Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 301
  • Total: 301

Εκοιμήθη ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος

Ξεκίνησε από Athinoula, Ιανουαρίου 28, 2008, 07:40:23 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Kastoras

ο συγχωρεμενος δεν ηταν που διαβαζε και δεν πρε χαμπαι τιποτα?
ρε δεν παμε καλα.... επιτελους θα ξυπνηουμε ποτε? η μια ζωη θα τα χωνουμεστα παγκαρια και στο παπαδαριο....

Taurina

δεν μπορω να καταλαβω γιατι υπαρχει αυτη η επιθεση στον καστορα κ τον ρακ...
δεν ειπαν κατι..δεν προσβαλαν...γι'αυτο μην τους προκαλειτε.....
κ εσεις ξερετε οτι ολοι ειμαστε ιδιοι..ολοι 2m χωμα θα παρουμε μαζι..
ξερετε καθημερινα ποσοι ειναι αυτοι που δινουν μαχη με αυτη την αρρωστια κ πολλοι πιο νεοι απο τον Χριστοδουλο,αλοιμονο ο ανθρωπος προσφερε κ λυπαμαι για εκεινον..
γιατι να μην κανουν θεμα τα ΜΜΕ κ τον θανατο ενος ασκητη ή ενος μοναχου σε ενα μοναστηρι πιστευε λιγοτερο στον ΘΕΟ ή οι προσευχες του ηταν λιγοτερες...
παιδια ας μην τα ισωπεδωνουμε ολα....εχουμε να πονεσουμε...εχουμε να κλαψουμε.....

Nasia9

Πολλοί είναι αυτοί που κάνουν πλακίτσα.. απ'τη πρώτη ώρα κιόλας..
Ούτε 6 δεν ήταν η ώρα και τα κοράκια είχαν αρχίσει να τον χαρακτηρίζουν ακόμα και ''άχρηστο'' μέσω των τηλεφωνικών συνδέσεων..
σκυλιά..αλήτες.
Σε αυτούς πιθανώς να αξίζει παρόμοια κριτική , όταν έρθει η δικιά τους ώρα.Σε όλους αυτούς που δε συγκρατούν τις κακοπροαίρετες μαλακίες ακόμα και όταν πεθάνει ένας άνθρωπος.

Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά.

Όσο για τον Αρχιεπίσκοπο,ο Θεός τον έχει ήδη δίπλα του.

Εμείς οι υπόλοιποι,ας κοιτάξουμε να σωθούμε.

SoFiA24

Δεν είναι επίθεση αγαπητή αλλά έλεος από ένα σημείο κι έπειτα! Ο άνθρωπος οτι κι αν έκανε είναι νεκρός ! Ας τον αφήσουμε να ησυχάσει ! Οι ειρωνείες και τα περί απόπατου είναι περιττά!
Ξέρω πάρα πολύ καλά και πόσοι δίνουν αυτήν την άνιση μάχη (και μάλιστα πόσα παιδιά ) .Όλη μου τη ζωή αυτά βιώνω έστω και έμμεσα στο σπίτι μου!

Δε φτάνει δηλαδή όσα πέρασε θα τα χώσουμε κι από πάνω;;;
Δεν ισοπέδωσε κανείς τίποτα! Το μόνο που λέω είναι απλά ΣΕΒΑΣΜΟΣ ρε γμτ! Ούτε θεούσα είμαι ούτε καμιά ιδιαίτερη σχέση είχα με τον θανόντα αλλα το θεωρώ απαράδεκτο μετά την ταλαιπωρία και τον πόνο που υπέστη εμείς να χτυπάμε κι άλλο! Αν κάποιος δεν τον γούσταρε απλά ας το κλείσει το ρημάδι ! Αιντε γίναμε όλοι ειδικοί και κρίνουμε ! Ντροπή !

Taurina

Παράθεση από: "Rakendytos"..και τι να κανουμε ρε Αθηνουλα..
Οι ανθρωποι ερχονται στη ζωη για να πεθανουν.. δεν ειναι αθανατοι..
αθανατα μενουν τα εργα τους..
τι θα κανουμε θα τον αγιοποιησουμε? :evil:

εγω δεν βλεπω καμια κοροιδια,καμια ειρωνια,ο καθε ενας λεει την αποψη του για το θεμα που μπηκε στο forum,αλλα θα επρεπε να ειναι σεβαστη...κ οχι να υπαρχουν προκλησεις για να μην παρει τετοια τροπη το θεμα...
σιγουρα κριτης μας ειναι μονο ΕΝΑΣ .....και αυτο το γνωριζουμε ολοι...

Anonymous

Sofaki  μη χαλιέσαι καλό μου. Αν κάποιος δεν μπορεί να σεβαστεί το νεκρό .... τι να λες...........

Εξ΄άλλου σεβασμό στο νεκρό είπαμε...να διαβάζουν καλα μερικοί ....

Ας  θέσουν κάποιο άλλο θέμα να εκδηλώσουν τη μνησικακια τους!

SoFiA24

TAYRINA κατανοώ τη συμπάθειά σου ως προς κάποια άτομα. Αυτό που δεν κατανοώ είναι η μονομέρεια των απαντήσεων τους που επιλέγεις. Συνεπώς η όποια περαιτέρω συζήτηση είναι ανέφικτη.

Καλημέρα

Υ.Γ. Πως να μη χαλαστώ βρε kerkiraia όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο ; Αν ήταν π.χ κάποιος συγγενής τους ,με ποιόν απείρου κάλλους (προς Θεού δεν το εύχομαι για κάποιον αυτό .Αντίθετα να είναι όλοι πάντα καλά και υγιής) αυτά θα έλεγαν στην υπόλοιπη ομοίγυρη;

Kastoras

Αλλαλα τα χειλη των ασεβων και των ορθοδοξων χριστιανν......
Ουυυυ ρεεεεε σς θιξαμε τη θρησκεία μηπως η μηπως τη Μπεμπα ???
Εισαστε αξιοι τη τυχης σας....
Απολαυστε το οπιο σας πηγενετε να αναψατε και κνα κερι αντε και να προσκυνησετε το πτωμα....
Πειτε μου ενα καλο που εκανε...ΕΝΑ ΜΟΝΟ ...

Taurina

Παράθεση από: "SoFiA24"TAYRINA κατανοώ τη συμπάθειά σου ως προς κάποια άτομα. Αυτό που δεν κατανοώ είναι η μονομέρεια των απαντήσεων τους που επιλέγεις. Συνεπώς η όποια περαιτέρω συζήτηση είναι ανέφικτη.

Καλημέρα

Υ.Γ. Πως να μη χαλαστώ βρε kerkiraia όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο ; Αν ήταν π.χ κάποιος συγγενής τους ,με ποιόν απείρου κάλλους (προς Θεού δεν το εύχομαι για κάποιον αυτό .Αντίθετα να είναι όλοι πάντα καλά και υγιής) αυτά θα έλεγαν στην υπόλοιπη ομοίγυρη;

SofiA24 μαλλον κανεις καποιο λαθος...δεν ειναι η συμπαθεια..λεω παντα αυτο που βλεπω..
επελεξα αυτην την απαντηση γιατι ειναι η πρωτη..μετα τον ρακ τον προκαλεσαν για να πει ολα αυτα που ειπε...κ βεβαια δεν ειπα οτι συμφωνω μαζι του σε ολα τα υπολοιπα...
δεν πηρα το "μερος" κανενος ειπα απλα την αποψη μου...αν κ αυτο πειραξε λυπαμαι...

SoFiA24

Τώρα τι να σου πω!
μια ερώτηση μόνο : Εσύ τι καλό έχεις κάνει για τον κόσμο που θα κάτσεις να κρίνεις κιόλας;

:evil:

Taurina

Παράθεση από: "Kastoras"Αλλαλα τα χειλη των ασεβων και των ορθοδοξων χριστιανν......
Ουυυυ ρεεεεε σς θιξαμε τη θρησκεία μηπως η μηπως τη Μπεμπα ???
Εισαστε αξιοι τη τυχης σας....
Απολαυστε το οπιο σας πηγενετε να αναψατε και κνα κερι αντε και να προσκυνησετε το πτωμα....
Πειτε μου ενα καλο που εκανε...ΕΝΑ ΜΟΝΟ ...

ΚΑΣΤΟΡΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΕΤΣΙ..ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ
ΑΠΛΑ ΣΕΒΑΣΟΥ

Rakendytos

εχω μια φιλη.. που αναγκαστικα κρατησε το προβληματικο εμβρυο της..
γιατι πολυ απλα ο Χριστοδουλος ειχε πει να μη σκοτωνουμε τα εμβρυα κι ας ειναι προβληματικα.. ειναι θελημα θεου..
Η κοπελα δεχτηκε πολεμο απ ολους τους συγγενεις..καταστρεψε την ζωη της..γιατι ειναι θελημα θεου..

στο καλο Παρασκευιδη.. κι αυτο θελημα θεου ειναι..

αυτο και τελος..

mauroula

ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΙΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΘΕΙΣ.

Το συγκεκριμένο θέμα αφορά τον θάνατο του αρχιεπισκόπου. Ο τρόπος που το αντιμετωπίζει ο καθένας είναι καθαρά προσωπική του υπόθεση.

Όλοι όσοι κρίνατε τους υπόλοιπους συμφορουμιστές ή/και κρίνεστε, θα μπορούσατε, παρακαλώ, να πάτε σε κάποιο άλλο θέμα να κρίνετε-κατακρίνετε αλλήλους;

Ευχαριστώ.

SoFiA24

Δεν κατάλαβα ρακένδυτε ! Ο ίδιος ο Χριστόδουλος της είπε να το κρατήσει; Θα τον φορτώσουμε τώρα και τις λανθασμένες δικές μας αποφάσεις ; Ε δεν είμαστε με τα καλά μας μου φαίνεται !!!

Η κοπέλα είχε φωνή κι ακόμα κι αν αφήσουμε απέξω αυτό δεν φταίει ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος για τους κολλημένους συγγενείς ! Ορίστε μας τώρα !

lucretia

"Για τον χριστιανό, και μάλιστα τον πατερικό, δηλαδή τον ορθόδοξο, το μυστήριο του θανάτου έχει λυθεί. Η Σφίγγα του θανάτου διέκοψε τη σιωπή της. Το αίνιγμα, που τόσο απασχόλησε το ανθρώπινο πνεύμα και μόνον η σωκρατική-πλατωνική μεγαλοφυΐα μπόρεσε να ψαύσει στον «Φαίδρο», έχει πια εξιχνιαστεί και απομυθευθεί. Μένει, βέβαια, και για τον χριστιανό ο θάνατος «μυστήριο». «Όντως φοβερώτατον το του θανάτου μυστήριον» -ψάλλουμε στη νεκρώσιμη ακολουθία. Το μυστήριο όμως δεν έγκειται στην ύπαρξή του, αλλά στις συνέπειές του: «πώς η ψυχή εκ του σώματος βιαίως χωρίζεται...»! Η συμμετοχή του πιστού στο Πάθος και την Ανάσταση του Χριστού βοηθά στην κατανόηση του μυστηρίου της ζωής και του θανάτου. Η ζωή είναι δώρο του Θεού, που δημιούργησε τα πάντα «εξ ουκ όντων» (από το μηδέν) και μας έφερε από την ανυπαρξία στην ύπαρξη. Ο θάνατος, εξάλλου, είναι έξω από τη θέληση του Θεού.
Δεν είναι φυσική κατάσταση, αλλά συνδέεται με το τραγικό γεγονός της αμαρτίας, της αστοχίας του ανθρώπου να μένει στην κοινωνία του Θεού. «Ο Θεός θάνατον ουκ εποίησεν», «φθόνω διαβόλου εισήλθεν θάνατος εις τον κόσμον». Ο Θεός επέτρεψε τον θάνατό μας, «ίνα μη το κακόν αθάνατον γένηται».
Ο σωματικός θάνατος είναι διάσπαση της αρμονικής σχέσης και συλλειτουργίας ψυχής και σώματος, ώς τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού. Η ανθρώπινη σάρκα νεκρώνεται, φθείρεται και, επιστρέφοντας στο χώμα, διαλύεται. Η ψυχή όμως δεν φθείρεται, ούτε διαλύεται, διότι ο Θεός την δημιούργησε πνευματική. Περιμένει το «κέλευσμα» (παράγγελμα) του Χριστού κατά τη Δευτέρα Παρουσία του (Α' Θεσσ. 4, 16), για να ξαναενωθεί με το αναστημένο σώμα και να ζήσει αιώνια μαζί Του, σε μιαν άλλη ζωή, που θα είναι όμως αιώνια συνέχεια της γήινης ύπαρξής μας. Ο «νόμος της αφθαρσίας» ισχύει απόλυτα στο δημιουργικό έργο του Θεού. Τίποτε δεν χάνεται από αυτό. Γι' αυτό κάθε στιγμής της παρούσας ζωής έχει για τον χριστιανό σωτηριολογική σημασία, διότι από τον τρόπο που τη ζούμε κρίνεται η σωτηρία μας, η κατάστασή μας στη μετά θάνατον ύπαρξή μας (βλ. Β' Κορ. 6, 7)."

Συμφωνα με την Ορθοδοξη διδασκαλια, δεν βλεπω γιατι θα πρεπει να αντιμετωπιζουν οι καλοι Χριστιανοι  τον Θανατο ως θλιβερο γεγονος. Μαλλον ως μια κατασταση αναμονης θα πρεπει να το βλεπουν.
Οπότε, δεν χρειάζονται ουτε πένθη, ούτε δάκρυα.

Σωστά;

301 Επισκέπτες, 0 Χρήστες