Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 180
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 390
  • Total: 390

Συλλογή υπογραφών για το θέμα της Μακεδονίας

Ξεκίνησε από isabella, Απριλίου 01, 2008, 10:59:31 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

isabella

Όπως και άλλοι Έλληνες έτσι κι εμείς, προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να αφυπνίσουμε τους υπολοίπους κι όλοι μαζί να κάνουμε κάτι για την Ελλάδα μας.

Χθες λοιπόν ολοκληρώσαμε ένα κείμενο προς υπογραφή και ξεκινήσαμε τη συλλογή υπογραφών για το θέμα της Μακεδονίας

Το κείμενο αυτό και οι υπογραφές θα αποσταλούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσω φιλικών γνωριμιών που έχουν δεσμευτεί να βοηθήσουν.

Στην διαδικασία προώθησης της προσπάθειάς μας αυτής, θα ήταν τιμή μας αν και η δική σας υπογραφή βρισκόταν μεταξύ των δικών μας.

Επιπλέον, θα ήμασταν ευγνώμονες αν μπορούσατε, με οποιονδήποτε τρόπο, να βοηθήσετε στην προώθηση του link και τη συλλογή πρόσθετων υπογραφών.

http://www.gopetition.com/petitions/makedonia-is-greek.html

Διαβάστε το link, υπογράψτε , προωθήστε το σε όλους τους φίλους και γνωστούς μας αφορά είναι ,εθνικό μας θέμα και είναι πολύ σοβαρό !!!!
Ανεβάστε το στα μπλογκ σας να το διαβάσουν και να μαζευτούν όσες περισσότερες υπογραφές γίνεται.

κώστας

Η θέση της κυβέρνησης (διά στόματος της υπουργού εξωτερικών) είναι ότι, η ελλάδα στο ζήτημα της ονομασίας δεν βιάζεται και δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται.

Η θέση της κυβέρνησης (και όλων των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων πλην του ΛΑ.Ο.Σ.) είναι ότι, η ελλάδα δέχεται σύνθετη ονομασία αρκεί, αυτή να χαρακτηρίζει γεωγραφικά και να χρησιμοποιείται έναντι όλων.

Επομένως, η συλλογή υπογραφών, αυτή την ώρα, δεν έχω καταλάβει τι σκοπούς εξυπηρετεί, πέραν της προφανούς αποδοχής των θέσεων του ΛΑ.Ο.Σ.

Το συμφέρον της ελλάδας, αυτή την ώρα είναι, να οικοδομηθούν καλές σχέσεις με τα γειτονικά σκόπια (όποια ονομασία κι αν πάρουν τελικά).
Να οικοδομηθούν καλές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών, παρακάμπτοντας την προκλητική, αρτηριοσκληρωτική συμπεριφορά της ηγεσίας της γείτονος.

Θα μπορούσαμε π.χ. αντί να βλέπουμε παραχάραξη της ιστορίας, από τους σκοπιανούς, να βλέπαμε, την προσπάθεια αναζήτησης ενός λαού να βρει ρίζες, για να στεριώσει.

Και τι πιο κολακευτικό, για εμάς τους έλληνες, από το να διαλέξουν τη δική μας ιστορία.
Ας τους δείξουμε το δρόμο λοιπόν αντί να τους τον φράζουμε!
eLe

seagull

Κώστας συμφωνώ  αλλά  η πολιτική είναι περίπλοκη τέχνη, το είχα ανεβάσει πριν λίγο καιρό αυτο το λινκ, για ένα λόγο
Η λογική της συγκεκριμένης προσπάθειας , δεν κρίνεται, και έχω την εντύπωση πως δεν στοιχειοθετείται σε  εσωτερική ατομική πολιτική υπόθεση και συμφέροντα, αλλά μέσω της διπλωματικής οδού  σαν αντιστάθμισμα στον ας πούμε, άσχημο πόλεμο πολιτικής προπαγάνδας  και μέσω του ιντερνετ από ΜΙΑ μεριά των Σκοπίων (και των οικονομικών συνεταίρων τους), χρόνια τώρα,  εκφράζοντας την φωνή της αλήθειας και την πίεση από τη μερια της Ελλάδας αντίστοιχα, με περηφάνια, προς τους Ευρωπαίους και Αμερικάνους διπλωμάτες
Ίσως η πολιτική των Σκοπίων ]
Θα μπορούσαμε π.χ. αντί να βλέπουμε παραχάραξη της ιστορίας, από τους σκοπιανούς, να βλέπαμε, την προσπάθεια αναζήτησης ενός λαού να βρει ρίζες, για να στεριώσει.

Δεν πιστεύω πως υπάρχει ούτε ένας Ελληνας που να μην θέλει ένας γειτονικός λαός να έχει ειρήνη Θέλω να πιστευω, πως ισχύει το ίδιο και από την αντίθετη πλευρά Θα ήταν τιμή και για την ιστορία μας  Η λέξη αλλοτρίωση όμως έχει αναφερθεί από πολιτικούς μας των περισσότερων κομάτων θα πρέπει για να βρούμε κοινή γραμμή και οι δυο λαοί να μην την περάσουμε
Η Ελληνική πολιτική δεν βιάζεται, αλλά δεν μπορεί να κάνει και κάτι διαφορετικό με τις σημερινές συνθήκες και για το πολιτικό κόστος και γιατί δεν ξέρω κατά πόσο είναι διαθετημένη η αντίθετη πλευρά να κάνει και κείνη υποχωρήσεις  Οφείλουμε σε αυτή τη φάση με σοβαρότητα να εξασφαλίσουμε το μέλλον της καλής γειτονίας και οι δύο λαοί Αν εξαιρέσουμε τις ακρότητες και από τη δική μας πλευρά, έχω την εντύπωση πως η Ελληνική διπλωματία δεν ζητάει ανέφικτα πράγματα,δέχεται και την διπλή ονομασία,  δεν γίνεται όμως και να σκύβουμε συνέχεια το κεφάλι

κώστας

seagull,
δεν κατάλαβα...
πού συμφωνείς (αν συμφωνείς) και πού διαφωνείς (αν διαφωνείς).
eLe

seagull

Συμφωνώ με τον τρόπο σκέψης του κειμένου που διάβασα.

Επομένως, η συλλογή υπογραφών, αυτή την ώρα, δεν έχω καταλάβει τι σκοπούς εξυπηρετεί, πέραν της προφανούς αποδοχής των θέσεων του ΛΑ.Ο.Σ.

Θεωρώ όμως πως η ενιαία Ελληνική Εξωτερική Πολιτική αφορά (στηρίζεται)και τους (σκεπτόμενους) πολίτες Στην διπλωματία και στην ενότητα και από την πλευρά τους εννοώ Τα υπόλοιπα δεν μας αφορούν (κοματικά συμφέροντα δτστυχώς)
Τι είναι αυτό που θα με έπειθε, πως κρύβει τα συμφέροντα έστω μόνο ενός κόματος για να το απορρίψω  ?
Σε μια πολιτική φάση τώρα, που μέσω της διπλωματικής οδού η Ελλάδα δίνει μάχη, ορισμένοι πολιτικοί άλλων κρατών, αποκαλούν ήδη το όνομα

και επέτρεψε μου να συμπληρώσω, στο "όποια ονομασία κι αν πάρουν τελικά"
επιμένω, η αμοιβαία συμφωνία υπογράφεται ως δείγμα καλής θέλησης από όλες τις πλευρές  

κώστας

seagull,
μού προσάπτεις προθέσεις που δεν έχω]
eLe

Kastoras

ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ..... ΜΑ ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ?

Pappas10

1ον. Υπέγραψα.

2ον. Αν ο ΛΑ.Ο.Σ λέει ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΩΣ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΡΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΑΡΝΤΑΣΚΑΣ ΤΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΩ κι ας το λέει το ΛΑΟΣ.

3ον. Αν πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και εφικτό είναι ό,τι δεν είναι αδύνατο αφού έως τώρα η λύση φαίνεται αδύνατη, μήπως το πλαίσιο μέσα στο οποίο την αναζητούμε δεν είναι πλαίσιο πολιτικής;

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

κώστας

3. αφού η λύση ΦΑΙΝΕΤΑΙ αδύνατη, μήπως την υποσκάπτουμε, νομίζοντας ότι ΕΙΝΑΙ αδύνατη;
eLe

κώστας

Επίσης, όταν η κυβέρνηση λέει ότι δεν έχει και καμμία πρεμούρα για το όνομα, μήπως όλες αυτές οι κινήσεις με τις υπογραφές, υποσκάπτουν την ελληνική θέση;
eLe

seagull

φαίνεται..πως και τρέχουμε και γράφουμε σήμερα... ]Κάστορας, το πως μπηκε το αυτογκολ κατά την άποψή μου, εκφράζεται με σύνθετους λόγους, δεν είναι τόσο απλό

black_velvet

Παράθεση από: "κώστας",,, αντί να δείχνουμε τον δικό μας δρόμο, ακολουθούμε έναν δρόμο που άλλοι έστρωσαν.

]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

seagull

ταπεινα η γνώμη μου, προς τρίτους
δεν είμαι πολιτικός, ούτε συμπαθω την πολιτική Την διπλωματία, ίσως ναι

πάω εκτός ...καλο σας απογευμα ! ...από τα βόρεια

και ...."αντί να δείχνουμε τον δικό μας δρόμο, ακολουθούμε έναν δρόμο που άλλοι έστρωσαν."

αυτό προσπαθω να πω τόσες ώρες
Το θέμα είναι το πως το εκφράζει (έμπρακτα) ο καθένας
:wink:
 :D

Pappas10

Με το συμπάθειο αλλά η θέση μου είναι ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΑΡΝΤΑΣΚΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΩΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΟΥΤΕ ΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

ΤΕΛΟΣ.

Από εκεί και πέρα δεν έχω την αίσθηση ότι αυτόν τον δρόμο μου τον έστρωσε κανένας άλλος.

Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Pappas10

Παράθεση από: "κώστας"Επίσης, όταν η κυβέρνηση λέει ότι δεν έχει και καμμία πρεμούρα για το όνομα, μήπως όλες αυτές οι κινήσεις με τις υπογραφές, υποσκάπτουν την ελληνική θέση;

Τίνι τρόπο?
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

390 Επισκέπτες, 0 Χρήστες