Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 227
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 256
  • Total: 257
  • cuba

Eurovision 2008

Ξεκίνησε από Enia, Μαΐου 20, 2008, 09:16:37 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Enia

Το ξέρω ότι στον α33 δεν είναι πολλοί οι φίλοι eurofans, αλλά εγώ θα το βάλω το θεματάκι, έστω και τελευταία στιγμή. :P

Και έχω μια βασική απορία προς όλους όσους ασχολούνται και ψηφίζουν:

Ψηφίζετε αυτό που πραγματικά σας αρέσει σαν τραγούδι ή αυτό που τελευταία αρχίσαμε να αποκαλούμε 'έξυπνα', δηλαδή τα 'outsider' ώστε να μην απειληθεί η χώρα μας?

Λιγότερο από μια ώρα απομένει για να αρχίσει η παρουσίαση των τραγουδιών και κανά-δυο ώρες μέχρι την ψηφοφορία. Κι ας μην ασχολείστε, το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ειδοποιήσετε τους φίλους και γνωστούς στο εξωτερικό να ψηφίσουν την Ελλάδα. :wink:

Οι χώρες που διαγωνίζονται απόψε μαζί μας στον ημιτελικό (και έχουν δικαίωμα ψήφου) είναι οι:

Μαυροβούνιο, Ισραήλ, Εσθονία, Μολδαβία, Σαν Μαρίνο, Βέλγιο, Αζερμπαϊτζάν, Σλοβενία, Νορβηγία, Πολωνία, Ιρλανδία, Ανδόρα, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αρμενία, Ολλανδία, Φιλανδία, Ρουμανία, Ρωσία, και φυσικά Ελλάδα.

Δικαίωμα ψήφου θα έχουν και δύο από τις λεγόμενες 'Big Four' (παρ'όλο που δεν διαγωνίζονται στον ημιτελικό), η Γερμανία και η Ισπανία.

Σίγουρα η Eurovision είναι απρόβλεπτη, όμως Ελλάδα, Ρωσία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Ρουμανία είναι στα δικά μου 'σιγουράκια'. Δεν θα ήθελα με τίποτα (μα με τίποτα!) να περάσει η γαλοπούλα της Ιρλανδίας, και θα ήθελα ένα μαύρο σε Εσθονία, Βέλγιο και Βοσνία-Ερζεγοβίνη (κυρίως λόγω αισθητικής).

Καλή επιτυχία, Ελλάδα!

lucretia

ehmmm.... Pws to lete eseis edw, giati den thymamai pws to leme emeis ekei...
Eimai poly happy, you know... Kai meta apo poly skepsimo, tha pw to all my friends to vote for KAlomoiraki, because, you know, antiproswpevei polu kala to ellhniko stoixeio kai to greek spirit genikws...

Ok, good luck Kalopoira, we're with you!!!!

:rabbit:

KostasD33

μα τι κακίστρο που είσαι..... ]

lucretia

Enia

Χαχαχα :lol:

Πρώτος πρώτος ανοίχτηκε ο φάκελος με την επιλογή της χώρας μας, κι έτσι (εμείς οι λίγοι έστω που είχαμε την αγωνία  :P ) ησυχάσαμε γρήγορα.

Οι δέκα τυχερές είναι:

Ελλάδα, Ισραήλ, Αζερμπαϊτζάν, Νορβηγία,Πολωνία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αρμενία, Φινλανδία, Ρουμανία, Ρωσία.

Ένα τραγούδι που δεν είχα προσέξει νωρίτερα, κι όμως απόψε μου άρεσε πολύ (και το διάλεξα για να το ψηφίσω, μάλιστα) ήταν της Μολδαβίας (μια τζαζ μπαλάντα, η κοπελιά με το αρκουδάκι...? ριμέμπερ?). Κρίμα που δεν πέρασε.
Και στα 5 που περίμενα να περάσουν έπεσα μέσα, δυστυχώς δεν μου κάνανε τη χάρη να κρατήσουν έξω τη Βοσνία, οπότε θα ξαναδούμε την μπουγάδα τους το Σάββατο. Ευτυχώς, Παναγιά μου, δεν πέρασε η Ιρλανδία... Αλλά ούτε και το Βέλγιο. Ας τους γίνει μάθημα ολονών να μην στέλνουν αηδίες. Είπαμε, πανηγυράκι, αλλά μην το ξεφτυλίζετε έτσι!
Για την Φιλανδία έχω μόνο να σχολιάσω ότι σα να είναι σε λάθος διαγωνισμό ( :P ), και η Πολωνία μάλλον από σπόντα πέρασε...
Ανυπομονώ να αποκαλυφθούν οι βαθμολογίες, για να δω όχι τόσο ποιος μας ψήφισε όσο ποιούς ψηφίσαμε εμείς!

Ουφ, άντε τώρα να δω και τα τραγούδια του δεύτερου ημιτελικού! Από την πρώτη στιγμή με είχε κερδίσει το τραγούδι της Κύπρου. Το θεωρώ πιασάρικο, έξυπνο, και σίγουρα αυτό που λέμε 'γιουροβιζιονικό'. Επιφυλάσσομαι μέχρι να δω και τις υπόλοιπες υποψηφιότητες, αλλά ελπίζω να μην πέσω έξω. :wink:

Α, και άσχετα από τους νικητές του Σαββάτου, το 'κέλε-κέλε' της Αρμενίας να το μάθετε πάραυτα! Θα χορευτεί πολύ φέτος στη Μύκονο και όχι μόνο! :lol:

Κατευθείαν από το Βελιγράδι για τον Α33, Λίλα aka Enia.  :wink:  :lol:  :lol:  :lol:

lucretia

Οπως λεμε

Θοδωρος Ανδρεάδης-Συγγελάκης!

:lol:

X.E.M

ουφφφ..

τωρα μπορω να πω οτι ησυχασα καπως..

lucretia

Είναι που επέδρασαν τα αντιόξινα...

¨Εναν σκασμό παϊδάκια εφαγες!

(σφυριγμα ακους ακομα; )

Rakendytos

Τελικα δε το γλυτωσαμε το ποστ..  :D

ειπα και γω.. μετα την επιλογη της Καλομοιρας θα ξενερωσει η κατασταση..
θ ασχοληθουμε με κατι αλλο..

γεια σου Ευαγγελιαμ με τα ωραια σου.. :wink:

sevenseas

Καλομοιρας εγκωμιον

δεν θα πρωτοτυπήσω
με εχει προλαβει ο Σαββόπουλος

ναι , ειναι αληθεια
Καλομοιρα, Καλομοιρα
συ μας αλλαξες την μοιρα

ενα γελαστο προσωπακι
ενα χαμόγελο που λαμπει
ενα γλυκυ στοματακι , που προφερει με περιεργη προφορα

ειναι ενα νεο προσωπο
ισως μας ελειπε
γι αυτο εχει γινει αγαπητή

ενα νεο φωτεινο προσωπο

Anonymous

...θα εχουμε την ευκαιρια να ακουσουμε τρεις κατα την γνωμη μου πανεμορφες μπαλλαντες οι οποιες αν και διαφοροποιουνται στο υφος ξεχωριζουν για διαφορετικους λογους η καθε μια..
Η διοργανωτρια Σερβια εμφανιζει την κλασσικη και αναγνωρισμενα πετυχημενη συνταγη του τριπτυχου :σερβικη γλωσσα-πανεμορφη φωνη-εθνικ συνθεση.Το τραγουδι ειναι υπεροχο,λεγεται Oro,το ερμηνευει η Jelena Tomasevic  και μην εκπλαγειτε αν γινει η αιτια να ταξιδεψουμε ξανα στην Σερβια του χρονου!!
Η δευτερη μπαλλαντα που κατα την γνωμη μου ξεχωριζει ειναι το τραγουδι που στελνει στον διαγωνισμο η Πορτογαλλια.Επιστροφη στα fados για τους Ιβηρες που επελεξαν την Vanha Fernandez(νικητρια του πορτογαλλικου fame story) και το τραγουδι Senhora do mar..Η Vanha εχει ισως την πιο ομορφη φωνη απο ολες τις διαγωνιζομενες,το τραγουδι ειναι ονειρικα αισθαντικο και ανεξαρτητως την σειρα καταταξης του νομιζω πως θα ακουγεται για πολλα πολλα χρονια.Ισως να ανακαλυπτουμε την νεα Dulce Pontes αυριο,αλλωστε μην ξεχναμε πως και αυτη απο eurovison ξεκινησε (Ρωμη,1991,οταν εμεις ειχαμε στειλει την Σοφια Βωσσου).
Τριτη μπαλλαντα που θα ξεχωρισει (και εδω ισως να εκπλαγουν πολλοι) ειναι το τραγουδι της γειτονικης Αλβανιας..ενα ακροτατα αισθαντικο τραγουδι με τιτλο Ζemren e lame peng ερμηνευμενο απο την Alta Boca με πολυ εντονο το στοιχειο του ρομαντισμου και της αθωοτητας.Πιστευω οτι θα σας αρεσει και δεν θα εκπλαγω αν ξαφνικα η Αλβανια βρει αγνωστους γι αυτην "συμμαχους" στην τελικη βαθμολογια..
Εν αναμονη της αυριανης..καλη σας ακροαση και θεαση..¨)

Anonymous

εγραψα πως αυριο θα δουμε την σερβια..δυστυχως θα την δουμε απ'ευθειας στον τελικο(λογω του οτι ειναι η περυσινη νικητρια χωρα) και οχι στον αυριανο ημιτελικο..

joking

joking

όντως άκουγα άλλη τραγουδίστρια.....

η "συνοδός" στα φωνητικά ήταν η Βικτώρια Χαλκίτη!!!  ]

Anonymous

Παράθεση από: "joking"  

παρατήρηση1:

άκουσα άσχημα τραγούδια από πολύ καλές φωνές!!!  (πολύ περισσότερες
από άλλες χρονιές - και ήταν μόνο ο πρώτος ημιτελικός)

παρατήρηση2:

είδα πολλές γελοίες παρουσιάσεις (στην προσπάθεια κάποιων χωρών να
εντυπωσιάσουν με σκηνική παρουσία) κάποιες από τις οποίες ήταν καθαρές
μιμήσεις παλαιότερων

παρατήρηση2:

από την εποχή της Παπαρίζου είχε συζητηθεί ότι για να βοηθηθεί ο
τραγουδιστής που ταυτόχρονα χορεύει τον πλαισιώνουν με βοηθητικές
φωνές - η κοπέλα που συνόδευε χθες την Καλομοίρα (την οποία πολύ
συμπαθώ για την εξυπνάδα, την εργατικότητα και τον χαρακτήρα της)
ακουγόταν περισσότερο από την ίδια!!!  τόσο, που ουσιαστικά είχε καλύψει
με τη δική της φωνή, την χαρακτηριστική ένρινη χροια της!! ήταν σα να
άκουγα μια άλλη τραγουδίστρια!!! έξυπνη επιλογή (?)  :roll:

Πολυ ευστοχη η παρατηρηση σου..πραγματι στα back vocals πραγματικα ηταν καταπληκτικη η Βικτωρια Χαλκιτη και οντως καποιες φορες μου εδινε κι εμενα την εντυπωση πως ακουγα την δικη της φωνη (καλοπροαιρετη πλακιτσα)
Καλη συνεχεια και καλη επιτυχια στο τραγουδι μας

256 Επισκέπτες, 1 Χρήστης