Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 472
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 320
  • Total: 321
  • Leon

εύλογα άηχος

Ξεκίνησε από κώστας, Σεπτεμβρίου 24, 2008, 11:45:23 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

κώστας

[size=13]Επανάσταση του αυτονόητου λοιπόν
δεν σημαίνει να παίρνεις πίπες δεξιά κι αριστερά
από ρώσους, κινέζους, άραβες και δεν συμμαζεύεται.
Αυτοί θα επενδύσουν τα λεφτά τους
για να κερδίσουν οι χώρες τους ή οι εταιρείες τους
αναλόγων συμφερόντων.
Η πίπα δεν είναι επανάσταση.
Δεν είναι καν αυτονόητη...δυστυχώς υπό άλλες προϋποθέσεις.

Σημαίνει όμως να βρεις 10, 50, 100 εταιρείες
-όσες μπορείς να ενισχύσεις- αμιγώς ελληνικές
που δεν φυτοζωούν με κρατικά δάνεια
ώστε και άμεση ανάπτυξη [εγχώρια] να επιτευχθεί
και το εμπορικό έλλειμμα να περιοριστεί επιπλέον·
πέρα από την τωρινή επίπλαστη μείωση λόγω ύφεσης.
[/size]
eLe

larus audouinii

Μακάρι να ήταν τόσο απλά κώστας Ένας , δυο, τρεις, δεν θα είχαν τα κότσια;
Την ματιά προς τα ανατολικά την σκεφτόμουν και εγώ, οι πολίτες δεν έχουν να χωρίσουν πολλά, αλλά η ιστορία δείχνει συνεχώς κάτι άλλο
Αν έπεφτε μια κανονιά τότε από Ιταλικό ας πούμε πλοίο για εκφοβισμό, δεν θα κυλιόταν αίμα Σήμερα ζούμε την παγκοσμιοποίηση και το χάλι της μεταπολίτευσης
Η ιστορία έχει διδάξει  Αν δεν διχαζόταν οι Έλληνες, ουσιαστικά το πολιτικό μας κράτος σύσσωμο είχε ελπίδες για να μην ριμαχτεί
Απέναντι και σε μια κρίση όπου και ο κάθε λιγουρης κοιτάζει από την μεριά του την δική του πίτα και βγάζει δόντια, δε φαίνεται φως
Όλοι οι υπόλοιποι πολλοί την πληρώνουν πάντα
10, 50, 100 εταιρείες, 500 έστω, βρίσκεις Συνειδητοποιημένους τους έλληνες τους βρίσκεις;
Στην έσχατη περίπτωση ας πούμε ώστε να μην δώσει σε κανέναν σταυρό, φράγκο, να πάρουν μόνο της μάνας και της γυναίκας τους
Να καθήσουνε κάποτε όλοι μαζί στο τραπέζι ανεξαιρέτως Διαφορετικά δεν χαράζεις πορεία

κώστας

eLe

larus audouinii

Σωστά...
Αυτόματα, εμείς οι δύο δεν, εφόσον, διαθέτουμε ικανοποιητική γνώση της γλώσσας που μιλάει ο καθένας
Αλλά στο διά ταύτα Ακόμη δεν έχω δει κάποιον λόγο που να με ικανοποιεί ώστε την επόμενη φορά να μην περάσουν οι εκλογές και εγώ να βρίσκομαι αλλού
Αν και θυμάμαι το παλιό ρητό που λέει, με όποιο μέτρο μετρήσεις θα μετρηθείς

κώστας

Μακάρι να ήταν τόσο απλά κώστας Ένας , δυο, τρεις, δεν θα είχαν τα κότσια;
eLe

larus audouinii

i see...
Να με συμπαθάς που άργησα να απαντήσω και σε ευχαριστώ
(Το ότι μου δίνεται ο λόγος είναι σημαντικό,τουλάχιστον υπάρχει ακόμη ελπίδα  Που λέει ο λόγος)  

Διάβαζα χτες ένα άρθρο σε μια εφημερίδα της Θεσ/κης, με τίτλο "βαρυχειμωνιά στις τσέπες αλλά και στις ψυχές των ανθρώπων"
Στην Θεσ/κη σε μια γειτονιά, που αγναντεύεις απέναντι από το μπαλκόνι του διαμερίσματος μικρές παλιές μονοκατοικίες με κλιματαριές, ψησταριές και ζωή, όχι μακριά από το κέντρο Οι τελευταίες ανάμεσα στις ψηλες πολυκατοικίες
Και σκεφτόμουν, τελευταία αυτό σκέφτομαι, το 2012, και το 2013, στην αρχή είμαστε ακόμη Η ανεργία σε φιλικά πρόσωπα από τις απολύσεις είναι αισθητή Οι ρυθμίσεις που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση για την ρύθμιση των κληρονομικών υποθέσεων και που μετά έπαυσαν,ίσως ήταν ένας ακόμη λόγος που μου δείχνει πως οδεύαμε προς τα κει, αλλά δεν το είχαμε συνειδητοποιήσει  
Το ζητούμενο και συμφωνώ μαζί σου είναι το νέο μοντέλο ανάπτυξης
Ο υπουργός υγείας, μια καλή επένδυση στην πολιτική σκηνή, δήλωσε: "λιγότερα κέρδη, περισσότερο λογική" Υπονοώντας πως όλοι θα πρέπει να βαλουν ένα χεράκι και να συνεργαστούν για να βγει από τα χρέη η υγεία

Όλοι θα πρέπει να βάλουν ένα χεράκι για να ακολουθήσει και ο υπόλοιπος κόσμος υπομένοντας
Που είχαμε βάλει στο πετσί μας την κατανάλωση, τις δόσεις, το πλαστικό χρήμα Αποδεχτήκαμε αυτό το σύστημα μέχρι χτες  Ωφείλουμε πρώτα όλοι να γίνουμε πολίτες, με προγραμματισμό και νοικοκυριό

Δεν γνωρίζω το σκεπτικό σου για τις 5-10-100 επιχειρήσεις Το ένστικτό μου λέει πως γνωρίζεις αυτό που υποστηρίζεις  
Υγιείς επιχειρήσεις όμως και στην γειτονιά μου υπάρχουν Είναι σημαντικό και αυτές να κρατηθούν Να σταματήσουν ακόμη τις απολύσεις, τις ασύμφορες συμβάσεις και να στηρίζουν περισσότερο τους εργαζόμενους, εφόσον μπορούν Όλοι μας και με τον τρόπο του ο καθένας,  θα πρέπει να υποστηρίξουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης Αυτό καταλαβαίνω
Όσο για τα άρθρα που έχουν να κάνουν με διαμάχες, προεκλογικές υποσχέσεις, αναλογικά κατά μερίδα δεν τα διαβάζω Πίτες

(έχω την εντύπωση ότι πριν τον χαλασμό της Σμύρνης,  Ρωσία, Γαλλία και Ιταλία είχαν συνθηκολογήσει με την τουρκία Ιταλία=Ιόνιο)
Μπορεί να κάνω λάθος, Ρωσία, Ιταλία σίγουρα

Η φορθεντ έχει κέφια σήμερα ,,,ελπίζω να φτάσει το περιστέρι  :grin:

κώστας

eLe

larus audouinii

Αυτή τη χώρα δεν της αξίζουν σούργελα
'Επηξα Αυτό είναι το θέμα μου
Σούργελα της κατασπατάλησης της δημόσιας περιουσίας, και που βγάζουν την ουρά τους απέξω Που περιμένουν στη γωνία την ευκαιρία για να γίνουν γνωστά πρόσωπα ώστε να δείξουν την οντότητά τους και να μαζέψουν στο καλάθι τους  Πήξαμε στους σωτήρες του έθνους Δεν της πρέπει να την καπηλεύονται, να την εμφανίζουν στο εξωτερικό 'οπως βολεύει σε κάθε είδους  αρπακτικά, έστω απλά για να πουλήσουν φυλλάδες
Αν αγαπάς αυτό τον τόπο, αποχρωματίζεσαι
Ελπίζεις αλλά και απαιτείς δειλά δειλά να ξημερώσει κάτι καλύτερο

SALTARISMENOS

xromatizete tis dimotikes ekloges la8os! o ka8enas prepei na psifisei me kritirio ti mporei na prosferei o x ypopsifios ston dimo gia na beltiwsei tin diaviwsi mas, etsi kai aliws komatika minimata, psifoys diamartyrias ktlp, ta 300 paxyderma exoun papsei na lambanoun edw kai polla xronia.

Oso gia tis boyleytikes ekloges oi kybernontes antikatoptrizoyn to epipedo kai tin nootropia toy laoy poy toys psifizei, mia kai arkoynte sto na diafwnoyn gia to poios eklepse ta perisotera kai oxi gia to an kapoios prepei na timwri8ei.

gia ayto prepei prwta na alaksoyme emeis tropo skepshs kai na papsoyme na psifizoyme gia na mpoyme emeis kai olo mas to soi na mpei sto dimosio h gia to x y roysfeti, kai na koitaksoyme an yparxei kapoios poy mporei na kanei kalo stin rimada ayth xwra.

kata tin tapini moy apopsi ayth tin stigmi kaneis apo toys yparxontes den mporei-den 8elei,  kai kseroun oti anagastika kapoion apo aytoys 8a ekleksoyme ksana giati prepei na yparxei mia fenomenika yparkth kybernisi paroysa.

oysiastika exoyme 1 koma me polla <ypokatastata> kai den vlepw oti mporei na alaksei kati kanontas  anakyklwsh ton idiwn <ylikwn>, oyte fysika  me tin aristera poy exei meinei stin dekaetia toy 40 kai ta xarakomata.

H moni katey8insi poy paei to myalo moy mesa se olo ayto to xali einai stin epistrofi kapoioy pou ekdiwx8ike xronia prin pros ta eksw kai tin alagh toy syntagmatos (opoios katalabe katalabe) kai ayto to skeftomai mia kai einai h moni epilogi pou den exw zisi sta 31 moy xronia.

κώστας

[size=13]Ούτε δικτατορία έχεις ζήσει
αλλά δεν βλέπω να την επικαλείσαι.
Έτσι η "moni epilogi" δεν ισχύει.
Γενικότερα, οι "μόνες επιλογές"
δεν είναι επιλογές. Είναι ανάγκη.
Προσωπικά, τέτοια ανάγκη δεν νιώθω.
Και ας μην έχω ζήσει με βασιλιά.
[/size]
eLe

SALTARISMENOS

Den epikaloyme tin xoynta dioti mporei na min tin prolaba ala vlepw ti shmerini epoxh ti ginete stis xwres pou exoun tetoio ka8estos, apo tin vasileyomenh dimokratia den vlepw na ypoferei kaneis.

Ekei poy vadizoyme mexri stigmis ayto poy vlepw  na symbainei an ksypnisei gia ta kala o kosmos einai na peftoyme se politiki akyvernisia h opoia odigei syni8ws h se emfylio h se katastaseis opos aytes poy proaneferes.

H alh epilogi pou einai ston foyrno kai psinete einai to neo koma tis ntoroylas to opoio gia mena den apotelei epilogi opos kai ta 2 megala komata me ta dekanikia toys.

κώστας

[size=13]Απεργούν οι φορτηγατζήδες.
Αράζουν στη δεξιά λωρίδα, το ένα πίσω από το άλλο, χιλιόμετρα
πάνε και στο σύνταγμα να τα χώσουν. [δουλειά, σ' ένα κουβούκλιο και όλα γύρω-γύρω να τρέχουν, θέλει το ξεμούδιασμά της]
Την υπόλοιπη ώρα κάθονται στα μπλόκα και πίνουν μπύρες.
Και όταν βαρεθούν οι περισσότεροι
ή οι πιο φωνακλάδες, βάζουν τον "πρόεδρο του σωματείου" (μου προπηλάκισαν το φορτηγό...)
να πει μια μαλακία και αποσύρονται ησύχως
...εκτός κκε πάντα. Αυτό αποσύρεται βρίζοντας.

Αν όμως
άραζαν τα φορτηγά, εκτός μερικών π.χ. 5-10 σε κάθε νομό
για εξυπηρέτηση επειγουσών αναγκών της νομαρχίας
[φαντάζεστε αλαλούμ να έχει ο νομάρχης 5 φορτηγά και να του τα ζητάνε 3 νοσοκομεία, 5 σχολεία, 2 στρατόπεδα, 25 σπίτια, για εκκένωση βόθρου κ.ο.κ.]
πού θα έβρισκαν το άλλοθι [υπό το βάρος της κοινής δυσανασχέτησης]
να τερματίσουν τη στημένη διαμαρτυρία τους;
Αναγάγοντας τα μμε σε ρυθμιστή
των κοινωνικών εξελίξεων
ως μεταφορείς του μηνύματος της κοινής δυσανασχέτησης.
[/size]
eLe

kuria

[quote user="SALTARISMENOS" post="341634"]

H moni katey8insi poy paei to myalo moy mesa se olo ayto to xali einai stin epistrofi kapoioy pou ekdiwx8ike xronia prin pros ta eksw kai tin alagh toy syntagmatos (opoios katalabe katalabe) kai ayto to skeftomai mia kai einai h moni epilogi pou den exw zisi sta 31 moy xronia.[/quote]

οταν διαπιστωνεις οτι το μυαλο σου παει μονοπλευρα, φροντιζε εγκαιρα να το μαζευεις, γιατι το μονοπαντο ξεστρατισμα κατανταει τον ανθρωπο "αστερω"...
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

κώστας

[size=13]Ο γιος τού Ανδρέα ανακάλυψε
ότι διοικεί μία διεφθαρμένη χώρα.
Τ' άκουσες τα νέα πατέρα;
[/size]
eLe

larus audouinii

(Και να σκεφτεί κανείς πως κανένας τους δεν έχει κουφαθεί... ακόμη Γερή κράση )

Στο ξεκίνημα της μέρας....., με κάτι δυναμικά ευχάριστο και αισιόδοξο

in.gr

320 Επισκέπτες, 1 Χρήστης