Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 472
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 509
  • Total: 510
  • Leon

HOL Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ

Ξεκίνησε από Kastoras, Φεβρουαρίου 11, 2008, 09:30:48 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

SoFiA24

ΠαράθεσηΤο πρόβλημα όλο ξεκινάει επειδή ο ΟΤΕ έχει και το πεπόνι αλλά και το καρπούζι.....Δεν μπορεί να έχει και την εκμετάλλευση του τηλεφωνικού δικτύου (που φτιάχτηκε με χρήματα του Ελληνικού λαού και ανήκει σ αυτόν) και ταυτόχρονα να βγαίνει ίσοις όροις στην εμπορική αρένα και να είναι ισότιμος ανταγωνιστής όλων των υπολοίπων εταιριών.

Είχα σκοπό να παραθέσω ιστορικά στοιχεία αλλά δε βαριέσαι στο βρόντο θα πάνε. Λυπάμαι αλλά από τη στιγμή που μιλάμε έστω για ολιγοπώλιο ο ανταγωνισμός θα πρέπει να είναι επί ίσοις όροις. Έχετε ακούσει εσείς σε άλλες χώρες να περιοριζεται σε τέτοιο βαθμό ο "δημόσιος" πάροχος;  Αν είναι να κλείσει ο ΟΤΕ και να σας εξυπηρετούν οι πάροχοι .
Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσαν οι πάροχοι να επιλύσουν σχεδόν άμεσα το πρόβλημα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι όταν κόπηκαν δύο βασικοί δακτύλιοι στο δίκτυο (Κόρινθος & Στερεά Ελλάδα) ...Ρητορική η ερώτηση ...ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ
Με την ίδια λογική και η ΕΡΤ στον ελληνικό λαό ανήκει αλλά άλλοι τρώνε τα λεφτά.Διαμαρτυρήθηκε ποτέ κανείς ; Οχι βέβαια...Και μη μου πείτε οτι έχετε επιλογή να μην πληρώνετε ΔΕΗ  :evil:

ΠαράθεσηΤο δίκτυο θα μείνει στην κυριότητα του κράτους το οποίο θα το "νοικάζει" σε "πελάτες" = τις εμπορικές εταιρείες οι οποίες θα παρέχουν τις υπηρεσίες τηλεφωνίας/ιντερνετ στους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένου και του ΟΤΕ ή όπως αλλιώς θα τον λένε....

Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες...Ποιος σας τα λέει αυτά ρε παιδιά ;;;; Ακόμα και η ΒΤ στην Μ.Βρετανία ΒΤ παρέμεινε (αιντε αιντε)

ΠαράθεσηSofia,

den katigorise kaneis OTE. Eipame (gia na valoume kai ta pragmata sti 8esi tous)

1. oti logiko einai na exoun provlimata oi alles etaireies apo ti stigmi pou exartontai apo ton OTE
2. Oso kaluteri etaireia dialegeis, toso ligotera provlimata sundeshs exeis
3. Oso anafora tis etaireies kinitis, to na valoun to xeri stin tsepi k na valoun keraies, den einai eukolo. Yparsxoun nomo8esies k ktl ktl pou toulaxiston gia tetoia 8emata titountai. To 2004 eixan valei para polles keraies wste na mboresoun na kalupsoun tis anages twn olymbiakwn agwnwn. Meta to 2004 kuriws i Vodafon kai h tote Tim arxisan na exoun ais8ita provlimata sto sima. Kai auto giati??? Giati polu apla meta to telos twn agwnwn....aposur8ikan oles oi extra keraies pou eixan valei autes oi 2 etaireies. Ara emeinan me ligoteres keraies kai h Cosmote emeine ws exei giati outws i allws eixe para polles.Ara afou vgikan oi extra keraies, kai oi sundromotes auksi8ikan, logiko einai oi 2 etaires autes na exoun ena 8emataki sto sima

Opote Sophaki, pes pou akrivws kaitogroume ton OTE / Cosmote giati egw den antilamvaomai kati totoio.

1.Δεν είναι λογικό οι υπόλοιπες εταιρείες να έχουν πρόβλημα επειδή εξαρτώνται από τον ΟΤΕ (αλλά αφού πιστευετε τα παραμύθια που σας αραδιάζουν εγώ θα σας χαλάσω το happy end?)
2.Ποια τα κριτήριά σου για να θεωρήσεις μια εταιρεία καλή για να μπορέσω να απαντήσω και να σου αποδείξω οτι οι πάροχοι είναι μούφα
3. Αν δεν έχουν λοιπόν υποδομές και δεν μπορούν να υποστηρίξουν αυτά που διατυμπανίζουν οτι μπορούν να προσφέρουν να μην το κάνουν ή να κόψουν τα οπίσθιά τους να βρουν τρόπο. Έτσι λειτουργούν οι ανταγωνιστικές εταιρείες! Οχι όλα στο πιάτο κι ετοιμα! Για καθίστε ντε! Ανταγωνισμό δε θέλατε ;

Αλλά βλέπεις για τον Έλληνα είναι πολύ βολικό να τοποθετεί κάποιον στη θέση του αποδιοπομπαίου τράγου και να χώνει ασταμάτητα. Θεωρεί οτι βρίσκει το δίκιο του ρε παιδί μου...Άσχετα αν η σύνδεση που έχει είναι χάλια σου λεει "γλίτωσα το πάγιο του ΟΤΕ" ...

Τελικά επιβεβαιώνομαι οτι αυτό που μας αξίζει έχουμε...

black_velvet

Παράθεση από: "SoFiA24"...
Με την ίδια λογική και η ΕΡΤ στον ελληνικό λαό ανήκει αλλά άλλοι τρώνε τα λεφτά.Διαμαρτυρήθηκε ποτέ κανείς ; Οχι βέβαια...Και μη μου πείτε οτι έχετε επιλογή να μην πληρώνετε ΔΕΗ  :evil:

Μία μόνο σημείωση (αν και είναι άσχετο με το θέμα των τηλεπικοινωνιών που συζητάμε εδώ)]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

fmas

Καλημέρα......

1) Μου φαίνεται παράλογο το birelli της ON να πήρε φωτιά......... Κάτι δεν μου κολλάει στην ιστορία!

2) Τουλάχιστον όσο γνωρίζω μέσα από την ON Telecoms ΔΕΝ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ κυκλώματα από τον ΟΤΕ (όπως νομίζω και η Forthnet). Απλά συνδέει με ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών τα κέντρα του ΟΤΕ με τα κεντρικά της ON και από εκεί και πέρα η σύνδεση με το σπίτι γίνεται μέσω του χαλκού που ήδη υπάρχει. Αυτός είναι και ο λόγος ο οποίος γενικότερα στην Ελλάδα μπάζουμε από ταχύτητα και από ποιότητα. Το κύριο πρόβλημα της ON είναι ότι κάνουν outsourcing (και θα συμφωνήσω με την Σοφία) το κομμάτι της τεχνικής υποστήριξης & ότι το Helpdesk ώρες - ώρες είναι για ξύλο, με αποτέλεσμα είτε να πέφτεις σε άσχετο είτε να έρχονται όποτε θέλουν.

Τώρα από άποψη ποιότητας δεν ξέρω γιατί δεν είμαι Αθήνα...... Πάντως δεν έχω ακούσει ιδιαίτερα παράπονα σε όσους δούλεψε με την μία η σύνδεση της ON. Το θέμα είναι να πάρει μπρος......

Βασική Σημείωση! Εάν είστε σε μεγαλύτερη απόσταση των 2,5 klm από το τοπικό κέντρο του ΟΤΕ δεν συμφέρει να μπείτε σε δίκτυο εναλλακτικού παρόχου διότι η ποιότητα και η ταχύτητα πέφτει κατακόρυφα......

Ψάχνω να βρω ένα γράφημα για να σας δείξω την διαφορά...... Μόλις το βρω θα το βάλω..........

Υ.Γ. Για την ώρα με την HOL την οποία την έχω βάλει στον σύνδεσμο δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα.... Περιμένω την μετάβαση στα 24MBPS μόλις έχει πόρτες το κέντρο που ανήκω.........

fmas

Σοφία αλήθεια με τον Μαλιακό εντάξει όλα?????? Γιατί μου έχει σπάσει τα νεύρα η συγκεκριμένη οπτική....... Δεν νομίζω να ξανακοπεί?

loco

Epi epoxis dial up kai isdn eimein Se ena enallaktiko paroxo.
eixame apeytheias grammi me agglia san backbone alla mesa apo kyklomata tou ote.
I ritra elege oti logo anoteras vias o Ote borouse na rixei to kykloma gia 7 meres xoris nomikes epiplokes. Etsi loipon kathe 2 mines gia 6 meres mas erixne apla to kykloma.
Oi pelates mas (3000 peripou syndromites ) penrane tilefona se mas, ta akougame kanonika emeis pername ton ote kai sfyrizan adiafora.

Tin 6 mera legane ena aaa nai eixe vgei to kalodio !!! i kati allo exisou athlio.
sta 3 xronia leirourgias mas eixan kanei ta skotoplemona toubano. ospou mia oraia proia mas ekana protasi exagoras, mm giati arage????
etsi kai allios kai emeis den antexame kai poulisame to pelatologio mas .... st i forthnet gia spasimo.

Vgalte syberasmata. Ta peristatika einai pera gia pera allithina xoris kammia dosi yparvolis.

o paroxos legontas e.dis.i.net  ( den yparxei pleon san paroxos).

Ludwig

Παράθεση από: "Ludwig".........
Διότι η γμν 2η συσκευή είναι ανευ ηλεκτρικού καλωδίου (μαγνητική? δεν θυμάμαι πως λέγεται) και αυτό διότι θέλω να έχω τηλέφωνο σε περίπτωση διακοπής ρευματος. Τουτέστιν αν κοιμάμαι και  γίνει διακοπή ρευματος και ταυτόχρονα  προσπαθεί π.χ. ο πατέρας μου να με πα΄ρει τηλέφωνο γιατί με χρειάζεται επειγοντως, εγώ δεν θα καταλάβω τίποτα.
.....................

αλήθεια.. τώρα με τις διακοπές του ηλεκτρικού, οι κάτοχοι εναλλακτικών παρόχων με μόντεμ τι κάνουν?

joking

αυτό που πρότεινε επίσημα η ΔΕΗ για όσους χρησιμοποιούν διάφορα
υποστηρικτικά μηχανήματα για ιατρικούς λόγους ](ή ένα UPS που να καλύπτει 3ωρη διακοπές λέω εγώ,  υποθέτοντας το
μόντεμ έχει σαφέστατα μικρότερη  κατανάλωση από ένα τέτοιο μηχάνημα)[/size]

black_velvet

Τα 3ωρα ups είναι αρκετά ακριβά για οικιακή χρήση.

Τα πιο οικονομικά ("οικιακά" ας τα πούμε) ups δίνουν ρεύμα για 20-30 λεπτά (ανάλογα με τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες) και εξυπηρετούν κυρίως για να προλάβει να σώσει κάποιος την δουλειά του και να μην την χάσει από την απότομη διακοπή του ρεύματος.

Κατά τ' άλλα, όσοι κάναμε την κίνηση για τηλεφωνία μέσω internet, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να "ζήσουμε" χωρίς τηλέφωνο όσο ο router μας είναι εκτός λειτουργίας. Δεν μας το έκρυψε ποτέ κανείς. (ας πούμε πως είναι κάτι σαν τα ψιλά γράμματα στις συμβάσεις τραπεζικών δανείων, αν θέλετε). Ήταν δική μας απόφαση.

xhmeia

γιατι ζειτε χωρις τηλ παιδια?
ολοι μας δεν εχουμε κινητα?

black_velvet

Τα οποία λειτουργούν με μπαταρία; η οποία επίσης χρειάζεται ρεύμα για να φορτίσει;  ]

fmas

Για να πάρουμε UPS με 3ώρη αντοχή πρέπει να πάρουμε UPS που κάνουν load balancing στα φορτία γιατί αλλιώς αν συνδέσουμε ένα modem πάνω σε κάποιο UPS χωρίς load balancing θα δώσει όλο το φορτίο κατευθείαν και σε 10 λεπτά θα εξαντληθούν οι μπαταρίες.......

Από εκεί και πέρα τα UPS της APC κάνουν load balacing αλλά από θέμα κόστους είναι λίγο περίεργα.......

xhmeia

Παράθεση από: "black_velvet"
Τα οποία λειτουργούν με μπαταρία; η οποία επίσης χρειάζεται ρεύμα για να φορτίσει;  ]

1 φορα την ημερα τα φορτιζεις, ισως και ανα 3μερο αν ειναι καινουρια
αρα δεν παιζει προβλημα, αν καποιος θελει να σε βρει  :wink:
οι διακοπες δεν ειναι 24ωρες

joking

σωστή!!!

αυτοί που πραγματικά σε θέλουν, σε βρίσκουν πάντα... 8)

Ludwig

Παράθεση από: "joking"  σωστή!!!
αυτοί που πραγματικά σε θέλουν, σε βρίσκουν πάντα... 8)

π.χ. οι διακοπές ρευματος, οι γραμματοσειρές που δεν βλέπεις, το mp3 που δεν παιζει, η ισχυαλγία, το έλκος, η χοληστερόλη, ο μάκης, η εφορία, το ΦΠΑ, το ΣΔΟΕ και άλλοι καλοί φίλοι

katinaki

σήμερα έμαθα ότι μας πουλάνε σύνδεση στο ίντερνετ για 24 kbps ταχυτητα και  στο νησί μας δεν πιάνει κανείς πέρα απο 1... μόνο όσοι είναι κοντά στον ΟΤΕ μπορεί να καταφέρουν  2... :evil:

509 Επισκέπτες, 1 Χρήστης