Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 252
  • Total: 252

Εκοιμήθη ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος

Ξεκίνησε από Athinoula, Ιανουαρίου 28, 2008, 07:40:23 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Rakendytos

Ημαρτον Σοφια..
πως και δεν κρατας αρχειο απο δηλωσεις και ανεκδοτα του αγαπημενου σου Αρχιεπισκοπου..
με κουρασες..τελος..

κώστας

κάστορα,
προφανώς, για σένα, εκκλησία και ανάγκη του καθενός να πιστεύει ισούται με τον εκάστοτε αρχιεπίσκοπο.
Ποιος είσαι που θα κρίνεις την ανάγκη κάποιου να πιστεύει;
Ποιος είσαι που θα κρίνεις την αξιοσύνη του καθενός;
Ειδικά δε, όταν εξισώνεις την ανάγκη της πίστης με το πρόσωπο του εκάστοτε αρχιεπισκόπου.
Εσύ λοιπόν που είσαι προσωπολάτρης, κρίνεις...ποιον άραγε;
Έχω πήξει να διαβάζω προοδευτικούς του κώλου.
Η κενότητα να εμφανίζεται ως άποψη.
Όταν μάθεις να σέβεσαι τη ζωή θα σεβαστείς και το θάνατο.
Άμα...
Κι εν πάση περιπτώσει, εσύ μπορεί να έχεις πάθει ανοσία από τη χολή σου αλλά σεβάσου εμένα που με αρρωσταίνει.
eLe

plus_

επειδη δεν βρισκω καθολου χριστιανικο οτι βρηκατε ενα ατομο
και τον βαρατε για τις αποψεις του και τη δικη του σταση περι πενθους,
θα ηταν αρκετο να ειχε ειπωθει πως αλλοι θα τον θρηνησουν
ως αρχιεπισκοπο, αρχηγο κρατους κτλ
και αλλοι ως απλο ανθρωπο που ταλαιπωρηθηκε στο
τελος της ζωης του και
καλο παραδεισο να εχει και τελος.

ο ρακ ειναι γνωστο πως εχει τις πλεον αυθεντικες χριστιανικες
-με την εννοια του δογματος- για ολους τους συνανθρωπους.
εαν δεν δεχεται τους τιτλους και τα αξιωματα ειναι
δικαιωμα του και σεβαστο.
οπως σεβαστο ειναι καποιος αλλος να αρεσκεται με αυτα.

lucretia

"Εκοιμηθη?Δλδ δεν πεθανε οπως ολοι οι κοινοι θνητοι?
Τι παραπανω ειχε απο ολους εμας?
Αποδειχτηκε οτι ηταν ακριβως σαν κι εμας!
Ειπα να στεναχωρηθω...αλλα δεν μου βγηκε.
Δεν μου βγηκε οταν μου ηρθαν στο μυαλο οι υπερφιαλες δηλωσεις του και οι κινητοποιησεις πιστων (βλεπε οπαδων) για το θεμα των ταυτοτητων.
Δεν μου βγηκε οταν σκεφτηκα τις πολιτικες του φιλοδοξιες που δεν εκρυβε.Αντιθετα προεβαλλε σε καθε ευκαιρια τη φιλοδοξια του να διαδραματισει ενα ρολο σαν του εθναρχη Μακαριου χωρις ομως οι συνθηκες αλλα και ουτε η αποδοχη να ειναι οι ιδια.
Δεν μου βγηκε οταν θυμηθηκα την ειρωνικη και περιπαικτικη του δηλωση οτι δεν ειχε επιγνωση οτι η Ελλαδα στεναζε κατω απο την χουντικη δικτατορια γιατι "εγω εκεινη την εποχη διαβαζα" λες και αυτο τον νομιμοποιουσε στο να μην ακουει και να μη βλεπει την καταλυση της δημοκρατιας και τις διωξεις τους βασανισμους δημοκρατικων Ελληνων.
Θυμηθηκα ακομα την φιεστα που οργανωσε για καθαρα οικονομικους λογους φερνοντας το "αξιο εστι" στην Αθηνα με τον κοσμο να τσαλαπατιεται για να προσκυνησει και να καταθεσει τον οβολο του (μιλαμε για εκατομυρια ευρω εισπραξη) και την οικονομικη συνεισφορα της εκκλησιας σε καταστασεις αναγκης.Ψιχουλα!!
Γνωμονας του προκαθημενου της ηταν η συσωρευση πλουτου και μεσω της διαχειρησης του με επενδυσεις και χρηματιστηριο ο οικονομικος ελεγχος της χωρας.Ειναι γνωστο οτι η εκλησιαστικη περιουσια ειναι αμυθητη.
Και οι παροχες για φιλανθρωπια προς το "ποιμνιον" αναιμικες εως ανυπαρκτες.
Με τη στηριξη του επισης και με την καλυψη που τους παρειχε αποθρασυνθηκαν οι δεσποταδες που καταληστεψαν τον οβολο του θρησκου εως θρησκοληπτου κοσμακη κανοντας μπαζες εκατομυριων ευρω "για τα γεραματα τους " οπως δηλωναν (βλεπε Αττικης).
Θυμαμαι ακομη την αναμειξη του στα αισχρα και θλιβερα για τους πιστους της εκκλησιας γεγονοτα του πατριαρχειου Ιεροσολυμων.
Ακομα και τελευταια στιγμη που εφευγε για Αμερικη παραμονες εκλογων και μην ξεροντας αν θα γυρισει επαιξε πολιτικο παιχνιδι κανοντας εκεινη την δηλωση στηριξη ουσιαστικα στον σημερινο πρωθυπουργο καλωντας τους πιστους εμμεσα αλλα καθαρα να ψηφισουν το κομα που κυβερναει σημερα.

Δεν μπορω να πω λοιπον οτι στεναχωρηθηκα με τον θανατο αυτου του επικινδυνα φιλοδοξου ανθρωπου που ειχε αναγαγει την μηχανορραφια στους κολπους της εκκλησιας σε επιστημη παιζοντας με θεσεις και "αρεστους" και "μη αρεστους" κληρικους και ερχομενος σε κοντρα ακομα και με τον οικουμενικο πατριαρχη για την εξουσια και τη δυναμη.
Οχι τελικα δεν στεναχωρηθηκα.
Μαλλον για να ειμαι πιο δικαιος και ειλικρινης στεναχωρηθηκα λιγοτερο απο οτι με γεμισε θλιψη η θεα 8 πνιγμενων λαθρομεταναστων πριν λιγες μερες που αλλοι ειχαν σφηνωθει στα βραχια και αλλοι επεπλεαν στην θαλασσα κατω απο τον φαρο μου.
Και ηταν το ιδιο ανθρωποι με τον Χριστοδουλο μονο που για τον θανατο τους δεν θα γινει τριημερη αργια και κηδεια με τιμες πρωθυπουργου.
Δυστυχως."

Απο αλλο σαιτ.

κώστας

Κατά την άποψη της plus αν κάποιοι διαφωνούν με έναν, πρέπει να σωπάσουν χάριν του ενός.
Διανθίστηκε βέβαια αυτό με φράσεις εντυπωσιασμού]
eLe

SoFiA24

Plus_ την άποψή μου την εξέθεσα λεπτομερώς! Ούτε κλαίω , ούτε οδύρομαι, ούτε θα με δεις στην ουρά στη μητρόπολη. Απλά την ένστασή μου σε έναν απαράδεκτο τρόπο εξέφρασα. Τώρα αν εσένα σε βολεύει να λες οτι πενθώ γιατί έτσι σου κάθεται καλύτερα ας είναι ....Χατήρι εγώ σε τρελό δε χαλάω

freak

δεν το καταλαβαινω αυτο το "οι νεκροι δεδικαιωνται"... ναι, ως ανθρωπος (και ο καθε ανθρωπος) ειναι κριμα να υποφερει απο καρκινο... δεν νομιζω να υπαρχει κανεις/μια που να μην συμφωνει με αυτο. αλλα ως χριστοδουλος δεν μπορει να μην κριθει για τις πραξεις του και τα λεγομενα του, ανεξαρτητως της συναισθηματικης (ή μη) φορτισης που μπορει να φερει ο θανατος του.

SoFiA24

freak αυτή η κρίση που λες θα μπορούσε να γίνει και λίγο αργότερα νομίζω... Τώρα η λογική του "πάνω απ τον τάφο χτυπάω κι άλλο" εμένα δε μου προσφέρει κάτι. Μόνο σε άλλου είδους ανθρώπους μπορεί να προσφέρει κάτι.

Και έστω οτι ήταν ο χείριστος εντάξει ; Αρκετά δεν "τιμωρήθηκε" (αν κι ο Θεός δεν είναι τιμωρός αλλά λέμε τώρα) ; Δε φτάνει η ιστορία τώρα ;

plus_

Παράθεση από: "κώστας"Κατά την άποψη της plus αν κάποιοι διαφωνούν με έναν, πρέπει να σωπάσουν χάριν του ενός.
Διανθίστηκε βέβαια αυτό με φράσεις εντυπωσιασμού]

κωστας,
συνεχισε την προχειρη αναγνωση,
ετσι δεν θα σκεφτεις ποτε οτι ισως εκρινες λαθος..

plus_

Παράθεση από: "SoFiA24"Plus_ την άποψή μου την εξέθεσα λεπτομερώς! Ούτε κλαίω , ούτε οδύρομαι, ούτε θα με δεις στην ουρά στη μητρόπολη. Απλά την ένστασή μου σε έναν απαράδεκτο τρόπο εξέφρασα. Τώρα αν εσένα σε βολεύει να λες οτι πενθώ γιατί έτσι σου κάθεται καλύτερα ας είναι ....Χατήρι εγώ σε τρελό δε χαλάω

οκ!
 :24:  :24:

black_velvet

Παράθεση από: "lucretia""Εκοιμηθη?Δλδ δεν πεθανε οπως ολοι οι κοινοι θνητοι?"
....

Όλοι οι θνητοί "εκοιμούνται". Και μεταβαίνουν "εις τόπον χλοερό, εις τόπον αναψύξεως".
(να θυμίσω την "Κοίμηση της Θεοτόκου"; )

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

κώστας

"συνεχισε την προχειρη αναγνωση,
ετσι δεν θα σκεφτεις ποτε οτι ισως εκρινες λαθος.."

Επιστρέφεται αυτούσιο.

Και,
ρακένδυτε...η εξαφάνιση της αντιγραφής μάλλον εσένα γλύτωσε από την ξεφτίλα, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον.
eLe

plus_

Παράθεση από: "κώστας""συνεχισε την προχειρη αναγνωση,
ετσι δεν θα σκεφτεις ποτε οτι ισως εκρινες λαθος.."

Επιστρέφεται αυτούσιο.

οκ κωστας, ισως εγω να εκρινα λαθος.

KostasD33

Rakendytos

Κωστα μη με ερεθιζεις κι εσυ ρε..  :D

252 Επισκέπτες, 0 Χρήστες