDIELOGIES KAI TOUS SINTROFOUS, TO MONO SIGOURO EINAI OTI AN KREMASOUN PROTOKLASATOUS SINTROFOUS ADIKOKREMASMENOI 8A PANE, KAI TA KOKKALA TOU TSE THA TRIZOUN

riaghul

(Δεν νομίζω να έχει μείνει κοκκαλάκι του ΤΣΕ...απο τόσα τριξίματα πια σκόνη έγιναν....)

Γενικώς παραθέτω ότι δεν υπάρχει λόγος να προσβάλλουμε και να βρίζουμε κανεναν. Άλλωστε το καλό και το κακό είναι υποκειμενικά αφού δεν έχουμε προσδιορίσει και δεν υπάρχει αξονας που να προσδιορίζει το περασμα στην αλλη πλευρά του να θεωρείται καλό ή κακό.
Οι ιδεολογίες δεν είναι ποτέ Ψεύτικες όμως αγαπητε energizer. Κανείς δεν μπορεί να μου πει ότι αυτό που πιστεύω είναι ψευτικο...μπορεί να είναι σαχλό δια εσέ..να αποδειχθεί λάθος..ναι..αλλά ψεύτικο  για εμέ..ποτέ.

Μετά το Ολοκαύτωμα του Β' Παγκοσμίου πολέμου στη Δ. Ευρώπη  το Αμερικάνικο κεφάλαιο άδραξε τις γιγαντιες ευκαιρίες και με επεκτατικό δυναμισμό κατέλαβε την αγορά και "υποδούλωσε" και τις κυβερνήσεις μεσα απο διάφορα συστήματα ...........

-Και ναι.."Οι λαοι κανουν ελευθερα τις επιλογες τους μονο αν ειναι ενημερωμενοι για το τι θα χασουν και τι θα κερδισουν." όπως είπε και ο
reporter345....αλλά 1- δεν είναι ενημερωμένοι
2- δεν ξέρω αν θέλουν να ενημερωθούν
3- δεν ξερω αν μπορούν να ενημερωθούν και να κάνουν ελεύθερα επιλογές....

οπότε πάει γάντι το

..περικυκλωστε αυτους μας περικυλωνουν..
 8)

κώστας

Συγγνώμη αλλά...γιατί θεωρείται ότι το μέλος tristana προσβάλλει το μέλος energizer;
Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο καθένας προσβάλλει ή όχι τον εαυτό του με όσα γράφει...κι όχι τους άλλους.
eLe

κώστας

Και για να δώσω ένα παράδειγμα...(σιγά μη σ' άφηνα)

η φράση]ο Κωστακης για σε..ειναι Κομουνιστης.."[/i]
περιέχει τα εξής λάθη:
1. "Κωστάκης". Να το θεωρήσω προσβολή επειδή ο άλλος δεν ξέρει να διακρίνει τα μεγέθη;  :P
2. "είναι κομμουνιστής". Να το θεωρήσω προσβολή επειδή ο άλλος αστειεύεται υποστηρίζοντας το αντίθετο από αυτό που νομίζει ως αληθινό, αγνοώντας την αλήθεια αυτού που θεωρεί ψεύδος;  :shock:   :lol:
eLe

energizer

...φυσικα & προσπαθει να απαξιωσει οσα γραφω...& να προσβαλλει χρησιμοποιωντας λογικες παραλληλισμου & ταυτισης με ολοκληρωτικα καθεστωτα που κανενας λογικος πολιτης ΔΕΝ  νοσταλγει...
...προσωπικα παντα , θεωρω τις οποιες ιδεολογιες ενστερνιζονται καποιοι των συνομιλητων μου παρωχημενες ή μη ή μερικως...& ανεφικτες ή προσαρμοσιμες στο συγχρονο κοινωνικο στερεωμα!

...οποιος/α εχει προβλημα με τουτο ας τοποθετηθει επι της ουσιας...οχι με χαρακτηρισμους - κραυγες & συκοφαντιες!!!

...σιγα μην θεωρησω τα ΑΝΑΡΘΡΑ της tristana (o ιζολδος σου λειπει!)...& την ελληνικοτατη γραφη της (ελληνικοι χαρακτηρες με αγγλο - γερμανικη συνταξη/λεξιλογιο!) , ως 'θεση & αποψη"...
 :lol:

...ποτε δεν ασχολουμαι με αλλον , αν δεν ασχοληθει μαζι μου...
...προσεχω να μην χρησιμοποιω υβρεις επι προσωπικου , ανευ λογου & αιτιας...
...& δικαιουμαι , οπως ολοι , να εκφερω ΑΠΟΨΗ...
 8)
...ΟΠΟΙΟΣ/Α εχει προβλημα...ξυδακι!
..θα υπερθεματισω στο ρηθεν του κωστα...
...καθεις κρινεται (απο τους αλλους & υποκειμενικα!) για οσα γραφει - κοινοποιει...
...για riaghul (προφανως δυναται να συνομιλει!)...ο ΤΣΕ ηταν μια "προσωπικοτητα" που πλεον κοσμει παιδικα δωματια & φανελακια οπως ο M.JORDAN & οι BON JOVI...
...O "επαναστατης γιατρος" πληρωσε με σφαιρες την ιδεολογικη του διαδρομη (που δεν μπορει να χαρακτηριστει ΑΜΕΤΟΧΗ βιας)...αν τωρα καποιος επιθυμει να τον θεωρει προτυπο δικαιωμα του...οπως & εμενα ν΄αδιαφορω!
...δεν σου ΜΑΤΑΙΩΣΑ την ιδεολογια...σου προτεινω , κατανοωντας τον εγγενη βιωματικο χαρακτηρα των ιδεολογιων , ομως να δεις & εσυ & αλλοι περα απο την ιδεοληπτικη οπτικη...& την εφαρμογη τους , ει δυνατον , στο σημερα!
...ανεφερα εγω πουθενα οτι αποτελω οπαδο του Μακαρθουρ;
...υπερασπιστηκα την παγκοσμιοποιημενη νεα ταξη;
...δηλωσα οπαδος του ακρατου (οικονομικου) νεoφιλελευθερισμου;

...σαφεστατα ειμαι ΠΟΛΕΜΙΟΣ της παραβατικοτητας & της διασπορας ψευτοαντιστασιακων ιδεολογηματων που διχαζουν τον ΝΕΟελληνικο λαο...που θολωμενος απο τα προβληματα της καθημερινοτητας...μπορει να καταληξει σε αδερφοκτονα επεισοδια...που δεν απεχουν πολυ απο τη μνημη μας....
 :cry:
..εγω παλι βλεπω να ΜΑΣ εχουν περικυκλωσει ο ΨΥΧΟΙΔΕΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ & οι ΕΜΜΟΝΕΣ , η ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ , η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ & ΑΓΝΟΙΑ , η ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ & η ΕΜΠΑΘΕΙΑ...

(για την ιστορια)
...η φραση κλειδι πρεπει να ηταν...
Αυτός στο μυαλό του είχε τον ένοπλο λαϊκό αγώνα που θʼ άλλαζε την κοινωνία.

...& ειμαι αναφανδον ΕΧΘΡΟΣ & ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ του νοηματος που την διαπνεει...
..υποτιθεται οτι εχουμε "αυτη" την οποια πολιτισμικη διαδρομη & θα επιστρεψουμε σ΄ενοπλους αγωνες...
...θα ξαμολυθουν πρωτοπαλικαρα , γενιτσαροι , αρματωλοι & παραδοπιστοι...
...& το προβαλλουμε ως μεσο σωτηριας;
AIΔΩΣ
 :oops:

..θες να διεκδικησεις...ο.κ....με ΝΟΜΙΜΑ & ΘΕΜΙΤΑ μεσα...με ΠΡΟΒΟΛΗ θεσεων...με ειρηνικες & κοσμιες ΠΟΡΕΙΕΣ - ΑΠΕΡΓΙΕΣ...& αν εχεις δικιο & η πλειοψηφια συντασσεται υπερ...ΔΙΚΑΙΩΝΕΣΑΙ.
 :salut:

Pappas10

Προσπαθώ να καταλάβω το θέμα μας αλλά κάπου κάτι κάπως μου ξέφυγε.

Περί ΠΑΣΟΚ το ανάγνωσμα απ' ό,τι κατάλαβα και θα τολμήσω να καταθέσω κάποιες σκέψεις...

1. Το ΠΑΣΟΚ ούτε ήταν ποτέ ούτε είναι ούτε - φυσικά - πρόκειτε να γίνει Σοσσιαλιστικό κόμα.

Το ΠΑΣΟΚ είναι φύση και θέση αστικό κόμα με βαριά αστική κληρονομία από την Ένωση Κέντρου. Τα περί "Σοσιαλισμού" στον τίτλο και τον λόγο του, απλά χρησίμευσαν ως μαγνήτης ποσέλκυσης ψήφων από την αριστερά. Στην Ελλάδα της άγνοιας περί πολιτικής ορολογίας και ιδεολογίας αυτής καθεαυτής, ή μόνη διακριτή πολιτική γραμμή είναι αυτή που χωρίζει τους "μέσα στα πράγματα" από τους "έξω από τα πράγματα".

Ο Ανδρέας απλά τράβηξε αυτή τη γραμμή και προσκάλεσε το 65% που ήταν στην απ' έξω να συνταχθεί μαζί του ώστε να μπει κι αυτό μέσα (ή μάσα... θα σας γελάσω). Το ότι ονόμασε αυτή την θέση "Σοσιαλισμό" δεν είναι ευθύνη του Σοσιαλισμού. Όπως δεν φταίει ο "Αναρχισμός" που όταν ρώτησα ένα παιδάκι σε μία κατάληψη του Πολυτεχνείου αν ξέρει τον Μαρκούζε μου απάντησε πως μάλλον είναι παίκτης του Εδεσσαϊκού. (Δεν κάνω πλάκα... είναι αλήθεια. Ίσως να μην θυμάμαι το όνομα του Θεωρητικού ή του Συλλόγου σωστά, αλλά αυτή ήταν η απάντηση. Αυτή η απάντηση είναι και μία από τις απαρχές της ποδοσφαιρικής ανάλυσης που μου βγαίνει στα πάντα).

Να το στίψεις όσο δεν παίρνει το ΠΑΣΟΚ, άντε να βγάλεις λίγη Σοσιαλδημοκρατία και τέλος.

Αυτό ως προς την Ιδεολογία.

2. Ως προς την πρακτική.

Για εμένα πάντα, το ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να εξωμαλύνει κοινωνικές ανισότητες από καταβολής (σχεδόν) του Ελληνικού κράτους.  Η πρακτική ήταν απλή. "Τώρα τρώμε εμείς... εσείς αρκετά φάγατε". Η απλή στήριξη αυτής της πρακτικής σ' ένα (συν)αίσθημα απλουστευμένου δικαίου - "Δίκιο έχει το ΠΑΣΟΚ... η σειρά μας τώρα"- του έδωσε 2 Τετραετίες. Και θα του έδινε και 3η - το πιστεύω - αν δεν αρρώσταινε ο Μέγας Ισσοροπιστής και Λαοπλάνος (γι' αυτό και άξια χαρακτηρισθεις ΗΓΕΤΗΣ) Ανδρέας και δεν αναλάμβανε ο Μένιος. Ο Οποίος επειδή δεν είχε την εξυπνάδα του Ανδρέα πήγε να τα φάει όλα με την πρώτη και πήρε τα 3 του σκανδάλου Κωσκοτά.

Μετά τα πράγματα ήταν απλά. Φορτώθηκε ο Γκαντέμης ό,τι λάθος είχε γίνει επί ΠΑΣΟΚ, έκανε και ο ίδιος ο Γκαντέμης τις δικές του μαμακίες, γουστάρει και ο Έλληνας τις ρεβάνς... ε.... πάρε πάλι Ανδρέα.

Μετά ο Σημίτης το είδε από εδώ, το εξέτασε από εκεί και σκέφτηκε "ωραία... τώρα που τα φέραμε ίσα στον πάτο της αστικής μας τάξης, ώρα να δημιουργήσουμε και καινούργια μέλη στο ρετιρέ της". Σου πριμοδότησε λοιπόν κάτι Κοκκάληδες, Μπατατούδηδες, Κοντομηνάδες κ.ο.κ, ανακατένειμε - μέσω χρηματιστηρίου - και τον πλούτο σε καμιά 100στή οικογένειες, χρέωσε όλους του μικροαστούς, έβαλε τους μεσοαστούς σε ένα καθεστός ανασφάλειας και "έδεσε" με επιχειρηματικούς δεσμούς τους μεγαλοαστούς.

Εκεί όμως την πάτησε. Γιατί έκανε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έκανε ο Ανδρέας.

Ο Ανδρέας ήταν της άποψης "Όσοι δεν είναι με τους άλλους είναι μαζί μας"... Ο Κοντός την είδε στάτους και ουσιαστικά θεώρησε ότι "όσοι δεν είναι μαζί μας είναι με τους άλλους". Έτσι, περιχαράκωσε το κόμμα και έβαλε στ' αριστερά Συνοριοφύλακα τη Δαμανάκη και στα Δεξιά συνοριοφύλακα τον Ανδριανόπουλο.

Καλυνήχτα σας. Διότι καλή η Δαμανάκη αλλά ουδέποτε είχε ερίσματα στην "Σκληρή" αριστερά. Χώρια το ότι ΠΑΝΤΑ η αριστερά αρέσκεται να εθελοτυφλεί ως προς το τι πιστεύουν (ενίοτε και ψηφίζουν) τα απλά της μέλη αλλά δεν διστάζει να κατακεραυνώσει ως "ΠΡΟΔΟΤΕΣ" (τώρα... παλιά ήταν πράκτορες της Ιντελιτζενς Σέρβις) τα στελέχη της που την εγκαταλείπουν για άλλους κομματικούς σχηματισμούς.  

Από την άλλη, Ανδριανόπουλος (και Μάνος) με την πρώτη ευκαιρία "τσουπ" την έκαναν γιατί οι υπόλοιποι (Παπαντωνίου, Άκηδες, Βασούλες, Πάγκαλοι, Μπένηδες κλπ) τους είχαν στην απ' έξω. Όχι μαλάκες ήταν οι "παραδοσιακοί" και οι πρώην "κίνηση των 4ων" να μοιραστούν την κουτάλα με τον Ανδριανόπουλο.

Έτσι, αντί για "αμφίπλευρη διεύρυνση" ο Σημιτάκος πήρε μία αμφίπλευρη τσαπού. Όταν είδε τον Λε Πουλ να έρχεται με φόρα, πήρε τον Γιωργάκη και του έδωσε το Δαχτυλίδι. Τώρα το παίζουν όλοι τιμητές και υποστηρικτές της άποψης ότι "ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ" αλλά τότε που το πουλί του χοντού ερχότανε με φόρα όλοι κάνανε τους γερμανούς (εκτός από τον Πάγκαλο που έκανε τον Κινέζο).

Σου είπαν "άσε τον Γιωργάκη να φάει το πουλί και μετά βγαίνουμε εμείς εκ' του ασφαλούς να το παίξουμε σωτήρες...".

3. Ως προς το Παρόν και το μέλλον.

Ο Γιωργάκης με την σειρά του είναι άλλη ιστορία. Κάτι μεταξύ Πλαστήρα το 52 και Γεώργιου Αθανασιάδη Νόβα ένα πράγμα. Από πολιτική ήξερε και ξέρει. Κι αν τον παρατηρήσει / μεταφράσει κανείς, αυτά που λέει έχουν βάση και δικαιόνονται ουκ ολίγες φορές. Δεν είχε - και δεν έχει ο κακόμοιρος - όμως ιδέα περί κομματικής οργάνωσης, λαϊκής προσέγγισης, κομματικής πειθαρχίας και Ελληνικής Κοινωνίας.

Το μεγαλύτερο του έλλειμα όμως - πάντα κατά την γνώμη μου- είναι ο Δυναμισμός.  Σου δίνει την εντύπωση ότι θα του πει κανένας τουρκαλάς "θα σου κάνουμε τη χώρα μπουρδέλο ρε" και θα απαντήσει... "Αποκλείεται αγαπητέ κύριε...δεν έχουν τόσο μεγάλη οικονομική ανάγκη οι συντρόφισες Ελληνίδες ώστε να γίνουν όλες επί χρήμασι εκδηδόμενες σε όλη την επικράτεια..."

Επίσης, όταν ο πατέρας του την είχε κάνει στο εξωτερικό, εκείνος καθόταν εδώ, έγραφε αντιδικτατορικά συνθήματα στους τοίχους, τον πιάναν οι μπάτσοι, τον σαπίζανε στο ξύλο και τον γυρνάγαν ματωμένο σπίτι. Κι όμως, έχεις την εντύπωση ότι αν φάει μία φάπα θα βάλει τα κλάματα και θα τρέξει να κρυφτεί.  

Μ' αυτά και γι' αυτά, αντί να προσπαθήσει να "ξεπλύνει" το ΠΑΣΟΚ από την βρώμα του Χρηματιστηρίου και άλλων "αστικών" σκανδάλων, προσπάθησε να κρατήσει ισσοροπίες. Άλλο όμως η κρίση του Κοσόβου που ήταν στην αυλή μας, κι άλλο η κρίση του ΠΑΣΟΚ που είναι μέσα στο σπίτι μας. Κατάφερε λοιπόν να τους δυσαρεστήσει σχεδόν όλους.

Γενικά ο Γιωργάκης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΚΟΝΑ ηγέτη. Μιλάει και τα Ελληνικά λίγο περίεργα, είναι και λίγο αμερικανάκι στις συμπεριφορές του... γουστάρει και ο Έλληνας λίγο την εικόνα του ηγέτη-αγά... άντε γειά.

Τέλος, δεν έχει "πιάσει" και ορισμένα πράγματα μολονότι έχει μεγαλώσει σε πολιτική οικογένεια. ΜΑ ΠΑΣ ΡΕ ΓΚΑΣΜΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ;;; ΤΗΝ 4Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2007;;; ΕΔΩ ΒΓΑΛΑΝ ΤΟΝ ΤΣΑΚΑ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΜΠΙΓΚ-ΜΠΡΔΕΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΡΕ ΚΟΥΡΟΥΜΠΕΛΕ... ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ;;;;

ΕΔΩ ΚΟΤΖΑΜ ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΟΥ ΡΕ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ "ΜΠΑΛΕΣ" ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ "ΓΡΑΜΜΗ" ΤΟΥ ΚΩΣΚΩΤΑ ΤΟΝ ΦΑΓΑΝΕ ΣΕ ΧΡΟΝΟ DT. ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ?

Για τον Μπένυ δεν συζητάω καν. Ο Άνθρωπος έχει την υπεροψία του βλάκα όπως και ο Καραμανλής και μου είναι από αντιπαθής έως αδιάφορος.  Συμφωνώ ότι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές τόσο σίγουρα όσο σίγουρο ήταν ότι θα τις χάσει ο Γιωργάκης. Αλλά το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι το να κερδίσει την εξουσία - για εμένα - αλλά το να γίνει ένα κόμμα που θα προσφέρει στην χώρα και τον λαό της. Η λογική του "ώριμου φρούτου" μπορεί να γεννά - ολοένα και μικρότερες - κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες αλλά την ίδια στιγμή δημιουργεί αποχή και απογοήτευση. Και ενώ η αποχή περνάει - τεχνηέντως πλην όμως λογικά - απαρατήρητη, η απογοήτευση και το "όλοι ίδιοι είναι" γεννά πολιτικά εξαμβλώματα τύπου Καρατζαφέρη ή συντηρεί πολιτικά κενοτάφια τύπου ΚΚΕ.

4. Ιδεολογική Πλατφόρμα και "επανίδρυση" του κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν πρέπει να "επανιδρυθεί" με την έννοια του ότι θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει την πολιτκή σου θέση σε συνάρτηση με τις ανάγκες του λαού και του τόπου, ακόμα και αν αυτό σημαίνει εγκατάλειψη του όποιου ιδεολογικού του υπόβαθρου ή καθοριστή. Προσωπικά θεωρώ ότι στην Ελλάδα οι λογιών λογιών ιδεολογίες έχουν πεθάνει. Οι πολιτικές διαφορές πλέον συνοψίζονται ανοιχτά στο "εμείς και οι άλλοι". Την ίδια στιγμή όμως τόσο εμείς όσο και οι άλλοι έχουν κουράσει εαυτούς και αλλήλους.  

Προσωπικά θα επαναλάβω την αίτηση-έκληση για έναν πολιτικό φορέα που θα έχει απαλλάξει εαυτόν από τα ψευτοϊδεολογικά διλήματα του 20ου αιώνα και θα κοιτάζει τα πραγματκά προβλήματα του 21ου. Θεωρώ ότι ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΟΣΟ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΟΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΚΟΜΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.  Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μετατραπεί σε κόμμα που αφουγκράζεται τις ανάγκες των Ελλήνων και δεν τις υποθέτει. Τέλος, θα πρέπει να αποβάλει τις αγκυλώσεις που του δημιουργούν είτε πρόσωπα είτε ιδεολογήματα του παρελθόντος.

Θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ οφοίλει να κινηθεί στους κάτωθι άξονες

α. Οικονομία

Άμεση μισθολογκή και τιμαριθμική αναπροσαρμογή. Υποχρεωτική επένδυση του 80% των κερδών της εταιρίας στη εταιρία και τους υπαλλήλους της.

Ομολογοποίηση των χρεών των νοικοκυριών που βάζουν θηλιά στην καταναλωτική δύναμη και υποσκάπτουν την κοινωνική συνοχή.

Παραγωγική αποκέντρωση μέσα από ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ φορολογικά κίνητρα για την ανάπτυξη επχερήσεων στην Περιφέρεια.

Πάταξη του "μαύρου" χρήματος με μέτρα όπως νομιμοποίηση των "ελαφρών ναρκωτικών" και άμεση επέκταση του "πόθεν έσχες" σε όλους τους πολίτες. Δρακόντιοι νόμοι κατάσχεσης του πλούτου και δημόσιου χαρακτηρισμού των φοροφυγάδων.

β. Παιδεία.

Στράτευση από τα 18, αμέσως μετά το σχολείο και τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Μ' αυτόν τον τρόπο θα αποσυμφωρηθούν τα Πανεπιστήμια ενώ ο τελειόφοιτος θα μπορεί να μπαίνει αμέσως στην παραγωγική διαδικασία.

Άμεση ίδρυση μη κερδοσκοπικών ιδιωτικών πανεπιστημίων καθώς και ινστιτούτων ερευνών όπως το ΜΙΤ των Η.Π.Α.  ΚΟΙΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΚΤΕΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ  ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ. ΑΠΟΔΟΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΟΝΤΕΣ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ. Για παράδειγμα:
Βάση για Νομική το 17
Όσοι έχουν Γράψε από 19 και πάνω επιλέγουν το Πανεπιστήμιο της αρεσκείας τους για τις σπουδές τους. ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ Η ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΤΟΥΣ.
Όσοι έχουν γράψει από 17 έως 19 ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Ή ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ 50% των Διδάκτρων καλυμένα από το κράτος.
Όσοι έχουν γράψει ΚΑΤΩ ΑΠΟ 17 ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 15 ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ.  ΤΟΣΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΞΙΜΟΥΜ ΠΕΡΙΟΔΟ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ.
Φυσικά τα πανεπιστήμια θα δέχονται χορηγίες για ερευνητικά προγράμματα, και θα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ να χωρηγούν 40 (π.χ.) υποτροφίες για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες (πολύτεκνους, μειονότητες κλπ).

γ. Υγεία - Ασφάλιση

Ομολογοποίηση των ελλειμάτων των ταμείων, όχι για να "φάνε" οι ημμέτεροι αλλά για να καλυφθούν. Μεστή οικονομική διαχείρηση των πλεονασμάτων ώστε να επενδυθούν και να μη φαγωθούν. Πρόκριση με φοροαπαλαγές εταιρκών πολιτικών προς απόδοση ιδιωτικής ασφάλειας και πληρωμής της από ένσημα. Δηλαδή:

Εγώ ως εργαζόμενος έχω 12000 ένσημα τα οποία αναλογούν σε Χ ποσό. Αυτά κατατίθενται σε ιδιωτική ασφάλεια και αντιστοιχούν στα αντίστοιχα ποσά που το ΙΚΑ παρακρατεί. Η Ιδιωτική ασφάλιση συνήθως είναι μικρότερη από το 50% της δημόσιας. Ο Εργοδότης μου μου δίνει ιδιωτική ασφάλιση και συνταξιοδοτικό και πληρώνει το μισό στο κρατικό ταμείο και το υπόλοιπο στον φορέα  ιδιωτικής ασφάλισης. Ο εργαζόμενος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΜΑ να λάβει σύνταξη από το κρατικό ταμείο παρά μόνο από το ιδιωτικό. Συγχώνευση ταμείων με κοινές βάσεις.

Γενικά υπάρχουν πολλοί τομείς που χρειάζονται στιβαρές και συνδυαστικές πολιτικές για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που γενάν. Το ΠΑΣΟΚ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΥΛΙΝΗ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΒΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ.

Τέλος, είναι επιτακτική ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να αποβάλει τις ιδεολογικές του αγκυλώσεις. Όταν όλος ο κόσμος κινείτε σε καθεστώς ελεύθερης οικονομίας, το να συντηρούνται κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες είναι το λιγότερο άδικο. Είμαι υπέρ του κρατικού παρεμβατισμού για τη δημιουργία υγειών όρων ανταγωνισμού και όχι για την "επιδότηση" των ημετέρων και τα ψίχουλα σε ψευτοκοινωνικές παροχές.

Ο Μάο (αν δεν κάνω λάθος) είχε πει ότι όταν κάποιος πεινάει έχεις 2 επιλογές. Ή του δίνεις ένα ψάρι και χορταίνει για 1 μέρα ή τον μαθαίνεις να ψαρεύει και δεν ξαναπεινάει για όλη του τη ζωή. Το ΠΑΣΟΚ έως τώρα έδινε ψάρια. Τώρα όμως χρειαζόμαστε μία κυβέρνηση που επίμονα και επίπονα να μας μάθει να ψαρεύουμε. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το κάνει;

Συγνώμη αν σας κούρασα.. μπορεί να λέω και αρλούμπες.

Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

337 Επισκέπτες, 1 Χρήστης