Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 413
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 435
  • Total: 435

Συμπαράσταση παμε στο συλλαλητήριο της Αθήνα

Ξεκίνησε από reporter345, Φεβρουαρίου 26, 2008, 11:32:08 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

reporter345

:D  Μαζί με τους κτηνοτρόφους να δώσουμε δυναμικό παρών, στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, τη Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου και ώρα 11:30 π.μ., έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης, στην πλατεία Κάννιγγος.
 :shock: Εγώ θα ειμαι εκει με τη γκλιτσα μου στον ωμο και στο ενα χερι θα κρατω τη φριζαρτα μου και τη χιωτισα

κώστας

Στη χώρα που δεν έχει πετρελαιοπηγές αλλά είναι γεμάτη (τετράποδα) πρόβατα, γίδια και μοσχάρια, δεν δημιουργεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι, το γάλα είναι ακριβότερο από το πετρέλαιο.
Οι κάθε λογής δε, αθηναίοι εσωτερικοί μετανάστες, τρέφουν τον αρχοντοχωριατισμό τους, χαριεντιζόμενοι με όλα αυτά τα "βουκολικά".
eLe

reporter345

αν δεν στηριξουμε τωρα τους τσοπανηδες κινδυνευουν να μεινουν 150.000 ανθρωποι χωρις δουλεια

κώστας

Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεσαι (και δεν εννοώ το διπλό ποστ), είσαι σαφής, σ' εμένα τουλάχιστον.
eLe

fmas

Αγαπητέ Κώστα....

Προσωπικά το βρίσκω παράλογο να πληρώνω το γάλα 1.40 όταν ο παραγωγός το πουλάει στο 0.30..... Δηλαδή μια διαφορά 1.10..... Αν μπορέσουν ποτέ να μου την δικαιολογήσουν θα πω ότι κακώς φωνάζουν οι παραγωγοί..... Αλλά επειδή μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει πειστική εξήγηση λέω ότι καλά κάνουν και είμαι μαζί τους. Αλλά επειδή το γάλα όμως είναι η ποιο πλήρης τροφή δεν μπορείς να πεις ότι δεν πίνω και αναγκαστικά το πληρώνεις..... Αλλιώς πας στα εισαγόμενα που είναι φτηνότερα.... Προσωπικά όμως δεν τα εμπιστεύομαι......

κώστας

Συμφωνώ fmas.
Δεν είμαι κατά της υποστήριξης των κτηνοτρόφων - "τσοπάνηδων" (κατά reporter345).
Είμαι κατά της αντιμετώπισης του θέματος ως "φολκλόρ", όπως τεχνηέντως και άγαρμπα προσπάθησε να περάσει ο reporter345.
Προσπάθησε δε, να ελιχθεί στη συνέχεια αλλά...το άγαρμπο δεν τον εγκαταλείπει.

Και, μία επισήμανση]
eLe

lucretia

Βαρέθηκα να ακούω τα ίδια και τα ίδια...
Αλήθεια, γιατί δεν λένε οι αγελαδοτρόφοι πόσο αγοράζεται  το νωπό ακατέργαστό γάλα στην Ιταλία ή στην Ολλανδία πχ;

Μήπως γιατί οι Έλληνες αγελαδοτρόφοι και προβατοτρόφοι περιμένουν να γινουν πλουσιοι με δέκα αγελάδες και εκατό προβατίνες;
Μήπως νοθεύουν ασύστολα το γάλα με νεράκι, με αποτέλεσμα να κάνουν τα τυροκομεία αναλύσεις σε κάθε παραλαβή, αυξάνοντας το κόστος κατακόρυφα;

Μήπως μας είπαν ποια είναι η μέση περιεκτικότητα σε μικρόβια στο ελληνικό γάλα; Είναι καπου 5 εκατομύρια μικρόβια το ml, την στιγμή που το ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΟΡΙΟ (ΕΚ 853/2004) είναι 1.500.000/ml για το προβειο και 100.000 για το αγελαδινό?
Mήπως μπορούν να μας πουν  γιατί συμβαίνει αυτό;   Μήπως γιατί κάποτε όταν έδιναν επιδοτήσεις με κλειστά μάτια, αυτοί αντί να αγοράζουν ζώα υψηλής απόδοσης και αμελκτικά συστήματα, πήγαιναν και αγόραζαν μερσεντές και τα έσπαγαν στα μπουζούκια; Ψύχει κανείς το νωπό γάλα άμεσα στους 8οC όπως επιβάλλει η νομοθεσία;
Μήπως οι γαλακτοβιομηχανίες τους έχουν κάνει δώρο τις παγολεκάνες για να βάζουν το γάλα, (γιατί ξίνιζε μέχρι να φτάσει στο εργοστάσιο) και υπάρχουν κάποιοι που δίνουν γάλα ακόμη σε άθλιους τενεκέδες από την ξεροκεφαλιά τους για να μην κάψουν ρέυμα με την παγολεκάνη;  
Μήπως επιμένουν να χρησιμοποιούν αντιβιοτικά στα ζώα για  να αντιμετωπισουν τις μαστίτιδες επειδή οι τα ζώα σε κάποιες μονάδες  διαβιούν μέχρι το γόνατο στο σκ*το,  με αποτέλεσμα να καταστρέφονται τόνοι και τόνοι γάλα απο τις βιομηχανίες αφού είναι άχρηστο για τυροκόμηση (ως γνωστόν το γάλα δεν πήζει αν έχει αντιβιοτικό) με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα λειτουργικά έξοδα του τυροκομείου;
Μήπως ο Ολλανδός αγελαδοτρόφος είναι εκατόν πενήντα χρόνια μπροστά και έχει δει την δουλειά του σαν επιχείρηση και επενδύει σε ζωικό κεφάλαιο, συμβουλέυεται τους κατάλληλους επιστήμονες και έχει καταφέρει να έχει τέτοιες αποδόσεις ανά ζώο, ακόμη και αν παίρνει χαμηλές τιμές από τις γαλακτοβιομηχανίες ; Μήπως οι σύγχρονες μονάδες στο εξωτερικό έχουν βιολογικούς καθαρισμούς  και δεν ρυπαίνουν ανεξέλεγκτα ποτάμια, λίμνες, λαγκάδια κτλ.;

Μήπως ο έλληνας κτηνοτρόφος επιμένει να κάνει τα δικά του απαιτώντας απο το κράτος να τον χαιδεύει συνεχώς και να τον αντιμετωπίζει σαν κακομαθημένο παιδάκι;

Αυτά τα ολίγα.

Για τις γαλακτοβιομηχανίες έχω επίσης πάρα πολλά να πω, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο.

lucretia

Παράθεση από: "reporter345"αν δεν στηριξουμε τωρα τους τσοπανηδες κινδυνευουν να μεινουν 150.000 ανθρωποι χωρις δουλεια

Ναι, κινδυνεύουν 50.000 χαραμοφάηδες να μην έχουν να βγούν στην Πλατεία Ταχυδρομείου στην Λάρισα να πιουν την φραπεδούμπα, όσο ο πατέρας τους θα εποπτέυει τους Αλβανούς που θα βόσκουν τα πρόβατα...

Κρατήστε  τον οίκτο σας για τα γκαρσόνια του Ντα Καπο και τις πωλήτριες του Χόντοσεντερ.
Δεν χρειάζονται οίκτο και συμπαράσταση οι ελληνες κτηνοτροφοι, βίτσα χρειάζονται να μάθουν να δουλεύουν σωστά.

reporter345

:D Καλα τα λες Λουκρητια συμφωνω με οσα γραφεις  :shock:  αλλα θα ηθελα να σου κανω μια ερώτηση θα παντρευοσουν εναν κτηνοτροφο?

lucretia

Δηλαδή να τους συμπαρασταθούμε γιατί δεν τους κάθονται οι γκόμενες; Αυτό λες;

Να σε ενημερώσω, ότι αρκετοί γεωπόνοι και κτηνίατροι είναι κάτοχοι κοπαδιών... Δεν σημάινει ότι κυκλοφορούν με τις γκλίτσες!

Εσύ ρεπορτερ, πότε είδες ζωντανή προβατίνα τελευταία;
Το αρνάκι του χασάπη στο τσιγκέλι που "μιλάει", δεν πιάνεται.

Kastoras

[size=18]Λουκρτια συμφωνω απολυτως μαζι σου ..... ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ...[/size]
Ελεος ποια με αυτη ειδικα την εικονα να χυνουν γαλατα στις σκαλες για διαμαρτυρια....

Ελεος ..... χιλιες φορες εισαγωμενο αδερφια ...εκει ειμαι σιγουρος οτι εχει ελεγχθει και ξερω τιινω στο παιδι μου...

Παρεπιπτοντως ο Βερόπουλος φέρνει γάλα αυστριακο φρεσκο με 0.79 και μάλιστα ειναι απο εγκαταστασεις που εχω δει και απο παργωγους που ξερω..... ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ.....

reporter345

ελεος πια λουκρητια
τοση επιθετικοτητα για ενα επαγγελμα τοσο δυσκολο.
εχω δει και βοσκους και εχω ζησει και αυστρια και ξερω τι θα πει υψηλα στανταρ στα τροφιμα
Αλλα στην ελλαδα που ολοι θελουν να γινουν αστερες ή δημοσιοι υπαλληλοι αυτοι μας φταινε μονο οι κτηνοτροφοι?
τυχαινει να εχω δει και ευρωπαιους και ελληνες τσοπανηδες πολλες φορες στη ζωη μου
και δεν ειπα να τους κατσει η γκομενα ....φτου τετοια λογια ποτε δεν λεω  :shock: .....αλλα οσα παιδακια δεν πανε τα γραμματα στην ελλαδα τα βαζουν να φυλανε τα προβατα..... στη γερμανια ομως και στην ολλανδια τους θεωρουν επιστημονες ...α και στη γαλλια οταν βγαινουν στους δρομους τοτε ειναι ικανοι να παγωσουν την οικονομια ασε που κατεβασαν και υποψηφιο προεδρο που πηρε ενα αρκετα ψηλο ποσοστο αν και ανεξαρτητος :D
τωρα σιγουρα τα γκαρσονια στο κολωνακι δεν γουσταρουν τετοιες φασαριες γιατι θα μεινουν αδεια τα τραπεζακια τους  :D

reporter345

αν και σε ενδιαφερει να δεις τι αληθινα ζητανε μπορεις να διαβασεις και το blog μου

lucretia

Κοίτα Κάστορα, δεν είμαι υπέρ του εισαγόμενου, αλλά υπέρ της αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Κτηνοτροφίας.

Τα ελληνικά προϊόντα είναι υπέροχα, σαφώς και προτιμώ να δίνω στο παιδί μου (που δεν έχω, αλλά λέμε τώρα)  κασεράκι και φετούλα παρά τσίχλες τύπου Γκουντα και Λαβασκιρι. Και ας μου κοστίζει κάτι παραπάνω, χαλάλι.
Το γνωρίζω ότι ειδικά φέτος οι τιμές στα δημητριακά έχουν εκτοξευθεί, ανεβάζοντας το κόστος διατήρησης των ζώων στα ύψη...
Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να πληρώνουμε εμείς ως φορολογούμενοι για επιδοτήσεις.

Στην τελική, αν ήθελαν να αντιμετωπίσουν τα καρτελ των γαλακτοβιομηχάνων, (και καλά, μονο οι γαλακτοβιομηχανίες έχουν καρτέλ, το πετρέλαιο που ανεβάινει κατά 20 λεπτά  αν χιονίσει στην Άνω Καρδιτσομαγούλα και τα  μαρούλια που τα πληρώνουμε χρυσάφι αν πέσει χαλάζι στο Κάτω Πετριτσι είναι εντελώς τυχαία γεγονότα)  οι κτηνοτρόφοι ας δούλευαν μέσω των συνεταιρισμών τους, (όπως κάνουν ενα δύο πολύ καλοί συνεταιρισμοί στην Ελλάδα), αντί να τους βλέπουν ως σκαλοπάτια για κομματική ανέλιξη και πεδία κομματικών διαξιφισμών.

¨Αιντε.

κώστας

Τώρα, η μία εμφανίζεται ως ταύρος εν υαλοπωλείω προσφέροντας εν αγνοία της κουκούλα προστασίας στον άλλον.

Επί της ουσίας, ο μόνος τρόπος να πολεμηθεί το καρτέλ του γάλακτος είναι να συνειδητοποιήσουν οι παραγωγοί - κτηνοτρόφοι - τσοπάνηδες ότι αν δεν πουλήσουν ένα μήνα γάλα, αυτοί θα μπουν κάποιες εκατοντάδες ευρώ μέσα ενώ οι γαλακτοβιομηχανίες κάποια εκατομμύρια ευρώ μέσα.
(Φυσικά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ).
eLe

435 Επισκέπτες, 0 Χρήστες